Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andar/Spöken

Taklampa som tänds på natten

2016-10-04 14:53 #0 av: iioosefine

Hej! 

Jag och min sambo har nu bott i våran nuvarande lägenhet lite över ett års tid nu, och varken jag eller min sambo har aldrig känt av någon form av andlig aktivitet på något sätt. Men för ca en vecka sedan så vaknade vi upp mitt i natten när vi låg och sov att våran taklampa i sovrummet tändes. Det är en takfläkts lampa som vi har på nästan dygnet runt för att hålla det svalt när vi sover. För att tända den måste du dra i ett utav snörena, vilket är omöjligt annars att den kan tändas av sig självt (om den inte skulle vara trasig då förstörs). 

Igår natt så hände det igen, det var precis på gränsen till att somna. Kl var 02.15. Jag hörde inte "klicket" från snöret heller som det låter när man tänder lampan. Men tänt var det. Natten som kom efter det jobbade jag så min sambo sov ensam hemma, och den tändes åter igen så nu har det hänt två nätter i rad. 

Jag känner som så att lampan kan inte bara tändas av en slump, då den (fläkten) är på dygnet runt, vilket borde resultera i om den var trasig att den borde tändas på dagarna också. Det har börjat nu, redan 3 gånger inom en vecka, och endast på natten. Jag är orolig för att det kommer fortsätta så varje natt, då vi varken vet vad det är, varför det händer osv osv.

Nu frågar jag er om det är någon som varit med om liknande händelser hemma? Vad hände och vad ska man göra? Är det någon som vill oss något? Jag finner liksom ingen naturlig förklaring till att det händer eftersom det inte är något fel på lampan. Jag kan tänka mig att jag själv är öppen för det andliga då jag varit med om mycket konstiga saker på mitt jobb. (Jobbar som USKa på korttidsboende inom äldreomsorgen). Om det nu är någon här som vill uppmärksamma oss om någonting, vad är grejen med att tända taklampan när vi sover? Och vad ska man göra för att få ett slut på det? :( 

Tacksam för alla svar! 

Anmäl
2016-10-04 14:58 #1 av: Farwuq

Kan det vara glappkontakt på något vis?
Hur man kan stoppa det? Skruva ut lampan, åtminstone på natten.

.
Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2016-10-04 15:01 #2 av: Devya

Tillkalla en elektriker. Det låter som om det kan vara någon sorts glappkontakt eller dylikt. Om inte annat så kan ni annars ha en otäck brand om ni inte kollar upp det elektriska först. Så tänker liksom jag. 

Om allt är i sin ordning ja då kan ni spekulera om annat. Lösning - ta ur glödlamporna om det börjar bli väldigt störande. Vi har ingen taklampa och klarar oss mycket väl utan en i sovrummet. Vi har endast en golvlampa där.

Edit
Skribenten ovanför skriver klokt. Testa skruva fast lampan ordentligt innan ni kontaktar någon elektriker, hehe. :D

Anmäl
2016-10-04 15:05 #3 av: Farwuq

Brand blir det mera sällan nuförtiden om man har jordfelsbrytare installerad.
En jordfelsbrytare är en relativt billig "försäkring".
De brukar kosta kring 1.000,- + installation.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2016-10-04 15:06 #4 av: iioosefine

Okej, ja det är sant som ni säger. Vi hade planen på att bara låta lampan vara avstängd för att se om den kan tändas via lampknappen på väggen . Vi skulle också klara oss bra utan en taklampa, inga problem. Ska kolla med min bror då han är elektriker och se vad han säger om saken. Jag tror ju som sagt att den inte är trasig men lika bra att det säkra före det orsäkra!

Anmäl
2016-10-04 15:12 #5 av: Devya

#4 Bra! Kolla först om den behöver bara skruvas fast lite mer och om det inte är problemet så kontakta din bror. 

Låter lite underligt att ni helt plötsligt skulle börja hemsökas om ni inte sett några tecken på  det tidigare. Jag tror nog mest på en naturlig förklarning i det här fallet.:)

Anmäl
2016-10-04 15:27 #6 av: iioosefine

Ja jag tycker också det är underligt..Ledsen Varför jag misstänker att det har något med det övernaturliga att göra är för att jag tror att jag är mer eller mindre öppen för det andliga. Jag har under flera månaders tid jobbat endast natt på en palliativ avdelning där många går bort, och har gått bort. Och varje gång jag jobbat har det hänt saker som inte finns någon naturlig förklaring till att det kan hända! 

Ett exempel på det var En natt när jag skulle jobba så kom jag till jobbet och det var en boende som hade somnat in sent på kvällen, och när det sker såpass sent så kommer inte begravningsbyrån och hämtar kroppen förrän dagen efter så han fanns kvar då under natten. 

På mitt jobb har vi utanför alla lägenheter en "Här är jag!" lappar som hänger. Dom är till för att när vi är upptagna så hänger vi dom på handtagen in till rummen så man vet vart personal är någon stans.
Mot morgonsidan så hörde jag hur det smällde ute i korridoren, och när jag ska kolla va det var så hänger den utanför dörren och verkligen SVINGAR runt och smäller hårt in mot väggen. Det är inplastade lappar och kan egentligen inte röra sig på hur många sätt som helst. Försökte få det på film men då blev det tvärstilla så fort jag tog upp min mobil.

Efter ca 15 min efter det så började det likadant igen, vilket jag då fick på film. Det har hänt mycket mer onaturliga saker så jag är orolig att det kan vara nånting som jag fått med mig hem! Och att det därför har börjat nu hemma av någon anledning..

Anmäl
2016-10-04 15:57 #7 av: iioosefine

Nu har jag pratat med min bror och han tror inte att det kan vara något fel på lampan. Han kan inte riktigt svara på varför det händer mer än att det är märkligt. Chansen kan ju såklart vara att det är fel på den, men de va en osäker fråga.. 

Anmäl
2016-10-04 16:49 #8 av: Magi-cat

#6 Kul med den fladdrande lappen!

Ett förslag angående lampan är att byta den mot en annan och se vad som händer. Om det inte händer något då och problemet börjar igen när vi byter tillbaka så måste det var något med lampan.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-10-04 17:23 #9 av: Devya

#6 Är det möjligt för dig att ladda upp filmen här?

Jag tror dock det är bra att försöka kasta bort sådana där tankar. Inte hälsosamt att gå omkring och tänka sådär. Jag har sällan sett positiva saker av att vara öppen/mottaglig för det övernaturliga. Det blir oftast besvärligt på ett eller annat sätt. Så om du bara kan så försök hålla dig någorlunda logisk och skjut undan alla tankar om övernaturliga orsaker.

Sådan är jag åtminstone för jag har märkt att jag kan vara mottaglig för dylikt. Det har fungerat att ignorera det och fokusera på helt annat istället och jag har klarat mig undan väldigt bra hittills. Kanske inte fungerar för alla men för mig har det absolut fungerat. Jag brukar jämt tänka att det oftast har en väldigt naturlig förklarning och allt annat är endast hjärnspöken. Jag låser alltså min mottagliga del så mycket det bara går. Vill absolut inte öppna den dörren.

Anmäl
2016-10-04 17:36 #10 av: iioosefine
trim.fa026e25-ee50-4c0e-9002-3dd750fdb8f9.mov

Jag bifogar videon i det här inlägget!

Vet att det inte är bra att gå runt och tänka som jag gör.. har försökt vid flertal tillfällen att släppa alla tankar och försöka släppa allt som händer, låter osv. Och det är liksom när jag väl gör det som det hänt såna här märkliga saker. På jobbet har det varit som allra värst. Och eftersom det börjat nu med taklampan så känns det som om det är något som följt med mig hem.. Jag hoppas bara att det inte skulle hända något annat för att vi tar bort lampan. Men då vet man ju att det verkligen är nånting/någon som vill uppmärksamma sig.

Anmäl
2016-10-04 17:55 #11 av: Devya

#10 Hade ni månne ett fönster eller en dörr öppen?

Har du eventuellt funderat på att byta jobb om bara möjligt? Om du inte mår bra av att jobba där så kan det vara värt att söka efter något annat?

Anmäl
2016-10-04 18:03 #12 av: iioosefine

Ja, ett fönster var uppe inne i rummet. Grejen är att det var vindstilla ute och eftersom fönstren är så långt in kan vind inte påverka de som är utanför dörren. De finns ingen ventil eller något annat utanför. Både jag och mina arbetskamrater har försökt allt vad vi kan genom att både natten efter lämna rummet precis som de var under natten det hände, samt gå o vifta med händerna, springa förbi dörren men inget går att få den att röra sig som den gjorde. Första gången den rörde sig då jag inte hann filma så var de under ett tidsbelopp på säkert 15-20 sekunder. Andra gången så höll de på på samma sätt under kanske 1 minut. Det kan liksom va storm ute och ha öppet fönster men det påverkar inte lappen eller något annat...
Är inne på att byta till åtminstone dagjobb då man inte är ensam som man är på nätterna. Det här och alla andra sakerna som har hänt har påverkat mig otroligt mycket, och även nu hemma då jag inte kan känna mig trygg varken där eller på jobbet. Det är säkert ingen som vill mig illa, men det är just de oförklarliga som skrämmer mig och speciellt när det händer i vårt eget hem.

Anmäl
2016-10-04 18:25 #13 av: Devya

#12 Hmmm, alltså det låter ju väldigt mystiskt och det ser ju också väldigt konstigt ut. Ingen som försöker bråka med er då? Men då skulle det ju ändå inte hålla på sådär länge tycker man. Jag måste erkänna att jag känner obehag då jag ser videon. Något känns fel, men det kanske är bara för att jag kan inte förstå det här.

Kanske det är bra att du byter till dagjobb om det är obehagligt att jobba om nätterna.Jag skulle åtminstone gjort det om jag var du. 

Taklampan behöver dock inte alls vara relaterat till det du har upplevt på jobbet. Byt lampa och se vad som händer!

Anmäl
2016-10-04 18:34 #14 av: iioosefine

Ja det är riktigt otäckt och jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv som jag då när det där hände.
Vi ska byta lampan till natten och se om det hjälper eller om det fortsätter.. tack snälla för alla svar! Återkommer om det inte hjälper..

Anmäl
2016-10-04 19:00 #15 av: Devya

#14 Jag skickade ett meddelande till dig. :)

Jag hoppas att det blir bättre. Återkom gärna oberoende om det blev bättre eller ej! Tänker på dig! 

Anmäl
2016-10-04 19:13 #16 av: [Hukanson]

Detta är ju ändå sajten Övernaturligt...helt absurt att börja diskutera det övernaturliga för att då få rådet att tillkalla en elektriker...!

Var litet intresserade av det övernaturliga då det ju är naturligt...bara litet övernaturligt. Det finns, det är sant existerande...det är ju våra medmänniskor som gått före oss till andevärlden...folk dör ju varje dag och en viss procent spökar litet först innan de hittar hem till Den Ljusa Sidan.

Men vad ska man göra om andar börjar trixa med det materiella? Att andarna finns kan vi inte ändra på men det är ju inte meningen att de ska störa oss i vår vardag. Jag tycker att detta kan bli en bra tråd om vi delar med oss av tips på konkreta metoder för att dra gränser för vad vi inte kan tolerera från andarnas närvaro.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-10-04 19:38 #17 av: iioosefine

#16 Jag tror utan tvekan på att det finns, då jag även har bevis på att det har hänt och har varit med om så mycket mera..
tycker också det är jobbigt när såsom saker, möbler eller annat börjar röra på sig utan naturlig förklaring och när man ser det med egna ögon så blir det en helt annan grej om man själv inte varit med om det. Jag kan inte tänka mig att lampan är trasig för det är som min bror själv sa att det är mer märkligt än att något skulle vara trasigt.. Har alltid tyckt det varit intressant kring ämnet om det andliga men aldrig önskat att det skulle hända en själv :/ vet inte hur man ska bära sig åt om det inte får bli ett slut på det.

Alla som jag pratat med personligen kring detta säger ju också att jag är öppen mer eller mindre vilket då påverkar det ännu mer att andar drar sig till en och vill uppmärksamma sig.. vet inte riktigt vad man ska göra när det påverkar en negativt...

Anmäl
2016-10-04 21:22 #18 av: Devya

#16 Kanske för att man helst skulle vilja att det finnas en logisk förklarning? Samt om det skulle vara ett elektriskt problem så är det ju viktigt att det tas itu med så ingen brand uppstår. Det är alltid bäst att först utesluta allt sådant där innan man övergår till övernaturliga orsaker, så ser jag på saken åtminstone. Det är väl inget konstigt fast det är ett övernaturligt forum?

Anmäl
2016-10-05 14:09 #19 av: [Hukanson]

18 jo faktiskt är det litet konstigt...en del av oss ser det som bäst att aldrig ifrågasätta om andras omdöme är grumligt eller ej. Iioosefine och hennes man har upplevt hur taklampan tänds på natten...tre nätter i rad....men inte på dagen...utan att ens det vanliga ljudet har hörts. De är två stycken som upplevt något konstigt tre gånger. Hur kan man annat än respektera det när de tar upp detta här som en diskussion om något övernaturligt? Det är inte normalt med andestörningar i vår tillvaro men  inte ovanligt heller, speciellt inte här på sajten.  Det kan hända vem som helst! Vad skulle man då kunna säga till den som upplever detta? Först måste man ta reda på om det är negativa jordbundna andar som är missnöjda med något eller om det är ljusare "guider" som vill lära ut något.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-10-05 15:15 #20 av: Devya

#19 Vi tänker alltså lite annorlunda. Jag menade aldrig att vara respektlöst utan ville först att man ska kolla med en elektriker eller dylikt. Min morbrors hus brann ner på grund av elektriska problem i huset. Lyckligtvis så var endast han hemma. Om barnen skulle varit hemma så skulle de med största sannolikhet ha dött för de brukade sova i samma rum som branden uppstod.

Det är väl inte att vara respektlös att tänka på det viset?

Sen är det ganska uppenbart att ts är rädd och vill inte att det här ska vara något övernaturligt eftersom den tanken tycks vara väldigt skrämmande. Jag ville därmed naturligtvis försöka hitta en logisk förklarning till fenomenet. Om du tycker det är respektlöst så är det din åsikt. Jag tycker inte att ts verkar ha tyckt att jag var respektlös men om så är fallet så får hon gärna säga till och då först ber jag om ursäkt, inte annars.

Anmäl
2016-10-05 17:19 #21 av: The_pearl

Bra att du har kollat ifall det var något fel på lampan!

Det kan vara andar eller energier som gör sig till känna. Jag har ajälv haft lampproblem i massor som var tack vare mina "spöken". Och då har jag haft flera elektriker hos mig.

Lampor gick isönder, apparater gick isönder osv. Bytade glödlampor ibland flera gånger i månaden.. 

Jag visste ju att jag hade besök när det blinkade och gick isönder. Till slut blev det dyrt o då sa jag ifrån att det inte var okej. När de lyckas ta död på datorn för mig så var måttet rågat liksom...

Om du/ni tycker det är obehagligt när ni ser något hända mitt framför ögonen.  Be bara det att försvinna därifrån? Ibland räcker det. Visa att ni inte är intresserade. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.