Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Bok- och filmtips

Sjätte & Sjunde Mosebok (Svarta Bibeln)

2013-12-10 17:44 #0 av: [Vegg]

Boken går under några alias på Svenska här är några:

Den senaste utgåvan är av förlaget Editor Wendelholm (1994) som inte längre finns kvar då ägaren är död.

Finns på flera bibliotek, men efter själv sökt så verkar den vara spårlöst försvunnen på flera av dem, även flera vill inte fjärrlåna. Bor man i Stockholm har man enklare att få se den på bibliotek. Sök på de alias, finns flera olika utgåvor.

Enklaste sättet att finna den är att sätta upp sig på väntlista på antikvariat.net och bokstugan. Men att tänka på är att det kan ta tid då den inte vanligtvis dyker upp så ofta.

Delar av första svenska översättningen kan du läsa på murbrukets museum.

Om du inte bryr dig och behärskar engelska så finns den i komplett form online på sacred-texts bok 6 och bok 7, en senare översättning på engelska bok 6 & 7. sedan finns det även tre böcker 8, 9 & 10 som inte översatts till Svenska men finns i några av utgåvorna i USA.

Du kan även köpa dem enklare via internet på Engelska:

Hoppas detta hjälper er som vill finna boken.

Anmäl
2013-12-11 13:17 #1 av: JonasDuregard

Vill du inte skriva någonting om vad boken (böckerna) handlar om, vem som skrev den, när den skrevs eller vad du tycker är intressant med den? 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2013-12-11 13:55 #2 av: Fjäril

#1

Ts hade en tråd om annat ämne (först) men den är nu borttagen på begäran av samma trådskapare. Ts ville dock låta andra ges möjligheten att finna boken och startade därför en ny tråd med länkar. Det kan se lite knepigt ut men eftersom den tidigare tråden är borta, finns det inget att hänvisa till :)

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-12-11 14:35 #3 av: [Vegg]

Många är duktiga på att förväxla "Den Svarta Bibeln" med en annan bok "Den Satanistiska Bibeln" av Anton LaVey i slutet av 60-talet. Det är alltså två olika böcker. Tidigaste översättningen är Tyskland på 1800-talets början/mitt men finns även några tidigare översättningar redan på slutet av 1700-talet som cirkulerats. De äldsta texterna ska vara daterade till Moses tid men vart dessa ska existera idag vet jag inte även om det finns registrerat i arkiv att de existerat. Så om de är skrivna av Moses vet man inte, men forskare påstår inte detta, de har en gång i tiden funnits med i några av de första biblarna enligt historier. Så han skulle kunna vara författaren.

Vem som översatt till Svenska är också osäkert då de första böckerna från 1900-talet är handskrivna utan signatur någonstans.

Svarta bibeln kort och gott handlar om hur moses utförde magi och hur han åkallade andar och änglar för att hjälpa honom i hans liv. Oftast är det tecken som ska målas på kroppen och en text till gudar (jo gudar, inte gud) samt änglar och ärkeänglar för att få hjälp och ge kommando till. Några exempel är för att bli frisk från sjukdom, men även lycka och för att vinna. Dessutom hur han fick kontakt via JHVH via den brinnande busken.

Står även lite historier om några andra kända figurer från Bibeln hur de yttrade magi.

De flesta som anses vara "farliga" finns bara sigillen avmålade med gudarna men inte vad de har för egenskaper för att man inte ska kunna uttala dem korrekt (vad jag fattade det som)

Jag tycker det är lite kul att titta på sigillen och deras betydelser, men även historierna som står med ger en liten annorlunda bild om vem Moses egentligen var (även om jag inte är kristen)

Anmäl
2013-12-11 15:50 #4 av: [Vegg]

Översättaren till de Svenska går under ett mystiskt namn "Gwen de l'Holm" men det är inte så konstigt för sätter man ihop de namnen så blir det G. Wendelholm som faktiskt är förlaget samt ägaren till förlaget.

Anmäl
2013-12-11 17:55 #5 av: JonasDuregard

#3 "Tidigaste översättningen är Tyskland på 1800-talets början/mitt"

Översatt från vad Funderar. Är du säker på att inte hela historien hittades på då?

"De äldsta texterna ska vara daterade till Moses tid men vart dessa ska existera idag vet jag inte även om det finns registrerat i arkiv att de existerat."

Det låter osannolikt. Väldigt lite text finns bevarat från den tid då Mose påstås ha levt.  Var har du läst det?

"Så om de är skrivna av Moses vet man inte, men forskare påstår inte detta, de har en gång i tiden funnits med i några av de första biblarna enligt historier. Så han skulle kunna vara författaren."

Inte ens de mest extrema forskarna skulle nog påstå något sådant. Så vitt man vet så skrev inte Mose någonting. Alla texter som tillskrivs honom verkar ha sammanställts flera hundra år efter att han eventuellt levde (om han fanns över huvud taget, det är omtvistat). Se till exempel: http://en.wikipedia.org/wiki/Moses#Historicity

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2013-12-11 20:11 #6 av: [Vegg]

#5. Den ska vara översatt från Hebreiska då detta står i boken att den är översatt ifrån. Har du varit inne och läst på länkarna? Denna hemsida har massor av information och även texter. Man har kopierat och kopierat böcker, därför exempelvis den vanliga bibelns text finns kvar idag.

Visst kan den vara påhittad och genom livlig fantasi, upp till var och en vad man vill tro. Vart skrev jag att moses skrev dem? Skrev väl bara från moses tid?

Fått lite information även genom kontakt med lite spirituella personer från Tyskland, finns även böcker på tyska som jag själv inte kan läsa men fått översatt, men finns även på engelska sidor hänvisningar till andra böcker m.m. länk 1, länk 2, länk 3, länk 4, länk 5. Man har även funnit fragment av den på papyruspapper inklusive böckerna 8, 9, 10. De är även kallad de försvunna böckerna av moses av flera, Länk 1. Det står även i Tyska versionen "Graecae magicae" så jag antar det är den första papyruset "150 f.Kr. till 500 e.Kr.," och sedan 8, 9 o 10 "4 Talet e.Kr.".

1797 gav förlaget Scheible ut boken i Tyskland på Tyska för första gången (bild). Hade för mig det var 1800-talets mitt, så där hade jag fel, men den trycktes dock inte igen förrän 1851 i Tyskland.

Hittade inte alla länkar som jag sparat, hittar inte heller till det arkiv där några av sigillen finns i kopia, dock inte i original.

Att de inte skrev av moses köper jag, tror inte heller själv att allt som står i hans namn var skrivet av honom, men nu levde jag inte då så det är inget jag kan bekräfta. Men personligen tror jag att man tagit och slagit ihop lite historier och folktro. Även om en viss sanning kan finnas.Cool

Tyvärr är det inte många Svenska sidor som faktiskt har något speciell fakta om den. 

EDIT: Tror det här står om de som forskade i ursprunget

Anmäl
2013-12-11 20:26 #7 av: [Vegg]

Wikipedia, dock på tyska, har du Google Chrome kan den översätta åt dig. Tror denna länk funkar så den blir på Svenska.

Anmäl
2013-12-11 20:34 #8 av: JonasDuregard

#7 Den engelska sidan verkar både mer innehållsrik och är kanske mer lättillgänglig för de som läser här.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sixth_and_Seventh_Books_of_Moses

Dock står det inte någonting som tyder på att den i verkligheten översatts från något uråldrigt dokument.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2013-12-11 20:36 #9 av: [Vegg]

#8. Har du gått igenom alla länkarna som jag länkade till? Där finns även bild på papyruset med bland annat text som finns i 6:e moseboken. Titta även in på den tyska, den andra länken i inlägg #7 fungerar för mig och översätts till Svenska automatiskt. 

Anmäl
2013-12-11 20:43 #10 av: JonasDuregard

#9 "Där finns även bild på papyruset med bland annat text som finns i 6:e moseboken."

Någon sådan har jag inte sett.

Eller menar du men "bild" att någon har ritat en liten figur i stil med den här (och de andra som finns på WP och i någon av dina länkar)?

I så fall förstår jag inte vad det har med saken att göra. Det kan väl ändå inte anses ge trovärdighet till historien, eller?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2013-12-11 20:47 #11 av: JonasDuregard

#9 "Titta även in på den tyska, den andra länken i inlägg #7 fungerar för mig och översätts till Svenska automatiskt."

Jag kan läsa den tyska hjälpligt, men vad är det du vill att jag ska se?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2013-12-11 20:48 #12 av: [Vegg]

Nej, den bilden du länkar till har jag inte länkat till och det är en alla de sigillen, menade denna länk som jag länkade till. Här för att få den på svenska.

Anmäl
2013-12-11 20:57 #13 av: [Vegg]

Det jag ville visa i #12 är några av originaltexterna som ingår i 6:e och 7:e mosebok "Papyri Graecae magicae".

Anmäl
2013-12-11 20:59 #14 av: [Vegg]

Nu går jag ifrån diskussionen, då jag endast ville dela med mig om hur man får tag på boken. Glad

Anmäl
2013-12-11 21:00 #15 av: JonasDuregard

#12 Det du länkar till är en lista på magiska texter. Är det någon speciell av dem du vill att jag ska titta på?

Där finns med en referens till ett gammalt dokument som kallades "åttonde och tionde mosebok" (men ingen bild). Är det den du menar? Och vad är det med den i så fall?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2013-12-11 21:06 #16 av: [Vegg]

#15. "åttonde och tionde mosebok" är en av Papyri Graecae magicae, som står överst av dem. Det är dessa som är del och ingår i Sjätte och Sjunde mosebok.Skämtar

Du har massor av text att läsa på länkarna du fått. Lycka till. Glad

Anmäl
2013-12-12 02:27 #17 av: ALPHIRA

Hej Jonas. Dig veterligen skrev Moses ingenting. Men skrev han inte i stentavlorna?

När allt kommer omkring så vet varken du eller Vegg så mycket. Ni var ju inte med!SkämtarINTE JAG HELLER för den delen! Skrattar

Samtidigt vet ni så mycket teoretiskt var och en och tillsammans.

Tack för ett intressant ämne och efterföljande diskussion.

Anmäl
2013-12-12 06:57 #18 av: JonasDuregard

#17 "Men skrev han inte i stentavlorna?"

Jag tänkte faktiskt skriva "förutom stentavlorna då" på skämt. Men sedan kom jag på att någon säkert skulle ta det på allvar Glad. Några stentavlor har man dessvärre inte kunnat hitta.

"När allt kommer omkring så vet varken du eller Vegg så mycket."

Exakt. Och när jag inte vet saker så hittar jag inte på saker för att fylla tomrummet så att säga. Det var därför jag skrev "så vitt man vet".

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2013-12-12 17:14 #19 av: ALPHIRA

Se det positiva, Jonas. Jag sa ju även att ni båda vet så mycket om ämnet.Blomma Betydligt mer än jag själv.Ledsen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.