Etiketterartiklarandlighet
Läst 28438 ggr
Trisha
2008-09-20, 12:49

Droger

Det här är ett ämne som engagerar mig mycket, då våra ungdomar sedan länge varit anledningen att jag valt fortsätta med det jag jobbar med. Hur reagerar en andligt väldigt känslig ung människa när drogerna kommer in? Inte alltid det mest lyckade....

Den här artikeln skriver jag utifrån mitt engagemang sedan många år tillbaka, utger mig inte för att ge någon form av expertisutlåtande om något. Men i natt blev det en liten diskussion som satte fart på mitt tänk igen angående detta. Öppnar en diskussion och delger er mina synpunkter på det hela. Let us begin…

I min egen ungdom började särskilt hasch komma på bred front. Mina vänner var på mig hela tiden om att åtminstone prova, men min andliga avstängdhet till trots,så vägrade jag. Det var någon form av djup instinkt som sa ifrån. När jag åratal senare fick morfin innan en operation, så förstod jag varför. Det var absolut det mest underbara, fantastiska jag varit med om. Brydde mig inte ett dugg om något, bara var i ett lyckorus. Var inte svårt att fatta att detta visste jag någonstans inom mig, längtan efter denna ljuvliga känsla av tillhörighet samtidigt som inget kunde komma åt mig skulle förmodligen fått mig fast på första ´provningen av droger. Tack gode Gud så gjorde jag aldrig det.

Har genom mitt jobb haft många kontakter med ungdomar, både i livet och sådana som själva valt att gå vidare till andra sidan. Det här har givit mig så mycket och också varit det som fått mig vilja fortsätta jobba som medium. Så många förklaringar jag fått från dessa unga vad som egentligen händer inom dem och hur vi kan stötta dom, om vi vill.

Många som läser här inne på ÖN är säkerligen införstådda med den andliga uppvakningstid som vi är mitt inne i, förutspådd av många sedan tusentals år. De som är unga nu, är andligen mycket mer känsliga än vi, åtminstone många av dem.  De är känsliga för hur andra mår, ser rakt igenom oss och väldigt många gånger tycker de inte speciellt mycket om det dom ser. Stressade, icke-närvarande vuxna som får dem att känna en flyktkänsla inför den framtid som väntar dem. Många av de unga jag träffat har en naturlig andlighet/medialitet som är självklar för dem. Dock är de inte speciellt bra på att handskas med allt de "får in". Så många av dem pratar om hopplösheten de känner, den kan ibland vara så djup att de gör vad som helst för att slippa känslan.

Det här förbättras ju inte av att hela världsituationen är som en båt i en orkan, även detta får dessa unga andliga dammsugare in som information.

I flera länder finns något som kallas "Spiritual emergency", något som jag läst mycket om och som fascinerar mig mycket. Ger inga hänvisningar, ni får göra som jag söka om ni är intresserade av att veta mer. Kort kan jag säga att bl a i USA kan en person som söker psykvården för akuta psykosliknande problem få svara på ett antal frågor, som hjälper läkaren utröna huruvida detta verkligen är en psykos eller om det är en akut väldigt stark andlig upplevelse. Givetvis blir behandlingen helt olika beroende på vilket utlåtandet blir.

Något som sannerligen kan utlösa en sådan stark andlig upplevelse är olika former av droger. Har själv på smärtsamt nära håll en ung person som jag älskar mycket, som i sin ungdomliga okunskap provade droger. Då h*n är en väldigt intelligent och naturligt medial andlig person, blev det ett sorts uppvaknande där h*n sedan inte kunde stänga av kanalerna. All information vällde in i henne och till sin mor sa h*n gång på gång - jag vet inte vad jag ska göra med all information!

Klassiska symtom på psykos säger många och det var också diagnosen som ställdes. Nu går denna underbara människa på tabletter i mängd för att h*n ska funka i vårt samhälle hyfsat. Och ögonen är stängda, täckta av en så otäck dimma att nackhåren reser sig när jag pratar med denna avstängda själ.

Har sett det här hända för ofta, för att jag ska kunna ignorera det hela. En ung själ som redan är halvvägs öppen för de andra dimensionerna, som vi här inne på ÖN vet finns, men som inte har någon stödjande omgivning för detta och väljer prova på någon form av drog kan plötsligt vara vidöppen för allt på en gång. Och det blir för mycket att hantera. Jag skriver det här med hopp om att vi kan stötta några av dem att finna sin väg tillbaka till sig själva och där andligheten blir en hjälp istället för en totalförlust av kontroll i brist på kunskap.

För det är så att andevärlden, andra dimensioner och vårt högre jag är så mycket starkare i energierna än det någonsin varit. Även om några skeptiker läser det här och väljer att argumentera, så skriver jag det ändå. För er som har öron att lyssna med och som kanske sedan kan få några ord att hjälpa en unge hitta hem.

Om dessa energier förstärks med en drog, så kan det gå för fort och bli för mycket. Ofta är det dessutom att omgivningen inte har en susning vad som sker med denna plötsligt vidöppna unge som dom tycker svamlar en massa om att vi måste förbereda oss, det är saker som kommer att hända, vi är iakttagna o s v och medicinering blir det enda alternativet.

Det vi behöver göra är att sprida mer kunskap om vad som sker inom oss, så att vi eliminerar risken för att det här ska ske med fler av våra unga. Kunskap om hur andligheten fungerar, få bort rädslan som fötts via spökrysare, alienfilmer och förstås kunskap om hur stark denna andliga värld är. Det är ju förstås också en bra vetskap att ha med sig, att en andlig upplevelse som kommer på ett fint sätt och inte akut med hjälp av en drog, slår allt som någon drog kan uppnå och det härliga är också att den varar utan en massa hemska biverkningar. (detta påstående grundar jag på flera f d narkomaner jag pratat med)

För här har vi ju en av de stora farorna med att ta någon form av drog, även om det är en mildare första gångerna. Känslan försvinner ju och lämnar ett enormt hålrum och en hemsk tomhet inom personen och behovet av att få komma tillbaka till närvaron blir enormt stor och missbruket kan vara ett faktum. Här har vi ett problem som finns inom all form av syntetiskt välmående. Ett stort sådant. För det vet väl alla, att slutar man för snabbt med antidepressiva seratoninhöjare så ökar självmordsbenägenheten massor. Likaså är det ångesten efter ett drogintag, som gör att man måste ha mer…

Kan vi då börja med oss själva och sedan visa vägen till ett samhälle där vi tar hand om både vårt själsliga mediala och mentala känslomässiga jag?

Kan vi sprida kunskap om att det finns andra världar som kommer närmare dag för dag nu och som är lika påtagliga som oss, med den skillnaden att vi inte lärt oss just något om hur dessa världar fungerar och påverkar oss?

Finns det någon möjlighet att vi slutar lösa våra problem eller lustar med piller och andra konstgjorda medel? Ibland känns det som om vi människor satt oss i ett flygplan med helt oerfaren pilot som vi lämnar över hela vårt ansvar för vårt liv till. Men jag tycker piloten är skit!! Jag har lust säga högre och högre, det här stämmer inte. När jag hör på radion att de har problem i GB med för höga halter av rester av antidepressiva tabletter i vattnet som kommer i kranarna och således ges till alla, inklusive bebisarna, och de sedan diskuterar hur dom ska lösa vattenreningen, då nästan freakar jag. Varför frågar sig ingen varför vi mår så dåligt att vi måste använda droger för att stå ut med våra liv? Varför tar vi droger för att uppleva närvaro, lugn, andlighet? Nåt är seriöst fel här!

Har en kusin som för trettio år sedan "drabbades" av en stark andlig upplevelse. Hon blev tvångsintagen och djupt medicinerad. För några år sedan träffade hon en professor som visste mycket om andliga upplevelser och spiritual emergencys, som jag nämner ovan och fick äntligen den information hon behövde för att börja komma tillbaka till livet. Läste en så fin artikel om henne som hon skickade över. Rubriken var; Jag kan tycka och göra vad jag vill, för alla vet ju i alla fall att jag är tokig". Hon har gått vidare i livet med massor av kärlek och humor, men hon har skrivit sin berättelse och den smärtan önskar jag inte ens min värsta fiende. 20 år senare var det min tur, men jag hade en make som fanns där och min själ behövde inte sättas i fängelse, ett neddrogat sådant. Tack alla Krafter för det!

Summa summarum det jag vill med denna artikel:

Det finns ett sätt att finna livsglädje och harmoni utan tabletter.

Ett intensivt andligt uppvaknande är inte av godo när det sker via droger, blir många gånger helt ohanterbart för våra unga, och även äldre kan drabbas via olika medicinering (haft en enorm upplevelse med min far bl a)

Våra ungdomar är enormt inkännande och det som sker i vår värld idag, är så tungt för många av dem. Hopplösheten är vardagsmat för många. Självmordssajter för ungdomar borde vara en så stor alarmklocka för oss vuxna så ingen skulle missa den! Men vi kan inte predika för dem - vi måste visa vägen med våra närvarande,glittrande ögon och händer.

Vi behöver skaffa kunskap om vad som händer i vår medialitet och andlighet och vad som kan trigga för mycket, för snabbt. Har flera unga klienter som gått hos mig några gånger och som behandlats i åratal för panikångest. Efter ett par besök (givetvis med föräldrarnas godtycke) har lugnet börja komma in, då förståelsen av den starka känslan i hela kroppen, hjärtklappningen och andra starka upplevelser dom haft gör att dom kan få en förhållning till sin andlighet och känslighet. När det här då behandlas med medicinering eller droger tillkommer då kan situationen bli helt ohållbar. I mitt tycke så är panikångest inte ett sjukdomstillstånd, utan en massa känslor som bubblar intensivt av olika orsaker. Och detta trycker man inte undan med piller utan att det har konsekvenser. Det blir en härdsmälta till slut.

Jag säger INTE med dessa starka åsikter att vi ska tvärt sluta med mediciner, det vore livsfarligt. Det jag säger är att vi behöver verkligen börja titta på vårt märkliga behov av att "fixa" vårt mående med quick fixes, liksom vår andlighet med droger istället för ett naturligt och fint uppvaknande.

Det finns en anledning, tror jag, att drogerna sprider sig så snabbt bland våra unga. Deras längtan efter frihet i anden gör att de så lätt fastnar i det. För att använda en hallucinogen drog som underlättar en astralresa, t ex, så behöver man vara en tränad shaman eller medicinman. Om en total novis ger sig på sådana droger, kan man förlora kontakten med sin själ och det är inte kul att se när man står bredvid.

Har du ungdomar hemma, tala med dom om hur dom upplever vår vuxenvärld, hur dom känner av andra, hur dom uppfattar den globala uppvärmningen och alla stridigheter som pågår. Diskutera med dom huruvida man verkligen kan "känna av" andra människor och deras mående och påverkas starkt av det. Om du har rätta tron och känslan, tala om för dem att vi lever i en enormt stark tid när själen kräver sitt och att vi hänger ihop med ett enormt stort universum som består av så mycket mer än vad vi hittills fått kunskap om.

Framför allt - ta hand om dig och din kropp & själ och visa vägen. Vi kan inte lura dom att alla dom där måstena vi lever efter är det viktigaste i världen. Jag tycker vi är skyldiga oss själva och våra barn, hela universum egentligen, att ta ansvar för att vi ska vakna nu. Känslomässigt, själsligt, fysiskt - bring heaven to earth… Med fötterna på Jorden öppnar vi upp för det som kommer och kan sen guida våra unga som kommer förkroppsliga en andlighet som vi inte sett maken till.  Tror jag.

Tänker på en låt som kom för flera år sedan. Den dök upp så starkt när jag på ett kvantfysiskt seminarium fick se en bild på en 4-årig flicka som gick på antidepressiva medel. Där fick vi också ta del av vad som händer i våra hjärnor med viss medicinering…. hhhhuuuh! Jag menar….. 4 år med diagnos depression….?!

Låten: How do we sleep when the beds are burning…..    Midnight Oil

Är skitnervös när jag publicerar det här, vet att det kan skapa en massa reaktioner. Jag är ju ingen utbildad professor eller annat. Men jag tycker det är dags att vi reagerar och GÖR nåt. Var o varannan människa knaprar piller för att stå ut och ska vi ha en andlig upplevelse så tar vi en drog…. neeej.

FÖR KLARHETENS SKULL: I en akut psykisk situation, är medicinering nödvändig för att klara livhanken på många. Den ska vara kortvarig dock och följas av intensiv rådgivning och vård i terapiform så att medicinerna kan sättas ut efter kort tid. Äter du mediciner, så är det viktigt om du avslutar att du gör det med läkares kontroll och även etappvis och försiktigt.

Låt oss sluta vara rädda och börja leva istället. Helt naturligt och utan skräck för vår känslovärld.

Bilden: Min älskade son, som till min stora glädje valt att inte gå drogvägen.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

stina63
2008-09-20, 13:04
#1

Mycket bra skrivet Trisha. Har själv fått inpräntat i mitt huvud av mina föräldrar att inte ta eller prova några droger. Aldrig ta emot något som andra bjuder när man är ute på dans,, Dom orden sitter som berg i mej.

Kramis TINA

TantAlma
2008-09-20, 13:22
#2

Det här var intressant. Jag känner igen mig i det där "starka motståndet att ta droger" en idag känner jag det så.  Jag kände starkt att det var en risk att prova, efter som man aldrig vet om man fastnar. Det var också det värsta tänkbara jag kunde utsätt min mamma för och såra henne på det sättet var otänkbart. Även om jag inte var någon mönster unge. 

Jag läser och mellan raderna, rullar det upp inom mig händelser och personer i min omgivning eller deras omgivning som kan ha varit andligt uppvaknade och att deras verktyg var att senare ta droger. Några valde också "sin egen väg" till andra sida efter en tid. I många fall skulle de själva inte erkänna att det var ett andligt uppvaknade, efter som man inte alltid förstår vad som händer i en. Lika så en omgivning som kanske slår alla sådana tankar i från sig.

Det var många tänkbara ord och jag hoppas jag är en av dem som tar mig tid att "se och bryr mig om".

Med ljus och värme

Alma

sven-g
2008-09-20, 13:44
#3

Jag håller med ovanstående, dom gånger jag varit nerdrogad av morfin pga olyckor och operationer. Har jag haft mycket klara andliga kontakter, önskar jag såg saker med den skärpan, när jag det önskade. Men skulle aldrig ta droger för att uppnå dom nivåerna. Med alkohol är det ej på det sättet för mig.

EwaAkerlund
2008-09-20, 14:02
#4

Mycket bra artikel, Trisha..

Jane-Lyzell
2008-09-20, 14:48
#5

Bra skrivet Trisha

Men glöm inte den vanligaste drogen "Alkohol" som är oftast det första de kommer i kontakt med på grund av oss vuxna som har legaliserat det. så vuxna flyr lika mycket! och det är det våra barn ser och flyr ännumera:-( snacka om personlighetsförändringar på sina fulla förälldrar - det är föredömme det, neej.

Jag tillhör ett av dessa barn du talar om - så jag vet vägen i träsket men jag vet också vägen ur. Jag var full första gången jag var 9 år. och började röka då med. Sen ledde det ena till det andra. då ingen förstod mina gåvor- var min flykt att försöka stänga ned med alkohol och droger så mycket jag kunde - för då var man normal som alla andra i det gäng jag växte upp. Lovar mina guider fick jobba baksjure dygnet runt! och det räddade livet på mig många gånger. Jag tror inte som du att drågerna öppnar upp din andlighet - inte för mig ialla fall - jag stängde dem med drågerna. däremot var jag välldigt öppen emellan drogerna!

Om vi nu inte talar om de hallosigena droger som LSD - som jag inte heller vill säga öppnar andligheten utan öppnar upp en dörr till din föreställningsvärld/fantasin- undermedvetna- men det är inte andevärlden. Det är en dörr om man inte passar sig, in till alla sina rädslor som skapar de mest groteska monster - men det är inget andligt med i det!

Under hela denna prosessen står andevärlden och väntar tålmodigt och förssöker inspirera oss i rätt rikning och är beredda att göra så den dagen vi släpper vårt missbruk. det finns med oss emellan drogandet men inte idet!

Droger och alkohol är ingen uppöppnare till andevärlden - tvärt om- det stänger dina kanaler!

De gånger det har används som stimulerare i olika kulturfolk - är det kontakt med den egna undermedvtna föreställningsvärlden och det högre jaget  eller den första astralvärlden. likt då man gör ut ur kroppen resor som är självframkallande - lika dumt! och skrämmande.

De finns dom som gör dessa resor utan droger eller spontana ut ur kroppen resor - där är andevärlden med och de brukar vara otroliga fina upplevelser!

Så jag vill nog ge en varning till de ungdommar som läser detta att DROGER OCH ALKOHOL INTE ÖPPNAR UPP DIN ANDLIGHET! utan är raka motsattsen - så det är inge väg att gå för att öppna upp sina kanaler! Det enda du öppnar upp är din förvridna föreställnings värld i ditt eget sinne!

Nu gick jag lite emot dig Tricha märkte jag under textens gång - men detta är ett ämmne som berör mig mycket. och jag vill att ingen ungdom ska tro att droger eller alkohol är vägen för andlighet!.

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

wolfie
2008-09-20, 14:57
#6

Bra skrivet Trisha!

#5 Jag har samma bakgrund på ett ungefär som dig..(lång historia)jag gjorde likadant bedöva mig för o slippa allt som hade med det mediala att göra..för ingen förstod ju mig!trodde jag..men jag vaknade upp o la av i tid..o det är en massa år sen..

Elisabeth-J
2008-09-20, 15:20
#7

Tack för en bra artikel Trisha!

För mig har alkohol och droger varit något som jag alltid hat ett starkt motstånd till. Jag är uppväxt med en pappa som var alkoholist och gjorde oss illa på olika sätt. En av mina morbröder var narkoman så jag fick se alla baksidor med vad drogerna gör. Detta gjorde sen att jag inte ens provade någon drog trots att dom flesta jag umgicks med använde sig av droger. Dom gånger jag druckit mig beusad på alkohol är lätträknade på en hand. Jag är inte nykterist men näst intill idag, men jag kan ta ett glas öl eller vin någon enstaka gång. Ja många gånger har man fått höra att man är tråkig för man inte dricker men jag har lika kul ändå :)

Jag har varit väldigt orolig för en av mina söner men är så glad att han inte har gått in i drogvärlden, visst har ahn festat som dom flesta ungdomar gör men den sista tiden har han känt att det inte är något för honom och han har börjat vara med på mina kurser och vill gå in i den mediala banan nu vilket känns så härligt!

Har träffat många ungdomar som hållt på med droger och många av dom jag har känt lever inte längre, överdoser och mord har förekommit bland dessa fina människor. En tjej har berört mig extra mycket, hon var ihop med min bror och dom båda bodde hemma hos mig, hon var så enormt söt, hade ett jättestort hjärta, älskade mina barn och var en helt fantastik tjej. Hon började testa droger och var snart fast i det, for iväg på behandlingshem men hamnade bland drogerna igen. För ett par år sen dog hon av en överdos. Jag tänker ofta på det här med dessa fina männsikor som förstör sig själv och ibland även för andra, vill så gärna att dom ska få sluta med sitt missbruk och komma in i sitt rätta jag igen, komma tillbaka oc leva sitt liv på ett bra sätt.

Min morbror dog för några år sen, han satt i en busskur och dog men den flaska sprit i handen. Jag önskar att han hade fått gå över på ett mer värdefullt sätt.Jag pratade med honom en gång om hans missbruk och tackade honom för att jag hade fått se alla baksidor av det för det gjorde mig rädd och jag testade aldrig någon drog. Han var en genomgo man som hade så mycket gott att göra i livet men han blev fast i det redan som tonåring och kom bara ur det vissa perioder.

Det konstiga är att jag har 10 mostrar och morbröder men just han var den enda som började med droger, men det fanns nog en mening med det också, kanske meningen var att hjälpa andra genom att vi fick se hur hans liv var och hur drogerna förstörde så mycket. hans tre barn hamnade på fosterhem när dom var 1, 2 och 3 år då han och hans fru började med droger igen efter några år som drogfria. Det är dom tragiska baksidorna som är så hemska. Jag har nu träffat hans barn igen i vuxen ålder, jag har ju så mycket minnen från deras barndom då jag ofta var barnvakt åt dom och för deras skull betydde det jättemycket att jag kune berätta så mycket för dom om sånt dom har tänkt så mycket på men inte fått svar på.

Missbruk förstör så mycket för så många!

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Trisha
2008-09-20, 15:24
#8

Tack för fint inlägg, Jane. Jag tycker mig ha upplevt att de som drogar på hallucinogena droger ibland kan göra typ astrala resor och få olika andliga upplevelser och uppleva en del. Dock har det gång efter annan kommit till mig att det är ett tydligt "tak", det går inte att få kontakt med den sanna andligheten hela vägen på konstlad väg. Dessutom är det ju så att i vårt oändliga universum finns det energier som vi kanske inte har lust få kontakt med. Och det som sker många gånger när människor drogar är ju att det blir ganska kontrollöst många gånger. Det blir verkligen som att leka med värsta dynamiten och hoppas att det ska gå bra….

Naturfolken använde nog inte heller dessa starka droger hipp som happ, utan för det mesta var det nog den som skulle försöka få kontakt med andevärlden som drog….

Förr fick människor meditera och fasta i veckor för att få en glimt av ett tidigare liv, nuförtiden kan vi lätt guidas i en regression och få mer info om varför vi är dem vi är. Samma sak här -andligheten och andevärlden är så mycket mer tillgänglig nuförtiden, så nära oss. Kan hända behöver vi inte använda konstlade medel för att få en sann kontakt?

Alkoholen är ju en farlig fälla också, håller med om den flyktvägen och avtrubbningen det innebär. Finns dom som säger att skulle alkohol lanseras nu så skulle den förbjudas och bedömas som en drog, väldigt farlig sådan.

Ska erkänna att jag älskar att ta ett glas vin till god mat, är ingen ängel så. Men det har inget alls att göra med mitt andliga, mediala arbete. Var sak har sin tid, sa alltid min mormor.

#6 Hur är det med medialiteten idag då Wolfie? Hoppas du är omgiven av människor med samma tänk som du och som förstår vad du handlar om…

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

blombuketten
2008-09-20, 16:05
#9

#5. Ett mycket bra och informativt inlägg Jane. Alkohol glöms så ofta bort när man talar om droger och ändå finns det så många fler alkoholister än narkomaner. Dessutom, precis som du säger, så börjar drogmissbruket ofta med alkohol.

En alkoholist jag kände sa många gånger att om vi förut vetat vad vi vet idag om alkohol, skulle den idag vara olaglig.

#0. Bra inlägg. Man undrar vad det är som gör att en del, som det verkar, så lätt testar droger medan andra bara har den där känslan av att låta bli. Själv har jag alltid haft den där känslan av att hålla mig ifrån droger. Det lustiga är att de gånger jag har fått morfin i samband med operation och sådant så har jag mått pyton. Inget lullande där inte. Tvärtom.

Trisha
2008-09-20, 16:26
#10

#5 Nej, sant - hur man reagerar på olika former av preparat är verkligen olika. Själv fick jag lustgas i samband med en av mina förlossningar och det var allt annat än lustigt. Fick värsta dödsångesten och började planera med min make om min hädangång. Inge kul alls. Ligger väl i släkten, min mamma reagerade likadant på den lustiga gasen. Och precis som med droger och alkohol av alla slag, så vet man ju inte förrän man provat. Har hört om allför många som drabbats av haschpsykos efter en enda gång.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

[Chakra]
2008-09-20, 16:33
#11

Tack Trisha för att du skriver om detta!

Har tänkt så mycket på hur allt förhåller sig!

Har haft och har nära och kära och vänner med olika beroende och missbruk så dethär är något som berör, och jag vill veta mer!

wolfie
2008-09-20, 17:04
#12

#8 Medialiteten är för mig detsamma fortfarande,det enda som inte riktigt funkar nu är seendet,men det kanske kommer tillbaka..

När jag var barn o hade mina syner så var jag för liten för att förstå vad det handlade om,i tonåren var det som värst,jag hade dessutom en jobbig tonårstid,mycket ångest..föraningarna kom alltid med dåliga budskap..jag förstod väl inte då heller vad det handlade om,trodde jag var väldigt udda o konstig typ..hehe

sen när jag testade alkohol för första gången var det som en befrielse,provade även hasch o tabletter,det var då ingenting för mig..blev även att jag sniffade,usch då fick jag ju hallucinationer,jösses jag kunde ha dött..en gång o det var sista gången hade jag en syn om ett barntåg från himlen o i sista vagnen satt gud o sträckte fram handen mot mig..men drog tillbaka den o sa..tiden är inte mogen för dig..ja när jag vaknade upp med hjälp av kompisar så sa de att de trodde jag höll på att dö!!

Droger är då ingenting o syssla med..inte alkohol heller..i dag dricker jag måttligt om det ska drickas..men det går lika bra utan..

Ja nu har jag svamlat på här..Skrattande

Mizzi
2008-09-20, 17:26
#13

Fy vad hämskt att behöva ta till droger för att ingen förstår, tänk om alla i samhället vore mer empatiska och inte var så inskränkta i det dom själva tror på utan även öppna för andra möjligheter.

Då skulle dessa stackars ungdomar som inte förstår vad som händer med dom få hjälp att komma rätt i livet i stället.

Det är för sorgligt, men man får hoppas att folk vaknar upp mera nu efter alla tv program som går på tv och förstår att allt kanske inte är vad man själv tror hela tiden.

//Mizzi

Jane-Lyzell
2008-09-20, 18:24
#14

#8 Nja, jag tror ju inte att det har något med andevärlden att göra igentligen även i de halusiena drågerna - inte den andevärld jag känner till i alla fall:-)

Jag har provat sniffa/thinner och rökt opium och harsh även testad selusubinsvampar, morfin och LSD. av alla dem är Lsd den hemskaste av dem alla - för har du inte ett starkt sinne där - kan du lätt bli vansinning eller få psykos.Finns en del av mina gamla kompisar som spärrades in och blev aldrig sig själva igen! Vist Fans det någon som fastnade på harshpsykos men de är mer som en ångestpsykos. Harsh är den mildaste formen av dessa!doch lika farligt som alkohol. du kan få dilerium av förmycket alkohol med. Har själv fått en harshpsykos efter att hållt upp länge och provade samma dos som innan - vilket inte als funkade!

På LSD blir din vanliga värlsdsbild blir totalt snevriden och det finns inga begrännsningar på vad som är vanligt - du flyger, ja på riktigt tror man och svävar bland målnen - väggar och tack raseras och asfalten kryper upp i ditt ansikte, monster lurar runt varge hörn. solen eller månen ramlar ned och flyter runt mm. Detta är drogens värld och har inget med andevärlden att göra- även om man som drogare upplever detta!

Om det skulle vara något så är det den värld som männskor kallar helvetet som man kommer i kontakt med - jordbundna andar som påverkar den drågade att vilja ta mera dråger. Så är man inne i en ond cirkel.

Det är när drogen går ur som du som medial har den andliga kontakten och kan få andliga upplevelser- som t ex ljusvarelser eller englar som vill hjälpa en ur ens begär - det är andekontakt - resten är inte det - utan inbilning i hjärnan av drågerna!

Även amfettamin som är centralstimmulerande skapar mycket hjärnspöken hos drogaren, förföljesemani eller manodepresivitet är vanligt. Jag vet, har haft nojjor med förföljesemani en gång det var inte kul.

Kokain - livsfarlig drog - som kan göra dig beroende efter första gången- du märker det inte fören du ska sluta med den då får du värsta abstinensen och blir personlighetskluven. Kallas även för Innedrog ibland kändisar - och se hur det går för dem - var och varannan hamnar på avgiftning på något behandlingshem. välldigt förädisk drog - då den stimmulerar ditt serotonin så du mår så himla bra- tror man!

Den klart dödligaste av dem alla är ju Herroin - Horsh även kallat - denna drog skapar så mycket elende att det inte går att beskriva i ord - för det första är den välldigt verklighetsflykt - du går in i din egen liilla värld och bara är- ingen verklighet existerar, sen är den så beroende då avgiftningen abstinensen är så stark att den drogade faktiskt kan dö på sin avtendning! Sen skapar den annan missär som splittring i familjer då en heronist juger och själ ifrån sina nära - kriminaliteten är jätte stor - kvinnor prostituerar sig för att ha råd med den, aids osv…… tyvärr dog flera av mina gamla vänner i denna hemska drog.

Jag talar ifrån egen erfarenhet av dessa droger och alla jag nämt har jag personligerfarehet av , tyvärr!

Nej jag får nog säga nej , igen ,där drogerna är är inte andevärlden.möjligtvis helvetet som de skapat själva!

När jag fyllde 20 år - sa jag NEJ till drogerna och började ett nytt liv med mina andevänners hjälp - gissa om de var gladaSkrattande

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Elisabeth-J
2008-09-20, 20:09
#15

#14 Tack Jane för att du delar med dig! Jag är också glad att du valde att säga nej till drogerna och med dina erfarenheter kan du hjälpa andra vilket jag tror är ett av dina syften här på jorden Kyss

Kramar

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

LillanyfiknaIza
2008-09-20, 20:44
#16

Wow… måste ju bara börja detta inlägg med att säga att du skriver ju verkligen som "gudinna" - Värsta coola :)

Det här borde ju publiveras i någon tidning… allvarligt… jag tänkte på fler f.d. lärare till mig som nog skulle läsa detta, och lära ut till sina elever (på gymnasienivå), så de kan hjälpa andra senare när de själva jobbar med ungdomar. Är det ok om jag skickar runt detta till dem? Ok det är publicerat på nätet men det är lika bra och fråga om sådant, en fråga som sitter i ryggmärgen på mig, sen jag gick Barn och fritid "man ska alltid fråga först, när det är ngn annans matrial"

Droger?? Näe tack, har fått lugnande vid operationer m.m. - och visst är det en underbar känsla men INGET jag skulle använda för att uppnå andligheten… den härliga energin får man ju ändå under en meditation… :) om man är tillräckligt mottaglig. Så till de stackarna som använder droger för att nå upp till den "sanna andligheten" så säger jag bara "Daaaah"… (hoppas ingen tar illa upp av detta, men är min åsikt.) Droger är så onödigt. Jag minns en elevassistent från högstadiet som hade en tröja som det stod "Säg nej till droger" med stora bokstäver. Jag tyckte det var löjligt då men förstod nog inte riktigt då vad droger kan göra. Hörde ett mycket bra seminarium som en snubbe hade för oss på BF. Han började med droger när han var 13 och när vi träffade honom var han väl runt 50. Hans utveckling hade väl nästan stannat vid 17 så det var ju nästan som att prata med en 17åring i 50åring kropp. Han berättade om livet som narkoman med en underbar humor och anpassat så vi skulle förstå. Men efteråt fick nog många funderingar…

Även om jag kan tycka att de som tar droger, är rent utsagt Pucko, så är det ju synd om dem innerst inne och likadant med alkoholister… varför gör man det valet? Vad är det som gör att man stänger sig ute från samhället istället för att be om hjälp, vad är det som gör att man är rädd? (*ler* Jag vet jag har läst grunderna i pyskologi).

En kanon artikel, Trish, som alltid - det mesta du skriver skulle faktiskt kunna användas som studiematrial…. :) Fortsätt som du gör!!!

PPD/Izza

Trisha
2008-09-20, 20:59
#17

Vad tror du Jane, som gått den tunga vägen och skaffat dessa "erfarenheter", hittar inget bättre ord just nu, om dessa örter som många använder i syfte att nå andevärlden? Menar då mer shamanistiska droger som använts i tusentals år för att gå in i ett annat medvetande. Är det dörren in till andra tyngre droger, eller kan människor stanna där?

Har just via Bengt-Olov här på ÖN tagit del av en intressant man som forskat i många år på shamanism och annat, också skrivit flera böcker. Han hävdar att det är skillnad på tusentals år gammal örtkunskap och de droger som missbrukas idag. Jag själv har ju känslan att många provar droger utan att ha någon som helst kunskap om vad som är vad och där kan ju faran ligga om man börjar förespråka vissa droger men varna för andra.

Upprinnelsen till denna artikel var just den diskussionen - finns det örter som kan vara en hjälp till att nå andekontakt och är det fel av oss som moderatorer att stoppa en diskussion om en urgammal ört som använts i tusentals år. Personligen tror jag ju att det kan vara oerhört svårt för en icke-kunnig människa att handskas med något som medicinmän och shamaner med djup kunskap visste exakt hur de skulle bemöta.

Som jag skrev i artikeln, så är min upplevelse att det finns ett tak när man använder en drog i vilken form som helst, och det taket känner åtminstone jag att det inte finns när en person går in i ett annat medvetandetillstånd med uppöppning och träning utan några hjälpmedel. Kanske tar lite längre tid, men sedan har man det som en livsgåva, kommunikationen med andra dimensioner.

Eftersom jag inte själv provat, så vill jag inte vara fördömande mot något. Dock känner jag mig så tveksam till att redan öppna andliga personer okunnigt provar någon form av preparat och kanske får motsatt effekt. Det är ju inte meningen att det här ska vara ett forum som stoppar vissa diskussioner, men det känns ju samtidigt så viktigt att vi kan förespråka ett andligt uppvaknande som gagnar alla och inte ger några biverkningar.

Vi valde att ta bort en tråd med en namnangivelse på en ört som använts sen urminnes tider. Nu - öppet för diskussion!

Vad tycker ni alla här på ÖN? Är vi Sovjetliknande om vi tar bort det, borde det få vara öppet för diskussion? Eller kan det uppfattas som ett forum för - anything goes as long as it works..?

Lägger ut det här som en öppen diskussion, då jag fört diskussion via pm ett tag och önskar förstås att allas röster ska bli hörda.

Var drar man gränsen vad vi ska skriva om här?

Kanske vi kan diskutera ämnet utan att nämna några som helst hänvisningar till vissa örter o dyl?

Är tagen av Janes utlämnande historia, tack verkligen! Är så lycklig att jag aldrig tagit den vägen och blir ju ännu mer avståndstagande till droger när jag läser din story. Mina andliga upplevelser räcker gott för min del precis som det är. Men det finns ju många åsikter….. Och ingen av oss moderatorer har någon lust framstå som diktatorer som kör över.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Katarinaj
2008-09-20, 21:36
#18

Mycket tänkvärt och intressant. tänkte skriva ett inlägg nu när jag nyktrat till….Nä då Just joking.

Där ser man så lite man vet om varandra, hade nog snarare trott att du Jane var uppväxt på Easy Street, så fel man kan ha. Ett stort tack för att du delger oss av dina upplevelser.

När jag var tonåring var det hasch, Marijuana, Alkohol och att sniffa som var inne.

Men jag tror att för oss som inte förstått vår medialitet under uppväxten, utan bara haft väääldigt livlig fantasi, så kom kanske för fler än mig våra "insikter" förståelsen, förklaringen under ett rus. Så var det för mig i alla fall. Tillhörde tyvärr en av dom som fastnade för sniffningen. En av mina första Aha-upplevelser för det jag inte förstått riktigt under min uppväxt, kom just under ett sniff-rus.

Att jag inte klassar det som en "hallis" är att under upplevelsen av det jag såg och upplevde fick jag ett "budskap" att en av mina tjejkompisar ( vi var tre vid tillfället ) upplevde och såg samma sak som mig och jag blev "ombedd" att fråga henne om det.

När vi kom ut ur ruset, tittade vi bara på varandra och det räckte, vi förstod att vi upplevt samma sak. Vad det var….Ja det gav mig svaret i alla fall på att vi är inte mol alena på vår resa här.

Fick även uppleva min döda mamma när jag fick min yngste son. Hon dog 4 månader innan min förlossning av honom. Jag fick lustgas och i det ruset fick jag en upplevelse som var otroligt omvälvande. Jag minns att jag under tiden sa till Sköterskorna att jag har ngt att berätta sen. Men när jag var "tillbaka" tänkte jag att…nee jag hoppar nog på att berätta, vem skulle trott mig.

Så för min egen del har "tyvärr" ruset hjälp mig att förstå, fast jag tycker ändå inte "tyvärr", för det är mina erfarenheter som jag inte skulle vilja vara utan. Men det är ju inte att rekommendera, då det är lätt att bli fast.

Jag har oxå fått se baksidan, då jag levt under en period med en Amfetaminmissbrukare. Fy F*N vad det destruerar människor.

I dag, ser jag inget problem i att prata med min mamma tex. om jag är salongsberusad. Vill dock poängtera att jag dricker kanske i snitt två gånger om året. Men att jobba med medialitet under berusning anser jag helt fel. Vill ju inte bli opererad av en påtänd Doktor eller nåt.

Och som ni andra nämnt, en kontakt med Andra sidan är ju ett rus i sig.

Så nu lyckades jag ju få i hop ett halvflummigt inlägg på nykter kaliber.

Men mitt budskap är NO DRUGS!!

Kram Katarina

Jane-Lyzell
2008-09-20, 21:48
#19

#15 Tack, jag hade inte så mycket att välja på knark leder bara åt ett håll - döden- jag valde livetSkrattande

#17 Jag är förespråkare för 0 tollerans - säskilt då det gäller andlighet, Spirit och Spirit ska inte blandas!

Man måste komma ihåg att det är långt ifrån alla kulturers urbefolkning som använde droger för att sätta sig i kontakt med andarna - de flesta gick ut på så kallade "vission qvest" som kunde vara upp till ett år ibland ensamma i naturen - försedda med endast en kniv. I sitt möte med sig själva fick det också kontakt med andevärlden och fick uppenbarelser och visioner.

De fans de naturfolken som tog till droger, likt chamaner men det var långt ifrån alla som nyttjade detta oftast tog dom sig till detta transliknande tillstånd med sång(galder), eller musikens(trummans) hjälp!

Varför de gjorde det som använde droger vet jag inte - men jag vet att nutidens folk glamofierar detta som för dem oftast var hemska upplevelser/visioner. Frammanade av drogen. Skulle vara intresant om det fans en undersökning med dessa drog nyjtande chamaners eller indianers visioner eller förutseende - för att se om dessa vissioner var sanna eller drog fantasier - hade varit intresant! Tror nämligen att det mästa som komm fram ifrån de som drogade - inte stämde in.

Nej , Ja tror inte på att ta örter eller annan stimmulantia för att nå andlighet - finns bättre och hälsosammare sätt och inget man ska uppmuntra nyandliga eller ungdommar att ens komma inärheten av. Har man inte andligheten där hjälper ingen ört eller drog ivärlden för att köra någon snabb uppkoppling!

Vill man öppna sina kanaler mer - ta hand om era kroppar stoppa inte i droger eller alkohål för det dövar era kanaler- ät ekologisk mat och dryck, motionera -andas frisk luft(skogen) njut i solen och filosofera och meditera - välj bort våld och negativitet. Detta lyfter er medialitet och andlighet! - inte droger eller örter! örter är ju för tusan droger, menar opium är en blomma- gräs och harsh lika så- nej örter är inte att leka med de heller!

droger eller alkohål gör sådan skada i hela världen - vilket lidande för den enskilde indeviden och dess anhöriga - fy för det- så många familjer som trasas sönder- så många barn som - blir trasiga, p g u av stimulantia som gör personerna personlighetskluvna - vansinne!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Jane-Lyzell
2008-09-20, 22:01
#20

#18 Tack för ditt inlägg - intresant det du säger om lustgasen - har nämligen haft egen upplevelse med detta under en förlossning - men jag tror igentligen inte att det var gasen som drog som fick min upplevelse utan att jag kunde slappna av i smärtorna så andevännerna kunde nå mig:-)

Det ni såg i erat rus - tror jag var era skyddsguider som komm nära - antagligen var ni farligt ute! eller?

Håller med dig noll tollerans- skulle heller inte vilja bli opererad av en full doktor och inte heller en bakfull sådan!

Lika viktigt i andligheten - vilket jag har sett skräckexempel på genom tiderna , hua!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

stina63
2008-09-20, 22:34
#21

Mycket intressant att läsa era inlägg.

Jag fick tarmvred efter en bukoperation och det är något jag inte vill uppleva igen. Fick morfin för smärtan i en vecka innan dom förstod att det var tarmvred. Jag låg på sjukhuset efter en bukoperation. Men dagen innan jag blev opererad igen såg jag någon som stod sidan om min säng. Förstod att det inte var någon personal eller patient. Tittade bara på henne och sen försvann jag i all smärta som jag hade. Ett par dagar senare fick jag reda på att min Mormor hade dött. 
Är en person som avstår från droger, och Alkohol dricker jag mycket sällan
Kram Tina

Katarinaj
2008-09-20, 22:38
#22

#20 ja det var säkert våra skyddsguider, jag fick mig i alla fall en rejäl tankeställare. Den händelsen och en Bror som, det tyckte jag inte då förståss, som la sig i, fick mig att välja andra vägar än droger.

Men det var en oerhört stark upplevelse och jag kan se det lika klart i dag det vi såg.

Alla har vi ju våra vägar att vandra, nu jobbar jag ju på att kunna få dessa upplevelser med Andevärlden ändå och jag kommer närmare o närmare. Har haft ett riktigt "rus" i dag, ingen drog kan mäta sig med den känslan.

Kram

Mizzi
2008-09-20, 22:42
#23

Ja skulle bara vilja säga att jag tycker det är så himmla skönt att ni finns här tjejer …Jane ,Elisabeth,Trisha och alla andra därute som jobbar med samma sak.

Ni gör säkerligen stor skillnad för många vilsna människor och är även guldkorn för oss andra här på ÖN.

En BAMSEKRAM till er bara för att ni finns Kyss

//Kram Mizzi

Toyan
2008-09-21, 03:55
#24

Tack Trischa och Jane!!

Mycket bra och intressant skrivet. Jag tillhör dom som var barn på 50-talet och tonåring under flower-power -tiden. Det var protestsånger och fredsmarsher, vi satt och hade oändliga diskussioner om Vietnamkriget, gillade JF Kennedy och Martin Luther King. Vi sjöng we shall overcome, mellanölet flödade och ljusen i vinflaskorna rann.

Hasch skulle man prova men det gjorde jag aldrig, det räckte att se hur dom som använde sig av det betedde sig. Så småningom kom uppvaknandet, då hade många fastnat i ett blandmissbruk, några lyckades ta sig ur det men många lyckades aldrig och finns idag inte här på jorden.

Jag är inte vad man kallar religiös men jag är troende i den bemärkelsen att jag tror på en" högre visdom" som jag kallar det och hade en mormor som var medial och berättade om sina upplevelser av andevärlden.

Jag har under livets gång ibland hamnat i hotfulla situationer men upplevt en inre röst som sagt "akta dig" och ibland "SPRING" och tack och lov lyssnat och är oändligt tacksam mot mina hjälpare.

Det är inte lätt för barn och ungdomar idag med all stress, det är skola och fritidsaktiviteter, man ska passa in och hänga med och gör man inte det av nån anledning så hamnar man utanför. I den situationen är det lätt att ta till alkohol eller nån annan drog.

Så är det allt detta brus omkring oss, datorer Tv dvd -filmer osv,det är sällan helt tyst. Försöker lära mina barn-barn att man inte hela tiden måste göra något, man kan sitta ner och bara ta det lugnt, stänga av Tv och dator och lyssna på tystnaden, kanske har den något att säga oss? Ibland när dom är här så lyckas det, inte så lång stund  men jag hoppas det sår ett frö att dom så småningom kommer på av sig själva att det är bra.

Nu är det redan en ny dag, som vanligt har jag fastnat här på ÖN, ja jag har varit ute med vovven en sväng emellan/ nu ska jag krypa ner i sängen. Natti natt säger jag till er som fortf är vakna.

Pluppis
2008-09-21, 12:08
#25

Mycket bra skrivet Trisha (och ni andra också)!

Jag kan säga att jag en gång i min ungdom testade på hasch men det var en av de vidrigaste upplevelse jag har varit med om.. Fast för min del var det nog tur att det var just så vidrigt.. Många i min bekantskapskrets på den tiden "rökte på"..

Själv tar jag mig gärna ett (eller ett par) glas vin nu som då men jag ser till att det blir just bara det.

Kram

~* Framtiden är något som endast du själv kan skapa *~

Trisha
2008-09-21, 12:58
#26

Tänkte på när jag läste Toyans inlägg på vad jag sett ske inom vissa människor när dom av olika anledningar tvingas bara vara stilla utan att göra något. Fullständigt panisk upplevelse för många… säger något om hur mycket uppe i varv många är.

Inatt när jag hade svårt att sova, tänkte jag på att jag verkligen vill understryka en sak till här - jag hyser den djupaste respekt för de shamaner och medicinmän o kvinnor som gått före oss. Har själv gått för en både kvinnlig och manlig shaman och de andliga kontakterna som jag har inkluderar definitivt den kunskapen. Otroligt andliga och kunniga själar som har ett djupgående helhetstänk. Just dom som jag träffat har inte använt någon form av örter eller annat i sin andekontakt, men jag vill ändå inte döma dom visa som gått före oss. Hade vi alla levt efter den shamanistiska visdomen, hade världen inte sett ut som den gör. Kan nog bara bli kalabalik om vi använder deras preparat lite hipp som happ utan att veta.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Jane-Lyzell
2008-09-21, 15:29
#27

#22 Ja , det jag förstod under min period i "helvetet" så stegade mina skyddsguider in och visade sig , men jämna mellanrum - men det var då man var farligt ute och oftast på väg över till andra sidan!Vilket tyvärr skedde x antal gånger!

som en fallskärm för att man skulle veta att dom finns där för en även i det svåraste stunder - men det är vi själva som gör valen. de kan bara titta på och gripa in när vi är redo:-)

#23 Bamsekram tillbaka:-)

#24 tack för att du delar med dig och vist är det så- att allt ska gå så snabbt och stimmuleras hela tiden, Det är inte lätt för ungdommarna av idag! - vad skönt att dina barnbarn har en klok mor/far förälder:-)

#26 De gamla shamanerna använde örter som medecin - en del i seremonier - de hadde kunskapen och kunde hantera den - de var få/enstaka och deras kunskap lämpar sig för enstaka - inte för en massa som inte förstår att hantera dessa örter!

De var ju vår dåtids kloka gummor och gubbar och hade mycket kunskap i örtmedecin - men en lekman som inte kan dosera dessa rätt kan bli ödesstiget!

Det är välldigt väldigt svårt att hitta på en äkta shaman idag - många kallar sig shamaner fast dom inte är det - shaman är något du är ifrån födseln och inget som man huks flux blir.Man kan studera shamanissm men det gör en inte till en chaman.

Jag kan säga att jag träffat en shamani mitt liv och väntar på en till - som jag inte vet vem det är eller när! jag bara vet! att den kommer till mig när tiden är rätt!

Du och jag Trisha har ju träffat samma shaman fast det heter ju inte så när vi talar om indianer(kommer inte håg namnet för shaman på indianska) och det är ju "Little Crow" en otroligt vis man som lärde mig stora sanningar om livet. Han vandrade sin talk(väg) alltså han följde sin lära - en otrolig man som finns numera med oss andligen! Jag lär mig fortfarande av han - andligen! Det är en riktig shaman - en som kan gå emellan världarna- har han lovat undervisning och tagit en under vingarna - så slutar inte undervisningen iomed den fysiska döden.:-)

En shaman är sin trumma och viseversa - trumman efter chamanens död utser nästa chaman som övertar det ledet i det släktet. sker alltså inte allför ofta - då medellivslängden är rund 65-70 år skulle jag tro?

Så shamaner som kallar sig det och är det ibland på kurser och likanade är för mig inga riktiga shamaner - att vara shaman är att leva som man lär alltid! Likadant med medium är man det så är man det 24 timmar om dygnet - man måste leva som man lär!(vill inte säga att man ska vara öppen 24 timmar om dygnet - utan leva filosifin)

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Trisha
2008-09-21, 20:04
#28

Jaaaa, Jane - Little Crow var en helt fantastisk man som verkligen levde som han lärde. Hans lärdomar brinner i mig fortfarande och behandlingen jag fick av honom varade i tre timmar och glömmer det aldrig. Det var det mest underbara jag varit med om i healingväg. Och hans förmåga se precis rakt igenom en och säga det som behövdes. Har också träffat honom ett flertal gånger efter han gick över, han håller verkligen sitt löfte!!

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

BengtT
2008-09-21, 23:03
#29

Jätte intressant skrivet. Kemiska droger är ju som bekant farliga. Redan naturfolken visste hur dessa skulle begränsas.

Får man fråga vem pojken med ögonsmycket på bilden är?

Trisha
2008-09-22, 01:43
#30

#29 Det är min fine son, skriver det nederst i artikeln. Han har valt att välja bort drogerna vilket jag är oerhört glad över. Detta till trots att det är väääldigt vanligt på festerna nuförtiden. Blir iskall när han berättar åldrar på dom som knaprar ectasy o annat.

Ville lägga in en bild på en unge (nu 20!) som det gått bra för. Man kan ju faktiskt aldrig veta om ens barn kan stå emot trycket. Har tre vuxna barn och alla har "klarat" sig, alltså valt en annan väg. Den glädjen och stoltheten jag känner över mina barn är värt allt i livet.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Mollan
2008-09-22, 02:54
#31

Hej alla! Läste Trishas artikel nu, håller helt med om att droger är skit.. Men, jag blev en aning förvirrad, droger och alkohol gör att man blockerar sig och inte får någon kontakt med andevärlden, ingen som helst närvaro, tvärtom. Droger gör att man sluter sig i en bubbla för att slippa få "meddelanden" uppifrån. Det är därför det är så viktigt att man inte dricker eller tar droger när man vill ta kontakt på nåt sätt, t.ex. tarot, änglakort m.m.

När drogerna kommer in åker andligheten ut.. Har själv varit där en gång i tiden, och har aldrig känt mig så tom inombords som då… Se på alla känsliga konstnärer och artister genom tiderna som inte orkat utan valt droger för att sluta sig.

Vill också säga att jag håller fullständigt med om att medicinering mot psykisk ohälsa inte är en utväg, man borde lägga dom pengarna på fri terapi och på fri andlig vägledning istället..

Trisha
2008-09-22, 03:23
#32

#31 Förvirringen kanske uppstod i det faktum att vi diskuterade gamla kulturers sätt att öppna upp för ett annat medvetande. Det är stor skillnad på droger, typ hasch, amfetamin, kokain osv som används enbart i berusande syfte.

Vi kan ju inte bara såga all gammal kunskap som shamaner och medicinmän i olika kulturer stått för. Dock har vi inte någon större kunskap om detta, alltså blir även de örter som dessa kloka som gått före oss använt inte något som hjälper oss i vår medialitet, d v s ingen lösning typ quick fix för att få en kontakt med andra dimensioner. I dagens läge med höjt andligt medvetande för varje dag, det som varit förutspått sedan många tusen år, så behöver vi säkert inte någon "hjälp" för att kunna bli online. Med träning och en kärleksfull öppenhet så löser vi det säkert utan några hjälpmedel. Det är i alla fall vad jag tror.

Vad gäller medicinering mot psykisk ohälsa så håller jag med dig fullständigt. Dock har jag haft mycket diskussioner med läkare, duktiga sådana och inser att i vissa skeenden i vissa människors liv så kan en medicin tillfälligt hjälpa och bör inte på något vis uteslutas.

I det tidevarv vi lever nu bör vi förena kunskaper från alla dimensioner, alla som gått före oss i historien, den moderna läkekonsten med den urgamla och ur det få ett sätt att leva som fungerar idag. Då kan vi möta den här úpplysningens tid på ett vettigt sätt som för vår utveckling vidare. Återigen - det är vad jag tror.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Mist
2008-09-22, 15:19
#33

WOW!!
Va bra skrivet  , hmm nu är det mycket som snurrar i huvudet och jag vill läsa mer .

Kramar !!

//Mist

Jane-Lyzell
2008-09-22, 20:35
#34

#32 vill bara till lägga att inte all vår chamanska kultur elller annan höll på med droger/örter för att höja sina vibbrationer - de flesta använde endast trumman! Eller sången för att nå högre höjder - utan droger! De som använde droger var i minoritet i förhållande av dem som inte gjorde det!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

LillanyfiknaIza
2008-09-22, 22:47
#35

Kanonfin bild på Rasmus, föresten, glömde tillägga det!

Med tanke på din kommentar på mitt inlägg, kanske inte hör hemma här men ändå, när jag ändå skriver här. Jag vet att du inte gillar när jag kallar dig för T ordet men du behöver ju inte vara det i själen. Utsidan gör sitt men jag tror inte att du är t*nt i själen. Där lever den är i alla fall… en 25-30åriing…. för så som jag upplever dig är du ingen bitter människa - kanske med ett himla humör ibland men det har väl alla mer eller mindre. :)

*kramarom*

SEViking
2008-09-22, 23:00
#36

#34 Använda droger!

Ska vi hårddra det så är ju cigaretter en drog åxå.

Vi måste även här särskilja att använda droger vid ceremoniella tillfällen inte är att missbruka. Om man inte ceremonierar varje dag. ha ha ha, Vad jag vill få fram är att om en shaman behöver ex Peyote för att komma i trans så är det heller inget missbruk.

Nu har ju aldrig Peyote funnits i vår kultir, så vi har inte gener till att använda det, en del av oss kan käka flugsvamp, men det är ju ingen drog, även fast det kanske har liknande effekter som Peyote.

Vad jag tror ni syftar på å fiskar efter här är den klassiska knarkeriet och superiet, alltså MISSBRUKET.

Själv har jag aldrig någonsin ens provat en drog, inte ens käkat flugsvamp, he he, och jag kommer säkerligen aldig att göra det heller. Jag behöver inte den där extra kicken för att komma iväg. Men om en del behöver det för att t.ex: hjälpa någon med en sjukdom, så låt dom hållas, så länge det inte blir ett missbruk.

Jag tycker att detta ämne oftar blir så enkelriktat och "nej till allt", men vi måste öppna våra ögon och förstå att om det används i ett gott syfte, och under kontrolerade former, så kan även droger behövas för önskat resultat.

Se bara på morfin på sjukan idag, vem förnekar denna drog?

SEV Cool

Trisha
2008-09-23, 02:02
#37

Absolut SEViking. Bort med skygglapparna så vi kan se med ett brett perspektiv. Ingen nytta om vi fastnar i något sorts fyrkantigt tänk. Viss medicinering vore ju hemskt om den inte fanns.

Och Jane - absolut där med. Inte alla shamaner använde örter för att resa till andra världar. Viktigt var bara att understryka att dom som gjorde det, visste varför, hur man hanterade det och kunde använda det på ett vettigt sätt och det var inte drogen, flykten som var grejen, utan kontakten med andevärlden.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Vibeka
2008-09-23, 02:42
#38

Little Crow vilken härlig man!! Fick äran att träffa honom under en healingbehandling uppe i Boden och det var en fantastisk upplevelse, samt ett långt samtal som var lärorikt och stimulerande Glad Tack trisha och jane för att ni delar med er av era personliga upplevelser. Droger och Mediumskap/Andlighet hör inte alls ihop,som ni säger det stänger av och bedövar. Om man sätter en ära i att samarbeta med våra andevänner så låter man bli alla sorters droger när man skall arbeta andligt.

Elwin
2008-09-23, 14:01
#39

Oj oj. Denna artikel är intressant och "toklång", så jag sparar länken och läser styckvis…

Boken Spiritual Emergency har jag, den är väldigt bra. Tar upp saker som just kriser efter för snabbt andligt uppvaknande, Kundalinipsykoser osv. Visade den en gång för en överläkare i psyksvängen, en ryss med oortodoxt synsätt på hela branschen (talade varmt om yoga och I-Ching), han läste kapitelrubriker, hummade och sa ja… detta verkar stämma, det är rätt, den här ska jag skaffa.

Droger… ja, även jag har testat diverse skräp. Men några häftiga effekter upplevde jag nästan aldrig. Såg däremot hur diverse vänner snabbt degenererade kraftigt av dessa droger. Slöa, tröga, dumma och med skrattretande sjuk verklighetsuppfattning, så jag la av med skräpet.

Alkohol är väl en drog det med, men än idag tar jag mig en "fylla" för att blåsa rent i systemet ibland. Dock verkligen inte lika ofta, i samma mängd som förr.

Kan även låta bli helt i flera månader utan problem, ty droger och alkohol förhindrar andlighet, så är det för mig. Vet att andra målar bättre, förmedlar andekontakt bättre (?) under drog-koma. Eller spelar sanslösa gitarrsolon trots att de är aspackade.

Själv blir jag förvisso en glad skit av alkohol, men kan nästan inte ens knyta skosnören då.

Ett tag var jag inne på att hitta nån av alla dessa "naturdroger" för att rensa skallen och fintrimma andligheten, men valde att låta bli.

Ge mig hellre ett par öl…

Men nog svamlat. Utan att lägga nån värdering i det, eller ta ställning för eller emot, så har jag många, många gånger grubblat över hur en del enormt starka, superandliga människor, oftast kvinnor, jag mött eller läst om, har överlevt knarkhelvetet, samt undrat hur deras andlighet skulle sett ut, om den ens skulle finnas, utan drogperioden?

Bara en tanke, jag hävdar inget, utan undrar.

Jane-Lyzell
2008-09-23, 14:54
#40

#38 Tack Glad

#39 Tack för ett humoristiskt inlägg, det lyfterGlad

Tänkte svara för mig själv i din sista mening.

så har jag många, många gånger grubblat över hur en del enormt starka, superandliga människor, oftast kvinnor, jag mött eller läst om, har överlevt knarkhelvetet, samt undrat hur deras andlighet skulle sett ut, om den ens skulle finnas, utan drogperioden?

Jag skulle vilja svara så här;

Jag tror att min egen andlighet och medialitet hadde varit mer utvecklad tidigare utan drogerna - efter som man la locket på sin andlighet med droger- Så vist skulle andligheten finnas utan drogerna, den har altid varit där och inget man kan ta bort - därför så viktigt att upplysa andra ungdommar om att de behöver inte gå den vägen igenom drogerna! om de är mediala- finn någon med medial erfarenhet som kan vara er jordsliga hjälpare att få er att förstå er gåva!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Elwin
2008-09-23, 15:07
#41

#40: Bra svar, men jag kan inte låta bli att undra, om droger är nåt en del måste/har VALT att gå igenom, för finslipning, insikter som de knappast kan få av att höra nån säga det eller läsa bok om det? Nu menar jag VERKLIGEN INTE att folk ska knarka ner sig för att uppnå förståelse, men ibland inbillar jag mig att några får djupare kärlek/insikt/andlig förståelse just pga att de själva släpat sig igenom knarkhelvetet.

Ungefär som om de skulle blivit egotrippade "andliga övermänniskor" och ganska outhärdliga utan eländet som drog ner dem till rätt, ödmjuk och tacksam nivå.

Eller för att de i högsta grad ersätter stark, nedbrytande drog med stark, uppbyggande "drog"?

Som sagt, bara funderingar. Me know nothing, men häpnar alltid över hur många med enorma andliga/mediala gåvor har en så tragisk och läskig bakgrundstory att det är ett mirakel att de ens lever, och knarket finns ofta med i bilden.

Kanske är själsstyrkan det hänger på?

Ps: kul att kunna roa lite Skrattande

Jane-Lyzell
2008-09-23, 15:35
#42

#41 Att vi medium har oftast en brokig bakrund och tuffa liv - är väll mer en regel en ett undantag och vist är det för att vi ska kunna hjälpa andra männskor och förstå deras livsöden eller situation.

du skriver;

hur många med enorma andliga/mediala gåvor har en så tragisk och läskig bakgrundstory att det är ett mirakel att de ens lever, och knarket finns ofta med i bilden.

Jag svarar;

Tror också det är för att man ska visa att ljuset segrar över mörkret hur dystert de en ser ut att vara - att man aldrig ska ge upp:-)

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Elwin
2008-09-23, 17:07
#43

#42: Bra svar (igen). Fler vinklar på detta, nån? Cool

Trisha
2008-09-23, 19:59
#44

Eftersom jag jobbar som medium och även med trans så blir det en hel del information som kommer igenom från "andra sidan", som det kallas.

Vi hänger ihop på cellnivå - allt levande i vårt universum. En helt galen tanke i mångas värld, kanske… men faktum är att jag tror, med hjälp av info jag fått, att de som behövde örter för att med stort bestyr nå över till andra dimensioner, kan nu hjälpa oss att "minnas" på cellnivå hur man gör. Allt är utveckling. Om man fördjupar sig det allra minsta i kvantfysik så vet man att allt "smittar". Låter kanske lite märkligt i många människors öron, men jag tror vi kan få info av dom från andra sidan hur det går till att gå mellan världarna. Kanske dom behövde örter, idag går det lättare. Det kallas utveckling.

Det är så spännande tid nu när så mycket förs samman. Spännande är det. Det här är en av alla dom ideer som fötts i mig från min kontakt med andevärlden. Jag behöver ingenting för att ta nya kliv i mina andliga kontakter, annat än hjälp från de som vet mer. Örter o droger stökar bara till det.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

BengtT
2008-09-24, 00:50
#45

Jag vill bara påpeka att det finns en farlig drog som ingen uppmärksammar, nämligen kaffe!

När jag var i tjugoårsåldern drack jag flera koppar kaffe om dagen så jag till slut fick gallsten och var tvungen att åka in till lasarettet och operera mig!Rynkar på näsan

Därför förbjöd jag för min son att dricka kaffe när han var liten. Nu är han äldre och gör som han vill.

Tänk på det när ni dricker kaffe, det är inte bra i stora doser. Jag har läst att det till och med är dödande i för stora doser!

Jane-Lyzell
2008-09-24, 14:02
#46

#44 jag håller med dig Tricha att vi hänger ihop i cellnivå - det är vårt jordiska arv och har inget med vårt andliga arv att göra:-) utan är rent fysiskt och genetiskt! arvsmassa ocksåvidare.

Vist tror jag man kan lära sig gå emellan världarna men väldigt få förunnat och mest bara dem ifrån andra sidan - inget som gemeneman skulla klara av psykiskt!

I vår fysiska cirkel har dom sagt att du kan inte gå till deras värld fören du är död(fysiskt) om någon chaman kan klara det - kanske - men det är välldigt välldigt få förunnat i sådana fall och ska vara så!

Vist finns det fortfarande örkunskap kvar hos de riktiga shamanerna och det går från generation till generation - men de lämmnar inte ut detta till sk vanliga männskor då de vet sitt ansvar och att männskorna inte är mogna för dess verkan! Det hålls i all hemlighet! De är inte ute efter snabba pengar på sin kunskap utan följer ett kall:-)

#45 Kn bara hålla med dig - kaffe och te är farligt för vår kropp som så mycket annat!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Soffe
2008-09-24, 14:34
#47

Hur påverkar koffeinfritt kaffe o te då? Borde ju inte vara lika farligt, men kanske inte så mkt bättre ändå..

Jane-Lyzell
2008-09-24, 21:26
#48

#47 Koffeinfritt är bättre:-) lisom ört teer!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Soffe
2008-09-24, 21:31
#49

#48 Tack :-) Pust.. Då kan jag fortsätta dricka mina koffeinfria örteer som är gött :-)

Elwin
2008-09-24, 21:45
#50

Ört-té i måttlig mängd, skulle jag nog säga. Minns nån studie där gamlingar som bälgade sånt flera koppar om dagen men var helnykterister ändå uppvisade samma levervärden som tunga alkisar…

Hävdar att det mesta är ok i lagom mängd. Utom knark och liknande skit, naturligtvis.

Soffe
2008-09-24, 21:47
#51

Flera koppar om dagen blir det ju inte precis.. Men en kopp blir det iaf :-) Ibland kan det gå flera dagar innan jag dricker det, beror på suget..

Elwin
2008-09-24, 23:02
#52

#51: Easy, ingen fara på taket i ditt fall Cool

Soffe
2008-09-24, 23:04
#53

#52 Gött :-)

Elisabeth-J
2008-09-24, 23:21
#54

Akta er för det farliga sockret och nu är ju frukt farligt också Förvånad

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Soffe
2008-09-24, 23:26
#55

Va? Nä frukt får inte va farligt! Ja det är isåfall för att det är bekämpningsmedel på..

Trisha
2008-09-24, 23:33
#56

Sunt bondförnuft så klarar man det här livet bra! När det gällre alla larmrapporter så är det väl ett tillfälle när man verkligen kan älska det annars lite trista talesättet - Lagom är bäst.

Njuter av mitt morgonkaffe och tänker så fortsätta göra.

Dricker man tillräckligt stor mängd vatten för fort så dör man av det också.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Elwin
2008-09-24, 23:34
#57

Frukt? Nä lägg av. Ska vara av den orsak #55 skriver om, då.

Lika bra att börja dricka sprit och röka igen, om nu allt hälsosamt är lika farligt. Eller kanske äta hö och dricka isvatten?

Soffe
2008-09-24, 23:36
#58

#57 *S* Hö och Isvatten låter ju festligt, kanske knapra på lite korn som efterätt oxå :-)

[Hellas]
2008-09-24, 23:43
#59

En man sade, "Hur kan man förstöra sin egna boning" och det är sant som det är sagt.
Fast att avstå från koffeinrikt, nymalet kaffe, nääää, det finns inte på min karta helt enkelt.
Jag säger som Elwin, en balans på allt och måttlighet så behöver man inte bekymra sig.

En parentes:
Hade cigaretter börjat säljas idag hade de totaltförbjudits!

Elisabeth-J
2008-09-24, 23:50
#60

#57 Hahahaha ja allt är ju farligt nu för tiden, så jag vet inte vad vi ska äta snart, men det har ju skrivits att det ska komma nåt piller som man kan äta så har man fått i sig allt man behöver och blir mätt, så 4 såna om dagen kanske gör att våra kroppar mår bra. Men whiskey har ju effekt i liten mängd förstås när man är sjuk :)

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Elwin
2008-09-25, 00:08
#61

#60: Fyra piller om dagen… ja  why not, ibland blir jag så less på detta förbenade ätande, så…

Skrattande

Jo, och ett glas rött om dagen är bra för de flesta, för män och deras pump, för kvinnor som "bloar" (järnbalansen) Cool

Elisabeth-J
2008-09-25, 00:12
#62

#61 Ja det rådet tar jag till mig Cool

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

[Hellas]
2008-09-25, 00:14
#63

#61 Japp, jag håller med, inga problem Tungan ute

Jane-Lyzell
2008-09-25, 01:45
#64

Säger bara ekologist och krav märktSkrattande

Glada köttbitar och glada grönsaker!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Soffe
2008-09-25, 01:54
#65

#64 Japp! Det smakar oftast faktiskt bättre än billigt slask :-) Beror iofs på vad det är..

Elwin
2008-09-25, 17:53
#66

Glada köttbitar? Marinerade i cognac då, eller? Skrattande

Sorry, kunde inte låta bli, trots att det är 3 ljusår off (ursprungs)topic Tungan ute

Trisha
2008-09-25, 18:53
#67

#66 Humorn måste väl få vara med, eller hur?! Så var inte sorry, missar vi att kunna skämta om det mesta då blir det alldeles för allvarligt här nere!

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Elwin
2008-09-25, 18:59
#68

#67: Amen. Eller, med ett yngre språkbruk: word!

Humor är viktiga saker Cool

[Borttaget]
[Borttaget] 
2008-10-23, 05:13
#69

Inlägget är borttaget

Merqurius
2008-11-13, 04:18
#70

Hej Trisha

Jätte bra skrivet verkligen =)

Tänkte dela med mig lite av mina erfarenheter när det gäller det här, jag har tyvärr missbrukat väldigt mycket av både det ena och det andra i 8års tid, men är nu idag helt ren sen ett halvår tillbaks.

Jag har i hela mitt liv alltid varit mer eller mindre medial,håller på att utvecklar mina mediala gåvor och är väldigt känslig av mig när det gäller energier från dom levande och döda och att mixa det här med droger kan vara riktigt skrämmande!!

Så mycke läskiga, konstiga men även underbara saker jag har sett och varit med om när jag varit långt borta i drogernas värld.

Jag har haft svårt att prata om mitt missbruk men när jag såg vad du hade skrivit så fick jag lust att dela med mig om det jag har varit med om, jag har fått tipset av min övervakare att det kan kännas lättare att prata om sitt missbruk, och om ni inte vill läsa om sånt här så låt bli….

Psykoser och så är väldigt lätt att få när man väl är påverkad av en viss drog och inte riktigt kan uppfatta vad som händer, jag har vell aldrig fått nått sånt, bara någon lättare hash psykos, men syra måste vara den läskigaste drogen att gå på när man är medial och ens kompis drar med en in på en kyrkogård mitt i mörkaste natten

där såg och hörde jag något som jag nu i efterhand kan hantera men just då när man är så maxad och så öppen för allt inte klarade av, hursomhelst vi gick längst stigen bland gravarna där jag ofta brukade ta promenader i nyktert tillstånd och fundera, men nu vart det för mycket marken började bubbla, jag hörde viskningar skrik, skratt och ett massa brus, skuggor svischa förbi mig och runt runt mig….det blev för mycket och jag slängde mig ner på marken lade händerna för öronen blundade och skrek, det kändes som nån satt inne i huvet på mig och ropade, ylade och prasslade, jag kände mig hotad av nått och kunde känna (eller fick för mig svårt o skilja på verklighet och vanföreställningar) att jag blev dragen från alla håll o kanter som om jag höll på att bli uttöjd, puttad, uppdragen och nertryckt, jag var verkligen "överallt" kändes det som.

för att göra en otroligt lång historia lite kortare så slutade det med att jag med panik sprang ut från kyrkogården och hem medans min kompis förvirrad stod kvar och såg mig springa iväg som värsta dåren.

Väl hemma så fortsätter allt, jag hör låga viskningar, skuggor, dimma och allt känns så overkligt.

Jag ser min bästa vän som dog i februari sitta i min soffa och sjunga vår favorit låt, jag sätter mig brevid han och sjunger med, fullt troende på att han sitter där levande, när jag sen tänder min ciggaret och tittar upp mot hans håll redo för att sjunga vidare upptäcker jag att han inte längre finns kvar brevid mig så börjar jag leta och ropa i hela lägenheten….ingen Marco nånstan

 jag försöker ringa han, mobilen är avstängd, jag sätter mig i soffan och tittar mot min hylla där jag får se han, vafan är det här tänker jag, han e så liten och får plats på hyllan? jag går fram och han är kvar, brevid han sitter en tjej i hans knä, jag? jag inser att det är en bild i en ram på han och mig från min födelsedag förra året och i ramen sitter hans dödsnotis från tidningen. Då går det upp för mig att han är död, jag minns mina tårar och skrik, men inget mer.

Vaknar upp några timmar (tror jag) senare, mitt ansikte är svartrandigt efter mascara tårar och lite blodigt eftersom jag tydligen måste ha klöst mig själv…..det som hände för några timmar sen känns så overkligt men jag vet och känner att allt var sant.

Det var sista gången jag tog syra och nån månad efteråt la jag ner med allt, även mitt kära hash som betydde så mycket för mig, det var min köpta lycka, den enda lycka jag kunde få.

Droger förstör och fräter på hjärnan, det här var bara en av grejerna som hände i ett av mina drog rus, fast det var det som fick mig att vakna till.

Jag ångrar idag att jag ens peta på allt som har med droger att göra, det har förstört mitt liv och gjorde mig mer eller mindre paranoid, hade svårt att skilja på verkligheten och syner, drömmar och påhitt, kärlek och hat…..jag förlorade mycket och jag blir fortfarande straffad för det.

Jag har fått "knark skador" som gör att jag ibland rycker till för minsta lilla vilket stör mig otroligt mycke när jag b.la mediterar.

Jag är ivrig att utveckla mina mediala gåvor men samtidigt livrädd eftersom jag har sett min påhittade, manipulerande baksida.

Jag ber er oxå att snälla inte sätta en stämpel på mig som pundare som resten av folket i den här staden inklusive mina kära barndomsvänner och mina fd vänner har gjort och fortfarande gör trots att jag har kämpat och varit ren i 6mån.

Sorry om det vart lite för magstarkt det här, men det kändes otroligt bra att bara få skriva av sig

Om någon har varit med om något liknande så hör av er, vi kanske kan lära oss mycket av varandra…..

                                        Kyss

Jag har suttit i 10min nu bara stirrat på skrämen och tvekat om jag ska skicka in den här komentaren……ska jag? ok here i go

Dance
2008-11-13, 08:52
#71

Hejsan Trisha,

Tydliga vuxna som är närvarande och vågar reagera så som du beskriver är tyvärr en bristvara. Du formulerar dig lättfattat där du fångar både helhetsbilden och detaljerna så inlägget borde nå ut till de berörda ungdomarna via någon annan kanal också-- tror att många skulle känna igen sig och finna stöd, hjälp och vägledning om de kunde läsa vad du skrivit.

Inte minst förståelsen. Att få känna att det finns de som förstår och bryr sig. Det är ett kaos många ungdomar virvlar omkring i och mitt medlidande för dem övergår många gånger smärtgränsen, jag är en gråterska och bönbedjerska för många olyckliga ungdomars själar, jag sörjer deras belägenhet totalt.

Jag ber i smyg för många ungdomar och hoppet tänds när jag även kan notera vissa resultat till det bättre, men jag skall nog utveckla mitt andliga stöd mycket mer, gå ut mer öppet och erbjuda mina förböner utan att för den skull pracka på någon min tro eller religion.

Jag mejlade tipset om "Spiritual emergency" till någon som känner en viss person som jag misstänker har drabbats av just detta blott 21 år gammal och där ingen vet riktigt vad som hänt, inte den drabbade heller.

Jag hoppas innerligt och ber att mejlet skall nå fram till den tänkte mottagaren. Om denne känner igen sig kanske det kan vara till stor hjälp och vägledning för personen att hitta rätt och isåfall är jag beredd att ställa upp för ändamålet att förutom förböner även sprida det till psykläkaren/läkarna också. Inte för att jag tror att dom tar till sig det "just like that" men de kan ju iallafall få kännedom om saken…

Tack för intressant artikel Trisha, ha det så bra…kram Silja Kyss

camecat
2008-11-13, 14:27
#72

Merqurius  Starkt och bra gjort av dig att skriva detta.
Tycker inte att det är magstarkt bara roligt att se att de olika händelserna inte skylls på eller ursäktas över på andra saker än drogerna och att du lyckats hålla dig ifrån drogerna. Det, tycker jag, tyder på att du kommit långt.

Håller alla tummar på att det forstätter att gå bra för dig och tack för en bra text.

/Camecat

Madson
2008-11-13, 15:13
#73

Merqurius! Tyckte det var mycket bra av dig att skriva detta inlägget.

Det är över nu, slappna av och försök känna att du trivs i din kropp. Det är inte det lättaste, jag vet. Men att bara tanken finns där kan senare göra underverk i ditt liv. Possitiva tankar leder till något possitivt. Fortsätt att meditera, när du är redo kommer du att gå djupare och kunna skilja på vad som är "himmel och jord". Beundrar ditt inlägg!

Lycka till! Kramar från mig till dig*

Fnyan
2008-11-13, 15:35
#74

hihi, om man ändå skulle orka läsa allt dedär xD uff vad mycket det stod, läser nångång ;p

Merqurius
2008-11-14, 18:04
#75

#72/73   Tack, känns skönt att få posetiv respons Glad

Jag håller mig borta från drogerna trots att dom alltid finns där vid min sida bland umgänget och nära o kära, trots att jag tagit avstånd från alla så saknar jag dom endå och umgås med dom nångång i bland, jag går på kriminalvården och provtagning regelbundet, fast piss proven gör jag frivilligt för att inte känna mig lockad till att falla tillbaks.

Och jag fortsätter och meditera och hittar tillbaks till mig själv, har en lång väg att gå men vet att jag kommer nå fram tillslut…även om det så ska ta mig hela livet *S*

Än så länge så går det bra o jag hoppas och tror på en drogfri framtid Skrattande

Kramar

Trisha
2008-11-14, 18:14
#76

#70 Sitter vid skärmen, hade lite fredags-tyck-synd-om-mig-själv-som-inte-har-någon-att-dela-livet-med-ångest… Så läser jag ditt inlägg och tårarna rinner. Tack, snälla, snälla du för ditt mod att dela med dig! Sänder dig sååå mycket värme jag bara kan så du kan finna all den frid och lycka du förtjänar för din oerhörda kraft att ta dig ur detta!!

Jag känner mig så övertygad om att dina jobbiga efterdyningar som du beskriver kommer att bara ebba ut om ett tag. För en sak VET jag och det är att massor av dimensioner kommer till vår hjälp när vi tar vår egen kraft tillbaka. Och det har du gjort. Tack för ditt stora mod att skriva det här inlägget!! Tror att det kan göra mycket för många…

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Trisha
2008-11-14, 18:20
#77

#71 Tack Silja för dina fina ord! Fick igår höra om en som jag bryr mig mycket om att h*n har det jättejobbigt igen, medicineringen har fått höjas då psykosen tagit ny fart. H*n uppfattade det som om något blivit så intensifierat på sistone…. Åh, herregud - kan man hålla med om det eller….??!! När jag tänker på de unga som inte ens har en aning om att det är mycket som händer på ett djupt plan med oss människor nu, ja då känner jag som dig. Smärtan gör så j-a ont att det känns som man ska gå sönder ibland.

Som jag hoppas att denna tråd kan göra nån nytta för nån liten själ därute som "råkar" få läsa den. Bara det att få hoppet att det inte är något fel på dem, kan göra all skillnad i världen. Det vet jag.

Vi fortsätter "broadcasta" våra budskap, så kanske även den vanliga psykvården börjar inse att vi är några vettiga "new-agare" som kan hjälpa till med svar på oroliga frågor vad som händer i unga själar…

Kram på dig i fredagskvällen och tack för ditt inlägg!!

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Trisha
2008-11-14, 18:23
#78

PS. Merqurius! Har en vän som kört det mesta i drogväg och som sedan fann sin väg. Han var den som introducerade mig till kundaliniyogan (läs gärna artikel på Alternativa Behandlingar i fokus, om den finns kvar). En underbar upplevelse första gången och det fortsätter fascinera mig.

Nåväl, denne vän berättade att hans andliga upplevelser slog precis allt han upplevt under syntetiska resor och dessutom läkte andligheten honom på ett helt underbart sätt. Tror du finner vägen, du modiga!

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Merqurius
2008-11-15, 03:23
#79

#70  Tack Trisha det värmer =)

Tyck inte synd om dig själv för att du är ensam, man är sin egna bästa vän och sitt bästa sällskap, jag brukar oxå deppa ihop för att jag inte har nån att dela min kärlek och liv med….men det kommer.

När man känner sig nere pga av det ska man fokusera på det goda man har, vänner, familj barn eller kanske t.om ett husdjur, varje gång jag känner mig ensam och nere för att jag inte har nån besöker jag mina föräldrar eller kramas med nån av mina katter och det brukar hjälpa för mig iaf Tungan ute

Jag är ganska övertygad själv att allt kommer bli bättre, eftersom jag har viljan och styrkan

Men tack för dina fina ord det gjorde mig väldigt glad och jag kände verkligen värmen du sände till mig Skrattande

Nu ska jag krypa ner i mina föräldrars lilla gäst säng o försöka somna om jag nu kan….tankarna snurrar och har svårt att koppla av.

Men jag hoppas att du fick en bra fredags kväll trots din ångest.

Ha det bäst!

Kramar

Trisha
2008-11-15, 09:43
#80

Tack Merqurius! Var inte så illa med ångesten, skrev det med glimten i ögat. Efter många år är jag glad över att jag gillar umgås med mig själv. Ibland kan man bli lite sugen bara på fredagsmys…

Hoppas du sov gott! Ha en ljuvlig helg! För mig bär det av till Stlm nu och mina döttrar!

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Merqurius
2008-11-15, 13:54
#81

#80 Skönt att höra, ja men man kan även ha det mysigt med sig själv om man lyxar tillvaron lite Flört

Nej jag sov inte alls, känns jätte jobbigt men får vell ta en powernap efter mitt besök hos min syster och hennes små busbarn.

Hoppas ni hade det bra i sthlm, nu vandrar jag vidare och kommer förhoppningsvis in till nästa helg.

Ta hand om dig och ha det bäst!

Kram

kosejenta
2008-11-24, 03:09
#82

Detta var nog det bästa jag någonsin läst.

Jag är 25år gammal och ensamstående till 2 helt underbara ungar=)

Enligt min läkare var jag först utbränd men nu har jag tydligen panikångestattacker och ångest, fick äta eller snarare äter antidepressiva, jag talade om för läkaren att jag såg människor som inte fanns, det var nog inte så smart av mig då de ville jag skulle träffa psykiatrikern och jobbet ska nu skicka iväg mig på 2v utredning för att kolla vad det är för "FEL" på mig.

jag anser inte att det är något "Fel" på mig, men måste som sagt på denna utredningen så får vi väl se vad som händer, jag tror inte jag kommer att berätta vad som hänt i mitt liv som redan började som 13åring. Utan jag får väl stämpeln som att det är något fel på mig.

Nu ska jag krypa ner i min säng där min 5åriga dotter ligger o snarkar o tar all plats hihi..

MVH: Ensamstående 2barnsmamma

Trisha
2008-11-24, 11:16
#83

#82 Var stark i det här och låt inte tvivlen inom dig själv slå rot överhuvudtaget.  Känn efter inom dig, behåll rötterna i närvaron med dina underbara barn och lita på att det finns mer än bara en etikett "panikångest" i det som händer i en människa. Blir så trött på att det ska medicineras bort allt, istället för att faktiskt lyssna på hela människan, även själen. Det finns andra svar än panikångest, psykos, schizofreni och annat.

Skickar massor av härligt livsglädje-energi till dig, så du kan ´känna att det finns en massa spännande att upptäcka om dig själv som du låtit sova lite….. Bara för att nån har en vit rock på sig med en liten plastetikett som säger att dom vet allt om den mänskliga kroppen, så innebär det inte att dom innehar alla svaren….

Lycka till, vännen! Och jag vet ju inte vad det var för människor du såg, som inte fanns, men pratar du med andra så kanske du kommer på att dom också ser dom och du inte behöver äta piller för att dom ska försvinna, dina illusioner….

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Merqurius
2008-11-26, 07:01
#84

#82  Jag har mått psykiskt dåligt i mer än 8år, allt var verkligen piss och jag åt antidepsrisiv medicin i mer än 3år, jag säger inte att det är rätt för dig men ville bara påpeka att efter alla år med antideprisiv medicin så slutade jag med dom julen 2006 och har aldrig mått bättre!

Jag tror att antideprisiv medicin hjälper till viss del men inte i lång sikt, så om du skulle börja ta dom nån gång, sluta när du känner dig som starkast och känn efter hur det går i några månader, om du inte känner dig fullt stark o frisk sök psykologiskt hjälp eller börja med medicinen igen…i värsta fall, hur "frisk" man tror än man är så kommer man alltid ha sina upp och ner dagar, vilket jag tror även "normala" friskt människor har.

Jag har fortfarande dagar full med panik ångest,depritioner och ångest, men dom brukar oftast gå över väldigt fort.

Häll ut så kommer du även upptäcka dagar du går igenom med full lycka och utan komplikationer!

Lycka till på din tunga resa!

Kram

Bersel
2009-02-21, 01:15
#85

Jag är ganska ny på forumet och det finns såå många trådar att läsa så det var först i kväll som jag hamnade på denna.

Jag blir både väldigt rörd och mycket tacksam att ni delar med er av allt detta…ingen nämnd och absolut ingen glömd..

Ni skriver såå  bra och man fattar precis andemeningen..
har själv mycket svårare att uttrycka vad jag egentligen menar och kan lätt uppstå missförstånd.

Men tack extra till Trisha att du startade tråden  / och  även senare tänkvärda  och genomtänkta inlägg.

Jag tycker att det är så väldigt stort  av er, att så där direkt beskriva hur det faktiskt har varit när ni tagit olika droger…med stimulans och bieffekter från källan så att säga
Det är ju inget som människor som aldrig provat ens kommer i närheten av.

Själv provade jag hasch vid ett par tillfällen på 70-talet. Första gången upplevde jag absolut ingenting….Andra gången var det faktiskt så att jag hörde samma låt som nyss spelats fast radion var avslagen… och tredje gången hade jag druckit alkohol och märkte inte nån särskild "effekt" Kom till insikt att  detta inte var nåt som jag hade glädje av.

I övrigt har jag emellanåt varit väldig rökare och ickerökare  varvat med flera år emellan. Är inte nykterist heller… än.. kanske man ska säga,  för jag förstår nu när jag läst ovanstående att det hjälper till med andliga utvecklingen att helt avstå från dettaGlad

Tack alla ni som skrivit i denna tråd som jag fick ta del av.

Kram till er alla.

[Pirkkolino]
2009-02-21, 13:32
#86

Detta är intressant och viktig ämne att läsa. Personligen har jag en enda erfarenhet av morfin. Sammanband med min äldsta sons föddsel som slutade med akutkejsarsnitt. Under tumulten som uppstod, hade jag fått blodtransfusion, men olyckligt, blod med fel blodgrupp. Efteråt svägade jag en vecka i min egen värld. Neddrogad med morfin. Därefter mitt enda minne är av den veckan att jag såg roliga saker. Blandannat, att sköterskorna hade små vingar och de kunde flyga och göra piruetter ovanför min säng. När jag vaknade på riktigt och högfeber försvann, gjorde jag uppteckten att vara fastbunden i sjukhussängen. Jag undrade över saken såklart och fick höra. Jag hade babblat mycket och gjort "stora planer". Jag ville också lära mig att flyga. "Avdelningen ligger på niodende våning", sa en av sköterskorna. "Du förstår väl varför du har legat fastbunden i din säng." Jag har varit medial sedan från barndomen, men aldrig ens tänkt tanken att bedöva, frivilligt, min andlighet med någorlunda droger. Jag tror inte heller att drogpåverkade människor uppleveler mediala saker. Däremot tror jag, att deras upplevelser liknar mera mina egna upplevelser under morfinbehandling. Att ha viljan att lära sig att flyga. Alkohol är, enligt min tanke, mildare drog och bildar inte så lätt i alla fall hallucinationer. Jag själv dock saknar erfarenhet av stora mängder alkohol, men har varit gift med en man, som blev alkoholist. Kram till er alla.

[Borttaget]
[Borttaget] 
2009-11-29, 18:14
#87

Inlägget är borttaget

hege85
2010-02-17, 09:25
#88

Du skrev om mig Glad Det jag menar med det är att jag var den ungdomen som hamnade på fel väg! Kom in i en värld med alkohol, droger och piller. Men orsaken var inte min andlighet, utan för tidig vetskap över att jag var adopterad och tog reda på saker och ting i för tidig ålder! Men minns nog att jag fått såna hemska och verkliga syner om att det plötsligt springer en man rakt mot mig och vill sticka kniven i mig..det var fruktansvärt vad det kändes verkligt! Vet inte varför jag såg sånt?!

Idag är allting bättre en nånsin, har kommit ur den världen och har återgått till "mitt vanliga jag" som jag var före jag hamnade i den destruktiva världen! Har en son idag, som också är andlig av sig och har en gammal själ, har jag bara märkt Glad Det jag skulle komma till att fråga var, att jag kommer att få medicin för panikångest (har varit med om så grymma saker i den undre världen) men hur påverkar det min andlighet??? Drabbas den utav medicinen??? Desperat för svar, vill ju inte heller att då jag just kunnat börja öppna mig igen, att jag stänger det ut igen..

Heidi

tinisf
2010-03-12, 13:05
#89

Jag håller med dig! Jag har själv vart där med droger men lyckades ta mig igenom det själv, för att jag lyssnade tillslut på min själ.

En nära anhörig till mig tar massor med mediciner för hennes manodepressivitet, och jag ser bara hur hon faller och faller..

Jag vill så gärna hjälpa henne, men som en bekant sa till mig här om dagen: "du måste hjälpa dig själv först, innan du kan hjälpa någon annan" och det är så sant, jag har en lång och intressant väg framför mig :)

Felicula
2010-05-26, 20:58
#90

Det är et intressant ämne, men droger innebär inte alltid att man stänger ner heller. När jag fick morfin för ett akut diskbråck fick jag kontakt med en ande som själv var missbrukare när han var i livet. Han har också bidragit till att jag själv kunnat öppna upp till andevärlden, som att han bev min guide in i detta. Droger är definitivt inte att rekommendera, de har tagit livet av alldeles för många fina människor och jag ser på dem som en sjukdom. Men trots det var det en sån sak som öppnade vägen för mig. Ibland blir man inte klok på världen, eller hur?

iwestin
2011-12-19, 20:23
#91

Varför tar man en drog överhuvudtaget?

I den frågan ryms det säkert lika många svar som vi är tillsammans på planeten.

Fråga  brukarna själva

Fråga de "dom som vet"…som också är individuella…

Finns säkert en skara osäkra oxå…procenttal-okänt

Samt en del som uppfostrats till att hata drogmissbruk-are

Dessa  grupper innehåller individuellt hur många olika känslor och uppfattningar som helst….

Vem faen kan svara på detta!??? Vem har tid och ork att engagera sig i detta alltet, och säger sig förstå och ta sig an allt detta?

Det tror jag inte på….leve individen…för den är iallafall det den är…..

En konstellation av sammanfogade personlighetsmönster…för att finna ett …låt säga brottslingsbeteende…..varför inte finna en ny Jesus! Det måste dom ju kunna spåra upp! Det vore nå´t!

Skiten kommer utifrån…..en del ärvt, men det kan man styra…….men resten av spektaklet får man….vilket man vill eller inte.

Jag tror det jag själv upplever

[Cleopatra]
2011-12-21, 19:02
#92

Mycket skrivet, det vore bra om du kunde konkretisera mer.

Jag tycker att det är en balansgång mellan flera olika områden när man talar om missbruk, det handlar om medicin, kemi, fysik, själ, andlighet, psykologi, genetik, barndom, personlighet och väldigt mycket mer och jag ogillar skarpt när man blandar begrepp och tror att ett svar är tillräckligt för att täcka in problembilden.

Inte alla mediala är sunda individer.

[mia-38]
2011-12-21, 19:04
#93

Hej Cleopatra.
Eftersom tråden är över 3 år gammal så kanske inte Trisha finns kvar här. och inte kan konkretisera mer.

MVH Mia

[Cleopatra]
2011-12-21, 19:34
#94

Du har rätt, jag har missat att kolla hur gammal tråden är, det är konstigt här på iFokus hur gamla trådar kommer upp även i "reklamen" som är här nedan. Det är inte ett så bra system.

[mia-38]
2011-12-21, 19:37
#95

Nä det kan jag hålla med om….Jag har med sett mycket gamla trådar där nere.
Borde ändras så att bara ganska nya och nya visas…

Skrattande

Upp till toppen