Etikettövrigt
Läst 29263 ggr
Fjäril
2012-02-01, 19:17

Positivt tänkande

Ett positivt tänkande. En positiv energi. Så vi tänker, så blir det! Det vi ger - kommer tillbaka!

Har du funderat på att de där dagarna då allt fungerar perfekt? Man är glad själv och alla andra runt omkring tycks också vara glada. Chefen är trevlig, alla skrattar och kaffet smakar riktigt gott.

Men de där dagarna då allt går fel?

Vem har inte varit med om att försova sig till arbete/skola. Man rusar upp och känner redan då att "Å, det här kommer inte bli en bra dag" Håret åt alla håll, hittar inga kläder. "Var är nycklarna?" Nej, en riktig skitdag rent ut sagt.

Det blir inte bättre när man stiger in på arbetet/på skolan och får höra klagomål det första man gör. Sen att datorn vägrar starta och att man spiller kaffe över viktiga papper gör inte saken bättre - snacka om en riktig skitdag!

Omgivningen, är de sura de med?  "Har de också en dålig dag? " Personen som svarar i växeln kan inte vara alltför lycklig, jag själv som lät så trevlig - eller?

Vad händer? Jo, vi har ställt in oss på att det bli en riktigt dålig dag och det är precis vad vi utsöndrar. Det nästan "sticker" i kroppen av ilska och man kan riktigt se hur den slänger ur sig "det är en skitdag, bara så ni vet"

När vi själva inte är i balans så sprider vi runt detta i vårt system. Vi avgör hur vi vill att saker ska bli och fungera, genom vår egen inställning!

Människor runt omkring oss kan mycket väl ta in de känslor som vi känner, men i grund och botten så handlar det om hur vi själva mår. Vi ser omgivningen genom oss själva. Är vi glada, då tycker man att alla andra är glada och på trevligt humör. Är vi däremot sura, ja då är alla andra sura de också.

Hur gör man för att undvika dessa "dåliga dagar" För det är väl inget vi väljer framför en bra dag?

Mitt tips är att börja dagen med ett positivt tänkade, även om man råkar försova sig. Ägna några minuter till att se din speciella dag framför dig. Visualisera din önskedag och upprepa mantrat inom dig "Jag är lycklig, jag är lycklig" (Eller vad du själv väljer. Ju fler upprepningar, desto kraftfullare går det in i vårt sinne)

Jag önskar dig en fantastisk dag, din dag!
Fjäril

/edit/2020-05-08/bild från pixabay/M-c/

Sajtvärd på Övernaturligt

  • Redigerat 2020-12-18, 20:42 av Magi-cat
  • Redigerat 2020-09-08, 11:19 av Amandla
Grodan
2012-02-01, 19:22
#1

Jag har haft några ganska dåliga dagar, men så hade jag en bra dag och funderade på mycket på vad som var annorlunda med den dagen. Hur startade den? Vad åt jag? Vad gjorde jag osv och kom på några små saker som i framtiden kan hjälpa mig att få flera sådana dagar. Mitt liv har ju tyvärr de senaste åren inte varit fylld med så många bra dagar och jag har nog kommit helt av banan för positivt tänk. Men jag är medveten om det, och även medveten om att omgivning och mat är mkt viktigt. För mig.Skrattande


♡°✿ ☆: .。. o(≧▽≦)o .。.:☆ ✿゚❁♡★°:.☆

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

[urshamanismen.se]
2012-02-02, 06:12
#2

Härliga tankar Fjäril och visst kan vi påverka mycket med tanken om än inte allt.Men att vakna upp och försöka vända det negativa till positivt det tror jag dom flesta kan klara av.

Sen har vi självklart dom undantag där både sorg och sjukdom råder,både för dom själva och i sin närhet då är det inte lätt att vända det till positivt och vi behöver båda doserna.Vi behöver både sorgen och glädjen för att kunna uppskatta det som är fint och vackert i våra liv.

Jag tror på tankens kraft men avfärdar allt vad LOA står för det är bara ett lycksökande i en materiell värld och ett sätt att förtränga det som behöver få utlopp för att vi ska må bra.

Vi behöver gå igenom det negativa för att kunna uppskatta det som är positivt utan det så flyter vi bara runt på fluffiga moln och erfar inte allt vi behöver erfara för att växa som andliga individer.

Absolut påverkas vi av varandras sinnesstämmining, kan ta ett exempel mitt förra jobb där var det väldigt negativt tänkande och många bittra människor som var trött på en arbetsplats som behandlade personal som gårdagens sopor.

Vet inte hur ofta jag vaknade på ett strålande humör men hann bara sätta fötterna innanför jobbets fyra väggar så kom den negativa energin över mig och drog ner direkt,så vi är väldigt påverkbara av vår omgivning och det är inte alltid så lätt att skydda sig från negativa influenser men visst kan vi komma långt med tanken om inte alltid men ofta kan vi påverka mycket med just tanken.

agneta-43
2012-02-02, 07:46
#3

Jag vänder oftast utan att tänka på det det negativa till positivt, jag håller med att det går oftast men ibland är det för tungt då "motståndet" är starkt. Olika saker kan påverka att det blir svårt till enormt svårt. Jag tänker som föregående skrivare på sorg och sjukdom, men även andra saker som plötsligt händer. Det kan vara tragedier som gör att tillvaron brakar fullkommligt, jag råkade ut för det, det var mina barn som det handlade om, men jag går inte in på hur. Det var inte bara en händelse utan det bara matade på och plötsligt var det två av mina barn som jag slet för. Då när det hände och höll på kämpade jag med näsan precis över vattenkanten, trodde att jag skulle gå under. Det fantastiska som jag mitt i detta märkte var att mitt positiva tänkande kunde bryta igenom då de få stunderna av lugn infann sig och ringarna på vattenytan planat ut. Där och vid alla de tillfällena hämtade jag kraft då jag visste att arbetet var långt ifrån slut. Många runt mig frågade hur jag orkade och att jag var så stark, jag såg mig absolut inte som stark då jag plötsligt på skolan bröt ut i en störtflod av tårar ena sekunden för att i nästa torka tårarna och sätta fart med mina uppgifter.

När vi väl kommit rätt i allt som hände och fått ro kunde jag börja rota i och fundera kring alla mina vänners ord om min styrka och uthållighet och kraft att stå upp för vad jag ville klara av. Jag kom till insikt att jag trots allt var stark mitt i min svaghet, jag kämpade ut alla stormar och räddade mina barn tillsammans med dem. Sedan kan jag inte hålla med några av mina vänner som fortfarande säger att ingen annan skulle klarat det jag gjorde samtidigt som jag pluggade på högskolan. Jag vet idag att mitt positiva tänkande var stor del av min räddning att orka.

Samma var det då min systers man blev sjuk och det brakade utför. Jag fanns för dem hela tiden dag som natt, och det gör för oss båda, min syster och mig gott. Vi pratar fortfarande om hur vi kämpade och hur tacksam hon är för hur jag "ställde upp". Men för mig var det en självklarhet att finnas för dem båda och även för deras barn, när sorgen kommer över kan vi alla tänka på de stunderna då vi strålade samman och hjälpte hennes man, barnens pappa min vän. Fortfarande och alltid kommer det vara tungt att han inte finns kvar, han var för mig som min bror och då känns det gott att hjälpa Glad

Så för mig är det positiva tänkandet som en livboj, det var och är en räddning för mig. Jag har många gånger tappat det positiva tänket och plötsligt upptäckt att jag nästan känner mig svart innom mig Då vaknar jag upp och tänker positiva tankar och känner hur det blir ljust och varmt sakta men säkert och direkt Glad

Medarbetare på Druid & Shaman 

Fjäril
2012-02-02, 10:34
#4

Fina tankar ni delar med er av Kyss
Tack!

Sajtvärd på Övernaturligt

Frogge33
2012-02-10, 09:58
#5

För er som är intresserade av mer om positivt tänkande så rekommenderar jag boken Kreativ Visualisering av Shakti Gawain. Det är en väldigt bra bok som innehåller smarta tips om hur man kan använda sig av positivt tänkande. Glad

 

// Matilda

Fjäril
2012-02-10, 10:01
#6

Bra tips Frogge33 Glad

Sajtvärd på Övernaturligt

Frogge33
2012-02-10, 10:15
#7

Skrattande

 

// Matilda

Grodan
2012-02-10, 17:12
#8

Gillar din Avatar, fjäril! Mycket fin!Kyss


♡°✿ ☆: .。. o(≧▽≦)o .。.:☆ ✿゚❁♡★°:.☆

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Fjäril
2012-02-10, 17:49
#9

Tack Grodan! Glad

Sajtvärd på Övernaturligt

[SporeDiatrymisss]
2012-02-10, 22:03
#10

jag känner mig såhääääär :-)

(förresten är detta en bra bild att titta på om man är helt *GGGGRRROOOOAAAARRRRR* och lungna ner sig genom att titta på detaljerna, svepa med blicken över bilden, om och om igen och bara vara där)

Hälsningar SporeDiatrymisss

suddis
2012-02-11, 09:27
#11

Tack Fjäril för påminnelsenGlad,det är alltför lätt hänt att glida fel i sitt tänkande.Man kan också säga stopp,nu räcker det för att bryta sitt negativa tankesätt genom att uppmärksamma sina tankar.

siberlina
2012-02-11, 10:38
#12

ibland kommer jag  till  jobbet   glad  som en lärka  och alla  är  sura , speciellt  på måndagar,det  är inte speciellt  kul,då  är det inte lätt  att  vara  positivSkrattande

agneta-43
2012-02-11, 10:51
#13

Detta är en så bra påminnelse en dag som denna, jag går in och skriver… Något blir fel, jag ändrar och efter några bollar hit och dit blir jag totalförvirrad och så ledsen att tårarna rinner nedför kinderna…. GAHHH tänk om man kunde vaccinera sig mot dysexi och läsförståelsesvårigheterna, den biten är en pina… Det tar sån tid och kraft att läsa och förstå, jag tror ibland att jag förstår fast sedan visar det sig att jag inte gjorde det och jag faller ner i en djup grop och ska sedan skaka av mig ta nya tag och klättra upp…. Här är det så svårt att ha ett positivt tänkande…. jag ser inte det i detta hur gör jag? (Denna fråga är riktad till mig själv) Har ni svar åt mig får ni gärna svara mig, detta har jag undrat över så många gånger "hur gör jag, hur kommer jag förbi"

Gråter

Medarbetare på Druid & Shaman 

siberlina
2012-02-11, 11:29
#14

Agnetha -43 du måste acceptera  dig skälv  som du är  , tyck  om  dig  skälv med fel   och brister.se dig omkring och upptäck vad  underbart allt är

agneta-43
2012-02-11, 11:34
#15

Tack siberlina, jag vet att det är vad jag ska, men det är svårt i vissa situationer. Jag har fått bättre självförtroende även om det fortfarande är lågt det är väll synligt då jag brakar så här Obestämd och då är det svårt att tycka om mig själv med fel och brister men men

Jag ska göra som du säger Glad se mig omkring och se vad underbart allt är och försöka tycka om mig själv Glad Tack goa underbara du Kyss

Medarbetare på Druid & Shaman 

Fjäril
2012-02-11, 11:46
#16

Agneta, jag pm:ar dig sen

Sajtvärd på Övernaturligt

Fjäril
2012-02-11, 11:50
#17

#11 Ja man behöver påminna sig ibland, vi är ju människor och glömmer ibland av de där bitarna. #12 Ja självklart kan vi inte springa runt dagarna i enda med ett topphumör och vissa människor tar mycket energi, då krävs det mycket för att hålla humöret uppe. Det viktiga är att man gör sitt bästa. Alla har vi våra dagar då man blir irriterad för minsta lilla ;)

Sajtvärd på Övernaturligt

[Forgetmenot]
2012-03-04, 13:09
#18

Håller med dom flesta här, även om man har haft en usel dag så kan man faktiskt påverka den i motsatt riktning. Har vart med om mycket depression, självmodstankar som ung osv. Men det har jag överlevt, och nu på sisonte har jag börjat tänka i positiva banor vilket faktiskt hjälper. Det trodde jag inte på förut, allting var bara negativt för mig, gnällde hela tiden och tyckte att inget hjälpte. Men nu vet jag bättre, det kan bli bättre bara man har viljan! Så är det. :)

997
997 
2012-08-10, 15:07
#19

Ju bättre man anpassar sig desto bättre klarar man sig (tolka inte detta som socialdarwinism)·

När man känner sig tillfreds harmoniserar man med tillvaron (ref: Spinoza).

P_hansson
2013-02-15, 08:57
#20

Problemet är inte inställningen, det som sker sker varken du blundar för det eller tittar på det. Problemet är att man utgår från att det skall bli på ett sätt, när detta inte sker, ja då tröttnar vi, blir arga och ledsna.

Dagen blir inte bättre för du är "glad" kan ta exempel.

Du slår dig hårt i knät. Du kan nu välja att se bra på detta, eller att bli arg. Vilken reaktion du än väljer spelar ingen roll. Med andra ord, blunda för problem är inte heller bra.

[Navahowolf]
2013-02-15, 09:03
#21

# 20 Det handlar väl inte om att blunda för problem utan hur man förhåller sig till det som sker omkring.Vilken inställning man har,kan man ha en sund inställning får man ett sundare liv men blunda för det gör ju ingen vettig människa.

Slår jag mig i knät får jag en erfarenhet ,jag får kunskap om hur ont gör.Är jag glad får jag erfarenhet även där så det handlar hela vägen om mitt eget förhållnings sätt till allt som sker omkring.

Många gånger är vi negativa helt i onödan och då skapar vi en negativ energi som till sist blir ett int ekorrhjul vi inte tar oss ur i första taget,skapa positivt och du får positiva energier.Ett positivt ekorrhjul är betydligt mer sunt än att fastna i negativt.

P_hansson
2013-02-15, 09:08
#22

Jag håller med dig till 50%. Negativet är onödigt men också att vara positiv. Båda är samma problem du ser inget om du väljer att dölja ev ilska bakom en "glad" fasad.

Du lär dig inget. För att lära sig krävs det neutralitet. Då ser du vad som är och vad som skapas av dina tankar om det.

Kunskap om att få ont ÄR onödig kunskap, inget o sträva efter.

[Kattuggla]
2013-02-15, 10:37
#23

Kloka ord Fjäril. Jag vill bara tillägga min syn på diskussionen om knät. (Lite djupare kanske.) Tidigare i livet när jag kände mig mer negativ än nu så fick jag inte ur mig känslan av att det gjorde ont i knät t ex. Då kanske andra sa "tänk positivt" och jag provade men jag fick inte ur mig ilskan som fanns där ändå. Till sist blev jag så irriterad på de som var så glada och det kändes som om de hade en mask. Vilket kanske inte stämde… Nu när jag hittat min väg att få ur mig känslor på ett bra sätt så känner jag mig mer balanserad. För mig gör det inget om jag känner ilska om jag slår i knät. Det viktiga för mig är att få ur mig ilskan innan den fastnar i mig, så att jag sedan kan hitta balansen igen. Kanske är det så att hur jag reagerar, beror på vilka känslor jag har i mig sedan tidigare och som jag också förknippar med situationen med knät. Förhoppningvis kanske jag inte blir lika arg nästa gång jag slår i, utan jag kan ta det på ett mer harmoniskt sätt på en gång. Då har jag ju redan fått ur mig ilskan, kan man säga. Nu blev det lite djupt…🙂  

Men detta är ju mina funderingar och vad som fungerar på mig just nu…

[Borttaget]
[Borttaget] 
2013-02-15, 10:41
#24

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget] 
2020-05-09, 11:18
#25

Inlägget är borttaget

mörkaögon
2020-05-13, 01:27
#26

Bra dagar är underbara! 

Dåliga dagar är ett måste. För att uppskatta de bra dagarna måste vi uppleva nederlag, sorg och tristess. Vem uppskattar solen om den alltid skiner liksom? 

Kris och katastrof är till för att leda till utveckling, för vem känner behov av att anstränga sig när allt är guld och gröna skogar? 

Det svåra uppväger det goda. Det svåra får oss att uppskatta det goda. Det svåra är en absolut nödvändighet för vår utveckling, medan det goda är till för att ge oss återhämtning och avslappning. :)

skina
2020-06-12, 16:35
#27

När jag har en tung dag som kommer från ingenstans, utan anledning, så är det oftast något skräp som ska rensas bort, ofta någon gammal känsla som behöver läkas ut. 
Som många andra spirituella människor så passar jag inte riktigt in, det är lite kärringen mot strömmen med mig. Den gamla känslan kom tillbaka från ingenstans för ett tag sedan. 
Samma sak drabbar min själssyster, en gammal känsla kommer över henne, någon dag efter mig. Vi beskriver det i en grupp vi har med vår andra själssyster och då berättar hon att planeterna är i retrograde, alltså försvinner ur vår närhet, och då får man ofta känslor som dessa, gammalt skräp som ska städas bort, sa hon.

Så när planeterna kommer in så är vi kära, påhittiga och allmänt spralliga.. Så när de lämnar oss så ska det städas, rå om, boa in sig..
Lite roligt att det verkar sammanfalla :)

Upp till toppen