Etikettandlighet
Läst 774 ggr
Wonnalesan
2019-08-05, 21:20

En Lind utanför Astrid Lindgrens hus.

Jag såg tredje delen om Astrid Lindgren nu kl 8. Det slog mig vissa samband som även följer mig. Jag skrev även om det i en tråd om träd.

Jag hette även jag Lindgren som flicka, Linden har sedan barndomen varit mitt älsklingsträd för dess skönhet och ljuvliga doft. I parken där jag lekte som barn var parken full av mäktiga Lindar och doften påminner mig om soliga dagar , gungor ,karuseller och plaskdammens svala vatten. Så alltid då Lindarna blommar förs jag tillbaka till dessa dagar i barndomslandets oskuldsfulla lekar.

När Astrid låg på sitt  yttersta var alla träd avlövade det var sen höst och snålblåst. Men utanför hennes fönster stod en grön Lind som fortfarande hade alla sin löv kvar. Väninnan tog ett foto av trädet och det fanns liksom ett ljus kring trädet där det stod. Andligt om något, kanske ett tack från alla världens barn som funnit tröst i hennes böcker. Barnen hon ville hjälpa i tankarna fanns där alla i hennes böcker.

Hennes bok om bröderna Lejonhjärta grep mig så starkt och varje gång jag hör melodierna därifrån så tåras mina ögon. Min egen lilla Skorpa var en kopia på filmens Skorpa och jag var även på väg att förlora honom av sjukdom. Slutar med de vackra orden av Astrid. Mvh/WL🌺

Spela min Lind

och sjung min näktergal!

Magi-cat
2019-08-05, 21:50
#1

💌🍃


💓

Amandla
2019-08-05, 22:10
#2

❤️

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Upp till toppen