Etikettintervjuer
Läst 20485 ggr
Fjäril
2013-12-07, 23:15

Intervju med Tarot-Lasse!

1. Berätta gärna lite kort om dig själv (som person).
Jag är en 52 årig man för det mesta en glad spontan och social person. Jag brukar ha lätt för att prata med de flesta mäniskor oavsett om det är missbrukaren på parkbänken eller företagsledaren vid sitt skrivbord. Som medium får man kontakt med alla slags människor  från olika samhällskretsar och kulturer. Något som utvecklar mig otroligt mycket som person. Negativt är väl att jag har svårt att begränsa mig och säga nej. 

 2. Hur hittade du till sajten Övernaturligt?
Det var när vi avslutade sajten spirituellt.com ett forum om andlig utveckling som jag och några vänner drev för några år sedan Då en del av våra medlemmar rekommenderade ÖN i stället.

 3. Om du verkar medialt (på något sätt), vad fokuserar du på?
Att utveckla och hjälpa andra personer  i sin andliga utveckling eftersom jag själv har en väldigt brokig bakgrund och hade stora rädslor för ande världen. Jag har haft en väldigt tuff väg i min egen mediala utveckling med rädslor och förnekelser. Trots dessa rädslor och förnekelser har aldrig andevärlden vikt från min sida och alltid visat sin villkorslösa kärlek. Så fokuserar på att reda ut de missförstånd vi i den fysiska världen har eftersom vi inte pratar samma språk. Vilket skapar rädslor och missförstånd. Jag brinner också oerhört mycket för healingen och trance mediumskapet.

4. Om JA på fråga 3, hur kom du underfund med vilken inriktning som var och är den rätta för dig?
Jag förstod väldigt tidigt att det var healingen som var min inriktning men tyvärr det jag sysslar minst av trots att det är det jag inte tar betalt för. Trance mediumskapet är också något som känns väldigt rätt för mig även om jag fått ta en paus från detta på grund av tids brist och min hälsa. Men min inriktning har blivit som tarotläggare och som mentalt medium för det har blivit det som folk uppsöker mig för rent professionellt.  

5. Har du alltid varit andligt intresserad/övertygad? 
Ja jag har alltid upplevt andevärlden så länge jag kan minnas redan som litet barn och  jag såg andevärlden rent fysiskt fram tills jag var 12 år vilket jag inte gör på samma sätt i dag.

Men mina rädslor gjorde att jag förnekade och tog avstånd från detta med andevärlden. 

6. Vad fick dig att bli säker i din tro?
Jag har som sagt vad förnekat andevärlden på grund av mina rädslor men jag har alltid trott på dess existens men inte velat acceptera det. Men helt säker blev jag nog 1984 då vi hade rent fysiska fenomen i vår bostad. Dörrar och skåps luckor som öppnade sig själva när vi skulle öppna dom. Jag som många andra trodde det var en ond ande som ville oss illa och så vanligt när man är rädd för det som sker och när man inte förstår kommunikationen. Men när det förhållandet jag levde i då krisade och hon flyttade ifrån mig var jag helt förkrossad jag tappade tron på mig själv och på Gud. Så när jag satt där i min ensamhet och frågade varför Gud kunde vara så grym mot mig och om gud verkligen fanns fick han  minsann visa mig ett tecken på att Gud fanns och då kom det en kraftig smäll i väggen. Sedan blev det helt tyst som skeptiker jag är så bad jag om att det skulle upprepas och då fick jag ytterligare en smäll i väggen.

Sedan förde vi en kommunikation och jag ställde frågor och fick en knackning som ett Ja och 2 knackningar som ett Nej. Jag fick ingen bekräftelse på Guds existens denna kväll  men jag fick en bekräftelse på andevärldens existens och den anden som stökade hos oss var långt ifrån en ond ande utan visade sig vara otroligt hjälpsam. Både vid detta tillfälle och vid senare tillfällen. Så rädslor skapade även monster hos mig på den tiden.  

 7. Möter du människor som inte delar din åsikt där du måste stå tillsvars gällande varför du tror som du gör?
Ja det gör jag men inte alls på det viset som jag gjorde för några år sedan då folk kunde vara riktigt anti  otrevliga. Idag så möter jag de som inte tror på andevärlden men de är nyfikna och frågar om det verkligen är sant det som sker på tv och vill veta mer så bara positivt får jag säga man ska vara i frågasättande och inte köpa allt. Så Tv har en enorm genomslags kraft och skapar ett enormt intresse. Så mycket sällsynt i dag att jag möter de som är otrevliga men det händer tyvärr vid enstaka tillfällen och jag anser det beror på rädslor och förnekelser av egna upplevelser.  Jag har t.om blivit mordhotad av präster från en viss kyrka för min tro på andevärlden när jag diskuterade mediumskapet detta på ett forum för andliga frågor. Någon anmälde detta inte jag själv och sajten stängdes efter detta vilket var synd. Men det var många år sedan och nu mer blir jag i alla fall inte mordhotad.  

8. Är din familj/släkt mediala?
Javisst alla mäniskor är mediala mer eller mindre det är ett av våra sinnen som alla har mer eller mindre. Jag brukar säga att alla kan sjunga men inte alla som blir opera sångare men alla kan träna upp sin röst så den låter bättre. Det är det samma med medialiteten. Båda mina föräldrar var ju aktiva spiritualister Min farmor också och var en hel del på Ramsberggården i början av 70 talet. Min mammas mormor och morfar var byns kloka gumma och gubbe och folk reste långväga för att få deras vägledning. Så på det viset kan man säga att det finns i släkten.   

9. Hur resonerar du gällande barn och andlig tro? Hur mycket bör man eller bör man inte involvera dem?
Jag tycker att man varken ska uppmuntra eller förneka andevärlden för barnen det får de ta ställning till själva när det blir äldre och mogna för att hantera den mediala sidan för har tyvärr fått se skrämmande exempel där föräldrar pushat sina barn med sin andliga utveckling. Men när det har egna upplevelser och är rädda så ska man ju naturligtvis berätta och göra det som en naturlig sak och inte göra några större saker av det.  Båda mina barn har ju haft starka mediala upplevelser och blivit rädda så då har vi pratat om det som en naturlig sak. Som när min son var jätte rädd för att de spökade och han inte ville sova själv. Så jag berättade för honom att vi har en själ och när vi dör så lämnar själen kroppen men själen den finns fortfarande kvar.  Att de döda bara vill hälsa på och titta till oss så vi har det bra och att det mycket väl kunde vara hans farfar som bara ville säga hej.  Sonen avgudade sin farfar så när han sedan upplevde ande fenomen så sa han nu är farfar här igen och säger hej: Så hans rädsla försvann för spöken på det viset. Men han var väl 10 år när han var med mig på en storseans. Jag fick kontakt med en man som förgripit sig på en kvinna i publiken. Det är inget man kan säga så rakt ut när det sitter en massa folk med: Så jag sa till kvinnan att mannen inte hade varit så snäll mot henne och ville be om ursäkt för detta.  Sonen var mycket grubblande efter denna seans och efter seansen frågade sonen varför jag inte sa att mannen slagit henne och gjort andra saker mot denna kvinna.  Så barn ser oftast betydligt mer en vad vi tror och det kan vara tufft för en 10 åring att uppleva sådana här saker och de har svårt  att förstå och hantera dessa saker.  Därför jag tycker man ska vara försiktig att pusha dem i sin andliga utveckling. För det kan vara  väldigt obehagligt och skrämmande att uppleva sådana  här saker men man får försöka förklara så gott det går. Jag själv fick bara höra av mina föräldrar att det var inget att vara rädd för och att vissa kunde se sådana saker men det förklarade aldrig vad det handlade om och det skapade mina rädslor för andevärlden. Så inte lätt på hur mycket eller lite man ska berätta för barnen.

10. Tror du på alla former av "andlig energi". Som väsen, änglar och tomtar?
Ja visst inte alls så konstigt som sagt vad  är det är en energi utan  fysisk kropp eller något utseende beskriv ljus och se hur lätt det är. Så vår egen hjärna skapar ett utseende på det vi tror att det är.  Så tror vi på änglar så ser vi änglar tror vi på demoner så ser vi demoner. Som en väldigt klok nord Amerikansk Shaman sa till mig när jag frågade om detta med totemdjuren och guider. Han sa att jag som spiritualist trodde på mänskliga guider och då ser jag min guide som en mänsklig gestalt. Han med den shamanska tron ser guiden som ett djur men vi ser exakt samma energi bara att vi har olika grundtro och kommer från olika kulturer.  Så visst en energi  existerar men  det är vårt logiska tänkande som skapar utseendet på energien så visst är det möjligt att se änglar tomtar troll eller gröna grodor.    

**11. Tror du på mörk energi?
**Jag har aldrig stött på en ond ande men jag har stött på andar som varit onda under sitt jordeliv och då visat detta för att kunna bli igenkända. När sedan anden blivit igenkänd så har den villkorslösa kärleken visat sig. Anden hade aldrig blivit igen känd om den visat sig med denna kärleksfullhet för den var absolut inte kärleksfull när den levde.  Detta är nog det vanligaste missförståndet i vår kontakt med andevärlden eftersom vi inte pratar samma språk. Utan andevärlden kommunicerar med våra olika sinnen. Jag har varit på så många ställen där medium beskrivit dessa mörka och onda andar men där det missförstått andens kommunikation. Det är inte anden som slår mediet eller de boende utan anden som visar att den blev misshandlad till döds. Så nej jag har aldrig stött på denna mörka sida av ande världen som vissa medium beskriver jag anser det är en språkförväxling i kommunikationen.   

12. Tror du på Gud? Berätta gärna varför du tycker och tänker som du gör.
Jag tror på en Gud och på en energi men inte på den Gud som Bibeln beskriver som en hämndlysten Gud som straffar syndaren. Jag ser Gud som en förlåtande Gud och en villkorslös kärlek som allt annat i andevärlden. Så jag tror på Gud men inte på religion.

13. Vad är universum för dig?
Alltet och ett evigt krets lopp som utvecklas hela tiden i olika stadier.

**14. Healing och dess energier, vad betyder det för dig?
**Enormt mycket jag har själv sett och upplevt hur kraftig healingen kan vara. Nu mer så har ju även den vetenskapliga forskningen visat i ett flertal studier att healingen påverkar kroppen på ett flertal olika sätt. Man vet i dag vetenskapligt att healingen ökar blodcirkulationen och höjer hudtempraturen med ca 2 grader över hela kroppen.  Det finns i dag vetenskaplig forskning på att healingen ger en smärtlindring och kan hjälpa oss. Så inte konstigt att healingen i dag är en godkänd behandlings form inom den offentliga sjukvården i många länder i dag. Att även intresset för helaingen är stort inom den Svenska sjukvården och att vissa vårdskolor i Sverige har healingen på schemat i dag. När det var en högskola som kontaktade mig för att föreläsa om healing trodde jag det var någon som drev med mig men så var det inte utan intresset för healingen är stor inom sjukvården i dag.     

 15. Om du skulle lämna ett tips till dem som är i tidigt stadie under sin andliga utveckling, vad skulle du säga till dem då, som skulle hjälpa dem att komma framåt (även om det sker i den takt det gör)?
Att lära sig att hantera sin medialitet och lära sig skillnaden på att vara öppen och stängd. Det gör det lättare att själv avgöra när man vill och ska ha andekontakt eller när man inte vill eller inte ska vara öppen för ande världen eller att läsa av andra mäniskor. För det tar enormt mycket på en att läsa av människor hela tiden att känna av en deprimerad person på bussen eller en person med svåra smärtor på bussen eller på en konsert.  Du kan inte hjälpa personen i de situationerna men du själv kan må fruktansvärt dåligt av det vilket kan både skrämma en i sin utveckling men även ta på enväldigt mycket energi mässigt. Så det är det absolut viktigaste att lära sig. Jag hamnade för flera år i säng med en kvinna och var då öppen jag hade inte lärt mig att stänga ner på den tiden. Men jag tyckte inte det var riktigt läge att säga till henne att du jag har din svärfar här han står här bredvid sängen  det är inte alltid läge för att ha andekontakt så något man måste lära sig att hantera om man ska syssla med det mediala.  Viktigt är också meditation och att då samtala med sitt eget inre och att lära känna sin egen guide genom att ställa frågor om guiden under meditationen  för det underlättar enormt mycket i den mediala utvecklingen.  

Slutligen, har du någon speciell ("övernaturlig") händelse som du vill dela med dig av?
Oj jag har massor av helt otroliga och speciella saker jag fått uppleva men den absolut starkaste upplevelse jag fått uppleva var under en fysisk seans i England för några år sedan. När jag får höra en röst i tomma luften precis framför mitt ansikte. Det finns ingen där framför mig men rösten hörs tydligt och klart framför mitt ansikte  alla i publiken kan höra denna röst. Det var en mans röst och mannen ville prata med det paret som satt bakom mig. Anden som pratade var deras son som avlidit bara 30 år gammal och 3 månader tidigare i en olycka. Rösten pratade med sina föräldrar och det pratade med varandra som vilket samtal som helst det pratade om barndoms händelser och om andra släktingar.  Det skrattades och det gräts jag kan lova inte ett enda öga var torrt under detta samtal det är i den i särklass starkaste mediala händelse jag varit med om. Föräldrarna berättade efter seansen att det lät exakt som sonens röst det var samma dialekt och samma talfel i vissa ord som sonen hade när han levde. Detta är något man själv måste uppleva om man ska förstå hur mäktig denna upplevelse var.

I ljus och värme till er alla här på ÖN.

Lasse

_Källa bild: http://www.publicdomainpictures.net/_

Vill du också bli intervjuad, kika då här!

Tidigare intervjuer
Lynx1
yamher
J-Artur-K
Haermenion Skymningsaga Rosalee bcah Clawdeen

Sajtvärd på Övernaturligt
Tarotstollan
2013-12-08, 04:19
#1

Tack Lasse, som alltid intressant att läsa om det som ni vill dela med er av!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Aleya
2013-12-08, 10:19
#2

Tack Lasse. 👍

🌺✨Memento moriStjärnorBlomma Medarbetare för Julen
J-Artur-K
2013-12-08, 13:16
#3

Tack så mycket för du delar med dig 🤗🙂

Ny dag nya möjligheter
Amandla
2013-12-08, 22:14
#4

Tack Lasse! 🙂

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt
ALPHIRA
2013-12-09, 00:35
#5

Tack Lasse. ❤️

Kan inte låta bli (förlåt, Lasse) att tala om (igen) att en gång kontaktade jag dig när jag var sjuk. Hade lidit av reumatisk värk i fingrarna i minst 25 år. Just då var det extra kämpigt.

En gång fick jag healing av din andeteam. - Du är ju alltid noga med att poängtera att det är inte du som botar utan dina andehjälpare.

Men så blev det -jag blev botad BUMS! Värken försvann och har inte kommit tillbaka. Detta hände drygt ett år sedan.

❤️till din andeteam!!!🌺🌺🌺🌺🌺

T
2013-12-09, 18:45
#6

Tack Lasse, du och jag tänker så olika i må😎n är jag tacksam att du delar med dig av men du är lite stängd inför andra dimensioner som faller utan för just Din kunskap 😎

Men en bra intervju det var det allt 😎 fast vi tänker så olika så är intervjun bra .

ALPHIRA
2013-12-10, 00:13
#7

Det är så enorm rikedom att trots vi är olika och tänker olika så välsignas vi med varandras kunskaper och vetande.

Personligen tänker/tror jag inte heller som du gör Twinflamewolf eller du Lasse. Men i "stora drag" hejar jag på er båda ✨. Men samtidigt går jag min egen väg. Jag måste hitta min egen sanning.

Respekt och förståelse behövs i denna många sanningars värld. Tur att alla inte är som jag😭😃😮😡

Upp till toppen