Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Övrigt

Meditation

2012-02-12 19:17 #0 av: Fjäril

Genom meditation når vi vårt inre och med det får vi också en balans till livet.

En mediation behöver inte vara så komplicerad. Du gör precis vad som passar dig bäst. Det viktiga är att man släpper allt annat runt omkring och bara fokuserar på en sak - koncentrationen.

Det knepiga kan ibland vara just att lära sig att koncentrera sig, våra tankar brukar fara lite hit och dit. Mitt tips är att hitta en sak att lägga koncentrationen på inför en meditation, kanske visualisera en färd i universum eller hur man tar en promenad längs en vacker stig. Men om man väljer att tänka på sin andning undertiden så brukar det kunna vara en bra hjälp. In genom näsan och ut genom munnen.

Jag mediterar varje dag. Ibland kan jag sitta/ligga i en timma, medans andra gånger så lägger jag fem minuter. Det är helt upp till vad man känner för stunden.

Känner jag mig stressad på jobbet så sätter jag mig ner på en stol, blundar och tar djupa andetag under några minuter. Jag skulle rekommendera alla att meditera. Just för att infinna lugnet och bara få vara - få vara för sig själv en stund.

En meditation kan utföras vart och hur som helst egentligen. Det viktiga är att släppa saker runtomkring. Du kan sitta, ligga, stå, dansa. Det finns inga regler på vad som är rätt och fel.

Ibland ställer jag mig rätt upp och ner och känner hur fötterna står tungt mot marken. Efter det andas jag djupt och upprepar olika meningar i huvudet utefter vad som behövs för stunden. "Jag har tålamod" "Jag är glad" - ja precis vad som helst. Det behöver inte vara komplicerat.

(för djupa meditationer kan man behöva ligga/sitta ner för att kroppen ska komma till ro)

Hämtat från Wikipedia

Den vanligaste tekniken är att sitta stilla och avspänt med slutna eller halvöppna ögon och fokusera sin uppmärksamhet och sitt medvetande på någon inre föreställning eller, tvärtom, på att inte ha någon inre föreställning alls. Det mest grundläggande i meditationsprocessen är att behärska uppmärksamheten.

Den objektinriktade meditationen innebär att man begränsar eller koncentrerar uppmärksamheten på ett föremål för meditation, såsom en bön, energi-centra i kroppen (chakras) eller en fantasi. Fantasier innebär att man föreställer sig färger, former och/eller ljud (mantras).

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-03-12 12:23 #1 av: koj

Bra skrivet!
Jag ska faktiskt skriva ett arbete om Meditation och ska ta upp 2-3 frågeställningar , dock vet jag inte vilka än. Har du några tips på bra diskussion/födjupnings frågor? :-)

Anmäl
2012-03-12 12:25 #2 av: Fjäril

Hej koj,

Tack Skrattande

Frågeställningar kring vad som är bra, varför osv, eller hur menar du?

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-03-12 16:36 #3 av: koj

Ops, var nog lite otydlig! 

Vad jag menade var att jag ska utgå från en huvudfrågeställning med x-antal delfrågor inom detta område, meditation (eftersom det intresserar mig hehe). Det är inom religion!
Jag kan välja en inriktning som t ex hindusim/buddism eller meditation inom islam, kristendom eller dylikt. Det är en sorts fördjupning. Just nu står min inspiration på noll så tänkte så tänkte att du/ni erfarna har någon tanke? Flört Vart lite flummigt!...

Anmäl
2012-03-12 16:54 #4 av: Fjäril

Jag är tyvärr inte insatt i hur meditationer fungerar (tänket) inom religioner. Medtitation som meditation tänker jag ;)

Du kan ju börja med - vad betyder meditation för dig, vad innebär det att meditera? Hur gör man? Vad är resultatet?

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-03-12 23:13 #5 av: tillit

Hej Koj!

 

Ett litet men inte märkvärdigt tips!

Du kanske kan börja din frågeställning med "skiljer sig meditation åt mellan olika religioner?" därefter kan du ju ställa tre eller fyra underfrågor, fördjupningar i förslagsvis två helt skilda religioner.

 

Anmäl
2012-03-17 20:46 #6 av: koj

Fjäril: Jag sitter nu med uppstatsen och tänkte födjupa mig i varför man mediterar och vad är det man vill uppnå. Tack för hjälpen ! Flört

Tillit: Bra tankar! Dessa ska jag ta mig åt. Jag tänkte buddhism och hinduism Skrattande

Anmäl
2013-04-08 22:38 #8 av: Skogshumblan

Tack Fjäril. Meditation förändrar hjärnan, programerar om och gör oss starka och hela.

För mig funkar guidade meditation bäst. Favoriten är Kelly Howell, men även träning är en slags meditation för mig, särskilt långa sträckor på 6-7 km och över.

Anmäl
2013-04-08 22:47 #9 av: Fjäril

Tack själv Skogshumblan,

Fysisk hälsa är också ett sätt att meditera på, det håller jag med om. Man kan släppa tankar och bara vara. Underbart!

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-04-19 20:16 #10 av: Zadkiel


Fint inlägg Fjäril! Hjärta

Jag började meditera för ca 1/2 år sedan och det är helt underbart! Glad

Idag testade jag en övning jag fick av en kille här på sajten där man vandrade till ett hus som man steg in i och utforskade! (sitt inre)

Har även testat änglameditation, egen och vägledd. Samt att ta kontakt med barnet inom sig. Mycket intressant vad som kommer upp, kanske inte alltid lätt att ta till sig, men då kommer vissa saker upp som kan vara bra att jobba med. Glad

~Kram~

Anmäl
2013-04-19 20:21 #11 av: Zadkiel


Eller så sitter jag bara ocks andas och slappnar av för att komma ner i varv, vara här och nu.

Det har jag börjat kunna göra i vardagliga situationer med, stanna upp och andas...landa...

Så jag är verkligen lycklig att jag äntligen tagit mig i kragen!

För jag ville egentligen börjat på gymnasiet då jag skrev en uppstats om meditation, men det dröjde *räknar* eehh...typ 17 år!

Bättre sent än aldrig heter det ju! Skämtar

Anmäl
2013-04-19 22:54 #12 av: Fjäril

Tack för dina tips och din erfarenhet Zadkiel. (fint nickname du använder dig av, en av våra fina Ärkeänglars namn)


Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-04-19 23:16 #13 av: J-Artur-K

Jag bruka göra en del enkla meditationer under en kort stund som Zadkiel nämnde. (Bättre göra enkla en kort stund än inga alls) Där jag bara luta mig tillbaka bekvämt o blundar o lyssnar / känner av mina andetag. Eller att jag bara stäler mig vid fönstret om solen skiner så solen kommer i ansiktet sedan njuter jag av det en stund. Glad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-04-19 23:30 #14 av: J-Artur-K

Men jag kan bara börja meditera fast jag själv inte förstår det just då. Det händer varje dag skulle jag vilja säga. Är som att min skale är programerad att göra det. För att det behövs att jag gör det varje dag för att jag ska orka med. Att den får villa sig o återhämta sig av all info jag får från ande värden som jämnt är med mig skulle jag vilja säga. Jag kan sitta på fåtöljen o vara i meditation men vara delvis medveten om vad som händer runt om sedan när det är klart så har jag fått nya krafter. Men meditationen startar av sig själv är inte jag själv som valde att starta den (Blir ju att jag starta den men är som att min hjärna fått en signal att starta den för att det behövs)

Blev lite krongligt att beskriva men hoppas ni förstår vad jag menar Glad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-04-19 23:41 #15 av: J-Artur-K

Apropode, Är det någon som hör ett vibrerade ljud i skalen när ni blundar o är avslapnad. Jag hör sådant ljud ibland, har undrat länge vad det är. Är inget pip ljud bara vibrerande har haft det många år. Möjligen hela livet men i många år i alla fall. Inte att jag besväras av det men kul att veta om någon annan vet av det Glad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-04-20 08:08 #19 av: Zadkiel


Blomma En ros till er denna morgon!

Hoppas att solen skiner på er också denna underbara helg och att ni får tid för er själva att landa. Hjärta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.