Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andar/spöken

Hjälpa vilsen ande till Ljuset

2008-11-10 17:19 #0 av: Trisha

Som svampar ur jorden kommer dom nu - alla dessa som annonserar att man rensar hus och hjälper både vilsna och så kallade onda andar vidare när dom stökar. Men hur "lätt" är det här egentligen. Inget att leka med faktiskt....

Det finns ett gammalt talande ordstäv - det är bra att lära sig krypa innan man lär sig gå.... Men tyvärr händer det lite väl ofta att  man får höra om nykläckta eller självutnämnda medium som ger sig ut för att kunna klara det mesta inom det mediala. Så även husrensningar, som det brukar kallas. Men hur är det egentligen? Är det här något man lätt kan hoppa på och "fixa" eller kan man förvärra situationen rentav? Och kan det hända att man till och med kan må riktigt dåligt av en situation som man inte vet tillräckligt om?

När du börjar din mediala upptäckarbana, så kan det vara gott att skaffa sig grunderna först, innan man ger sig på de djupare aspekterna som det kan innebära att vara ett medium. Så klart vill du hjälpa andra och på TV ser det ju så himla lätt ut- det kan väl inte vara någon fara? Du kan ju det mesta, känns det som.... Men faktum är att, precis som människor, så kan andevärlden vara ack så oförutsägbar och man behöver ha ordentligt på fötterna innan man ger sig ut på möten med vilsna andar.

Vi börjar där; enligt mitt sätt att se på andevärlden så finns det inte onda andar eller demoner, lika lite som det finns onda människor. Däremot kan de vara ordentligt vilsna och också riktigt jobbiga att ha att göra  med, precis som människor när dom är lost från sin inre klokskap. Och visst är du försiktig när du möter en människa som du ser verkligen inte har alla hönsen o getterna hemma...? Samma gäller för andevärlden. Inte alla har kommit till Ljuset för att dom är andar, det kan var lång väg dit....

Du kan aldrig lura en ande att du inte är rädd om du är det. Och vi pratar om finliriga känslor här - i samma ögonblick du vacklar så får den mörka aspekten i anden kraft av dig och det kan bli en bedrövligt jobbig situation. Har varit i ett antal hem där ett oerfaret medium varit och talat om för den skräckslagna familjen att tyvärr - det finns inget att göra, anden är för stark. Det som har hänt då, är att anden blir sedd av mediet, som blir rädd för andens styrka och vacklar. Anden får massor av energi att bli uppmärksammad, det är ju därför dom bråkar så! Men eftersom mediet inte klarar av att hålla ljusenergin, så blir anden kvar - stökigare och jobbigare än innan mediet kom.

För djupt inom varenda själ, hur förlorad den än kan tyckas vara, så bor en djup längtan att komma hem. Dom vet det bara inte - får inte kontakt med vad det är dom söker. Så dom drar sig till människornas värld, som är närmast den energi dom befinner sig i. Det kan särskilt vara människor med en medial gåva dom dras till, utan att riktigt veta varför. Som ett trotsigt barn så vet dom att dom vill något, men inte vad och då bråkar dom och ställer till för att bli uppmärksammade.

Det du behöver är att vara helt grundad och säker på vad du håller på med. Klantiga amatörer gör bara ont värre och både "spökena" och människorna du skulle hjälpa mår sämre.

När du skaffat dig grundkunskaperna i ditt mediala arbete, då kan det vara gott med lite tips hur du kan förhålla dig till en eller flera "osaliga andar". Det vill säga - själar som inte hittat hem efter de dött, som inte vet att dom ska gå till Ljuset.

Vilsen eller "ond" ande - vad är skillnaden?

Det är ingen skillnad här, annat än intensiteten i själen beroende på hur vilsen och långt från Ljuset den befinner sig i sig själv. Återigen jämför jag med människor - en del kan behöva lite rådgivning och kärleksfull omtanke för att förstå och förändra, medan andra är så fast i sin destruktivitet att dom är bortom all hjälp. I alla fall för stunden.

Så när du möter en ande som verkligen är helt identifierad med att skrämmas, ta energi och som inte har en susning att han är helt fel ute, då kan det bli ganska jobbigt i mötet. Du bör aldrig någonsin åka till ett hus ensam för en "rensning". Du har ingen aning hur fysiska dom faktiskt kan vara och att dom kan komma så nära att dom nästintill tar över hela "showen". Då behöver du någon med dig som kan och vet precis vad h*n ska göra och prata anden tillrätta. Är du ensam kan det bli väldigt jobbigt för både dig och dem du besöker. Skriver inte detta för att skrämmas, det är det minsta jag vill. Men det behöver kanske belysas hur det kan gå till för att undvika amatörer som bara ställer till det värre. Jämför återigen med barn - ibland är det absolut nödvändigt att lära barnet vad man inte ska göra, för då kan man bli skadad. Alltså tar vi skynket av och beskriver det som det är, och förskönar ingenting.

Finns alltså egentligen inget att vara rädd för, men du ska absolut ha en 100%-ig trygghet inom dig och veta att du står där som en fura när saker och ting händer runt omkring dig. Du kan kontinuerligt träna dig på hur man håller sin energi tillsammans med andra människor du möter. Se, känn och upplev hur du tillåter dig påverkas om någon är arg, rasande, stressad, manipulativ, sorgsen och så vidare. Vi missar många gånger det helt naturliga vi har i våra liv som vi kan träna upp för att bli ännu skickligare även inom det mediala. Kan du hålla energin oberoende av vilka människor du ställs inför, så kan steget sedan tas till andevärlden och stökisarna där.

Hur gör man då?

Ni är alltså åtminstone två som åker om du blivit ombedd komma till ett hus där det är stökigt. Att du tagit en stund innan där du verkligen tagit in Ljuset och känt ditt eget inre lugn, det är ett måste. När ni kommer dit, är det första ni gör att ni talar med de som bor i huset. Förklara med så få och enkla ord som möjligt vad ni kommer att göra och att ni kommer att berätta hela tiden vad ni ser och upplever. Att jag skriver "få" ord, är för att gång efter annan har jag upplevt hur oerhört stort detta kan vara i människors liv, särskilt om de är skeptiker från början och hela deras värld satts i gungning. Blir det för mycket ord, blir det rena kaoset i hjärnkontoret....

Ni går sedan runt och känner in vad som pågår i huset. I 9 fall av 10 är det ingen "osalig" ande, utan det ni kommer att träffa på är en gullig liten mormor eller någon annan anhörig som försöker få kontakt av olika orsaker. Är det så förmedlar ni det, givetvis.

Var noga med att inte piska upp någon "mysko" stämning, lätt gjort i sådana här fall - men ajabaja!!! Ta det så naturligt som möjligt.

Är det någon där som är bökig och inte har kontakt alls med Ljuset, så sätt er gärna ner och ta en pratstund med vederbörande ande. Det finns en orsak att dom hänger kvar i mellanvärlden, mellan jordelivet och Ljuset, och dom behöver få säga sitt. Låt dem berätta vad som hänt, mående och upprördheter. Behåll ditt lugn hela tiden, tala väldigt lugn och övertygande. När det sagts som behövs, så talar du lugnt och bestämt om att dom inte ska vara kvar och att dom kommer att bli mötta när dom väl beslutar sig för att gå vidare. Blir det upprört, ilsket eller andra jobbiga känslor från anden så nynna gärna på någon psalm du gillar eller gör något som får dig att stärka upp ditt ljus.

När dom sedan väljer att gå till Ljuset, är det en helt underbar känsla som många gånger folket i huset också känner. Den är svår att slå, den känslan.... så vackert när någon som varit vilsen i ett ingemansland av destruktiva känslor, får frid och kan gå hem!

OM det skulle vara så att ni inte är tillräckligt starka i mötet med en vilsen själ och ni inte lyckas få anden gå vidare till Ljuset, så bara måste ni snarast lösa det hela. Som jag skriver ovan, får en ande ytterligare kraft när den blivit identifierad och sedd och det blir många gånger mycket mer rörigt om dom inte går vidare. Se till att om du börjar jobba med detta, att du har ett kontaktnät med skickliga medium som du kan ha som hjälp vid dessa tillfällen.

Den starka benämningen "demon" kan mycket väl komma av en ande som gång efter gång blivit utsatt för fördrivning av olika slag, blivit sedd men aldrig visad till Ljuset och hans utanförskap och vilsenhet blir allt större. Så fördriv aldrig någon med olika redskap - det är vägvisning till Ljuset som gäller.

Återigen hänvisar jag till jämförelsen av ett vilset, trasigt barn. Många gånger blir deras beteende värre och värre om dom inte får hjälp att hitta vägen i livet. Menar verkligen inte något respektlöst inför andevärlden att jämföra med barn, snarare att dra ner det på en så naturlig nivå som möjligt så vi kan börja se "ondskan" för vad den verkligen är - frånvaro av Ljus, kunskap och framför allt kärlek. Och för att visa en väldigt vilsen själ vägen, en själ som tappat all tro på kärleken, ja, då krävs det att du kommit dithän själv att du inte tror. Du vet Ljuset och kärleken. Då kan din räddningsaktion bli den vackra och fantastiska upplevelse som den är menad att vara.

Men understryker än en gång - lär dig grunderna om det mediala, energier och hur de fungerar mellan alla levande väsen, så att du känner dig trygg i dig själv och dina mediala gåvor innan du ger dig på att rensa hus, gå i trans och annat som hör högskolan till.....

Och om någon läser det här och funderar på att söka hjälp från ett medium - ta reda på att det verkligen är ett erfaret medium som vet vad dom pysslar med.

Sist men inte minst - kärleken och Ljuset är alltid, alltid starkast och det negativa påverkar dig inte när du utvecklat din själ att vara den som leder vägen, istället för rädsla och okunskap.

Denna artikel grundar sig på mina erfarenheter och ska ingalunda betraktas som någon sanning huggen i sten.

Anmäl
2008-11-10 17:26 #1 av: Happyspirit

En jättebra artikel Trisha! Tack för den. Är övertygad om att  den kommer att göra mycket nytta.Skrattande

Anmäl
2008-11-10 17:43 #2 av: Soffe

En bra och intressant artikel! Tack :-)

Anmäl
2008-11-10 18:05 #3 av: Jensen1971

Intressant... jag har lärt mig en sak här inne.... om det här hade varit en skola som handlade om mediala förmågor så hade den nog varat livet ut.... Ju mer man läser och studerar det här desstu mer invecklat blir det och man stöter på ny info varje dag.... Man har tusen frågor för varje dag som går så blir man inte tokig av sin förmåga och allt som händer med den så blir man skogstokig av att just ha tusen frågor rörande detta Glad

 

Tur att det finns folk som skriver just sånt som ovan för det är ju som det nämns mycket på tv som man funderar över... och detta är ju ingen lek... man leker inte med det här... det är inte coolt eller tufft eller något.... det är ju fullt allvarligt så som sagt var... man blir nog aldrig fullfjädrad !!

 

Mvh

Anmäl
2008-11-10 18:14 #4 av: Trisha

#3 Låter som du är en klok o sansad person, härligt!

Och vad gäller svaren på alla frågor som hela tiden dyker upp - jag tror det skulle bli skittråkigt om man visste allt... fyyyy f.....

Så vi fortsätter utforska och upptäcka, kul att man aldrig blir fullfjädrad, tycker jag! Vad skulle vi göra då..? Sitta på molnkanten och titta ner på alla som springer runt och har en massa nyfikna frågor, spela harpa och känna oss superviktiga som vet allt!! Näää, kul som det är!!

Anmäl
2008-11-10 18:16 #5 av: Jane-Lyzell

Tack för artickeln Trisha - även om jag inte kan hålla med dig fullt ut i det du skriver! Men håller tyvärr med om att det är förmycket "inne" att vara medium! Det är ingen cirkus!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-10 18:31 #6 av: Trisha

#5 Mm, cirkus är ordet...  Skriver längst ner i artikeln att det inte är någon sanning huggen i sten, det jag skriver. Och som vi alla vet vid det här laget, så är detta menat att vara ett diskussionsforum, där vi kan ventilera denna många gånger ganska dubbeltydiga värld.

Finns nog inga säkra saker vi kan säga - så här ÄR det - vad gäller det mediala och andevärlden. Dock kan vi känna när något känns rätt i hela hjärtat och själen. Så skriv gärna vad det är som du inte håller med om, Jane! Det är alltid kul att se andevärlden från massor av olika håll och från olika synvinklar. På det viset kanske vi kan förstå mer och mer....

Anmäl
2008-11-10 18:52 #7 av: stina63

Tack för artiken . Själv så skulle jag inte ge mig in på något sådant.
Säger som du skriver att jag tror inte att det finns onda andar eller onda människor.

Kramis tina

Anmäl
2008-11-10 19:04 #8 av: sven-g

Det där är nog lite olika kan jag tänka mig. Det är väl om någon inte vill, det blir svårt. Och om någon försöker i livet med något man inte vill, blir man bångstyrig. Det där beror nog på hur nervig och viljestark man är. Om det ska lyckas.

Anmäl
2008-11-10 19:10 #9 av: [starson]

Bra artikel, tror heller inte att det finns onda människor och "spöken", bara onda handlingar som grundar sig i avsaknad av kärlek mm. Hoppas att detta avskräcker många av oss "blåbärsmedium" från att ge oss på sådant vi inte har kunskap om.

Tack! Skrattande

Anmäl
2008-11-10 19:40 #10 av: Jane-Lyzell

#6 okay då- bara du tar det på rätt sätt:-) det är ju oftast känsligt när man inte alltid håller med!

För det första så tycker jag inte det är bra att - lägga ut instruktioner om hur det ska göras - i mina ögon blir det samma som att säga - Varsegoda fortsätt med att rensa hus - men gör det på¨detta sättet!

De bör inte vara ute överhuvudtaget fören de har erfarenhet och kunskap vad dom håller på med!

Jag håller med dig fullt ut med att man måste ha mycket kött på benen för att rensa eller hjälpa själar "till ljuset" som du säger! Vilket jag hellre säger "rätt vibration" - ljuset kanske är allt för starkt för dem som ande att klara! Då ljuset är den högsta vibbrationsnivån och en okunig ande klarar inte detta/denna vibbration(därav motvilja att gå dit)

Man måste ha mycket kött på benen och gå ut och hjälpa annhöriga i husen med - med deras egna nära och kära vilket det är till 99 %.

"Jordbundna andar" 1% som de kallas är så ovanliga att det nästan inte existerar! och jag lovar att möter man en sådan  - så märks det välldigt tydligt- och som du säger, inget att leka med. Har du minsta räddslor är det kört och den blir ännu starkare i sin energi - för varge som försöker blir den anden starkare och starkare!

Detta är något som man som medium kanske stöter på en eller två gånger under sin livstid om ens det - och jag lovar att ni märker när det sker! Finns inga tvivel - och inget gå och känna av energier där inte - utan fysiska fenomen direkt! likt polterguistfenomen!

Deras energier är oftast så negativa och starka - att man redan innan man ska till en viss plats- fösöker det att stoppa en med alla medel - plötsliga olycksfall- mekaniska fel på bilar tåg ets

Hindrar och förvillar kontakten med husägaren - bryter telefonsamtal - missleder en så man inte hittar dit - om du väl kommer så långt att du kommer fram till huset eller plattsen är det som en vägg av massiv negativ energi - som gör allt för att inte släppa in dig som medium!

Dessa andar är inte i "limbo" utan de vet vart dom är och att dom är döda - men väljer att leva sina andeliv här - de vägrar asseptera att inte vara fysiska längre och de kan manifestera sig igenom männskor alltså leva sina liv igenom de som lever i huset! De har ett fruktansvärt ego(som de hade då de levde med) som vägrar ge upp ägodelar eller annat som de inte kan släppa!(exorsism)

Ordet "Limbo" ger mig rysningar - då det inte existerar i mina ögon - det finns ingen mellan värld att fastna i - tror inte skaparen skulle skapa en sådan plats - vad är dess syfte? För mig är det oerhört grymt att säga att en sådan plats existerar - det finns inget finare en att dö och födas - lägg inte in rädslor i det!

alla själar/andar hittar hem till sin rätta vibbrationsnivå där de ska vara "Lika söker Lika" i kärlek - ingen lämnas därhän utan förs till andra sidan av sina dörrvakter eller ledare! ingen lämmnas ensam eller i limbo. En del andar väljer att finnas runt sina nära och kära en viss tid efter att de gått över - de är dom som alla ska föra upp i ljuset! i husen vi talar om - dom är redan där dom ska vara, punkt slut! De går emellan världarna!

Ett mediums uppgift i det läget är att hjälpa männskorna som bor där att förstå - vad den anden vill dem! alltså kommunicera emellan världarna som är ett mediums uppgift!

Vi hjälper människorna på denna sidan och andevärlden hjälper andarna på den andra sidan! Alltså det är inte vi som medium som för någon någon stans utan det gör andevärlden!

Likt vi hjälper någon som ramlar här upp på fötter - så hjälper dom andarna som ramlat på andra sidan upp av andar på fötter- ingen skillnad!

Oj det blev vist lite mycket! hoppas du orkar läsa!Flört

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-10 21:17 #11 av: maiya

Tack för en jättebra artikel Trisha.Men själv skulle jag inte våga ge mig in på det här.

Kram!

Anmäl
2008-11-10 21:33 #12 av: Jensen1971

PRECIS... ni sa det.... Cirkus....Sånna som tror eller bara tycker att det är coolt eller en trend Det är som får mig att känna mig "ensam" i världen...typ... inget man vågar prata om eller diskutera för det kommer alltid upp samma svar...

: Det där säger du bara.... hela världen säger att dom är medium !!!

 

 

*GRRRRRRRRR* varför ljuga om något som man inte har för att vara cool ?? köp en skateboard eller nått istället så är ni en i mängde utan att få oss mediala att verka vara dumma i huvudet !!

 

Jag har det "jobbigt"(hittade inget annat ord) endå att förstå det här.... !!

 

Njaa klok e jag väl inte.... men ser världen som den är utan att överdriva !! hehehehe

Anmäl
2008-11-10 22:46 #13 av: hinzidi

Takk Trisha for en fin artikel. Og det er så interessant och lärerikt att lesa diskusjoner mellom är medium :) takk for alt vi får ta del i :)

Anmäl
2008-11-10 23:00 #14 av: [Hellas]

Tack så mycket för en bra artikel som också är extremt viktig.

/Hellas

Anmäl
2008-11-10 23:03 #15 av: Happyspirit

Tack Jane för din syn på saken också. Det ger alltid mera när flera ger sina erfarenheter till ett sammanhang. Kommer du ihåg Trisha när vi var till Strängnäs och skulle till en familj där när vi höll på att bli överkörda av långtradaren. Det var med nöd och näppe vi klarade oss. Jag fattar inte ens hur det gick till för långtradaren var bara några millimeter i från oss och jag väntade på smällen och helt plötsligt hade vi missat den. Kom att tänka på det när Jane beskriver hur de verkligen kan försöka stoppa en innan.

Anmäl
2008-11-10 23:18 #16 av: tarotlasse

Tackar både Tricha och Jane för era bra artiklar.

Tyvärr ser många alldeles för lättvindigt på detta med att göra räddningar.

Ännu vanligare är att medium försöker skicka iväg andar som redan gått till ljuset.

När dom sedan stöter på en vilsen själ blir dom så rädda att dom flyr huset och inte vill vara med.

Har hänt mig ett par gånger där husägare ringer och vill ha hjälp med en räddning där ett medium redan varit men blivit så rädda och mått så dåligt att dom flytt fältet då är man inget räddnings medium.

NU är det som Tricha skriver väldigt sällsynt att man stöter på dessa vilsna själar men när man gör det bör man veta vad man ger sig in på.

För ingen räddning är angnäm man känner av den vilsna själens ångest .rädsla o frustation.

Har hänt att man mått så fruktansvärt illa när man kommer in i huset så man kräks.

Har hänt att dom i sin frustation och rädsla blivit våldsamma.

Men ser dom inte som onda utan som rädda och frustrerade.

Så en vilsen själ är ngt helt annat en blinkande ljus och flyttade saker.

Lasse

Anmäl
2008-11-10 23:20 #17 av: Elisabeth-J

Tack Trisha för att du skrev artikeln!

Tack Jane för ditt inlägg också!

#15 Jag har några gånger åkt till hus tillsammans med en annan och varit med om att vi har åkt vilse trots att vi varit på rätt väg, dom ville vilseleda oss men med envishet så hittade vi fram ändå :)

Kramar

Anmäl
2008-11-10 23:27 #18 av: Trisha

Ja, Happy - det glömmer jag inte i första taget!!

Och jag tycker det är hur kul som helst när vi kan ha olika åsikter, Jane! Vet ju all din kunskap och erfarenhet och det är värdefullt när vi kan prata på ett vettigt sätt om såna här viktiga saker. Det ger många väldigt mycket, tror jag.

Tyvärr så vet jag att "limbot" existerar. Först och främst i vårt liv - jag har själv haft perioder när jag helt enkelt suttit fast i mitt elände och inte kommit ur det. Efter skilsmässan t ex. Men tog min kraft och gjorde något åt saken.

Och detta limbo är ju, som jag ser det, "helvetet" vi hamnar i om vi dör när vi är fast i en sån negativ smörja. Vi fattar inte att vi är döda utan trasslar omkring i det vi var låsta vid i livet. Så jag tror nog att hela skapelsen, vilket ju är oss alla, har "skapat" det här limbot....

Kanske det är det som den så kallade upplysningen handlar om? Att förstå att vi inte har där att göra - ett varande där vi bara sitter fast i bitterhet, hat och lidande. Vet att själar, både levande och döda, definitivt har perioder då det är limbo... Men vi bryter det när det är dags.

Vad gäller min beskrivning av hur man gör, så hoppas jag det framkom ordentligt i min artikel att jag verkligen inte uppmuntrar någon "amatör" att ge sig på detta?! Det var ju hela syftet med artikeln....

När man jobbar som medium, kan man dock faktiskt hamna i en situation där detta plötsligt "drabbar" en... och då är det gott att ha en liten aning om hur man kan förhålla sig.

Än en gång - det här är inte något man ska syssla med när man inte har grunderna. Hoppas jag understrukit detta väldigt klart nu.

 

Anmäl
2008-11-10 23:55 #19 av: Jane-Lyzell

#18 Skönt att det tas rätt denna gången - det är ju i att dela vi lär oss:-)

Men Tricha ditt "Limbo" som du talar om som du har varit i själv och tror många känner igen sig i det i olika kriser i livet - men det gör ju inte att du inte vet vart du är i livet - du vet att du är på denna sidan- och ditt liv runt dig fungerar en då rent fysiskt! Menar du vet ju att du är människa som bor på planeten jorden -

 så varför skulle en själ irra bort sig på andra sidan och inte veta vart den är - alla som har svårt att asseptera läggs i vila för återhämtning och undervisas så de förstår var dom är - det är ingen som springer bort eller kommer bort! Dom vet att dom är i andevärlden och ser den som vi ser vår fysiska värld - att de kanske av olika orsaker har lidelser kvar på jorden gör ju inte att de inte vet vart dom är!

Nej för mig är "Limbo" ett ord för helvetet som du säger och likväll som man skapar sig det på denna sidan - så kan man skapa sig det på andra sidan - men man vet vart man är! och det är ingen grå kal kall plats utan lika verklig som jorden! Det är en del av andevärlden! Likväl som jorden är en del som vi lever i även om vi kallar det helvetet!

Obestämd

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-11 00:38 #20 av: Jane-Lyzell

Tack Lasse , Happy, hinzsidi, Elisabeth, Hellas och alla ni andra för era tack och åsikter:-)

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-11 21:36 #21 av: LillanyfiknaIza

Kanon som vanligt, Trisha! Ska läsa ordentligt sen... Du kan verkligen få ner en människa på jorden, med dina åsikter... nog har jag lärt mig mkt av dig som jag ser som något positivt men visst kan man ha olika åsikter om saker o ting. Det ska man ju ha, annars blir det ju piss tråkigt.

KramisSkrattande

Anmäl
2008-11-13 19:04 #22 av: Blackfeather

Trisha och Jane...(och alla andra) intressant och givande läsning.

Som väcker upp tankar och funderingar.

#10 Vi hjälper människorna på denna sidan och andevärlden hjälper andarna på den andra sidan! Alltså det är inte vi som medium som för någon någon stans utan det gör andevärlden!

Nu påstår inte jag att jag är ett medium (iallafall så jobbar jag absolut inte som ett sådant)...men så har jag också uppfattat det hittills i mina erfarenheter med andevärlden.

Sen det här med ondska och demoner...jag önskar att jag bara kunde hålla med. Men jag känner alltför många personer som genom åren har berättat om upplevelser som kan tyda på dess existens. Vill absolut inte skrämmas. Men för att förklara mig lite så kan jag berätta om en person som jag hade sällskap med under några år. Han var Romer (zigenare) och i hans släkt så fanns det dom som höll på med svart magi... När jag träffade hans pappa för första gången så tittade han bara på mig och sa: du är en häxa! Den gången så gick det rysningar genom hela kroppen på mig och är ett ögonblick jag aldrig glömmer. Idag så lever inte han - FRID ÖVER HANS MINNE.

Min dåvarande pojkvän gjorde allt för att skydda och hålla en del av sina släktingar från mig. Och för det är jag tacksam i djupet av mitt hjärta! Men en del hörde jag talas om...

Så nog verkar det finnas mycket mellan himmel och jord.

 

Anmäl
2008-11-13 19:52 #23 av: TantAlma

Intressant artikel och synpunkter.

Jag gillar att man får sån här information. Inte för att jag ska gå ut och försöka använda den, men de ger nog flera blivande medium / mediala personer en inblick, om vart ev. stöd kan komma ifrån och ett tanke sätt att agera rätt den dagen det uppstår något.

Bra att veta långt innan att man bör vara 2 .

Bra att veta för den som behöver medium att man inte ska ta vem som helst, och vilka varnings klockor som ska ringa osv.

GladTack från Alma

 

Anmäl
2008-11-13 20:52 #24 av: sven-g

Jag som amatör vill ställa några frågor vad är vad.

Någon som drabbats av någon sorg eller hemsk sak, och där med hamnat i en loop, kallas så när det bara går runt och runt, dvs bandet bara startas om. Hoppas ni förstår.

Någon som av rädsla för att dömmas inte vill.

Någon som skulle göra en uppgift inte gort det klart.

Någon som är så fäst vid sina ägodelar och vägrar släppa dessa.

Samt andra diffusa anledningar.

Vad kallas med proffs ord dessa andar.

Anmäl
2008-11-13 21:00 #25 av: [Lady-Oona]

Jösses vilka bra artiklar....jätteviktig information från Trisha och Jane och ack så nödvändig....

Ville också säga att det faktiskt finns både Döda människor och Demoner i De andra Dimensionerna...det finns massor av väsen där vart och ett utav dem är unika och egna.

Andevärlden är en enorm tummelplats. Varför tror väldigt många att Andevärlden endast bebos av Människor från Jorden som har dött? Fattas det kunskap eller är det dålig info? Som medium bör man väl veta skillnaden?

Artiklar och inslag som detta behövs verkligen.

 

 

 

Anmäl
2008-11-13 23:34 #26 av: Jane-Lyzell

#22 Du talar om ondska - vem projeserar det i ditt fall - jo de levande i ditt fall eller? menar han släktingar! Lika dant med svart magi - tror man på det och är rädd för det så existerar det i allra högsta grad - men det är inte verklighet för det!Flört

Håller med Oona finns mycket olika varelser i andevärlden - vilket inte betyder att de är onda! Räddslan föder ondska - tyvärr!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-13 23:45 #27 av: Jane-Lyzell

#24 Jordbunden ande! eller vilsen själ! kalles de nedan

 Någon som är så fäst vid sina ägodelar och vägrar släppa dessa.

 Någon som av rädsla för att dömmas inte vill.

Och detta som du skrev;

Någon som drabbats av någon sorg eller hemsk sak, och där med hamnat i en loop, kallas så när det bara går runt och runt, dvs bandet bara startas om. Hoppas ni förstår.

Om jag förstått dig rätt- "Avtryck i tiden" - eller gengångare/gast/spöke. Finns ingen ande/själ kopplat i detta utan endas en avtryckt händelse!

Och detta;

Någon som skulle göra en uppgift inte gort det klart.

Samt andra diffusa anledningar.

= "Ande" som behöver göra avslut- typ när och kär som vill förmedla sig!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-14 00:15 #28 av: sven-g

Tack för svaren Jane kan vara svårt med vad som är vad ibland. Blev lite konfunderad med avtryck i tiden, fastnat i ett mönster, för detta kan verkligen visa sig. Och höras, och kännas.

Anmäl
2008-11-14 00:44 #29 av: Blackfeather

"26 Kan det vara så att vi lägger in olika betydelse i begreppet ondska? För mig så är ondska motsatsen till kärlek och jag tror på saker och tings motsatser. För hur ska vi annars veta vad som är vad...? Bara mina funderingar. Och ja, han var duktig på att projicera...

Och hur vet vi att svart magi inte existerar...för om det finns människor som manifesterar det (och det finns det ju) så föder det ju element som vill ha negativ energi och därmed så finns det ju...eller?

 Vart lite snurrigt det här men ungefär så går det i skallenObestämd.

Jag har aldrig själv hållt på med någon typ av "svart magi" eller sådant utan får lita till andras utsagor. Själv skyr jag det som pesten, existens eller inte! Jag håller mig allt vad jag kan till ljusetGlad.

Tack för responsen. Mvh Helené

 

Anmäl
2008-11-14 11:30 #30 av: Trisha

"29 håller verkligen med dig om begreppet ondska - det är helt enkelt frånvaro av ljus och kärlek, som en vilsen palt som tappat bort sig. En sådan person kan bara påverka oss och "komma åt oss" om vi är omedvetna om det och tillåter det.

Men har vid flera tillfällen råkat på människor som använt sin kraft till att styra och kontrollera människor, även människor som påstår sig arbeta med det mediala och ljuset. Allt är som det ska även med detta, även om man ibland önskat att det fanns någon sorts andlig polisstation, dit man kunde anmäla dom som använder sina gåvor på fel sätt och mot andra.

Vad menar jag då att allt är som det ska..? Jo, jag är av den absoluta övertygelsen att det som står i Bibeln stämmer - det ska komma många så kallade antikristar och glittra och erbjuda himlens alla fröjder. Dock ska var och en av oss lära oss se och kanske framför allt känna skillnaden på det som är äkta kärlek och ljus och det som är egoorienterade handlingar som handlar om kontroll.

Det som är så gott med det hela är också att den som använder sina gåvor på detta sätt, har ett klart och tydligt tak för hur långt de kommer i sin andliga utveckling. Den djupa kunskapen kommer vi inte åt om vi inte har rent hjärta och kärlek inom oss... finurligt va??

Så uppdraget nu är: Lyssna på oss själva - vad är rätt, vad sjunger fröjd inom oss när vi ser det? Vi hjälps åt så fint på sådana här forum t ex att delge olika synpunkter som många kan läsa och välja själva vad de vill ha med i sin andliga korg...

Alla behövs - oavsett hur det ser ut. Kan vara gott att påminna sig om att den där rättfärdiga attityden inte är något att ha. Om man dömer någon annan och tycker den gör "fel" - vad gör du då?? Om det dyker upp någon som beter sig helt galet, så välj inte den personen som "guru", känn vad som inte stämmer och välj bort det.

Många går ut och kallar sig både det ena och det andra i den här explosionsväxande branschen, det enda du har att lita på är dig själv när du väljer om du vill ha hjälp/råd från någon.

Slöjan mellan världarna är tunnare än någonsin nu - nu är hjälpen som sker mellan dimensionerna tydligare än vi upplevt förr. För visst hjälper vi de som inte hittat ljuset, likväl som dom från ljuset kommer från andevärlden för att ge oss lite stöd på vägen...

 

Anmäl
2008-11-14 15:55 #31 av: Jane-Lyzell

#29 och #30 De ni talar om är fysiska människors ondska som jag ser det som baseras ¨på deras rädslor!

Och vist kan det skapa en massa obehag! Som man väljer att tro på och tar in som göder ens egen rädla!

Men det är fysiska personer här och nu som skapar detta - inte andevärlden!Flört

Sen Trisha håller jag med dig full ut - utom det sista, vist är slöjan mellan världarna tunnare! Men att vi medium skulle behöva hjälpa dem till juset är inte nödvändigt de är där de ska vara redan!

Att de hjälper oss är inget konstigt - då de har högre kunskap en oss - (vi har inte högre en dem, därför behöver dom inte våra råd)

Dom behöver oss medium endast som en länk emellan våra två världar för att förmedla kommunikation ,, filosofi, Visdom och healing! till våra fysiska kroppar och andekroppar i fysisk form!

Vänligen Jane

 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-14 17:36 #32 av: [Hukanson]

Jättebra att ventilera skillnaden mellan godhet , rädsla och ondska. För vårt trädgårdsarbete lönar rädsla föga saframt det inte är viljemässigt? Ondska är nog resultatet av en kollaps i rädsla . Bäst att hålla koll på sig själv hela tiden.

#25 "som medium bör man veta skillnaden", låter som att alla bör ha sin book of shadows tillgänglig när de döda och demonerna i tummelplatsen hälsar på.  Fascinerande detta med Den Store Andens Universum - Lady Oona finns det andra andliga raser som vi bör lära oss veta om - är det en del av ignoransen som behöver fyllas med ljus? Eller har mänskligheten sin egen väg som behöver lugna framsteg utan störning från ex Venus?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2008-11-14 17:44 #33 av: [Lady-Oona]

Det här är väldigt intressant och kunskapen om Andens värld behövs....vi har så många olika begrepp och tolkningar på just Andar..vad är en ANDE...ja slår man upp i en ordbok så får man en massa olika svar....Uppslagsboken säger;

"andar, okroppsliga väsen - en del goda, en del onda. I Nya Testamentet och i kristen tradition avser andar vanligen onda andar (jämför demon), medan de goda andarna kallas änglar."

Hur är man som ond, vad är ondska,...? beror väl på vem du frågar

Svart magi, ....vit magi...grå magi...grön eller gul...magi har INGEN färg...som Magiker så vet jag att det finns bara EN kraft....den i sin tur  kan användas och visa sig på två olika sätt...bryta ner eller bygga upp och det ena är inte mer negativt eller positivt än det andra utan det sker hela tiden inom oss och i naturen. Magi är att med vilja och medvetet  få saker och ting att förändras...att meditera sig fram till en kontakt med en ande är magiskt.

Andar är de som saknar jordisk kropp...och de har en egen sfär..där finns allt de behöver och som Jane säger vi kan vara en länk, thats it. Jag tror för övrigt att det kan vara lite farligt att lägga sig i för mycket i der lagar Andevärlden ändå har eftersom vi vet så väldigt lite om dem. Om jag själv tror att en Ande behöver råd för att gå till Ljuset...så snackar jag med Andevärldens väktare och samtidigt påpekar jag för den "vilsna anden" att väktaren finns och att han/hon har en massa intressant att berätta, det är tufft och hårt arbete att göra det och ingen lek som påpekats här. Men det är jag det.

 

 

 

 

Anmäl
2008-11-14 18:09 #34 av: Trisha

Jag tänker förstås inte på de andar som redan funnit sin väg hem till Ljuset. Utan på dem som inte riktigt finner vägen. De vet ju inte vart de ska gå och deras verklighet är mer den jordiska än andevärldens. Det är ju bara där jag menar vi kan vara till hjälp som medium. Förstås är jag inte så högmodig att jag tror mig kunna hoppa in i andevärlden och bistå med en massa.... Dom är ju frigjorda från allt möjligt som vi med eller mot vår vilja är behäftade med - det materiella, kaoset som råder med stridigheter mellan människor här på Jorden o s v.

Har vid ett flertal tillfällen fått den stora gåvan hjälpa dom som inte riktigt hittade vägen, givetvis när det var dags för det - annars skulle det inte ha skett! Och den känslan slår nog det mesta jag varit med om.

Vad gäller magi, så döpte jag om vit o svart magi till röd och grön magi. Inte för att ta bort det det innebär, utan mer för att ge en känsla åt vad det innebär när vi använder den mer manifesterande magin, som vi brukar kalla svart magi, i kärlekens tjänst. Röd, härlig manifesterande kärlek! Yammi! Men förstås aldrig någonsin för att manipulera någon annan med det, utan för att vi fattar vad vi kan åstadkomma när vi är i kontakt med den sanna kärlekskraften!

Den gröna magin - kärlek, naturkraften, lugnet, harmonin...

Vilken kombination!

Anmäl
2008-11-14 18:30 #35 av: [Lady-Oona]

Rött och grönt...snyggt jobbat..magi är livets krydda det och bör väl inte föringras på något sätt, kunskap behöver vi och vettig information....vilken "färg" vi än vil använda...Glad

 

 

Anmäl
2008-11-14 19:09 #36 av: Trisha

Ja, eller hur Oona? En del har ju bara blivit lite rädda för svart magi, det har ju blivit så förknippat med det som är ondskefullt... Magi, är magi - jajamen! Använder vi magin med massor av kärlek, tja då blir det en magisk vardag!

Anmäl
2008-11-14 19:11 #37 av: Farwuq

Magi är ett verktyg precis som en kniv, den kan användas till gott eller ont, det beror helt på den som hanterar verktyget.

 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2008-11-14 19:20 #38 av: Trisha

#37 Bra jämförelse!

Anmäl
2008-11-14 22:12 #39 av: noita86

Väldigt intressant. och bra jämförelser...

Anmäl
2008-11-14 22:28 #40 av: [Lady-Oona]

Allt som kan brukas kan missbrukas....va det visst nån som sa.

 

 

Anmäl
2008-11-15 00:33 #41 av: Jane-Lyzell

#34 Jag tror inte på just det Trisha, att vi medium behöver hjälpa några andar på andra sidan mer en att vi ska förmedla vad de vill ha sagt! Det är därför de håller sig kvar och är inte i något Limbo och inte vet vart dom är!

Min uppfattning är att medium tror att de behövs till detta - vilket gör dem behövda! Behovet är att förmedla vad dom vill säga, till dem som bor i huset eller dess släktingar, och det är ett mediums uppgift!

De blir hjälpta av deras egna guider som absolut inte lämnar någon vind för våg i de lägre världarna närmast jorden! Hur kan ni tro det!

Enda gången man som medium behövs för att få någon som inte snabbt nog assepterar sin död - inom de tre dagar man har på sig att helt och fullt förstå! Kan det bli nödvändigt att deras guider tar dem till en sk räddnings cirkel!(eller en fysisk cirkel) För att den avlidna anden ska på ett männskligt sätt kunna prata med oss medium som männskor och vi kan få dom att förstå vad som hänt och att dom lämmnat sin fysiska kropp!

Men allt detta är lett ifrån andevärlden och deras guider - vi som medium finns bara för att assistera - inget annat - resten sköter guiderna själva!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-15 00:46 #42 av: Trisha

Jag respekterar förstås din åsikt. Kan ju bara inte förneka det jag varit med om ett flertal gånger - det vore helt fel för mig. Har inga bevis för att det jag säger är sant, bara min egen upplevelse. Och det är vad jag alltid går efter, det som jag själv har upplevt tillsammans med andevärlden. Något annat talar jag aldrig om, för då blir det ju bara någon annans version.

För mig har det varit vackra och väldigt starka upplevelser och inget kan ta bort det för mig, oavsett argument. Jag vet vad jag har varit med om. Börjar jag ifrågasätta mina egna upplevelser, då blir jag nog för tveksam att fortsätta jobba med det jag gör och det vill jag verkligen inte.

Det är väl så med det här mediala och andliga arbetet - vi har våra upplevelser och vi tolkar dom som det känns rätt för oss. Vi lär väl få reda på inom sinom tid, om inte annat när vi lämnar det här jordelivet hur allt hänger ihop.

Nattihälsningar från mig!

Anmäl
2008-11-15 01:11 #43 av: Jane-Lyzell

#42 Det är fantastiskt att känna deras kärlek som strålar emot en när det fått förmedla vad de kommit för att förmedla - och välldigt fint att se på när det drar sig tillbaks ifrån vår jordiska energi!

Men det är något som de själva gör efter att medium förmedlat vad dom vill säga - för de behöver inte vara där längre då - men de har defenetivt inte fastnat någonstans enligt mig! och inget som vi medium behövs för!

Deras /andens oro över den som de vill förmedla sig till är fullbordat och då kan de "gå hem" lyckliga och tillfreds över att ha fått förmedlat vad de kom för!

Med eller utan medium klarar dom sig dit de ska själva! För det vet var de är - det är dom som hjälper oss i våra liv för att vi ska förstå att det finns ingen död! att de alltid finns med oss i våra liv! Så vi inte ska rädas döden! Och förstå och känna deras väsen!

Ja vi får nog svaren en vacker dag - kan bli jobbigt om man då blir bortmotad av en massa medium då som tror man inte är i ljuset!Flört

 

Nattiskramar här ifrån med!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-15 08:39 #44 av: [Lady-Oona]

Hjälpcirklar finns dom fortfarande? Vet de "unga" medier hur en sådan leds och sköts? Jag hör i alla fall sällan talas om dem nuförtiden. Förresten så kanske många inte vet vad en Hjälpcirkel är för nåt. Jag har suttit i sådana förr med bl.a Lennart Bendix och det finns inte ens en likhet eller är i närheten av vad det är så som framgår av t.ex Tv-program.

Att "rensa" hus är egentligen ingen större svårighet efter att man har konstaterat vad det är som sker i huset/lägenheten. Jag vet att det mesta av det som händer, som kallas spökerier, är "doftspår" av en en svunnen tid om det så var igår, som sitter kvar i väggarna och när det inte är det utan en verklig Ande som inte vill lämna Jordens energier då vet man det utan att tveka, skillnaden på närvaro är SÅ stor. Jag ser inte längre, det var längsedan, på dessa program i TV då många utav dem är oseriösa, felaktiga och ibland rena rama nonsens. 

Startar en ny tråd med en intressant berättelser.

 

 

 

Anmäl
2008-11-15 09:40 #45 av: Trisha

Håller med Oona i att man verkligen känner skillnaden på vad som är vad. Och inte är jag minsta orolig över att ta miste på en ande som hittat hem till Ljuset och en som är vilse. Den skillnaden är inget jag finner möjligt ta miste på. Jag har jobbat i så många år att det blivit lite för mycket erfarenhet av den skillnaden.

Om något medium skulle försöka "rädda" någon som redan är i Ljuset, så fungerar det helt enkelt så att dom upptäcker det relativt snart. Det tar den tid det tar för den personen.

Måste resa iväg nu, men blir nyfiken på din berättelse Oona, får läsa när jag kommer hem i morgon!

Anmäl
2008-11-15 23:39 #46 av: Jane-Lyzell

#44 nog finns det någon hjälpcirkel ,allt kvar - men idagens mediumsnurr - så tror dom ju att klara sådant enskilt!Flört

Tack och lov finns det en del kvar med den visdommen!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-16 17:25 #47 av: Jane-Lyzell

Flört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-16 19:36 #48 av: [Lady-Oona]

#46 Hjälpcirklar fanns förr i de gamla Spirreföreningarna då var det minst ett par st. igång och där var det inte tal om någon sorts medial prestation utan där var Andevärlden i fokus och egot lämnades utanför cirkeln. Att samtala med andarna och ge stöd vänskap och information var inte lätt, ibland så var de bångstyriga och "visste bäst själva" då var det skönt att känna in Ledarnas närvaro...ja jag tror att det skulle behövas lite mera sådan undervisning idag.

 

 

Anmäl
2008-11-16 21:24 #49 av: Jane-Lyzell

#48 även de som fans förr existerar fortfarande idag - finns dem som fortfarande sitter i sin cirkel efter 40-50 år. Vilket är helt fantastiskt! Jag vet några få!Flört men fortfarande aktiva!

Sådan undervisning har vi här på Ramsbergsgården!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-16 22:31 #50 av: sven-g

Nu kommer en fråga till er erfarna. Om ni kommer till en plats, på platsen påstås det vara aktivitet. När ni kommer dit först är det som ni skulle gå i en mycket brant uppförsbacke, huvudet håller på att sprängas, det är svårt att anda, det känns som att nästan gå in i en vägg. När ni försöker tona in energin försvinner den, ni kan hitta den igen men den flyttar sig direkt. Vad kan detta vara och hur beter man sig när man tonar in något sådant.

Anmäl
2008-11-16 22:58 #51 av: [Lady-Oona]

#50 Det första JAG gör är att hitta "safe space" och skapa mig en sköld av trygghet där inget kommer innanför som jag inte själv har bjudit in. Jag försöker INTE tona in på energin, det är helt förkastligt eftersom jag inte VET vad det är (än!) och den/t kan skada mig.

 Först betryggande arbetsområde, sedan identifiera vad det är, börja med "rätt komunikation" som kan innebära t.ex  "eleminera",(om det är platsminnen/spår,)  "leda vidare" (om det är någon som behöver uppmärksamma sin Ledare som väntar i 'Andevärlden), eller "ge uppmärksamhet/komunicera" om det är en vän, anhörig eller någon annan som behöver säja nåt innan Andevärlden tar över och hjälper till, allt beroende på vad jag hittar/känner in/får till mig.

Det finns många olika sätt naturligtvis men detta ovan är grundläggande i det arbete jag gör....det finns inte bara ett sätt att göra det här på, allt beror på vad man hittar. Kunskap föder visdom. Att tona in för tidigt brukar inte ge så bra resultat och vill det sig riktigt illa så kan upplevelsen förvärras...allt i rätt ordning så brukar det lösa sig och man får vara rädd men inte osäker.

 

 

 

Anmäl
2008-11-16 23:11 #52 av: sven-g

Jag är mycket medveten att skydd är a-o. Men om detta ej går att hitta och identifiera pga att när man försöker detta kan det leka kurragömma. På det viset bör det ej vara en energi som är plats minne. Hur får man stopp på energin så att den går att identifiera. För med den kraft som den utstrålar borde det vara lätt, men det verkar inte så.

Anmäl
2008-11-16 23:52 #53 av: [Lady-Oona]

#52 så som jag uppfattar det hela så kan man inte få stopp på energin, du är betraktaren och du behöver hitta sättet att betrakta, sätta dig i en vibrationsstämning som gör att du kan uppfatta vad det är du har att göra med. Om vi utgår ifrån att det här handlar inte om platsminne utan att det är nåt annat. Mitt sätt skulle i så fall vara att skapa "safe place" sitta där i lugn å ro och bara vara/vänta...göra energin nyfiken på mig och inte tvärtom...(det var det jag kanske tyvärr luddigt försökte säga i förra inlägget) till slut så kommer energin att kontakta dig på ett eller annat sätt och då kan du identifiera vad det är och börja en ev,. komunikation. I det här fallet så är du förmodligen den som får ha tålamod och "respekt" för fenomenet, för det du upplever kan vara energins rädsla och ovilja att bli störd, tvingad till identifiering, rädslan för att bli bortmotad osv. och då väntar man ut det  hela....

 

 

Anmäl
2008-11-17 06:41 #54 av: sven-g

Tack #52 Jag tror att jag förstår att om leta inte går är det bara att vänta. Och att den väntan kan bli lång. Och på det sätt jag försökt blir fel. Jag frågar pga att vissa saker kan vara svåra att känna om dom är rätt eller fel, för det som är rätt en gång blir galet nästa. Så om jag råkar ut för detta någon gång mer i mitt liv. Blir det till att göra som när man åker ut i en båt och metar.

Anmäl
2008-11-17 10:14 #55 av: Trisha

Lady-Oona har gett bra svar på din undran. Vill gärna göra jämförelsen när du försöker "hjälpa" en vilsen människa som beter sig väldigt självdestruktivt. Är det inte dags så kan du jobba och prata dig blå med personen ifråga - är den för fast i sitt skit så går det bara inte. Man får ge respekt till processen och att var och en gör som den ska på ett djupare plan. Kan lämna ett medium trött och energilös när man försöker påverka något som just för det tillfället är fast i något som den ska bli klar med.

Hoppas det inte låter för oklart - jag tycker det här är en så viktig sak mellan oss människor och även vårt arbete tillsammans med andevärlden. Både vi till andra människor, dom till oss och vårt energiutbyte med andevärlden - vi kan vara vägskyltarna mot Ljuset, vi kan bli visade en Ljus o Kraftfull väg men det blir när ögonen öppnas och vi ser vart vi befinner oss och vad vi sysslar med som vi är mogna att gå vidare.

Ibland har vi som medium blivit kallade till en plats för att det helt enkelt är dags, lika väl som vi kan möta människor som befinner sig i den magiska dörrspringan - nu kan steget tas! Har beskrivit ovan hur underbart det är när detta funkar. Har både fått varit vägskylt till vilsna andar och människor, samt fått underbara vägskyltar i min väg när jag varit beredd på ett nytt steg.

Tror att läran här helt enkelt var att det inte var riktigt dags av olika anledningar. Vad än de exakta orsakerna var - att ni inte "klickade", att du skulle få känna på hur den här upplevelsen var eller annat, så ta det som en kanonupplevelse som lär dig mycket. Det är ju det här som är så kul med det andliga arbetet - nya erfarenheter hela tiden! Så fort vi tror vi vet och kan allt - ooops - då händer något nytt!!

Anmäl
2008-11-17 15:48 #56 av: Choklad

Ok...detta är mitt första inlägg har precis blivit medlem. Mycket intressant läsning, allt detta. Här i huset där jag bor, är det mycket aktivitet. Men jag är rädd. Men jag vet att dom inte gör mej illa, ändå är jag rädd! Dom kan visa sej för mej när jag minst anar det,och det underliga är, att vid dessa tillfällen blir jag inte alls rädd, däremot infinner sej en underbar känsla av glädje och kärlek! Så; hur ska jag behärska min rädsla? Jag inser att den är "löjlig" men jag kan inte hjälpa hur jag känner! Speciellt när det är mörkt, t.ex på natten om man behöver gå upp ur sängen....Är väldigt mörkrädd...

U R us

Anmäl
2008-11-17 16:23 #57 av: Trisha

#56 Kul att du skriver! Och jag skriver - än en gång!! Det är inte alls löjligt att du känner dig rädd. Tänk på all programmering du råkat ut för genom åren som underhållit rädslan för det okända. Spökfilmer och demoner, onda andar o gu vet allt!

Låt den där fina känslan du beskriver få växa sig allt starkare, så kommer du att känna hur beskyddad och omgiven av kärlek och värme du är! Ta reda på så mycket du kan om hur andevärlden funkar, ju mer du vet, desto mindre rädd blir du!

Gå gärna någon/några kurser hos något medium du känner förtroend för eller gå i en utvecklingscirkel. Det går så mycket lättare när man får lite hjälp på vägen att förstå mer!

Lycka till med dina upplevelser och jag törs nog lova att när du vet tillräckligt så kommer din mörkerrädsla vara som bortblåst!!

Anmäl
2008-11-17 16:34 #58 av: Choklad

Glad tack!

U R us

Anmäl
2009-03-10 20:54 #59 av: Mison

Har ni några tips till mig då? Ska snart flytta in i ett hus, där det pågår "viss" aktivitet. Vill inte gå in på detaljer nu.

Hur kommer jag i kontakt med någon som kan driva ur "detta". För annars blir det nog så, att vi aldrig kommer bo där. Bara ha huset till att förvara möbler i.

Jag vet ju att det finns både seriösa och oseriösa inom denna "marknad". Men hur märker jag skillnaden?

Anmäl
2009-03-10 20:57 #60 av: [Hellas]

Det finns en mediumlista under artiklarna, kika på listan, de flesta ha även egna hemsidor och många har då egna rekomendationer.

Känn även inom dig vad som känns bäst för dig

Anmäl
2009-03-10 21:05 #61 av: Mison

Ok, tack, hoppas få lite hjälp

Anmäl
2009-03-14 02:19 #62 av: [Pirkkolino]

Jag har läst den här tråden med stort intresse. Själv har aldrig gått några kurser eller dylika, inte varit kontakt med proffsiga människor utöver en utbildad medium som vi har i släkten. (I ett annat land) Jag har haft kontakt med ande-energier sedan som ett litet barn. Jag har kunnat hantera energier vad jag har känd i min närhet utan rädsla eller osäkerhet, att hur ska jag kommunicera med de. Jag får, om jag vill ta emot, telepatisk information av andarna, vilka de är, och varför de befinner sig närheten av oss levande. För mig är själavandring så naturligsak, att även andarnas existens tillhör min dagligaliv, trots att jag saknar medium utbildning och därefter arbetar inte heller aktivt någonting någonstans. Men, jag ville bara säga. Att det finns amatörer också vilka är begåvade att kunna hantera ande energier. Vänligen. Pirkkolino      

Anmäl
2009-03-14 03:52 #63 av: BigBear

#41- MYCKET BRA UTTRYCKT JANE! Jag håller med dig till fullo i det du skriver just i detta inlägg. (Även om vi inte alltid tycker lika jämt) Flört

Som en kopia av min egen uppfattning.....Tack! Skrattande

 

Ni andra...."Please take no offence of me!"

Alla får ha sin egen uppfattning för mig, "Peace,Love and Understanding"

 

Anmäl
2009-03-14 12:00 #64 av: [Hukanson]

#62 hej Pirkolino du har tydligen blommat ut i andevärlden på ett naturligt sätt och du förstår kanske att vi andra tänker att du skulle kunna vara väldigt lärorik som kontaktperson och förmedlare mellan vårt sociala och det rent andliga . Kanske ett närmare studium av Marianns lärjungeväg kunde visa vägen ?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2009-03-14 13:06 #65 av: chik

Jag tackar er alla för bra information..Om detta som jag tycker är viktit.

Lena.

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2009-03-14 13:57 #66 av: Jane-Lyzell

#63 ha ha ha - Ja det var ju kul att vi är överens nån gång, TACK!Skrattande

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-03-14 16:26 #67 av: [Hukanson]

Jane, vad tror du , är behovet av rensning större eller mindre i höga hus och vad skulle det bro på i så fall ? Och spelar miljön någon roll ?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2009-03-14 16:43 #68 av: [Hellas]

#62 Jag tror inte den här tråden egentligen handlar om amatörer eller sk. proffesionella.

Budskapet är ju att man inte ska ge sig på sådant man inte har erfarenhet eller behärskar och i ärlighetens namn så har ju inte det någonting med amatör eller inte utan helt enkelt kunskap i det man gör.
Man kan ju anlita en tapetserare som gör ett sämre jobb än vad man själv skulle ha gjort, titel säger inte alltFlört.

Vet du Pirkkolina, jag har aldrig trott eller sett dig som en amatör så var inte så blygsam *ler*.

Anmäl
2009-03-14 17:34 #69 av: Jane-Lyzell

#67 Jag tror ju inte man behöver "rensa" så det blir svårt att svara på din fråga! Men om det är fler andevänner med i höghus en i enplans hus - ja det borde det vara rent % ielt!:-)

Jag personligen har svårt att vistas i lägenheter(längre tid) och blir tossig av att bo så - så vem vet.........

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-03-14 21:08 #70 av: [Pirkkolino]

#64 Tack för dina ord. Såklart att jag skulle vilja hjälpa andra om jag bara vet vilket hjälp andra behöver. Och, hur kontakten fungerar. Jag säger aldrig någonting sånt vad inte är sanning i mitt eget inre. Alltså, saker vad jag vet, vet jag utan tvivel. Saker vilka inte faller naturligt i mig, lämnar jag utan kommentar.

#62 Jag menade ordet "amatör" så här, men glömde bort småprickarna. Jag undervärderar inte min medialförmåga, men den har alltid varit en naturlig del av mig och därefter har ingen behov göra stor väsen av den heller. Jag beundrar människor vilka utvecklar sin medialförmåga och använder sina kunskaper att hjälpa både levande som döda. Men, den yrken passar inte mig och därför använder jag ordet "amatör". Men, saker vad jag kan, gör jag gärna, men bara efter min egen inre telepatisk känsla vad jag får information från energier i atmosfären.

Med vänlighet. Pirkkolino  

Anmäl
2009-03-23 07:03 #71 av: lykkan

jag har någonstans läst eller hört att kvinnor inte får driva ut onda andar ur hus...stämmer det och i så fall vart kommer det ifrån??

 

Anmäl
2009-03-23 07:31 #72 av: Happyspirit

#71 Jag har ingen aning om vart du hört det, det låter som det skulle kunna vara någon religiös grupp i sådana fall. Men i min värld stämmer det inte.Skrattande

Jag vet att tex. inom JV (Jehovas vittnen) så får inte en kvinna leda en bön i församlingen och så finns det en massa andra underliga restriktioner för kvinnor. Därav anledningen till att jag tror att det är någon religiös sekt eller religion bakom påståendet.

Ha en fin måndag.

Anmäl
2009-03-23 09:44 #73 av: lykkan

ok...då fick jag det utrett...jag personligen tyckte det lät lite underligt...

tack för svar...

hoppas din dag blir fin också..

Anmäl
2009-03-23 19:59 #74 av: BigBear

#71 - BRA lykkan! Då blir det mer jobb för oss manliga...*hihi* Tungan ute 

"Who´s you gonna call - Malebusters.....typ!"

Ring om ni behöver hjälp flickor! FlörtSkrattande

 

Anmäl
2018-04-04 01:56 #76 av: mörkaögon

Först nu fick jag syn på denna tråd och läste med stort intresse! Så klokt och sant! 

Tusen tack!! 

https://nouw.com/insikter

Anmäl
2018-04-05 11:55 #77 av: m2studio

#0 av: Trisha, jag har bara läst din meddelande, aldrig sett så bra och omfattande artikel om ämnet. 

Tack och bravo 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.