2020-01-18 11:35 #0 av: Huygens

För fjärrskådning kan man använda en svart spegel, som bara är en skiva svart glas som är lika slät som fönsterglas.

Man kan använda en vanlig spegel, men den kan reflektera lite för mycket. Somliga personer gör egna svarta speglar genom att måla ena sidan av en bit fönsterglas med svart färg. Man tittar sedan på den blanka sidan av glaset.


Den svarta spegeln tror man började med att personer förr i tiden tittade på en blank vattenyta av en sjö eller en mörk skål med vatten. När man sedan kunde börja tillverka glas, började svarta speglar användas.

Den svarta spegeln kan användas för att få en bild av någon som man t ex inte kan nå via telefon. Det ska även gå att få kontakt med andevärlden via svart spegel och somliga anser att den svarta spegeln är bättre än ouijabräde, då man kan få mer information.


Den svarta spegeln kräver lite träning och man ska titta avslappnat på den svarta spegeln i ett rum med dämpad belysning i minst en halvtimme. Till en början kan rökdimmor uppenbara sej på spegeln och efter en stund framträder landskap eller bilder på människor som arbetar eller är sysselsatta på annat sätt.

Tyvärr ger många sökträffar referenser till TV-serierna Black Mirror och synonymen Dark Mirror. Jag hittade inte jättemånga yt-länkar på hur man använder svart spegelm men här är två:

Hur man använder en svart spegel, Bob Hickman: https://youtu.be/BJP6tI8J-4c

Rosemary Ellen Guiley och Karen A Dahlman om kontakt med andevärlden via svart spegel: https://youtu.be/W3AhsPu-Gjc