Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser

Videoklipp Övningar Övrigt
Upplevelser

Min vän föll i slow motion

2019-08-05 21:37 #0 av: Linneanor

Jag kom och tänka på ett minne frän min barndom. Jag och några vänner var kanske runt 12 år och brukade klättra upp på ett sophustak i mina vänners bostadsområde. En kväll när vi skulle klättra ner så ramlade en av mina vänner ner och jag stod på backen nedanför huset och såg allt som i slow motion. Det var surrealistiskt men det var verkligen i slow motion. Hon föll ner på backen men helt oskadd, ingen skråma.

Har tänkt på den situationen några gånger under mitt liv och undrat hur det kom sig allt det där. Än idag så tror jag att det jag upplevde inte var någon fantasi utan att det faktiskt var så. Kan det vara något övernaturligt som hände eller tror ni bara att min hjärna spelade mig ett spratt?

Anmäl
2019-08-05 21:55 #1 av: Maria

Pratade du aldrig med din kompis om det hela?

/Maria

 

Anmäl
2019-08-06 06:32 #2 av: Linneanor

Jo, jag sa väl det, på en tolvårings vis "va sjuuuuukt, du föll i slow motion!!" 

Just där och då tänkte jag inte att det skulle vara något övernaturligt så vi pratade inte så mycket mer om det efteråt.

Anmäl
2019-08-06 08:55 #3 av: kattöga

Det är ganska vanligt att man upplever starka händelser i slow motion. Hjärnan är helt skärpt och fokuserad och snappar upp varenda liten detalj i händelsen, och vi upplever det som i slow motion. 

Jag har upplevt det själv några gånger. Bl a vid en bilolycka framför mig i trafiken. Jag har också upplevt att själv falla i slow motion.

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2019-08-07 11:56 #4 av: Magi-cat

#0 Det där är ett intressant fenomen!

Jag har själv upplevt det åtminstone en gång och tänkte då också under tiden på att "det är som om allt går sakta".
Det händer i stunder av panik och man blir så helt fokuserad på skeendet att allting tycks stanna av.

Så skönt att din vän inte skadade sig!

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2019-08-15 06:55 #5 av: Ghosthunter

Ett alternativ kan ju vara att det var en skyddsängel som grep in och tog ner vännen sakta och säkert.

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.