Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Höstbetraktelser!

2018-10-05 09:39 #0 av: Wonnalesan

 Hösten för mig!

Efter en varm sommar så kom hösten smygande, även om det ska bli ev 20+ idag.

Hösten är en tid för betraktelser, inte bara naturen, utan att man har tid att meditera och komma ifatt sig själv efter en hektisk sommar.

Årstiderna har sin egen själ, våren är barndom , ungdom och fräschör. Våren andas nytt liv och naturen prunkar. Liksom ett äppleträd har samma rytm med knopp, blomma, fruktkart , frukt och fallfrukt och vissnade löv. Så är det också med årstiderna. Sommarens värme och hetta är den vuxna människans ålder. Hösten den äldres årstid. Vintern  är sömnens tid.

Jag ser gässens sträck med Akkan i täten som ropar- söder ut, söder ut-. I den stora parken börjar träden somna in och snart fäller tårpilarna sitt gyllene hår.

Det är själ och liv bland träd och buskar. Luften är klar på morgonen och skön att andas. Dimman dansar över parkens gräsmattor. Det är vått i gräset och tunna vantar är skönt på hundpromenaden.

Den gamla hunden vaknar till liv igen och vill leka och gå längre promenader. Vi äldre passar bra ihop med höstens tempo, själen finner frid bland vissna löv, dimma, dis och klara dagar.

Där går vi, hon min livlina sedan 12,5 år och jag. Tillsammans, varje dag en gåva. Även om stegen dröjer och vi tar det lilla lugna så är vi här en tid till. Hösten är kontemplationernas tid. Ibland de höga trädens kronor av vissnande löv kan man höra naturens egna psalmer spelas om man lyssnar noga....

Det finns en trevlig sång med Tommy Körberg -Röda Höst- som är en liten bit  av hösten.....MVH/ WLBlomma

Anmäl
2018-10-05 09:40 #1 av: [NeferNefer]

Så vackert, WL HjärtaBlommaTack.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-10-05 09:42 #2 av: Amandla

Åh så fint skrivet! Jag sitter här med ett stort leende när jag läser Hjärta

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-10-07 08:34 #3 av: Magi-cat

Underbart, Wonnalesan! BlommaHundHjärta

Hjärta Klicka på https://naturarvet.se/ Rädda en bit skog! Hjärta

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2018-10-07 17:54 #4 av: wildfire

Jättefint Wonna och visst är det så hösten är  kontemplationernas tid det har jag alltid tyckt och det är nu jag lever upp i både färg och form som ande och kan ta tillvara på andetiden.


Anmäl
2018-10-09 06:57 #5 av: Tarotstollan

Hösten är så underbart vacker och skogens färger lockar mig att ge mig iväg in i det vackra och strosa runt, höra de fallna löven prassla under fötterna,  känna de sträva dofterna och se de vackra färgerna...Hjärta

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.