Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

FEGLJUS

2018-09-23 13:42 #0 av: kamjal#

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fegljus

Anmäl
2018-09-27 17:14 #1 av: wildfire

En gammal sägnen som funnits med länge som visar på att man även förr i tiden såg andliga ljus. Istället för att kalla det för ett omen om död så borde man se att det handlar om ljus men förr handlade mycket om skrock istället för att söka visdom sökte man efter förklaringar till varför man såg ljusen och så blev dom ett ont omen som skrämde upp alla människor i byarna.

Det här är ljuset  vi ser än i dag men vi kan relatera mer till att det inte handlar om död utan liv oavsett ljuset är avsett för en människa som är på väg över mot ljuset eller om en människa är i behov av helande och ljus i den värld hon lever i just nu.


Anmäl
2018-09-28 08:18 #2 av: Magi-cat

Det hade jag inte hört talas om förut.

"Fegljus" känns som ett konstigt ord i sammanhanget, men som så ofta är fallet har det skett en förändring av ordets betydelse:

"Ordet härstammar från gammalt språk där "feg", förutom räddhågsen, även kunde betyda döende" (länken i #0)

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.