Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Medialitet

Rädsla och blockering

2017-03-10 20:17 #0 av: henteria

Det är såhär att jag har ett stort problem som jag känner att jag vill ta itu med. Problemet är att jag inte riktigt vet hur och jag vet inte ens om det här är rätt forum så har skrivit i fler.

Jag har ett starkt intresse för det mediala och spirituella. Jag har inte varit med om mycket men det är några händelser som gör att jag starkt tror på andar osv. Problemet är att jag är livrädd för allt som har med det övernaturliga att göra. Jag är rädd för ganska mycket i livet faktiskt och jag känner att rädslan verkligen styr mitt liv. Jag kan inte kolla på Det Okända utan att få stark ångest vilket ju såklart är extremt jobbigt. Dock tycker jag om det så mycket så jag liksom väljer att stå ut med den ångesten ibland men jag känner att jag verkligen vill ta bort den här rädslan.

Jag känner att jag har en stark blockering som liksom stoppar mig från att se saker, höra saker och känna saker. Det har bara hänt ett fåtal gånger att jag känt att det varit någonting liksom och jag tror att min rädsla är den där blockeringen. Att jag bara stött på andar som vill mig väl och därmed undviker att visa sig.

Kan jag på något sätt bearbeta den här rädslan? Hur gör jag? Snälla hjälp mig så att jag kan hjälpa andra.

Anmäl
2017-03-10 23:44 #1 av: Huygens

Bearbeta? Du kan möta rädslan.

Anmäl
2017-03-12 17:50 #2 av: henteria

Det är det jag funderar på hur jag ska göra för det är det jag vill göra. Jag vill ta itu med den, inte trycka bort den och låta den komma tillbaka om och om igen.

Anmäl
2017-03-12 17:55 #3 av: Huygens

En person som vill höra och känna saker, men är rädd för det och som vill möta rädslan, kan välja en tidpunkt för att sitta ner och känna efter och höra efter.

Eller så kan personen välja att låta bli.

Anmäl
2017-07-04 10:16 #4 av: AboveandBeyond

Jag känner mig igen mycket i det du skriver. Om du verkligen känner dig redo så kan du alltid be hjälp av din guide som hjälper dig att ta de stegen som är nödvändiga. Och för att möta rädslan så får du göra de sakerna som du helt enkelt inte brukar tillåta, utmana dig men fortsätt att känna in vad som är rätt för dig. Du får även fråga dig VARFÖR du vill utvecklas inom detta område och varför du vill möta rädslan. Oftast får vi hjälp av den känslan som står som en slags motsats till den känslan vi har ett problem med. Mod kanske du vill ha lite mer av? Jobba aktivt med modet i dig och ta fram det för att nå ditt mål. Bara låt det flöda.  Det finns en mening med allt, bara lite på processen! 
Lycka till! :-) 

Anmäl
2017-07-06 09:00 #5 av: Choklad

Du kan fråga dig själv varför du är rädd. 

Och då du är rädd, känn in känslan, och om den är kontrollerbar (många gånger blir man så översköljd av rädslan, vilken sort det än rör sig om, att man inte kan tänka ens) men om du kan hantera den, så fråga dig om någonting i den kan skada dig? Om det finns något som du tror kan skada dig, så gå vidare i den frågeställningen och fråga varför du tror att den kan skada dig. 

De som säger att man ska gå emot rädslan vet nog inte riktigt hur rädd man kan vara och hur hemskt verklig rädslan är.  

Ska man gå emot en rädsla (om den är obefogad)  så gör man det bäst genom att ta små steg.

Man kan inte bara rusa på, för då kan det bli än värre och man klarar inte av att gå vidare med det arbetet. 

men börja med att fråga dig själv : "vad kan hända om jag ser en ande eller känner att någon står bredvid mig men ingen är där"  (t ex) 

Och känn in din reaktion och sedan ställer du en ny fråga till denna, och då Hur och varför"  

svaren kommer inom dig 

U R us

Anmäl
2017-07-10 13:32 #6 av: AjnaV

Jag har också samma problem, men det grundar sig i att jag fick inpräntat i mig som barn att allt onaturligt som händer är Satans verk, och att om man inte aktar sig kan man bli demonbesatt. Det spelar ingen roll att jag inte längre tror på det, rädslan finns där ändå mer eller mindre. Vill också våga "öppna upp".

Anmäl
2017-07-12 11:12 #8 av: Amandla

Inget prat om onda andar och dylikt, det bryter mot sajtens skrivregler (klicka på länken och läs ifall ni inte gjort det tidigare!).

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2017-07-13 09:10 #10 av: AjnaV

Förlåt! Missade det!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.