Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Övrigt

Har allt en själ?

2017-02-26 11:25 #0 av: [Lukasgraham]

Är jag den ända som tror att allt levande på jorden har en själ?
Då menar jag inte bara vi människor, djuren, utan även träden, växterna, allt som lever.
Jag kan inte vara den ända som känner energierna i träden och att krama ett träd är fantastiskt. Är det någon annan som har samma tankesätt som mig när det gäller detta?

Anmäl
2017-02-26 11:48 #1 av: Hera

Vad är en själ? 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-02-26 12:24 #2 av: retep

Jag tror självklart att det finns en själ i allt levande. Inte nog med det jag menar att allt, hela skapelsen är Medvetande, är Själ.

Anmäl
2017-02-26 12:54 #3 av: _Fisken

Jag är böjd att tro på att allt tillhör samma "själ".  Sen som Hera säger så "Vad är en själ?".  "Jaget" har bestämt att jag ska göra den just nu meningslösa rörelsen med att räta ut mitt pekfinger, så själ finns men vad är det?

Anmäl
2017-02-26 13:57 #4 av: retep

Tänker att Själ är den Ande som ger liv åt allt. Det är den Universella kraft och energi som som ligger till grund för allt vi kan se och uppfatta i livet.
Det, är själva Medvetandet bakom allt som är medvetet. I sitt eget väsen eller existens är den bortom det vi kan tänka oss till och förklara, likväl är det en verklighet. Själen som det Universella, som genomsyrar allt och själen som det individuella, som allas vårt eget grundtillstånd, ett medvetande och medvetenhet bortom det uppenbara yttre, bortom tanke och förnuft.

Anmäl
2017-02-26 15:29 #5 av: [NeferNefer]

Lukasgraham: googla på begreppet animism. Det finns många som tänker som du Glad

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.