Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Off Topic

OT - Bil(ljuds)fråga!

2016-11-25 20:43 #0 av: Fjäril

En helt utanför-ämnet-fråga då det inte finns någon specifikt sajt för bilar (och finns det detta har jag missat det, förutom Amerikanska sådana men den sajten verkar inaktiv). Men i alla fall. Jag hade verkligen uppskattat om någon hade svar på min fråga.

Vi har en peugeot 508 och den har ett väldigt irriterande pipljud (likt tinitus) som tjuter när man sätter på tändningen, och det går liksom inte att komma ifrån. Det slutar ett par minuter efter man har stängt av bilen, annars är det där hela tiden. Vi har varit inne i en annan likadan bil och den låter också så, men det måste ju finnas något man kan göra åt det? Någon som vet vad det kan bero på? Alla hör inte detta, men när du väl snappat upp det, är det där. Vi var till och med inne med den hos en bilverkstad och de fick liksom "leta" efter ljudet innan de hörde, och den decibelmätare kunde uppfatta det också.

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2016-11-26 04:43 #1 av: J-Artur-K

Kan fråga min bror han kanske kan veta (jobbar inom sådant där) bruka kunna veta ovanliga saker om just en speciel bil o sådant.

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2016-11-26 10:33 #2 av: Fjäril

Ja gärna, hör med honom om du kan :)

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2016-11-26 10:49 #3 av: J-Artur-K

#2 Han svara så här

Är det när tändning är på slagen fast motorn ej i gång så kan det vara för att lyset är på. (En varning för att man inte ska glömma lyset på.) Är det hela tiden det piper och det kommer från högtalarna kan det vara radiomottagningen som är dålig och då kan man pröva att stänga den. Sen kan det ju vara någon annan sorts varning med.

Men jag tog inte med när jag skrev till han att ljudet lätt lågt som jag uppfatta det som när jag läste det du skrev (alla hör inte det så då uppfatta jag det som att det låter lågt)

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2016-11-26 11:04 #4 av: Totum

Fläktremmen kanske?! Testa med att stryka med ett sterarinljus på remmen. Det brukar kunna hjälpa. Eller stryk på lite potatismjöl. Tips jag lärde mig på tv-programmet Bildoktorn.

Anmäl
2016-11-26 19:26 #5 av: Fjäril

Tack för era svar!

Nej detta startar när man öppnar dörren, alltså ett eljudspipande och det håller på så länge det är el igång. När man har stängt av motorn (och inte öppnar dörren) hör man en "klick" och så slutar det pipa. Jämnför ljudet med "elljud" ifrån datorer, routrar mm.

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2016-11-26 20:44 #6 av: Fjäril

Nu har de varit ute vid bilen och testat lite, min sambo och pappa.

De har lokaliserat det till vänstra sidan av instrumentpanelen, vid varvräknaren. Det är alltså ett ljud som uppstår när du öppnar bildörren, inget som bara låter när man startar bilen. Du som inte vet om ljudet reagerar inte, men har du bra hörsel Och vet om det, då är det nästan ohållbart.

De testade också att dra ut säkringar men inget hände.

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2016-11-26 23:34 #7 av: J-Artur-K

Vidarebefodra det du skrev nu till bror.  Det du skrev nu kan ta bort en massa saker tänkte jag o skrev inte sist att ljudet är väldigt tyst o man bara hör det om man vet om det . Bara det kan ta bort massa saker o glömde skriva det.

Han svarade så här =

Låter som ett relä som inte funkar eller att relät inte får tillräckligt med stöm eller minus jord . Men lite svårt att säga . Lite konstigt om det låter redan när du öppnar dörren . Försök att lokalisera om ljudet kommer när någon strömförbrukare slås på och försvinner när den slås av tex takbelysningen . Är det larm på bilen ?

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2016-11-27 09:42 #8 av: Fjäril

Det konstiga är att den börjar låta när man öppnar dörren och gör så även med stängd dörr (utan att bilen är på) tills lampor har släckts - men det låter likadant om man startar bilen (då är lamporna inte på) och håller på ändå tills man har stängt av bilen och lampor släckts. Så fort du öppnar för att gå ut, börjar det igen.

Vi var faktiskt inne i en likadan (grannens bil) igår och den låter också så, men det är alltså en dovt "elljud" som inte alla hör, och grannen hade inte tänkt på det förens vi frågade och han lyssnade tillsammans med min sambo. Så vi vet inte om "det ska vara så". 

Tack för att du har hört dig för!

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2016-11-27 16:24 #9 av: J-Artur-K

#8 Bror undrar om det är larm på bilen ?

Ny dag nya möjligheter
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.