Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Övrigt

Strange-face-illusion

2016-11-04 19:01 #0 av: Magi-cat

När man stirrar en annan person i ögonen för en längre stund, som 10 minuter, förändras medvetandet och hallucinationer börjar uppträda! Försökspersonerna i detta experiment såg färger och ljud i rummet lät högre än för kontrollgruppen.

90 % fann att partnerns ansikte såg deformerat ut, en del såg ut som monster och några såg drag av anhörigas ansikten.

Att detta händer kan bero på att försökspersonens hjärna inträder i ett dissociativt stadium, tappar kontakten med verkligheten. Det kallas "strange-face-apparition".

Liknande experiment har genomförts tidigare när försökspersonerna fått titta mot en spegel. Även då har ansiktsbilderna deformerats och djur och monster har setts. T.o.m. har fp tyckt sig se avlidna familjemedlemmar.
Detta fenomen kallas "strange-face-illusion."

http://www.iflscience.com/brain/you-can-alter-your-mind-staring-someones-eyes-10-minutes

Se även sensorisk deprivation och Ganzfeld-effekten.

Det här är alltså inget "övernaturligt", utan något som händer helt naturligt. Det kan vara bra att känna till så man inte behöver bli rädd om det skulle inträffa!

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2016-11-04 22:49 #1 av: J-Artur-K

#0

Intressant Tummen upp Vid sidan om det du nämner när du nämner ögonen. Ögonen ger en rätt mycket information. Ögonen är som ett fönster eller spegelbild in i ens själ i min uppfattning. Metaforiskt talat om man träffar en person o känner av personen så känner man av men om man tittar in i personens ögon kan man som se in i personen o få mer information i min uppfattning. Metaforiskt talat skulle jag vilja kalla det skapas en annan slags länk mellan du o personen som är renare länk o man kan se in på ett annat slags djup.  Har inte med det du nämner att göra men kom bara tänka på det när du tog upp ögonen. GladMen är bara hur jag ser på det  o min uppfattningSkrattar

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2016-11-04 23:57 #2 av: The_pearl

Spännande. Fast andar kan gå in så man ser deras ansikte över någon annans ansikte. Jag har själv upplevt det. Glad

Gick en medial kurs förut där vi fick göra en övning, övningen var en annan och vi såg någon annans ansikte framför våra ansikten.  Då fick vi prova på att få en ande att visa sitt ansikte framför någon annans. Jag kunde förklara en person i detalj på det viset. Jättehäftigt!  Glad

Så övningen var inte meningen, det blev så bara för att vi såg en ande gå in så tydligt för att visa sig. 

Anmäl
2016-11-05 00:16 #3 av: J-Artur-K

#2 Var det personens egna ansikte ni kolla in som formades om , eller var det ett ansikte som kom fram i luften framför det ansiktet ?

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2016-11-05 10:09 #4 av: The_pearl

Det lades ett ansikte precis utanpå. Första gången ändrades ansiktet för att sen läggas utanpå.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.