Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Medialitet

Medial som barn men inte längre?

2016-08-23 16:51 #0 av: Oktoberblomma

Hej alla där ute!
Jag skriver till er eftersom jag tänkte att det kanske finns någon där ute som kan ge mig lite svar.
När jag var liten flicka så kunde jag se saker som andra inte kunde se. Jag såg saker som vad jag då beskrev som ”spöken” eller ”döda människor”, något min mor avfärdade som fantasier och något vi helst inte skulle prata om. Jag hade (som många andra barn) ”låtsaskompisar”, fyra till antalet. Jag minns fortfarande deras namn, hur de såg ut och hur de var som personer. De var otroligt levande för mig och jag blev arg när någon avfärdade dem som fantasier. Jag har ända sedan jag var liten dragits till det spirituella och min favoritlek var ”spådam” där jag satt med spådomsböcker, drömtydning och en kristallkula på ett bord i mitt barnrum J. När skolåren började så var ingen utav mina klasskompisar intresserade av detta och mitt intresse svalnade eftersom jag ville vara en del av gemenskapen i skolan. Vad som dock fortsatte var mina drömmar. Flera i min familj drömmer sanndrömmar, det gör inte jag. Mina drömmar är däremot otroligt detaljrika. Jag har haft lucida drömmar sedan barnsben och har så länge jag kan minnas lidit av sömnparalyser.
Nu till saken egentligen: på senare tid har min dragning till det mediala återuppstått av olika anledningar, men hur jag än gör så kan jag inte ”se” något längre! Jag känner ingen ”vibe” som jag har en känsla av att jag hade som liten. Plötsligt börjar jag tvivla och tro själv att allt var inbillning som liten? Jag skulle så gärna vilja kunna öppna upp mig igen (om jag nu inte inbillat mig allt). Finns det någon där ute som känner igen sig eller kan förklara varför det blivit så här? Och vad kan jag göra åt det? Jag har släktingar på min mors sida som var mediala trir jag och idag grämer det mig lite att min mamma alltid avfärdade detta hos mig som liten. Är det möjligt att förlora förmågan för alltid?


Vänliga hälsningar,
Oktoberblomman

Anmäl
2016-08-23 21:34 #1 av: Huygens

Jag har läst många personers beskrivning att dom haft en förmåga, ofta i åldern 7-9 år, ibland lite längre. Varför förmågan avtar eller försvinner vet kanske ingen.

Kanske är hjärnan mer utvecklad och mångsidig i ung ålder och förmågan avtar när man blir äldre och specialiserad på den fysiska världens liv.

Min gissning är att man (delvis) kan träna upp förmågan igen, kanske genom att hitta sina egna metoder? Bashar (alien från framtiden) kallar dessa metoder för "permission slips", dvs man fuskar (?) lite och lyckas ta kontakt med den ickefysiska världen. Exakt varför Bashar tror detta är en bra fråga. Meditation, egenpåhittad metod, via kristaller eller något helt annat kan fungera.

Bashar menar att vi begränsar oss pga att omvärlden kräver det av oss.


Anmäl
2016-08-24 01:07 #2 av: allhealing

#0 Oktoberblomma,

det du tror på, känner och tänker blir du.

Det definierar helt enkelt hur du uppfattar verkligheten.

När vi kommer till jorden har vi inte hunnit skaffa oss några sådana här erfarenheter. Därför lär vi oss dom från vår omgivning. Och vi lär oss dom genom att kopiera våra nära och kära.

Sedan använder vi andra människors förståelser kring vad de tror på, känner och tänker i så många olika situationer vi framöver kommer att komma i kontakt med under livet.

---

När du är liten har du ännu inte hunnit förstå hur vuxna människor med ett betydligt mer logiskt resonerande medvetande uppfattar det de i sin tur definierar som sin verklighet. Detta lär du dig när du växer upp. Det som då sker är att du förflyttar din förståelse från hur du i tidig ålder uppfattade verkligheten. Och när du växer upp anpassar den förståelse till en mer logisk förståelse av vad verklighet är och hur den definieras.

Det är inget fel att uppfatta en verklighet på ett eller annat sätt. Men det ger oss olika förståelsen av vad verklighet är och vad den har att erbjuda.

---

Du kan därför alltid återfå den kontakt du tidigare haft med det du då uppfattade hände. Det betyder inte att du behöver tappa den förståelse du idag har. Det som behövs är att du expanderar ditt medvetande. Dvs vidgar din förståelse av vad verklighet är när du observerar den från ett mer expanderat tillstånd i ditt medvetande.

Det är därför möjligt att åter kunna det du tidigare visste. 

Kent Asp

kentasp.com

förändring är alltid en möjlighet

Anmäl
2016-08-24 07:39 #3 av: Oktoberblomma

Tack så mycket för era svar! Då finns det kanske möjlighet att "återuppta" det jag ägnade mig åt som liten ändå😉 Jag tänker att jag ska meditera mer och fokusera inåt och se om jag kan hitta den där "viben" jag kände som liten. Som jag längtar! Kommer den så kommer den annars får jag gilla läget bara. Tusen tack för era kloka ord!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.