Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Upplevelser

Växte upp i ett hemsökt hus

2016-08-19 12:11 #0 av: Mb_Jonsson

Hejsan.
Jag vill berätta om huset jag växte upp i (infoga 2 bilder på det), tror att de är byggt runt 1930-talet.
Jag ska också försöka skriva så tydligt och bra jag kan, så om de är nått ni inte förstår så säg gärna till så ska jag förklara Glad

Nåja, som liten förstod jag inte mycket om det övernaturliga och uppmärksamma inte mycket på det som hände, det är på äldre dagar som man verkligen fick veta hur mycket det spökar där, kommer även berätta det mina syskon med mera har upplevt i huset.

Börjar med det jag kom ihåg som jag upplevde.... satt en dag och lekte i mitt rum med en kompis (det rummet som har 3 fönster på översta våningen på baksidan av huset), rätt som de var så öppnades dörren till rummet fullt och sakta åkte igen med ett "klick", jag sluta leka och kolla om någon var där men de va det inte.
Jag gick till min storasyster (kallar hon M) och frågade om det var hon som ville skrämma mig... men hon sa att det hade hon inte gjort så vi gick runt och leta om nått fönster var öppet, dock var alla stängd och hon kände inget vind drag nånstans. 
Sen minns jag att jag hade lagt mig i sängen för att orka upp till skolan på morgonen, på golvet hade min hund lagt sig.
Bara en kort stund efteråt var de som om nån låg under sängen och tryckte upp min madrass tvärt... såklart trodde jag det var min hund som klämde sig in under sängen.
När jag kolla ner på golvet direkt så låg han mitt på golvet och sov tungt och sprattla som om han sprang i drömmen, den natten sov jag på nedre våningen.

Det va dom få minnerna ja hade som jag uppmärksamma att nått  va fel, nu  kommer vi in på senare tider då man vet lite mer.

Det finns 1 rum i hela huset som är lugnt och fridfullt, det var Ms rum, rummet som var brevid mitt va brorsans rum... det rummet var alltid obehagligt och kallt, men min bror tror inte på övernaturligt och har aldrig gjort så han förklara jämt bort saker.
Syskonen våga berätta lite om vad som hänt efter att alla hade flyttat ut.

Vi flyttade ut ur huset efter flera år (föräldrarna skiljdes åt), när huset stod tomt så hade M varit och cyklat på skolgården som är brevid och titta på huset...
I fönstret där jag hade mitt rum så såg hon nån stå och vinka åt henne, hon trodde det var nån i familjen som va där och städa upp lite så hon sprang in i huset och leta igenom det, dock fann hon ingen där och hon berätta att hon vart så rädd och sprang ut de fortaste hon kunde.
Hon berätta också att när hon bodde där så har de oftast hänt att hon somna med stearinljus tända, dagen efter då hon vakna så va dom släckt, dom hade inte brunnit ner utan som om nån hade blåst ut dom och det är inga vinddrag.
Hon hade hört med alla om nån hade släckt dom men ingen hade gjort det och ingen visste ens om att hon hade ljus tända.

Sen har jag en annan syster som är den äldsta, hon kallar jag S,  hon var intresserad av huset till hennes familj.
En dag hade hon å hennes man varit in i huset (hade nyckel för att kolla runt i huset), hennes man var på nedre våningen och hon gick upp på övervåningen.
Hon gick in i mitt gamla rum (man måste gå igenom mitt rum för att komma till brorsans gamla rum), dörren till brorsans gamla rum va en gammal drag dörr eller hur man ska kalla det, man måste dra den åt sidan, dock va nedre glidskenan trasig så man fick ta i som rackarns för att öppna den.
Iallafall.... mitt framför hennes ögon så öppnades den dörren och sedan stängdes utan problem.....
Livrädd sprang hon ner.... cirka 3år efteråt så köpte dom huset, drag dörren byggde dom igen och gjorde en annan dörr som genade genom M gamla rum (jag kan försöka rita upp en skiss på hur rummen var placerade för de är rätt krångligt att förklara =)  )

Jag och min pojkvän for dit och hälsade på och sov över i rummet som brorsan hade. 
Min pojkvän är skeptisk om de inte finns bevis, men han fick bevis alltid när vi sov där. 
Han berätta att en natt låg han vaken och plötsligt hörde som om nån drog fingrarna på elementet fram och tillbaka flera gånger, det är gamla vatten element.
Sen natten efter så låg jag å han och kolla på en film på halv låg volym för att inte väcka nån, plötsligt hörde jag nått så jag pausa filmen.
I hallen på övervåningen hörde jag nån som sprang fram och tillbaka, inga tunga steg.... mer som ett litet barn som sprang, alltså de va lätta steg.
Efter det hade tystnat så kom ett knack från väggen där gamla drag dörren var, vi låg bara å lyssna och sen hördes ett mer tydligt knack som om nån tog i med knogarna... vi satt fortfarande tysta.
Sen bara nån minut efter kom en redig smäll, låt precis som att någon/något var arg och körde in hela näven i väggen.
Och i det rummet bodde min systerdotter på 4 år tror jag hon va då, och den natten sov hon på nedre våningen med syrran,  så ingen var i det rummet. 
Sen andra i familjen har sett ett ansikte i fönstret i brors gamla rum,  ena systern hade varit upp på vinden när de var 30+ ute och i ena hörnet hade hon känt en iskall vind, men i övriga vinden var det mellan 20-25+.

Min mamma hatade att gå ner i källaren för hon hade alltid fått en stark känsla av att nån stod under trappen eller i pannrummet och titta på hon. 
Jag har fått känslan av att nån tittar på mig  vid trapp räcket när jag ska gå upp på övervåningen,  och jag vill alltid springa ner för trappan istället för att gå.
Skåpluckor smäller i köket på nedrevåningen ibland och ibland kan man höra nån gå i hallen nere som om den va påväg upp för trappan, men fotstegen försvinner just vid första trappsteget.

Det var några från sthlm som hade huset mellan oss och min syster, dom hade börjat renovera det och så, vi va dit och prata med dom då det huset betyder mycket för oss i familjen, dom från sthlm hade stora planer och att få huset fint då det var mögel på vissa ställen och en vattenläcka i ena rummet med mera.
Det kanske gick 1 år...tror jag... sen drog dom.
Fick inte veta varför dom slutade och drog.

Pappa berätta att de har varit ett hotell för många många år sedan, sen även att de hängde kött i källaren som skulle bli mat till militärer runt 30-40 talet, kött krokarna hänger kvar i taket än idag.

Det är mycket som hänt där och jag tog bara upp det jag minns att dom har berättat och vad jag själv varit med om, jag funderar starkt på att sätta upp en kamera i hallen på övervåningen och ha igång mörkerseende under natten, men de får bli nästa gång man hälsar på där Glad
Jag ska uppdatera här så fort jag får höra mer eller om mitt minne kan komma ihåg mer som hänt Funderar


Anmäl
2016-08-19 12:51 #1 av: ivanhoe81

Följer

Anmäl
2016-08-19 13:44 #2 av: [NeferNefer]

Oj, vad spännande! Glad

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2016-08-19 13:49 #3 av: Mb_Jonsson

Kanske vart lite kladdigt skrivet men försökte vara så noga som det bara gick så de skulle va lätt läst Glad 

Jag skulle gärna vilja forska på husets historia och veta mer om det och vad som hänt och så Glad
Sen också veta vilka det är som hemsöker huset Glad

Anmäl
2016-08-19 16:36 #4 av: fossingen

Spännande! :)

Anmäl
2016-08-19 18:14 #5 av: ivanhoe81

Mina kusiner växte upp i ett hus där de spikade igen in dört på kvällen och på morgonen stog den öppen med dåiken i en fin hög nredvid
själv växte jag bara upp med naturväsen och konstiga ljus i skogen

Anmäl
2016-08-19 18:29 #6 av: fossingen

#5 Växt upp med väsen ända sen jag var liten. Har kvar ett minne än idag från då jag var 4 år kanske. En slev som kom svävande ovanför min säng.

Visserligen har jag vart med om otroligt mycket mer händelser senare. Men jag glömmer inte sleven Gapskrattar Lite roligt när man tänker på de egentligen.

Dock uppenbarade sig liknande händelse på familjemiddag för ett par år sedan då alla stod i köket och en slev flög iväg från en stor gryta till andra sidan väggen. Vi alla stod och sa : Oookeej.. (Ingen rädd dock, vi var ju van händelser)

Anmäl
2016-08-19 22:15 #7 av: [josten]

Intressant läsning !

Anmäl
2016-08-20 11:28 #8 av: Mb_Jonsson

Kul att läsa att fler har varit med om saker i sina hem! Glad
I detta hus som jag prata om är det väll mest nyfikna andar som jag upplevt det, förutom det i brorsans gamla rum, den som är där verkar lite mer irriterad över saker och ting Funderar

När vi bodde 3 år i en lägenhet i sthlm var det inte lika kul,  den som fanns där var inte trevligt allt.... jag, mamma och min f.d styvfar såg bestick som bestod mest av knivar och gafflar flög ut ur diskmaskinen och mot mamma och styvfarsan.
Sen har jag sett saker som vart ner trampade av nått skoavtrycks liknande mönster.. man kunde se hur dom knycklades ihop.
sista året vi bodde där så började våran tv brinna och tog med en sådan fart att lägenheten inte gick att rädda Ledsen över hälften av mina barndoms saker gick upp i rök....  lägenheten vart renoverad och efter det så var det lugnt i den,  det var precis som om den där xxx anden strök med i branden Funderar

Jag tog bort ett litet ord i sista meningen, läs gärna våra skrivregler/Amandla

Anmäl
2016-08-20 18:22 #9 av: Hukanson

Jag finner massor av bevis för att det är själva husens historia som är det viktiga, huset byggs av en avsikt, ägs av en person/familj och personer får sina öden i och med huset...när köttet dör kanske anden stannar kvar därför att huset betyder så mycket för den. Så vad måste hända för att anden ska vilja gå vidare...tappa intresset? Antingen att huset byggs om på något sätt eller att det får nya ägare.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-08-20 18:31 #10 av: Mb_Jonsson

kan vara så att dom stannar med huset.
Dock är det 1 av dom som ser efter huset vad jag vet i nuläget.
Huset har ju blivit lite ombyggt, där mitt gamla rum var så fanns det en balkong innan, men nu är det igenbyggt så det blev som ett utökat rum.
Dom har ju aldrig skadat någon och djuren som är och vart i huset har aldrig störts sig på dom, inga tecken på rädsla eller oro Glad

Anmäl
2016-08-20 18:33 #11 av: Mb_Jonsson

jag bifogar en bild på hur huset såg ut för många år sedan innan vi ens bodde där, det är en dålig bild så bilden är lite suddig.
men sådär såg de ut när vi bodde där också Glad

Anmäl
2016-08-20 19:51 #12 av: Hukanson

He he kanske ni också stannar i huset ...!?
Låter spännande med att använda teknisk utrustning för att registrera aktivitet. Lika spännande är att acceptera deras närvaro och lära sig att kommunicera med dem tycker jag.

Amerikaner som söker spöken framstår som så avancerade men de är dåligt förberedda och vill inte acceptera andarnas existens egentligen.
http://liveparanormal.com/page/lptvchat

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-08-20 22:44 #13 av: Mb_Jonsson

ja det är nog mycket möjligt =) 
Jo precis och jag vill ju ha  nån utrustning som inte kommer visa fel eller så, de får väll kosta mer men =) 
Sen om andar inte stör eller skadar någon så tycker jag dom borde få stanna om dom själva vill det såklart och har en koppling till huset.

Vissa av dom är duktig men många är dock dåliga där tyvärr.
Jag följer ju Ghost Adventures =)
Ska kika på länken du gav =)

Anmäl
2016-08-22 12:17 #14 av: kena10

Verkligen spännande och vad skumt med den där dragdörren. Ganska läskigt är det också att köttkrokarna hänger kvar i källaren.

Anmäl
2016-08-22 12:51 #15 av: Mb_Jonsson

kena10: Det var verkligen skumt och man fick rysningar, kanske kan va nån som är arg för att dörren är igenspikad kanske Funderar
Minns då jag var ner i källaren och såg dessa gamla krokar hänga i taket, frågade min pappa vad dom var till för och de va då han förklarade.
Han verkar veta rätt hyffsat om huset och gårdens bakgrund så man kanske ska fråga honom och skriva ner Glad
Det var han som berätta att de hade varit ett gammalt hotell, resturang med mera. 

Anmäl
2016-08-22 18:26 #16 av: kena10

#15 Det är nog en kul ide att fråga din pappa om lite info.  Jag själv växte upp i ett gammalt Västerbottenshus i Norrland där det hände lite saker. Det sades i byn att han som bott där förut spökade fick jag höra sen. Det fanns också en historia om honom . Många år efter det vi flyttat därifrån råkade jag komma i kontakt med en familj från södra Sverige som flyttat in i huset. De var helt säkra på att det spökade och hade upplevt liknande saker som jag.

Då fick jag lust att ta reda på historien och bakgrunden plus alla rykten om mannen som jag hade glömt vid det laget. Tyvärr så fanns ingen längre kvar i livet som kunde berätta om det eller var så var de senila. Ångrade lite att jag inte kommit på det tidigare.

Anmäl
2016-08-22 18:39 #17 av: Mb_Jonsson

Jo jag måste förhöra honom lite nästa gång jag träffar honom haha.

Jasså vart i västerbotten är det? Jag bor själv i västerbotten sen 2004.

Jag önska att jag fick tag på dom som bodde i huset från sthlm som bara flytta därifrån, skulle vilja veta varför och om dom upplevt något.

Jo det är synd men vi alla är efterklok, kanske dyker upp någon som vet nått.

Han som spöka i huset ni bodde i hade kanske nån koppling till huset som gjorde att han ville stanna. 

Han har inga fler släktingar eller så? ( om du vet vad hans namn var eller så) 

Anmäl
2016-08-22 21:09 #18 av: kena10

Huset ligger lite norr om Örnsköldsvik men jag minns ju inte vad han hette. Kanske går att spåra sånt efter tidigare ägare. Det ryktades om att han hade pengar som han hade gömt någonstans och att han var väldigt snål.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.