Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andar/Spöken

Ande under sängen?

2016-04-15 13:45 #0 av: [Blue_Lugia]

I natt när jag skulle sova och innan jag somnade hörde j, ag liksom ett dunkande i lägenheten, först trodde jag att det var grannarna som "hade lite roligt" men det lät ju som det kom från min lägenhet.

Tänkte att det är väl hunden som har något hyss för sig, men sen precis innan jag somnade så hoppade liksom kudden till och det kändes precis som om någon låg under sängen och slog till.

Jag vaknade och blev skapligt förbannad, här var jag jättetrött och skulle upp tidigt, och så är det någon som jäklas med mig!
Så jag rev i att "Nu får du ta och lägga av! " Sen fick jag äntligen sova....

Kan det varit en ande som kände för att busa eller något? Eller inbillade jag mig i och med att jag var mellan vaken och sömn?

Anmäl
2016-04-15 18:32 #1 av: fossingen

Låter som en ande som vill ha uppmärksamhet eller "busa" som man kan kalla det.  Att be om att få vara ifred brukar funka för det mesta men det kan uppdaga sig återigen.

Anmäl
2016-04-15 21:40 #2 av: Amandla

Jag tror det kan handla om sömnparalys, klicka på länken och läs mer.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2016-04-16 02:50 #3 av: [Blue_Lugia]

#2 Sömnparalys har jag läst och upplevt för några år sen.
Men blir man inte förlamad ett tag då?
Det kändes mer som att någon väckte mig.

Men jag kanske är stressad och därför upplever konstiga saker.... det är rätt mycket att stå i nu....

Anmäl
2016-04-16 10:13 #4 av: Magi-cat

#0 Hej!

Det du upplevt är ganska vanligt. Många drömmer någon gång att de faller och vaknar med ett ryck eller plötsligt.

Om du inte tycker det stämmer in med sömnparalys: läs i länken om hypnagoga upplevelser. Det händer just i gränslandet mellan sömn och vakenhet.

Det kan vara obehagligt om man inte vet vad det är, men tänk på att det är vanligt och alldeles naturligt om det händer igen! Du behöver inte vara rädd!

http://www.1177.se/Ostergotland/Stall-en-anonym-fraga/Fragor/Varfor-rycker-jag-till-nar-jag-haller-pa-att-somna/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-04-16 10:16 #5 av: Magi-cat

Så här säger sömnexperten Tobrjärn Åkerstedt:

"Varför rycker jag till?

Fråga: Sömnryck precis när man ska somna - vad beror de på?

...

Svar: Det kallas hypnagoga ryckningar och är förknippat med en känsla av att falla precis när man somnar. De flesta har det. Orsaken är inte klarlagd men man tror att nervsystemet känner av fallandekänslan och försöker motverka med plötsligt ökad muskelspänning i ben- och armmuskler. Oro, ångest, stress kan öka sannolikheten för ryckningar, liksom en rad substanser, till exempel opiater.

/ Torbjörn Åkerstedt, professor i beteendefysiologi"

http://ki.se/forskning/fraga-forskaren

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-04-16 13:40 #6 av: frejaspluto

Hihi, jag tror att det är Anne som busar ned dig, är det ngn som känner dig tror du? Eller vill bara att du ska få kontakt 🤗

Anmäl