Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andar/Spöken

Rädd för andar

2016-01-28 17:34 #0 av: Mysan_

Jag tror och har alltid trott på andar och det övernaturliga, jag tycker det är intressant och så vidare. Men problemet är att jag är så himla rädd. Jag är rädd för att själv få uppleva något, jag vaknar mitt i natten ibland och blir så rädd över att något ska hända mig, och minsta lilla ljud (t.ex att jag råkar röra mig lite) kan leda till en panikattack. Jag vågar knappt titta, för att jag är så rädd över att få se att något rör sig eller att någon befinner sig här. Särskilt jobbigt är det eftersom jag får muskelryckningar när jag är rädd... Jag blir liksom som ett skräckslaget rådjur och jag är helt tyst och vågar knappt andas.

Vad jag vet spökar det inte i mitt hus, och jag har bott här i ungefär 8 år nu. Jag har bara varit med om en övernaturlig upplevelse vad jag kan minnas, och det var en gång när jag sov över hos en kompis. Det var mitt i natten och mörkt i hela huset, och vi bestämde oss för att gå ner och hämta något. Helt plötsligt när vi går i trappan känner jag en tydlig hand lägga sig på min axel, och det kan omöjligt varit min kompis då hon gick framför mig. Vi båda blev jätterädda och sprang upp igen. Jag han inte bli så skräckslagen egentligen, allt hände så snabbt.

Jag är väldigt intresserad av den andliga världen och älskar att höra historier från andra och att kolla på TV-program såsom Det Okända eller liknande. Men jag är så otroligt rädd, och vissa gånger påverkar det min sömn eller vardag. Jag tänker att jag kanske håller på utveckla en fobi eller liknande. Jag måste till exempel ha lamporna i hallen och badrummet tända under natten, och att sova med lampan släckt kommer inte på världskartan, och jag undviker även att köpa kristallstenar som sägs locka till sig andar. Det kan vara riktigt jobbigt ibland under nätterna, men sedan jag börjat sova med ametist under kudden har det faktiskt känts lugnare och tryggare.

Jag vill ju inte ha det såhär, och jag vet inte egentligen varför jag är så himla rädd, men jag tänker att det kanske kan vara att jag absolut inte vill se/höra en främling i mitt hus, någon som inte är välkommen eller har något alls med mig att göra. Jag kan känna mig iakttagen ibland, men det är nog mest för att jag är rädd, för det har aldrig hänt något här i huset, och det är mest för att få höra/se en andlig varelse jag är rädd för. 

Har ni några tips på hur man kan göra för att bli mindre rädd? Det är väldigt jobbigt så det skulle verkligen vara uppskattande Hjärta
Nu ska jag kolla klart på ett avsnitt av Det Okända, i förhoppningar på att ändå kunna sova inatt Skrattar 


Anmäl
2016-01-28 17:49 #1 av: Huygens

Gör som indianerna, möt din rädsla.


Anmäl
2016-01-28 19:32 #2 av: [Lummer]

Ja möt din rädsla.
Till och börja med är benämningen på det hela en aningen missvisande. Det övernaturliga är i allra högsta grad helt naturligt.
Kolla om det finns någon förening på orten du bor där du kan komma och hälsa på.

Lätt för mig att säga typ men om du känner något du tycker är övernaturligt och skrämmande. Ta några djupa andetag och slappna av så gott det går . Fungerar säkert inte första eller andra gången men ge det en chans..
Oftast är det inget som inte har en "naturlig " förklaring men det är svårt att lista ut om man är rädd.
Skulle det vara så att det inte har någon "naturlig "förklaring så är det aningen lättare att få reda på vad den som försöker kontakta dig vill om du inte har huvudet under kudden, eller hur?
Så mitt förslag är att du sträcker ut armarna tar ett djupt andetag och säger Jag ser andar och jag är inte rädd.
Skulle det nu vara så att det inte fungerar så försök kommaihåg att du såg dom när du var liten. Det gör alla barn.
Och fungerar inte det. Sök upp den förening som är närmast dig och prata om det.

Önskar dig lycka till vännen . Du ska inte vara rädd i onödan🌻

Anmäl
2016-01-28 19:43 #3 av: Mysan_

Tack så mycket båda två, men det känns inte som om jag är redo, andar är något jag är väldigt rädd för, att möta en ande skulle vara som att möta en tiger för mig. Tråkigt men sant, det är jobbigt att det ska vara såhär, och jag känner att inatt kommer innebära rädsla och sömnlöshet för mig. Jag är verkligen rädd och det är jobbigt, eftersom jag med sannolikhet nog kommer få möta en ande någon gång i mitt liv. Det är inte kul att tycka att något är intressant, men att samtidigt vara väldigt rädd för det. Kan man få något sätt få rädslan att försvinna, eller lugna ner sig? Minsta lilla ljud på natten och jag svimmar nästan...


Anmäl
2016-01-28 19:47 #4 av: Huygens

Frågan är vad rädslan är egentligen. Har du försökt prata med andarna eller möta dom? Jag tror att var och en hittar sin egen metod. Undvika andarna går nog inte helt även om dom kan lugna ner sej.

Här är någon som överkommer sin rädsla för katter.


Anmäl
2016-01-28 19:57 #5 av: Mysan_

Nej det har jag inte och det är inget jag vill heller. Jag tror på andar, men jag är rädd för dom. Jag skulle svimma av skräck om jag fick se en anda, usch, jag vågar inte ens tänka på hur läskigt det skulle vara. Jag tror med största sannolik inte det finns andar i mitt hus, men jag är ändå rädd. Och mest rädd är jag för att se eller höra en ande. Jag vet inte varför, men det skulle kännas som att ha en ovälkommen person i huset och man vet ju aldrig vad dom vill eller tänker göra.


Anmäl
2016-01-28 20:28 #6 av: [Lummer]

Finns all möjlig kbt terapi. Skulle nog behöva det själv.
Jag kan titta på giftormar i terrarium och klappa boa ormar men ser jag en harmlös snok på gräsmattan inträder rigor mortis typ. Jag kan inte röra mig fast jag vet att den inte kan skada mig. Det kommer sig av en huggorms incident när jag var ca 6 år men sitter i än. Är 44 nu.
Fånigt va?

Att uppsöka den traditionella vården med just ditt problem kan nog vara knepigare då det generellt innom psyk inte existerar andar. Mycket dumt då det är helt osannt.

Var bor du? Det måste ju finnas någo här som kan rekomendera dig ett klokt medium i din närhet som kan hjälpa dig utan att skinna dig på pengar....

Och det jag föreslog innan gör inte att det materialiserar sig andar framför dig. Det är menat att släppa rädslan.
Men det är som jag och ormen lätt att säga😉

Anmäl
2016-01-29 05:23 #7 av: Mysan_

Jag bor ganska mitt ute i ingenstans, Hälsingland. Inatt har jag sovit i 2 timmar, jag somnade 22 och vaknade igen 00, och sedan dess har jag inte sovit en blund eftersom jag varit så rädd och haft sömnproblem trots ametist under kudden. Jag har riktigt ont i huvudet just nu och är trött som bara den, och ikväll kommer jag nog inte i säng innan 23-00, så frågan är ju hur detta kommer gå. Jag har dock märkt att min katts närvaro får mig att sluta vara rädd, hon lade sig i sängen med mig en stund och då kändes allt mycket tryggare och lugnare. Men när jag precis hade vaknat var jag så rädd att jag höll på bryta ihop, det är nog en fobi jag har...

Nej, nu ska jag se om jag kan sova en timme innan plikten kallar.
Tack för att ni är så snälla och ger mig råd!


Anmäl
2016-01-29 14:03 #8 av: SvanUlf

I vanliga fall skulle jag säga att det är bra att skaffa så mycket information som möjligt då det vanligaste är att man är rädd för det som man inte känner till men i ditt fall så känns det som att du bara stressar upp dig mer och mer när du tittar på program som Det okända, Ghost Adventures, Ghost Hunter eller vad du nu föredrar så frågan är om du inte skulle skippa det helt istället? Trots att du tycker det är väldigt intressant.

Däremot så är jag inte säker på om jag håller med Lummer när det gäller att söka upp den traditionella vården. Frågan i ditt fall är ju inte huruvida andar existerar eller inte utan din rädsla för sagda andar och den är ju i vilket fall som helst högst verklig. Förhoppningsvis så kan dem ge dig lite verktyg för att hantera den rädslan.

Lycka till!

Anmäl
2016-01-29 14:13 #9 av: Huygens

Bara 2 timmars sömn/natt är någon annan rädsla än vanlig oro för andar.


Anmäl
2016-01-29 18:21 #10 av: MagnusG

Mysan_, det låter jättejobbigt! Vad tror du om att sprida runt salvia eller röka rökelse? Det är saker som ska föreställa hålla andar borta.

Anmäl
2016-01-30 00:49 #11 av: [Lummer]

8 Det jag sa om psyk och andar är tyvär baserat på att jag arbetat innom psyk och sett själv. Mycket tråkigt trångsynt och ledsamt.
Klart att psykvården ska uppsökas vid problem men man får tyvär välja sina ord i den kontakten. Tycker detta är tragiskt men tyvär en realitet.
Finns förhoppningsvis undantag.

Anmäl
2016-01-30 15:36 #12 av: [LoveUnite]1

Jag har haft mkt övernaturligt hända mig på många olika nivåer genom mitt liv.

Är mörkrädd tack vare detta, blev det som 12 åring och är 29 idag.

Är alltid obehagligt. Möta din rädsla är lättare sagt än gjort.
Har gjort det x antal ggr, är inte så lätt som folk tror.

För mig, jag har bara accepterat läget.

För mörkrädslan, rättare sagt fobi, har jag nattlampa vid sängen och alltid ett rum tänt i lägenheten, vardagsrum eller hall. Har även en fick lampa vid sängen ifall strömmen går.

Kan ej gå ute i mörkret om det ej finns väg belysning, lite lugnare om jag har fick lampa om det ej finns belysning men när paniken slår in så blir det snabbt att vända. Testar mig själv ibland.

Spelar ingen roll att jag har en stor hund, det hjälper inte mot det övernaturliga.

Har extrema sömnsvårigheter tack vare detta också då allt oftast sker i samband med sovande och natten samt mörker. Ibland har jag ren insomnia.
Har nu på senare tid börjat ta melatonin tabletter som hjälper, dock är de slut nu.

Ja... inte mkt här som kan hjälpa dig direkt men... du är inte ensam gällande rädslan.

Anmäl
2016-01-31 17:42 #13 av: Sisselie

Jag kan känna igen din rädsla. Det är därför jag INTE tittar på t ex "Möte med det okända". Både för att inte trigga rädslan, och för att inte dra till mig andar. Jag brukar  säga bestämt, att "man ska respektera naturlagarna. Man går inte genom väggar eller stängda dörrar, osv. Var och en håller sig i sin dimension. Andar ska INTE kontakta nu levande människor." Det gör jag för att visa att jag tolererar ingen som helst kontakt från andevärlden. Jag vet att de finns, men jag vill helt enkelt INTE  ha kontakt!

En annan sak som hjälper om man har kontakt i form av kanalisering, eller som att man hör ett brusande ljud som tyder på ickefysisk närvaro (svårt att beskriva för den som inte har upplevt det själv) är att ha ett illrött tyg på huvudet så det täcker kronchakrat. Jag vet inte om det hjälper mot andar, men det blir i alla fall tyst och lugnt om man hör bruset av ickefysisk närvaro.

Anmäl
2016-02-03 19:16 #14 av: Kiiwih

Min första tanke är att du kanske ska söka upp någon typ av medium, alternativt kanske du känner någon som är väldigt öppen. Det viktigaste är att personen i fråga inte bara kan lära dig att "öppna upp", utan även att "stänga av". Att ha kontroll är, enligt mig, första steget i att inte vara rädd.

Jag ramlade av en häst en gång (han skenade med mig), och idag är jag  lika nervös varje gång jag ska hoppa upp på en häst och bara skritta runt i sakta mak. Jag gör det för att jag gillar det, samtidigt som jag är rädd, för att när som helst kan hästen skena iväg. Men hade det funnits ett sätt för mig att kontrollera detta, en garanti för att hästen inte kommer att skena, så hade jag inte varit lika rädd. 

Jag tror dock att du måste lära dig att öppna upp för att kunna stänga av. Kanske du kan få en liten förnimmelse om en levande person och inte en ande, för det verkar vara de bortgångna som skrämmer dig. Alltså, läsa av en person eller försöka "läsa tankar" - intuitionsövningar. Man kan även praktisera andlighet och medialitet på djur, och även platser. 

Ett annat tips är att du tar dig till en riktigt gammal byggnad, ett ställe som ändå hyser lite folk. Kanske ett gammalt bibliotek, eller en kyrka? Du kanske känner någon som bor i ett väldigt gammalt hus? Det är viktigt att det inte är spöklikt, utan gå dit mitt i dagsljuset med folk kring dig, troende som skeptiker. Du ska inte vara/känna dig ensam. Du kommer förmodligen att känna av energiminnen, alltså känslan av att "här har det hänt mycket, här har många människor kommit och gått genom åren". Det är inget som är kopplat till en person, utan till platsen. Det behöver inte "spöka" på platsen för att energiminnen ska finnas, då det är helt skilda saker. Det är, enligt mig, en "wow"-känsla att vara på sådana platser. Man blir inte rädd, utan förundrad och fylld av massa känslor (energier). Att vara i kontakt med en ande ska inte vara mer skrämmande än dessa energier, det är bara något annorlunda. Det är säkert olika från eprson till person, men i kontakt med andar får jag upp bilder i huvudet en efter en, och jag säger rakt ut vad som kommer för mig. Så kommunicerar en ande med mig, och det är inte otäckt. Det krävs extremt mycket energi för en ande att manifestera sig, dessutom, så att se en ande är extremt mycket mer ovanligt än att höra något. Även då är man ju inte alla gånger säker på att det var en ande som gjorde ljudet Glad

Till sist: slappna av. Din stress över detta är inte hälsosam, och med mindre sömn börjar hjärnan spöka. När du går och lägger dig nästa gång, prova att ha igång en film/serie av lättsam komedigenre. Något med skratt och röster, med låg volym, och gärna sovtimer om din tv har det. Vaknar du mitt i natten - slå på det igen. Detta har hjälpt mig att somna i säkert 10 år, oslagbart enligt mig. Stör bildskärmen dig: skaffa en mjuk ögonbindel att sova med Glad

Anmäl
2016-02-06 01:57 #15 av: Mandra

Hej Mysan!
Ser att du bor i Hälsingland. Det gör jag också. Så jag kanske kan hjälpa dig lite. jag är shaman och har sysslat med detta i 25 år. Jag tror att det är viktigt att förstå varför du är rädd och det behöver man inte nödvändigtvis konfrontera sin rädsla och/eller andar för att ta reda på. Sen får man ta det därifrån.
Jag vet inte om du hört uttrycket "omgivningen speglar något i ens inre" - jag föredrar ordet reflekterar, men i vf. Det betyder att man i omgivningen runt sig kan se/läsa ut saker om sig själv. Oftast saker som man behöver bearbeta.
Du frågar hur du både kan vara intresserad av och vara rädd för andar. Intresset kan helt enkelt bara vara ett sätt för ditt undermedvetna att tala om för dig att här finns något att bearbeta. Och i grund och botten kanske det inte ens rör sig om andar, utan de kan också vara symboler för något annat.
Om du vill kontakta mig här i Hälsingland kan du börja med att messa mig.
Mandra

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.