Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Drömmar/Drömtolkningar

Pojke 3 år

2015-12-09 01:06 #0 av: elha92

Hej!
Min son drömmer så gott som varje natt mardrömmar och vaknar helt hysterisk och stel som en pinne.
Nog har barn bra fantasi men just när samma dröm är återkommande börjar man slutligen fundera.

han berättar att framför sängen (pekar och visar vart) kommer de fram armar, ibland säger han spöken som håller fast honom jätte hårt i sängen. Han visar mig klart och tydligt hur de håller fast honom i sängen.
just att de håller fast honom verkar vara problemet med att han blir hysterisk och rädd för annars säger han att de är snälla.

Hjälp mig? Betyder drömmen något särskilt? Eller är de någon/några som är här och hälsar på helt enkelt?

Anmäl
2015-12-09 01:16 #1 av: m2studio

Psykologer har bevisat att alla människor drömmer varje kväll 5 till 6 gånger utan att kommer ihåg dem, vissa drömmar kan vara hjärnan bearbetning av dagens resultat så det kan ha mycket lätt lösning, jag förslå att prata med en psykolog eller barn psykolog om detta och söka professionella hjälp. Jag hoppas att det löser sig på mycket bra och snabb sätt, ger mycket uppmärksamhet och kärlek till barnen också och vara med honom några kvällar tycker jag.     

Anmäl
2015-12-09 08:25 #2 av: Magi-cat

Förstår att det är jobbigt! Googla på "nattskräck" så får du ett antal träffar och förhoppningsvis en del goda råd. Det brukar växa bort och det är ofarligt, även om det är otrevligt för den som hjälplöst bevittnar det. 

Tänk inte mer på det där "hälsar på" och fråga inte barnet utan var så jordnära och lugn som möjligt. 

Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2015-12-09 12:11 #3 av: Amandla

Det låter lite som sömnparalys också, klicka på det understrukna ordet för mer info, just det där han beskriver att de håller ner honom.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-12-09 18:32 #4 av: [The Wolf]

# 0 Nej nej drömmen betyder inget särskilt och absolut inget ont om du tänker den tanken Blomma men jag skulle vilja ställa en fråga om jag får när det rör dom armar som "håller fast" honom. Är det här när han drömmer eller är det under vaket tillstånd när han berättar ? kanske svårt för dig att svara på men ofta så kommer våra nära och kära med kramar som kan uppfattas av både barn och vuxna som om dom håller "fast oss" fast dom inte alls gör utan dom bara kramas om med oss.

Visst har barn fantasi som du säger men jag är övertygad om också att ta sonen på allvar med det han berättar utan att för det påverka honom i nån riktning och bara låta honom säga sitt och lyssna.

Psykologer,nattskräck och sömnparalys nej det kan jag inte köpa här och det hör vetenskapen till som inte förstår oss som vuxit eller växer upp med det här där vi kan se och höra andarna som dom mest naturliga som finns precis som vi Glad

Här tror jag du känner din son bäst själv så utgå från det han berättar för dig för det om nåt är sant eftersom barn ljuger inte om sånt här.

Att det känns skrämmande för honom betyder bara att han inte kan tolka den information som drömmar tillför honom och då blir dom istället skrämmande för honom och det är  inget värre än så Blomma

Ha tålamod med lillkillen så ska ni se att det kommer något bra och fint ur hans drömmar Hjärta


Anmäl
2015-12-10 00:17 #5 av: elha92

Jag får för mig att det är i sovande tillstånd då han grinar så fort han vaknar och då springer vi (jag el pappan) in till honom och försöker lugna. Vissa gånger vill han att vi ska titta under sängen så att "den" inte är kvar där. När vi väl gjort det är han nöjd och kan slutligen lägga sig och sova i godan ro i sin säng igen.

Det är inte omöjligt att det är någon som hälsar på, för enda sedan han föddes har de hänt oförklarliga saker men det var framförallt under sonens första år som jag och pappan märkte av det inget längre.

Ja nog tror jag det lugnar ner sig så småningom, men ingen kan ta ifrån en hur de skär i hjärtat när ens barn är förtvivlad.

Anmäl
2015-12-11 23:24 #6 av: Sjuttan

Hans nattliga drömmar och skräck,  påminner mig om en programserie  om barn i USA  som minns svåra upplevelser från ett tidigare liv.

Mycket intressanta program,   tror den gick på  TV4 fakta. nu under hösten.

Aa

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting". Oscar Wilde.
Anmäl
2015-12-12 17:12 #7 av: [LoveUnite]1

Fråga honom hur dem eller hur armarna ser ut.

Anmäl
2015-12-12 17:39 #8 av: Tjohalia83

#6 Jag har också sett några avsnitt av den, väldigt sevärt. Skrattar Fast där undrar jag om det var tidigare liv som barnen hade minnen av, eller om barnen var mediala och kände av andar som varit med om det barnen beskrev. Kanske olika från fall till fall, men intressant var det i alla fall.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.