Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Oförklarade Fenomen

Parapsykologen Göran Brusewitz vill förstå världsa

2015-11-23 13:39 #0 av: Utforskaren2

Göran Brusewitz från SPF fick mediautrymme i artikeln: ”På jakt efter det sjätte sinnet” i DN. Där berättar Brusewitz om att han vill förstå världsalltets komplexitet. 

Han forskar på telepati, men det är som om att det inte spelar någon roll hur mycket (eller egentlige lite) man forskar på ESP/PSI-fenomenen, samhället hajar inte till och förstår att fenomenen är äkta.

I min slutkläm i denna artikel berör jag det problemet.

Anmäl
2015-11-23 18:38 #1 av: Magi-cat

#0 Det som står där säger inte så mycket.

Kan du berätta lite med egna ord istället?

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-11-23 22:11 #2 av: tarantass

(anknyter till#1:) Och länka till de "oberoende undersökningarna". (Bra tumregel: skriv aldrig en faktaartikel utan källhänvisningar om du vill bli trodd. Och bra sådana om du vill bli trodd av de noggranna läsarna.)

Länk direkt till Brusewitz' artikel:

http://www.dn.se/arkiv/dn-familj/pa-jakt-efter-det-sjatte-sinnet

Anmäl
2015-11-23 22:16 #3 av: Magi-cat

Brusewitz säger i artikeln i #2 att upptäckte inom parapsykologin skulle påverka mänskligheten på flera sätt:

"– Vi skulle bli mer ödmjuka inför världsalltets komplexitet och försiktigare när det gäller att sköta vår natur och vår planet. Vi lever i en verklighet som är större än den vi kan se med våra ögon."

Man kunde alltid hoppas....

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-12-26 18:12 #4 av: nitsimek

Har upplevt saker som jag inte kan förklara, svävat ovanför sängen o tittat ner på mej själv,  tänkt på en person..minuten efter ringer personen ifråga,  här där jag bor har jag hela tiden känt att det finns någon gammal gubbe som inte gillar mig,  det första jag sa när jag kom in i denna lägenheten var "har någon dött här", kanske det bara är i min fantasi, men så känns det.....kan någon som är lite synsk förklara detta för mej.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.