Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andar/Spöken

Efter döden?

2015-06-24 10:09 #0 av: Rajmon

Vad händer när man dör? Lever själen vidare? Finns där en "andra sida"?
Vad händer med själen efter ett självmord? Är det annorlunda?

Anmäl
2015-06-24 10:21 #1 av: Aleya

Som en jude sa till mig (efter som dom aldrig pratar om något paradis eller dylikt efter döden som exempelvis kristna gör)

- det finns ingen som kommit tillbaka för att berätta så man vet inte.

Vad tror du själv händer?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-06-24 11:48 #2 av: NiklasTyreso

Just för att vi inte vet vad som (eller om något) händer efter döden är extra viktigt att ta vara på livet och leva det på ett meningsfullt sätt.

Olika religioner har olika uppfattning om vad som händer. Man kanske återföds eller förenas med brahman, hamnar i valhalla, ydallir eller sin Guds boning, eller vilar död fram till en domens dag när man får återuppstå till en evig värld.

Alla kommer få se vad som sker efter döden, men nu gäller att leva för alla får inte möjligheten att leva.

Anmäl
2015-06-24 12:37 #3 av: vinden är min mor

Vare sig man tror på karma eller inte tycker jag det är viktigt att man lever sitt liv så bra som möjligt.

När jag dör vill jag inte känna att jag har varit en elak eller småsint människa.

Jag vill inte ha på mitt samvete att jag varit till skada för djur, människor eller  moder jord . Det vi väljer att tro och tycka blir faktiskt en stor del av vår personlighet.

Därför är det viktigt att det är det som du själv  står för blir det du tror på.

Lycka till och att börja nysta så här i livets stora frågor är en jätte bra början på en härlig resa!Blomma

Anmäl
2015-06-24 12:41 #4 av: Huygens

#1 Det nämns ibland att judisk tro innefattar gilgul, reinkarnation, som beskrivs i både Toran (Balak) och Shaar HaGilgulim, så några andra funderingar kanske finnas?

Minst en känd rabbi menar att Kain och Abel återfötts och kunnat identifieras med historiskt kända personer.


Anmäl
2015-06-24 18:23 #5 av: tarantass

#4: det går att hitta avvikande personer och strömningar överallt. Också i kristendomen, till exempel. Det är bara en fråga om hur mycket man letar. Men det ursäktar inte att man framställer avvikelserna som den allmänna uppfattningen.  Man måste ha sinne för proportioner.

Samma gäller oförbindliga spekulationer, "lekar" med tankar och möjligheter. Sådant ägnar man sig gärna åt i judisk tanketradition.

Alltså: judendomen eller kristendomen predikar inte själavandring.

Annars håller jag med #2 och #3 och vill tillägga att det kan vara bra att behålla sin öppenhet, även om man hittar idéer som man vill utforska närmare än andra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.