Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Reinkarnation/Tidigare liv

Gick jag under med ett skepp?

2015-05-06 17:36 #0 av: agneshak

Har aldrig funderat över eller trott på sånt här. Men läste runt en del på forumet och läste om folk som fått rädslor etc förklarade av upplevelser i tidigare liv. Själv har jag en konstig rädsla för sjunkna skepp. Eller ja, egentligen allt som ligger under vatten, men främst skeppsvrak. Började storgråta när jag var liten och skulle gå på Vasamuseet med familjen pga läskigt, sjunket skepp. Känner alltid obehag när det gäller sånt. Förstår inte varför, det är väl en rätt konstig rädsla? Har bara träffat en person till nånsin som också varit rädd för sjunkna skepp. Och nu tänker jag, kanske har jag gått under med ett skepp i ett tidigare liv? Hur får en reda på mer om sånt här?

Anmäl
2015-05-06 18:01 #1 av: [NeferNefer]

Gör en regression! Mitt förslag är att du går till en regressionsterapeut första gången. Det finns också guidade regressioner på cd och möjligen även youtube, men min erfarenhet är att det kan vara svårt att lyckas om du inte har varit hos en regressionsterapeut först. Lycka till Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2015-05-07 06:48 #2 av: farshus

Rädslor behöver inte betyda ngt man erfarit i ett tidigare liv.  Alla människor är rädda för ngt , sedan kan man neka det om man vill. 

Skulle nästan tro i ditt fall är rädslan från ngn liten traumatiskt händelse i tidig ålder. den betyder inte vara stor händelse.  Inte säkert ett litet barn kommer ihåg det.

Anmäl
2015-05-07 12:26 #4 av: JonasDuregard

Tänk på att vem som helst får kalla sig regressionsterapeut.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-05-07 12:35 #5 av: Magi-cat

Det är förstås en god idé att få referenser först.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-05-07 12:58 #7 av: [NeferNefer]

JonasDuregard har förmodligen aldrig gått till en regressionsterapeut.

En regressionsterapeut försätter klienten i ett avslappnat tillstånd och för tillbaka hen till de tidigare liven. Klienten ska själv få tillbaka sina minnen. Det är inte så att terapeuten sitter och säger "Du var Karl XII i ett liv, så var du Kleopatra och du har även varit en sumerisk prinsessa". Det vore ju helt värdelöst och sånt skulle jag aldrig rekommendera.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2015-05-07 16:23 #8 av: agneshak

Vem ska en gå till då? Bor i sthlm.

Har inte varit med om något traumatiskt i ung ålder som skulle kunna förklara detta, har frågat mina föräldrar.

Anmäl
2015-05-07 16:35 #9 av: [NeferNefer]

Hoppas någon har ett bra förslag. Den terapeut jag gick till finns inte längre kvar hos oss och jag känner inte till några andra.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2015-05-07 18:11 #10 av: farshus

Bra fråga vem är kunnig på riktigt. Skulle vilja gå till en med..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.