Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andar/Spöken

Övernaturligt eller spelar hjärnan spratt på mig?

2015-04-07 22:58 #0 av: mudcake

(Ber om ursäkt ifall detta inte är i rätt grupp) 

Hejsan allihopa! :-) 
Enda sedan jag var liten har vi alltid bott i samma hus. Det är plus/minus 150 år gammalt och har en gång i tiden varit en del av en gård där vår garage var ett hus för grisar och där tjänstefolket bodde. Huset som vi bor i var till för dem som ägde hela stället. Jag vet sedan tidigare att det har varit många på min mammas sida som har varit känsliga när det kommer till andevärlden, min mormor har varit med om en massa övernaturliga upplevelser och det har även min mormors syskon. Jag själv, har alltid varit väldigt intresserad av det övernaturliga - varför vet jag inte, men vissa saker intresserar väl en mer än andra. :-) 

Enda sedan jag var liten har jag alltid känt mig väldigt iakttagen i vårt hus, speciellt på våran ovanvåning. Ofta väller det upp tårar också utan någon anledning, mina ögon tåras något extrem och jag börjar gråta utan att vara ledsen eller glad. Det är helt enkelt bara en massa tårar som väller upp i samband med den här känslan av att vara iakttagen. I vissa stunder har jag även börjat känna en massa dofter, ofta en specifik parfym. Dessa känslor och "doftupplevelser" är fortfarande aktuella idag (jag är nu 19 år gammal). Min fråga är då, är det så att min egen hjärna spelar spratt på mig själv så att jag "lurar" mig till dessa känslorna, eller är jag, likasom mina släktingar, känsliga när det kommer till andevärlden? 

Tacksam för all hjälp! 
Med Vänlig Hälsning, 
Louise

Anmäl
2015-04-08 09:43 #1 av: JonasDuregard

#0 "Min fråga är då, är det så att min egen hjärna spelar spratt på mig själv så att jag "lurar" mig till dessa känslorna, eller är jag, likasom mina släktingar, känsliga när det kommer till andevärlden? "

Jag gissar på det förra.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-04-08 11:34 #2 av: VSK

#0

Det kan vara både ja och nej på din fråga om din hjärna spelar dig ett spratt eller inte. Antagligen så känner du in en del information som denna gamla kvinna (ande) vill förmedla. Tänkte på parfymdoften tex. 

Om inte det här sker i ett tvåvåningshus med ganska starkt lutande tak och på övervåningen, så har jag tagit fel på ställe. Problem med puts och måla träbalkar bruna måste göras. 54442

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2015-04-08 12:13 #3 av: Magi-cat

#0 Härligt med gamla hus som har mycket personlighet! Glad

Du har fått ett par olika förslag på förklaringar som dock inte kan bli annat än gissningar, men det är alltid trevligt att prata om och utbyta erfarenheter. Personligen skulle jag inte vilja säga att "hjärnan spelar spratt", eftersom hjärnan gör vad den ska göra, filtrerar och tolkar. (Men det kanske är mindre intressant för själva din frågeställning.) Känslor är som de är.

Det kan finnas andra orsaker än dessa antingen - eller, t.ex. att du är väldigt känslig för stämningar och kan läsa av stämningen i ett rum, även om ingen är där? Det där man brukar säga "sitter i väggarna"?

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-04-08 13:10 #4 av: mudcake

Tack för alla snälla svar, roligt att se olika tankar gällande mitt dilemma. :) 

#2: Det stämmer att det är ett tvåvåningshus med starkt lutande tak på våran ovanvåning. Just nu renoveras det däruppe så det stämmer in väldigt bra. Mycket intressant att det kan vara en kvinna här :) 

#3: Ja visst är det, det är alltid så roligt med hus som har en historia bakom sig. :) 

Det här med stämningar och kunna läsa av dem i ett rum, vad innebär det? Är det att man känner av gamla energier? :)

Anmäl
2015-04-08 13:18 #5 av: Magi-cat

#4 Vad trevligt om svaren var till någon hjälp. Glad

Jag tänkte väl lite på att du kanske har lätt att snappa upp andras känslor över huvud taget?

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-04-08 13:26 #6 av: mudcake

#5: Ja det har jag nog alltid haft tror jag, både i grupp och enstaka individer. Gör det att man är mer mottaglig? :)

Anmäl
2015-04-08 14:37 #7 av: VSK

#4

Tids nog kanske du får mer ledtrådar än lukt av denna damen. Ser faktiskt just nu ett halsband. Jag är rätt urkass på halsband men det ska vara nån sån där hängande sak undertill. Kan vara formen av en diamant (ungefär som man brukar rita diamanter som barn) eller nån sån där mojäng med foto i, men den skall vara lite avlång, ej helt rund alltså. Halsbandet bör vara i gammal silveraktig nyans.

Bara sätta på dig detektivhatten och ta fram förstoringsglaset och ge dig ut på jakt efter ledtrådar Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2015-04-08 14:55 #8 av: Magi-cat

#7 Medaljong menar du kanske? Glad För foton.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.