Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Enäggstvillingar

2015-02-25 14:04 #0 av: [Stockholmsbruden]

Vad tror ni om att enäggatvillingar känner samma smärta? Att när den ena gör sig illa känner den andra kanske att den för ont på samma ställe. Eller att de säger saker sammtidigt, och kommer på saker. Det gör jag och min syster ofta, vi är inte ens tvillingar, men vi säger ofta samma sak.

Anmäl
2015-02-25 14:35 #1 av: Magi-cat

Eftersom de delar samma miljö under uppbyggnadsfasen är det inte alls konstigt om de blir ganska lika. Tvillingar börjar kommunicera med varandra redan i v 14, så de har lång tid att lära känna varandra. :-)

Dock blir de inte helt lika och kan skilja sig åt genetiskt.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-02-25 21:58 #2 av: Kibschen

Jag var jätte intresserad av det här ämnet ett tag och läste på om det men det verkar inte vara ett riktigt fenomen tyvärr. Ett av de paranormala fenomen som skulle ha en logisk evolutionär funktion :/

Anmäl
2015-02-26 07:20 #3 av: JonasDuregard

#0 "Vad tror ni om att enäggatvillingar känner samma smärta?"

Det verkar inte som det. Skulle ju vara enkelt att bekräfta experimentellt.

"Eller att de säger saker sammtidigt, och kommer på saker."

Det kan man ju göra då och då med vem som helst, och oftare med en person vars tankemönster liknar ens eget. Där spelar nog miljön större roll än generna så jag tvivlar på att det är vanligare bland enäggstvillingar än andra jämngamla syskonpar.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-02-26 08:54 #4 av: Magi-cat

Enäggstvillingar (som har så gott som identisk genuppsättning) är  intressanta för forskare som vill studera påverkan från arv och miljö. I vilken mån man lagt tonvikt vid det ena eller andra har böljat fram och tillbaka genom historien.

Huruvida någon gjort experimentella studier om telepati/ESP och tvillingar....Någon som vet?

Att tvillingar som växt upp tillsammans och delat miljö från första stund tänker och reagerar lika är väl inte alls konstigt, tycker jag. 

Många berättelser finns om deras speciella band och närhet till varandra.

Här en intressant artikel från KI om tvillingforskning.

Lite om att vara tvilling:

https://tvvinsen.wordpress.com/2013/01/23/lite-om-att-vara-tvilling/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-02-26 11:10 #5 av: Kibschen

Kan inte säga i vilken kvantitet men det har gjorts en hel del studier. I alla fall i området kring att att de skulle ha sammanflätande känslor. Jag orkar inte riktigt leta fram källa men det finns att sökas rätt på för Hen som är motiverad.

Anmäl
2015-02-26 11:13 #6 av: Kibschen

Det kom dock en sjukt intressant talare som var bostad av Google som gjort en del häpnadsväckande studier kring entangled particles och eventuell telekenetiska samband.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.