Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Drömmar/Drömtolkningar

Ormar

2015-02-03 11:30 #0 av: Gunett

Jag undrar en sak angående drömmar å symbolik.

Har sedan jag varit liten "råkat ut" mycket för ormar i både dröm å verklighet och har utvecklat något som snarast kan betecknas fobi å avsky för dom.

Men i verkligheten har de aldrig skadat mig utan tvärtom har de dykt upp framför mig.  Förutom en gång då en orm ringlade sig runt mitt ben då jag stod i hö men den fick inte fäste på mina kläder och jag lyckades skaka loss den och den bet inte heller.

En annan gång så hamnade jag på efterkälken av en grupp jag var ute och gick med å ingen av dom hade sett eller märkt av någon orm men jag som gick ett par hundra meter bakom hade helt plötsligt en huggorm som låg hoprullad i huggställning under foten jag skulle sätta ner....jag klarade mig dock den gången också p.g.a. att min far som för övrigt var enda gången han var med där uppmärksammade mig och han och en bror sprang tillbaka, varpå min bror snabbt slet bort mig medan min far tog en stor sten och slängde på ormen. Den gången var speciell!

Men ofta lägger jag märke till ormar när ingen annan har sett någon då de bara "råkar" befinna sig rakt framför mig.

I drömmar blir jag väldigt rädd och de känns som ett hot.

Nu inatt ytterligare en dröm. Drömde att någon började plocka upp och hålla i olika ormar som var farliga men de hann inte skada. sedan var en av ormarna som jag kände omedelbar skräck för då jag kände den var annorlunda och en huggorm å skrek nej, nej akta - inte den! Men personen hann ta upp och jag såg hur ormen liksom vred sig och damp ner i marken och hann sen inte se om den bet men sedan tog någon upp en hel stor genomskinlig säck där jag såg alla ormar...( som jag uppfattade det)  lika hopträngda å kräla.

Blev äcklad å rädd och skrek å ville springa därifrån.

Känns så underligt att de hela tiden dyker upp både i riktiga världen och i drömvärlden.

Tilläggas bör jag hade en dröm för många många år sedan att en orm som hållit sig gömd under mattan kom fram å bet mig i handen som sedan ändrade färg å blev förvandlad å svart och jag skrek i panik att nej nej inte min hand.

Då var händerna mitt arbetsredskap som jag jobbade med.

Ett par år senare fick jag ett virus i just den handen som gjorde det omöjligt för mig då göra mitt jobb. Så nog kan drömmar tala men vad betyder alla ormar för mig?

Är det något jag skall lära bemästra? Eller är de en varning? eller ett slags totemdjur?

Mycket tacksam för svar =-)

Anmäl
2015-02-03 15:09 #1 av: Huygens

Svårt att veta, många drömmar är situationsspecfika och kan nästan bara tolkas utifrån personen som drömmer. Prova även att göra en sökning på just "ormar" i forumet, det finns många andra inlägg om ormar i drömmar. Se även Drömtydning, Freud.

Finns fler trådar, t ex:

http://overnaturligt.ifokus.se/discussions/52a1d5538e0e744621000034-drom-om-ormar

http://overnaturligt.ifokus.se/discussions/4d714fa7b9cb462239062b2c-ormdrommar

http://overnaturligt.ifokus.se/discussions/4d71407fb9cb46221d0566ec-vad-betyder-mina-orm-drommar

http://overnaturligt.ifokus.se/discussions/510a2b1fd4ebea4e3a0091b8-drommer-om-ormar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.