Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Upplevelser

Hör mina fotsteg, innan jag kommer

2015-01-13 17:07 #0 av: Ejguld

Hej! Jag är ny här. Hoppas jag lägger inlägget rätt :)

Min mamma har sagt sedan jag var liten att hon hör mina fotsteg komma hem från skolan innan jag i själva verket kommer hem. Så hon visste ofta att jag var på väg hem.

Det var ofta så som barn, men inte varje gång. Nu skulle jag besöka henne igår och hon hörde mina steg och sa till sitt barnbarn att jag kommer nu. Sedan går hon till ytterdörren samtidigt som jag just kommer in i trapphuset.

"Vet du, du har någon som går före dig" säger hon. Vilket fick mig att tänka på att hon sagt samma ibland under barndomen.

Någon som hört talas om något liknande?

Anmäl
2015-01-13 19:21 #1 av: Magi-cat


Ja, det är allmänt känt i folktron. Det kallas olika saker på olika håll i landet. "Rådaren" har jag hört. Det är att man "hör" någon som kommer en stund innan, eller att man känner på sig att en viss person kommer. Väldigt vanligt, tror jag.

Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2015-01-15 18:07 #2 av: [NeferNefer]

Att varsla för sig har jag hört det kallas. Jag känner två personer som gör det. De gör det inte medvetet, och en av dem är dessutom skeptiker Gapskrattarmen till och med han erkände att det var fler än jag som hörde hans steg fem minuter innan han själv kom. Hans mamma, till exempel! När hon hör hans steg sätter hon på kaffe och plockar fram fika Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2015-01-15 18:14 #3 av: Magi-cat

Det lustiga är att det händer mig också ibland, att jag hör bilen en stund innan maken kommer hem. Det finns ingen möjlighet att jag skulle ha så bra hörsel att jag skulle höra den på långt håll i förväg. Ändå "hör" jag den. Vad är det som reagerar i  huvudet?

När jag var barn hade vi en katt som satte sig vid dörren en stund innan husse kom hem, även om det inte var vid samma tid varje dag.

Min mormor visste alltid när det var någon på ingående och plockade fram fika. Ganska praktiskt.

Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2015-01-16 06:09 #4 av: tlover

Här kallas det "att gå i förväg" och det ska visst hända för vissa om dom är riktigt trött. Min man ska visst göra det hos vissa brukare, det är också så som vi fått reda på vad det kallas.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.