Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Info från admin

Skrivregler

2014-09-22 20:44 #0 av: Fjäril

Vi har uppdaterat, lagt till- och framför allt komprimerat ihop punkter i våra skrivregler. Reglerna gäller även för nya inlägg som skrivs i redan existerande trådar efter att de nya skrivreglerna trätt i kraft.

 1. Övernaturligt (förkortas till ÖN) vänder sig till troende, övertygade och nyfikna gällande andevärldens existens, samt ett liv efter detta. Här respekterar, stöttar och uppmuntrar vi varandra på olika sätt även om man inte alltid kan räkna med att få medhåll.  
 2. Vill man inte ha svar från medlemmar med annan tro eller syn på det övernaturliga än i punkt 1 i ÖN:s regler ska det skrivas i trådstarten. Svar där medlemmar avkräver TS bevis eller på annat sätt ifrågasätter TS efter tillsägelse/önskan om att inte diskutera "andra teorier", raderas utan förvarning. Om man vill så finns möjligheten att starta en tråd på AndligSkepticismdär kan diskussionerna vara lite högre i tak.
 3. Hit kommer många barn och ungdomar och läser, vi vill inte skrämma upp någon. Inget prat om onda andar, demoner, svart magi eller liknande är tillåtet på ÖN. Inte heller tillåts "goda råd" om att be till gud, Jesus och liknande religiösa pekpinnar. 
 4. Tänk dig för innan du publicerar ditt inlägg. ÖN är ett öppet forum där vem som helst kan läsa. Vi tar inte bort trådar och kommentarer i efterhand.
 5. PM, privata meddelanden, får inte publiceras offentligt om inte båda parter givit sin tillåtelse.
 6. Det är inte tillåtet att ha flera nicknames. Ett skrivförbud hänger ihop med personen ifråga så det är inte tillåtet att skapa ett nytt nick för att fortsätta skriva på ÖN.
 7. Övernaturligts admin har tolkningsföreträde av skrivreglerna och bestämmer när varningar och skrivförbud delas ut liksom när inlägg redigeras.
  - Admin tar utan förvarning bort trådar och inlägg som bryter mot reglerna,  inte tillför något för sajten, till exempel kommentarer som är förlöjligande eller förminskande, eller om en tråd urartar till en rad inlägg av typen "du sa och jag sa" osv . 
  - Inga generaliseringar som "alla troende" "paranormalister", "siffare" eller "alla skeptiker" osv är tillåtna. 
 8. Det är upp till varje medlem att läsa reglerna, inga pm skickas ut till berörda parter när trådar eller inlägg på något vis modererats. Det är inte tillåtet att diskutera modereringen i trådarna utan det ska ske via pm till sajtvärden. 
 9. Alla önskemål om avläsning eller att få hjälp med borttappade föremål/saknade djur SKA läggas i respektive tråd (Avläsningstråden och Borttappattråden).  
  - Alla lösa sådana önskningar raderas utan förvarning. 
  - Man får bara be om avläsning av sig själv eller sitt eget djur. Ingen avläsning får ske i övriga trådar. 
  - Man får bara be om hjälp att hitta egna borttappade föremål/saknade djur, OBS! gäller ej föremål/djur som man vet är stulna, här ska inte pekas ut någon som tjuv så det är strikt förbjudet att beskriva någon som skulle vara skyldig.
  - Inga önskemål om hjälp att hitta försvunna människor får förekomma av respekt för personerna ifråga och deras anhöriga.
 10. Frågor som handlar om kroppsliga symtom, där man upplever yrsel, stickningar i kroppen, psykiska problem och så vidare kommer alltid ges tips om att uppsöka läkare (oavsett vilken trosuppfattning man har).
 11. På ÖN får man bara lägga ut kort på sig själv, inte på andra personer. Om medlemmar av någon anledning skulle vilja lägga ut kort där andra människor är med ska först tillstånd fås via pm av sajtvärd eller medarbetare.
 12. ALL SLAGS REKLAM ska först tillåtas av sajtvärden eller medarbetare, sedan får man göra inlägget.
  - Detta gäller även olika slags enkäter från studerande och andra som gör undersökningar.
   - Undantag för länkar till arrangemang och träffar utan större kostnad, som anknyter till ämnena som brukar tas upp på ÖN. 

Naturligtvis gäller iFokus allmänna skrivregler även på ÖN, så läs dem också.

http://www.ifokus.se/about/rules_of_conduct

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2015-01-06 18:46 #4 av: Amandla

På förekommen anledning vill vi i admin påminna om sajtens skrivregler och att man även måste läsa iFokus egna skrivregler (se länk ovan) som man förbundit sig att följa då man blev medlem på nätverket. 

Den här gången handlar det i synnerhet om BILDER. Det är inte okej att använda någon annans bilder, de enda bilder som får användas här är om man tagit dem själv, fått tillstånd av fotografen (det ska man kunna visa upp ifall vi undrar) eller om man hämtat dem från en sajt som tillhandahåller gratisbilder (då ska man kunna visa varifrån bilden kommer ifrån om admin kräver det). ALLA andra bilder raderas så snart vi får syn på dem eftersom de bryter mot lagarna om copyright och då Fjäril är sajtvärd här  så riskerar hon att bli dömd och få betala böter. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2015-03-03 13:39 #5 av: Aleya

Vill påminna om: har man ett blockerat nick här på ÖN så kommer även andra nick som samma användare skapar bli blockerat utan vidare förklaring.

Vill förtydliga detta då vi nyligen haft problem med detta.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-03-31 20:35 #6 av: Aleya

Detta har inte varit en regel förr men tåls att införas som regel:
Trådar som har med brott att göra (stulna saker eller dylikt) kommer raderas per o m g.
Det är polisens jobb och skyldighet att lösa brott.
Och därför kommer inte vi på övernaturligt att ta på oss sådant ansvar eller riskera att en utredning försvåras.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-06-20 12:30 #10 av: Amandla

Verkar som att flera behöver läsa skrivreglerna!

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2016-07-05 18:32 #11 av: Amandla

LÄS VÅRA REGLER för allas trevnad!

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2017-06-06 20:01 #13 av: Amandla

Läs reglerna är ni bussiga! 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-03-17 15:52 #14 av: Amandla

Dags att läsa reglerna, det är INTE tillåtet att skriva om onda andar osv. 

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2018-06-03 14:53 #16 av: [NeferNefer]

Ett inlägg borttaget med hänvisning till följande regel:

"Det är upp till varje medlem att läsa reglerna, inga pm skickas ut till berörda parter när trådar eller inlägg på något vis modererats. Det är inte tillåtet att diskutera modereringen i trådarna utan det ska ske via pm till sajtvärden. "

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2019-03-02 08:39 #17 av: Amandla

Dags att påminna om reglerna igen,

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2019-04-24 09:09 #18 av: Amandla

.

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.