Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Lampor slocknar där jag går

2014-08-28 12:53 #0 av: deadlyjack

Så i tisdags gick jag till Ica för att köpa snus. Lamporna ute var tända, men precis då jag går under en av lamporna så slocknar den lampan. För mig så händer detta vardagligt, så detta var ingen nyhet... Men på tillbaka vägen så var lampan som slocknat tänd igen. Samma sak hände då jag gick under lampan (ja vet, ja är sämst på storytelling). Innan jag passerade lampan, på tillbaka vägen, så sa jag till mig själv, "Ok, om lampan slocknar nu så är det nånting som följer efter mig.". Jag menar, hur sannolikt är det att exakt samma lampa som redan slocknat en gång ska slockna igen 10 minuter senare, PRECIS då man är under den...? Ska man vara mer exakt så kände jag först en lättnad eftersom att lampan slocknade inte då jag var exakt under den, men sen kom suckandet eftersom att steget därefter fick den att slockna.

Jag har kollat på lysande lampor och sekunder efter så slocknar dom (detta har hänt 3 gånger) :S men detta kan ju bara varit timing också, det är inte som att jag kan göra sånt on demand... så enligt SLIder så passar jag nog inte in där...

Senast var igår kväll då jag skulle till krogen. Genade över parkeringen vid Coop och lampan som jag går under slocknar. Det börjar hända lite väl ofta...

Min personlighet är exakt som Sam utan själ (en karaktär i serien Supernatural). Jag har känt så nu i kanske 3 år. Så en teori som jag har är denna: När lampor slocknar så försvinner skuggan från kroppen, typ som ett tecken på att själen är borta/tagen.  Could it be a sign of a soulless life?

Vad mer kan det vara? 

Anmäl
2014-08-28 13:36 #1 av: LLLINN

Samma sak hände mig jätteofta för ett par år sedan! Tyckte det var sjukt obehagligt men slutade tänka på det efter ett tag och nu har det inte hänt på jättelänge. Tror inte det har med något övernaturligt att göra, det finns säkert någon logisk förklaring!

Anmäl
2014-08-28 14:07 #2 av: deadlyjack

Jag finner inget obehagligt med det. För mig känns det mest bara mysigt... Sen tänker jag inte på det i sig (Det bara händer), men just den gången då samma lampa slocknade två gånger så tänkte jag mest för kul och för att få ett svar. Jag känner inte dig, du känner inte mig... När det har pågått sen man utvecklade ett minne så vill man finna svar. 

Ska bli kul å få reda på va den "logiska" förklaringen är för nåt. Lite skrattretande att du ens ser något logiskt med det. Men jag skrev inte inlägget för att skapa en debatt om detta, utan jag skrev inlägget i "andlighet" för att få svar från personer som kan förklara situationen, inte damma det under mattan!

Anmäl
2014-08-28 14:49 #3 av: [NeferNefer]

Jag har också den effekten på gatlyktor ibland. För ett antal år sen kunde jag inte gå i närheten av en radio eller tv utan att de fick våldsamma störningar. Rätt så jobbigt. Fortfarande går tekniska saker sönder fortare i min närhet, även om jag inte ens rör grejorna.

Jag har ingen riktig förklaring, hoppas någon annan vet mer Glad

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2014-08-28 17:44 #4 av: Huygens

En möjlighet, när det händer underliga saker i vår omgivning, är att någon vill att vi ska utforska våra förmågor lite mer.


Anmäl
2014-08-28 21:17 #5 av: skullcandy

Jag har varit med om liknade upplevelser och det händer mig fortfarande i perioder. För 5-6 år sedan kunde jag knappt gå in i ett rum utan att en lampa smällde  eller att ljuset flimrade på dem.Detta hände mestadels när jag var hemma och enbart när jag gick in/ut ur ett rum. Vi anlitade elektriker men de hittade inget fel..  I skolan krånglade datorerna så fort jag satt vid en. Jag har hört på senare tid att detta kan hända om man är öppen medialt, sedan kan andar manipulera elektricitet för att få uppmärksamhet. :)

Anmäl
2014-08-28 22:07 #6 av: Amandla

Det kan också handla om att er egen energi blir starkare och på det viset påverkar elektriska saker. Min första reikimaster berättade att hon ofta hade svårt att betala med kort, kortterminalerna la av när hon kom i närheten Lipar

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2014-08-30 14:02 #7 av: Koll

Jag har varit med om det här flera ggr, gällde uteslutande gatubelysning. Det är länge sen, 15 år sen kanske, det höll på ungefär i ett års tid.

Min tolkning är att man blir väldigt uppmärksam på företeelsen, därför att den hänt en eller två ggr. Sen reagerar man direkt om ytterligare en lampa slocknar. Lampor slocknar hela tiden, att man själv råkar vara där har antagligen inte alls med saken att göra. Vi vill se ett mönster där inget mönster finns. Vi vill se en logik i orsak verkan. Och om vi själva kan vara orsaken, blir vi extra uppmärksamma.

Att en person ska kunna påverka lampor eller elnätet är mycket osannolikt. Det man kan fundera över är någon form av synkronism, men... man kommer ingenstans med de tankarna heller.

Nu när jag återigen är uppmärksam på på det här så ska det bli intressant att se vad som händer! Och för er som lamporna ständigt slocknar för, spar kvittot! De flesta lågenergilampor omfattas av garantier för livslängd. Notera hur många lampor som behövts bytas i förtid (bara spara transaktionen med affären; nytt kvitto) och berätta här!

Anmäl
2014-08-31 15:57 #8 av: tarantass

Det är sådant här som gör det så bra att ge sig ut i verkligheten och träffa många som har varit med om samma sak. Särskilt folk som inte gärna berättar om det, till exempel för att inte bli sedda som galna eller korkade.

Eller att be vänner, som rör sig i samma omgivningar, jämföra (i det här fallet) hur många lampor de ser slockna.

Det kan visst vara så att man lägger märke till helt "normala" saker och bygger mönster som inte finns där. Men så finns det de fall som, åtminstone sammantagna, är för konstiga för att kunna förklaras på det sättet.

Anmäl
2014-08-31 20:13 #9 av: Dioramabyggare

Jag har också varit med om att gatlyktor slocknat när jag passerat under de. Märkligt nog enbart gatlyktor med natriumlampor... Funderar

Anmäl
2014-09-01 23:01 #10 av: JonasDuregard

#0 Kortfattat: Det är inte du som påverkar ljusen, sådant där händer ibland och ryms gott och väl inom det sannolikas ramar Glad.

"Jag menar, hur sannolikt är det att exakt samma lampa som redan slocknat en gång ska slockna igen 10 minuter senare, PRECIS då man är under den...?"

Om en lampa har slocknat en gång är det hög sannolikhet att den slocknar igen, eftersom det troligen är något fel på den.

Sannolikheten att man lägger märke till att den slocknar just när man är under den är ganska hög, eftersom det är då man kan se den.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-09-02 12:27 #11 av: deadlyjack

Klart att sannolikheten är hög att en lampan slocknar igen pga av att den förmodligen är gammal... -.- men det är inte det som detta handlar om. Det jag menade med detta inlägg som många lämnar utanför är att lampor runt hela stan slocknar för mig precis just då jag är under dem... Att lampor slocknar skiter jag fullständigt i. I min värld så är sannolikaheten med att lampor slocknar (hänt tusentals gånger) EXAKT då man går under dem, inte så sannolikt (kanske 1 människa på miljonen erfarar detta säkert). 

Asså ska det finnas vetenskapliga bevis så måste man väl se på timingen av tid som jag går ut på gatan och beräkna varje lampas hållbarhet i stan. Antingen så blir de flesta lamporna i stan dåliga efter att jag gått under dom eller så kan det finnas något övernaturligt med detta. 

Asså droppa skiten med att lampor är gamla och sånt, Läs om inlägget och ge mer övernaturliga eller andliga svar, jag menar, det blir så mycket roligare att läsa. 

Anmäl
2014-09-02 14:57 #12 av: JonasDuregard

#11"Asså droppa skiten med att lampor är gamla och sånt, Läs om inlägget och ge mer övernaturliga eller andliga svar, jag menar, det blir så mycket roligare att läsa. "

Om du tycker mitt andra inlägg var skit kan du nog hoppa över det här. Kanske finns någon annan som gillar det Glad.

"Antingen så blir de flesta lamporna i stan dåliga efter att jag gått under dom eller så kan det finnas något övernaturligt med detta."

Det finns ganska många andra enkla förklaringar också. Till exempel att du överskattar hur ofta det inträffar, kommer ihåg de gånger det händer men inte alla gånger det inte händer och så vidare.

Men ett tips om du på ett pålitligt sätt kan få lampor att slockna genom att gå under dem (du skriver att det händer med "de flesta lamporna"), så kan du bli miljonär och gå till världshistorien genom att ställa upp på "the million dollar challenge".

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.