Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Foton

Oväntad orb på bild

2014-07-04 13:31 #0 av: Bufflan

Tog igår foton för att visa avståndet från sängen där jag satt till tvn (då jag hade lite väl ont i benen och fötterna och knappt orkade gå dit). Bara att jag insåg att av 4 bilder av 5 jag tog (tog så många eftersom det var en orb på första bilden). Ville vara säker på att det inte var damm på linsen på telefonen men då den inte dök upp på alla eller ens på någon tidigare bild under dagen så blev jag lite fundersam.

Den är dessutom för stor för att kunna vara ett dammkorn. Kan tillägga att jag inte såg något i rummet heller utan det är bara på bilderna den dök upp.

Vad känner ni när ni ser bilden?

Jag har mina små misstankar men jag vill veta vad ni känner. Kan även tillägga att jag inte har gjort något med bilden alls. :)

Anmäl
2014-07-04 13:37 #1 av: Huygens

Kan du precisera var orben är?


Anmäl
2014-07-04 13:41 #2 av: Bufflan

Över halva fotpallen och även kudden som ligger på golvet.  Den är som sagt vad ganska stor :)

Anmäl
2014-07-04 13:47 #3 av: HellviHumle

Dammkorn en liten bit framför objektivet.

HH

Anmäl
2014-07-04 13:57 #4 av: Huygens

Det verkar som det faller in en del ljus på själva objektivet. Bilden är lite "disig" och det är skarpt ljus upptill i övre hörnen. Jag tror man får fundera på på om det kan vara linsöverstrålning? Jag nämnde lite om det i en annan tråd.

Typisk linsöverstrålning är när man kan se en symmetrisk ljusfigur som motsvarar bländarens 5-, 6- eller 8-sidiga form. Och det kan finnas andra varianter. På ditt foto är formen mer rund och mindre skarpt markerad, så det kan ju vara något annat.


Anmäl
2014-07-04 14:31 #5 av: Bufflan

Det längst upp finns på alla foton jag tar när det är småmörkt hemma (då jag har min mobil i en mobilplånbok), men just det jag tolkar som en orb finns bara på som sagt vad 4 av 5 foton. Så det känns som ett extremt stort dammkorn om det skulle vara det och det dammkornet borde jag isf ha sett där jag satt (för det skulle nog vara en flygande dammråtta). :p

Detta är en bild tagen från ungefär samma plats i sängen fast nu i dagsljus.

Anmäl
2014-07-04 19:04 #6 av: HellviHumle

Ett dammkorn nära linsen, förefaller väldigt stort, speciellt med den lilla lins resp sensor, som finns på en mobiltelefon.

HH

Anmäl
2014-09-07 14:52 #7 av: kakao_

vad är en orb? Generad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.