Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Mytologi/Naturväsen

Naturväsen-Midsommar.

2014-06-18 23:27 #0 av: Tarotstollan

Hur är det med naturväsen nu under Midsommar, är de extra aktiva under vårat firande 20/6 eller under den "riktiga" midsommaren 24/6, eller är de lika aktiva under hela högsommaren?
Det sägs ju att de är extra aktiva under midsommarnatten men hur är det egentligen?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-06-19 00:06 #1 av: ALPHIRA

Vem vet hur det egentligen förhåller sig, Tarotstollan?

Vissa saker tror man bergsäkert på, vissa inte alls och vissa saker hamnar någonstans i skalan kanske-kanske inte.

Jag tror inte alls att naturväsen skulle vara extra aktiva just kring Midsommar. Dom lever sitt eget liv och bryr sig inte om våra helger NÄMNVÄRT.

Tomtar finns och dom går runt året om, inte bara i Juletiden.

Eller är häxorna på G bara vid påsken?

Men vad vet jag...


Anmäl
2014-06-19 00:27 #2 av: Tarotstollan

Nej, du har rätt! Inte bryr de sig om vårat firande eller så. Jag tänkte mer om de människor som är extra känsliga/mediala märker av något extra nu under denna ljusa tid.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-06-19 09:00 #3 av: Magi-cat

Vid alla vändpunkter i naturen brukar naturväsendena vara extra aktiva...Glad

Allt vi gör under midsommar (midsommarstång och plocka blommor) har urgammal symbolisk innebörd från en tid när människor och natur stod närmare varandra. Det är bara att vi glömt allt. Kvar finns sill, nubbe och små grodorna.

Cassandra Eason skriver t.ex. i "Stora boken om naturväsen" om midsommar (eller 21 juni) att det är en viktig älvafestival och en av de tidpunkter då naturandarna r som mest tillgängliga.
Det finns berättelser från många delar av världen om en gyllene dörröppning av ljus i skeppssättningar och stencirklar. Genom öppningen kan man titta in i andra dimensioner, inklusive naturandarnas...

Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2014-06-19 09:42 #4 av: Laxne

Glömt? dom finns i våra ned ärvda minnen som vi inte kommer åt direkt bara. Men dom finns där.

Anmäl
2014-06-19 09:58 #5 av: Magi-cat

#4 Om vi säger glömt i det medvetna dagliga livet, då. GladNågot vi inte ägnar uppmärksamhet.

Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2014-06-30 21:00 #6 av: H-lena

Tror definitivt att naturandarna är mer aktiva, eller kanske snarare mer "synliga" för öppna människor runt midsommar eftersom det som sagt är en urgammal hednisk högtid. Den firades ju från börjat på grund av ljuset. Kanske är det en lite speciellt energi runt just den här tiden på året, vem vet? Har iaf läst en del berättelser om människor som varit med om händelser med naturandar och liknande just under midsommarhelgen. Så det är en spännande tanke! :)


Anmäl
2014-07-02 10:31 #7 av: Choklad

man kan ju liksom känna i luften att det är mera energi på gång just i vinter/vår övergång, det är liksom "laddat" och vid midsommar, haloween och jul. 

U R us

Anmäl
2014-07-02 13:46 #8 av: Ravenna

Det är mycket liv  i naturen vid Sommarsolståndet, energierna är på topp (det är som vid fullmåne om man ska dra en liknelse) och det är lättare att få kontakt med andeväsen i naturen. Den som är mottaglig för sånt här upplever det.

De fyra tider på året som är övergångar i naturen (Vårdagjämning, Sommarsolstånd, Höstdagjämning, Vintersolstånd) är extra bra tider för att få kontakt och det finns en tradition av att syssla med spådom/divination vid dessa tider eftersom "slöjan är tunn" som det brukar kallas. Vid Vintersolståndet kunde man enligt gammal folktro t ex få reda på vem som skulle dö under det nya året.

Det är egentligen logiskt om man vill se det som så att när årshjulet vrids, går över till nästa säsong, så är det lättare att blicka in i öppningen som bildas mellan det ena och det andra. Övergångar är såna till sin natur.

Däremot är det inget speciellt vid just midsommarafton om det inte är så att den dagen råkar falla på själva Sommarsolståndet (som det gjorde förra året).

Anmäl
2014-07-02 18:41 #9 av: Tarotstollan

Tack för alla mycket intressanta inlägg, det tåls att fundera på!Glad

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-08-04 03:00 #10 av: NiklasTyreso

Solens och månens faser är nog viktigare än när midsommar inträffar i den moderna almanackan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.