Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Reinkarnation/Tidigare liv

past life regression

2014-06-10 12:47 #0 av: MinnaJosefin

hej!
jag har alltid varit väldigt intresserad av tidigare liv och har även lite misstankar på var jag kanske kan ha levt osv i mina tidigare liv. jag vill så gärna forska mer i detta området!
jag har sökt på youtube om past life regression som man kan göra hemma, men det finns så otroligt många man kan lyssna på... är det någon med erfarenhet inom detta och vet någon bra på youtube om man är nybörjare och vill testa detta? ☺
kram

Anmäl
2014-06-10 15:56 #1 av: Tjeja

Det är väl bara att testa någon guidad meditation i ämnet du hittar på youtube. leta runt lite det finns massor av olika. Precis som vi alla är olika är det också väldigt olika vilka guidningar man själv tycker är bra. Du behöver hitta det som känns tilltalande och fungerar för dig.

Ljud, röst, tema, hur det utförs osv... allt är efter smak vad som får dig att slappna av och gå ner på djupet av dig själv. :)


Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2014-06-10 16:10 #2 av: J0554N

finns det någon "chans" att dessa går dåligt till? 

Anmäl
2014-06-10 16:26 #3 av: Tjeja

jo visst... det finns ju flera som inte tilltalar en och bara slösar bort ens tid..

Men farligt.. näe knappast.. om man inte redan har tendenser till att gå i psykos.. men då är ju det mesta farligt.

Är man normalt funtad och frisk är det ingen som helst fara att meditera tidigare liv regressioner.

Det är mest som en guidad meditation med någon som berättar något sagoliknande för att hjälpa dig släppa din fantasi fri och börja fantasera fritt. 

När man fantiserar/dagdrömmer fritt i meditation kommer ofta minnen upp. Det kan ibland vara bara rena fantasier eller hopkokade minnen ifrån sådan man sett på film eller upplevt i detta livet. Men sedan kan det dyka upp "fantasier" som känns mer som verkliga realistiska minnen från saker man varit med om.. fast i andra liv än det man lever nu. Och det är dessa drömmar/fantasier som många gånger kan visa sig vara riktiga minnen.

Men nej.. det är i normala fall inte farligare än att meditera eller dagdrömma i vanliga fall. Man är ju ändå medveten om att man drömmer/fantiserar.

Skulle du stöta på någon konstig där de talar om att ta självmord eller uppmanar till något negativt så är det inte en vanlig normal regressionsterapi guidning utan något annat sjukt någon hittat på. Och sådana sjuka saker kan man ju tyvärr träffa på i alla sammanhang. Jag har dock aldrig varit med om någon negativ guidning eller hittat någon negativ guidning på youtube så det är inte en normal guidning.

Det finns inget magiskt eller konstigt egentligen i en regressionsterapi session. Det handlar bara om att slappna av och låta fantasin flöda fritt det är då saker man inte visste om innan kan komma upp till ytan och visa sig.


Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2014-06-11 10:43 #4 av: MinnaJosefin

tack så mycket för svaren!
Jag testade på en igår och den funkade inte för mig riktigt, hans röst var fel och det gick lite väl snabbt så hann inte slappna av..ska kolla vidare på det☺

Anmäl
2014-06-11 17:04 #5 av: Tjeja

Lycka till!  det finns många trevliga olika på youtube att prova! Bara att leta sig fram till något som känns behagligt för dig! :)

Här är länkar till några helt olika meditationer som alla i min mening är fina och bra på sitt sätt beroende på vad man själv trivs bäst med.


Tja det var bara några,finns hur mycket som helst på nätet att hitta och prova :)
 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2014-06-11 19:06 #6 av: MinnaJosefin

åh, tack så mycket! ska lyssna på dom och se hur dom känns ☺

Anmäl
2014-06-12 12:26 #7 av: Tjeja

Kul! Berätta gärna hur det känts och vad du tycker!

Sedan är det ju så att man kan öva upp sin förmåga att slappna av och meditera. Har man den vanan först är det ju lättare att ta till sig och följa med i sådana här guidade sessioner också förstås.

Så känns det svårt kanske du ska prova lite vanliga guidade avslappnings meditationer ett tag först. Glad

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.