Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Healing

Varför är min ena katt så arg hela tiden?

2014-06-04 09:23 #0 av: Burpee

Jag skulle behöva lite hjälp med att förstå varför min ena katt bara går runt och morrar och är arg hela tiden. Hon är född här hemma och jag har varit med henne från dag 1 hon har även haft en kattunge (ifjol) men en dag blev hon plötsligt så ilsk och slängde ut klorna mot mig och morrar, ja..är otroligt arg. Jag har försökt närma mig henne och fjäskar lite extra med just henne och det funkar en stund tills hon plötsligt vänder kappan och blir som en katt ur en skräckfilm.. 
Jag tycker oerhört mycket om henne, för jag märker att hon inte vill vara sådär arg. Nästan så hon är chockad över sitt eget beteende emellanåt. 
Vad ska jag göra? Kan man använda sig av en 'katt-healer' eller liknande?
Jag kan ha lagt detta i fel tråd, men hoppas kanske att det finns någon här som kan ge mig ett (eller flera) goda råd.

Tack!
Blomma

Anmäl
2014-06-04 09:24 #1 av: [Regnfru]

Har du varit med henne till veterinären?

Anmäl
2014-06-04 09:30 #2 av: Lilltilda

Sådär brukar katter som har ont uppföra sig. 
Även katter som långvarigt går på p-piller kan få såna aggressiva beteendeförändringar. Är hon inte kastrerad så gör det. 
Ett veterinärbesök är hur som helst att rekommendera


Anmäl
2014-06-04 09:32 #3 av: Burpee

Tack för era svar, men hon är inte sjuk (var hos vet för någon vecka sedan) och hon är kastrerad. Så det är något annat.. Önskar jag kunde prata med henne.. 

Anmäl
2014-06-04 09:45 #4 av: [Regnfru]

Du kanske är för mycket på henne? Katter vill gärna komma själva.

Sen kan det också vara så att hon leker med dig.

Anmäl
2014-06-04 09:57 #5 av: Sleggyman

Det där kan bero på lite allt möjligt.

*Bytt mat nyligt? ( ny sort allså)
*Ny parfym?
*Möblerat om hemma?
*Varit borta mycket?
*Har katten mycket öronvax?
*Ostädat hemma? ( Jag hade en katt som blev riktigt elak när det var *ostädat)
*Har den en egen plats där den får ligga ostört tex ett högt klösträd?
*Har du en ny partner?

Dessa är iallafall det gjorde skillnad i mina katters beteende. En av dom tex pissade i min dvd spelare om jag borta mer än 1 dag. ( reser ibland med jobbet) min fru diggare inte det direkt mycket Glad Kostade en slant också. Den var sur i 2 dar efter jag kommit hem så jag inte fick ta på henne, sen var hon som vanligt en super gosig katt.

Anmäl
2014-06-04 09:58 #6 av: [Regnfru]

#5 Du borde pekat på dammsugaren och sagt åt den att städa då.

Anmäl
2014-06-04 10:01 #7 av: Sleggyman

Haha nä den katten var riktigt petig med städningen. Fick inte vara saker som låg framme vid  TV:n eller klösträdet. Då satte hon sig mitt på vardagsrums golvet och bara stirrade på mig och morrade när jag gick förbi.

Anmäl
2014-06-04 10:01 #8 av: Burpee

Ja, jag har också tänkt på det..hon vill nog ha uppmärksamhet och testar mig hur mycket jag är villig att ge henne.. men jag har också slutat klappa henne innan hon blir arg och så går jag därifrån.. då ser hon extremt frågande ut och fattar inte alls vad som hände.. haha.. hon är för söt min lilla "Bjäbbis" Hjärta

Anmäl
2014-06-04 10:07 #9 av: Sleggyman

#8  Annars kan det vara så enkelt att den är väldigt kittlig på något ställe och blir förbannad pga att du kittlar den Skrattar

Anmäl
2014-06-04 10:07 #10 av: Burpee

HAHA, om det hade varit det där med städningen så hade jag nog inte haft någon av mina katter boendes i huset. Säger som min mormor alltid sa "Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete". Men det hade ju varit bra om det hade handlat om det där. 
Katter är underbara djur men så hemlighetsfulla.. 
Jag har även blivit av med mamman till denna vita katt..hon bestämde sig för att "flytta" för en vecka sedan..inte varit hemma sedan dess.. jättemärkligt att en så hemkär dam bara ger sig ut i stormen när alla andra av mina små pälsklingar ligger inne och sover...troligtvis iväg på ett superhemligt mission.. Håller tassar och tår att hon dyker upp snart igen. 

Jätteroligt att ha blivit medlem här på iFokus.. Härligt med allt engagemang i frågor man ställer. 

Ha en fin dag alla!
Glad

Anmäl
2014-06-05 01:53 #11 av: ALPHIRA

Hej! Du kan också fråga Katter i Fokus om dom ev har någon idé.

Anmäl
2014-06-05 10:16 #12 av: hårnål

Hej! Det är då inte lätt att veta,och du har varit till veterinären,men hur betedde sig din katt där? Vet en hund som bara skällde utan anledning.Den var bara fyra år och var helt hopplös,så matte gick till veterinären.Jodå,hunden var sjuk,hade en hjärntumör och fick avlivas.Så här behöver det inte vara med din katt,men fortsätter detta,så gå till en annan veterinär för säkerhets skull.Lycka till med din kisse!Kram!

Anmäl
2014-06-05 23:55 #13 av: catcult

Vilka undersökningar utfördes hos veterinären?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.