Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Meditation

Är detta normalt under meditation?

2014-05-02 12:22 #0 av: onetwotree

När jag mediterar brukar jag lägga mig på golvet med en liten kudde som stöd för huvudet och benen böjda så att jag har fötterna(trampdynan) stadigt på golvet, så blundar jag.

 Och allt är tyst och harmoniskt men så efter en viss tid, ( cirka 15minuter ) blir det en jätte konstig känsla i kroppen, Det tjuter som bara f*n i öronen, känns som att huvudet faller under marken och resten av kroppen blir rörlig och hjärtat slår superfort och man hör och känner det så väl så jag tror att jag nästan får en hjärtattack!! Yrar

Blir så exalterad varje gång det händer så jag blir ofokuserad och måste kliva upp.. 

Hur som helst, Vad är det för något och är det normalt? Vad skulle hända om man lyckas ta sig igenom dendär känslan? 

BlommaHjärta

Anmäl
2014-05-02 16:20 #1 av: Jerrie

Det låter inte normalt alls, men vad det beror på vågar jsg inte spekulera i. Ska med intresse följa tråden och se om du får något bra svar.

Det låter nästan som början på en,astralprojektion, men jag vet inte egentligen så mycket om det här.

Anmäl
2014-05-02 16:35 #2 av: Huygens

Om det är normalt under meditation vet jag inte, men liknande ljud har ibland klassats till kategorin hypnagoga upplevelser.


Anmäl
2014-05-02 16:38 #3 av: Ravenna

Jag vill inte heller säga för mycket, men jag tycker det låter som att du är på väg ut ur kroppen (som #1 sa) men avbryter det.

Är det en astralresa/uku så är det fullt normalt. Det gör vi varje natt. ;-)

Anmäl
2014-05-02 16:42 #4 av: Ravenna

Berätta gärna lite om hur du mediterar förresten. Har du något som du fokuserar sinnet på (andning, mantra etc)?

Om du inte har ett fokus för sinnet, så är det ungefär som när du är på väg att somna, kroppen och sinnet slappnar av och du gör dig redo för astralt resande (drömmande).

Anmäl
2014-05-02 20:37 #5 av: onetwotree

#4 Ja jag brukar fokusera på andningen, och oftast fokuserar jag på en punkt mellan ögonen (blundar alltså) men är väldigt klar i huvudet under hela meditationen.

#2  Hypnogoga upplevelser, lät småläskigt ;) ska kolla in vad det är för något nu..

 


Anmäl
2014-05-03 08:08 #6 av: OBE1canUbe

Det är förstadiet till en astralprojektion – helt ofarligt och en möjlighet till en häftig upplevelse! Istället av att avbryta nästa gång prova att utveckla det i några sekunder till och sedan det är bara att kliva upp i ditt sinne. Du går bara upp som vanligt fast utan att använda muskler. Du kommer att känna en separation från den fysiska kroppen och sedan är du fri att göra din astralresa. Kom på nåt spännande du vill göra innan och sätt igång med det direkt.

Anmäl
2014-05-03 11:09 #7 av: [Cattitude]

Åh va skönt att läsa om en beskrivning av vad jag själv har varit med om!! Jag har dock bara varit med om det en gång vad jag kan komma ihåg. Och jag blev också rädd och vågade inte ta mig igenom den här känslan. 

Jag låg i sängen (det var kväll och hade lagt mig för natten) och helt plötsligt började det durra i öronen, jag såg massor av färger som om jag for genom en tunnel av dessa färger, det kändes som om sängen skakade, hjärtat rusade...ja, det är för tillfället vad jag kan komma ihåg. 

Inom mig visste jag att något stort var på väg att hända och jag ville att det skulle hända men, jag vågade inte. Jag hoppas jag får uppleva det igen.

Anmäl
2014-05-03 13:43 #8 av: onetwotree

#6 Oj vad häftigt!! Jag får försöka att inte bli så exalterad nästa gång det händer, hade varit otroligt att få vara med om en astralresa.. #7 Hoppas vi får uppleva det igen och vågar gå hela vägen! Tack! Glad


Anmäl
2014-05-09 01:02 #9 av: pirri17

Att lämna kroppen varje natt när man sover vill jag berätta en sak om det. Det var en Lördag morgon som när min mamma ringde och sa att hon såg mig på natten hos henne ganska nära ansikte mot ansikte. Och jag är omedvetet om det och det var en överraskning för mig när jag fick höra det!

Anmäl
2014-06-13 13:08 #10 av: kattenröd

Hej! Jag undrar hur man ska göra för att komma tillbaka in i kroppen igen efter upplevelsen?

Anmäl
2014-06-13 14:53 #11 av: J-Artur-K

Låter som början på astral resa som OBE1canUbe nämner.

Men man behöver inte kliva upp för göra det. Man kan vara kvar med. 

Jag har aldrig klivit upp när jag gjort det men fungerar ändå hur bra som helst. 

Det du nämner om att det känns som huvudet faller under marken är sannolikt när det börjar hända. Jag får exakt samma känslor när jag gör det. Sedan mycket andra känslor i kroppen. Kanske kan vara att du blir orolog eller liknande när det händer som du känner det där med hjärtat det vet jag inget om. Men kanske kan vara det. Om du istället skulle ta emot det med öppna armar skulle du nog kunna få vara med om något magiskt Glad

När jag gör det lägger jag mig på sängen avslappnad sedan rör jag mig inte något. Bara ligger där avslappnad. Sedan far jag iväg.

Det man upplever blir som man är där med sin fysiska kropp (kanske inte alla sinnena men är möjligt det med) Glad¨


Så man behöver inte hoppa ur kroppen o sådant för att göra det. Glad


Ny dag nya möjligheter
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.