Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Medium

Ett medium?

2014-01-14 19:42 #0 av: sländanskaniner

Vad tror ni, föds man till medium eller kan vem som helst bli ett medium?

Anmäl
2014-01-14 20:35 #1 av: Aleya

Vissa har det i blodet, dvs att gåvan är nedärvd från flera generationer innan.
Om man vill kan man väl säkert lära sig, vet inget om hur man lär sig att bli medium/medial dock.

Men som alltid så rekommenderar jag att om man har gåvan eller lär sig det(att vara medial) så ska man alltid läsa på innan eller ha en bra person som man litar på och som kan sin sak som kan vägleda.Glad

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2014-01-14 20:40 #2 av: Zamizen

Som Aleya säger, vissa föds med den mediala gåvan men vissa måste träna upp den, vet nt om ALLA kan bli ett medium, men alla kan utveckla sin andliga sida! det är som i sång, vissa föds med det vissa inte, men alla kan träna upp det.

Anmäl
2014-01-14 20:44 #3 av: sländanskaniner

#1 Okej! :)
Vad jag vet har jag ingen i min släkt som har förmågan att se sånt eller ha kontakt med den världen. Vet dock att min farfar såg en gång när han var ute och åkte båt att en ung kvinna dog, han såg det liksom på himlen, det var som ett ljust sken och han visste vem som dog..

Finns väl de som har lättare för sig att ha kontakt med andevärlden? Verkar som om jag är en sån person. Har alltid varit rädd för allt som har med andar att göra, förr, men sedan började jag läsa på MASSOR och öppnade mig mer för det, och direkt därefter började jag se andar väldigt tydligt och brukar både se, höra och känna de.. ;)

Anmäl
2014-01-14 22:10 #4 av: Jane-Lyzell

man föds både som medium och medial - skillnaden är att mediumet är mediumistisk (andekontakt) medans en som är medial inte är ett medium.

en medial kan träna upp sin förmåga som rör det som vi kallar psychic/psykiskt- är avläsning av energier här o nu- i dåtid nutid framtid.

Ett medium är alltid medial- medans en som är medial inte nödvändigtvis är ett medium (mediumistisk)

Sen behövs båda gåvorna vårdas och utvecklas- den som är medial kommer utveckla det och den som är medium kommer utvecklas i båda!

du kan alltså inte träna till medium om du inte är född till det !

Hoppas jag inte rörde till det nu Glad

Sen har alla människor ett vist mått av medialitet (vår egen ande)- vi föds i anden och vi dör i anden!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2014-01-15 00:00 #5 av: tarotlasse

Enligt mig är den mediala gåvan ett av våra sinnen alla har denna gåva  mer eller mindre.

Precis som synen vissa ser otroligt bra medans andra behöver glasögon som hjälpmedel för att kunna se bra.

Eller som rösten alla kan sjunga  för en del låter det inte så bra så man nöjer sig med att sjunga i duschen eller så sjunger man inte alls.

Andra blir opera sångare eller rockstjärnor och är otroligt duktiga med sin röst.

Men även  vi som inte kan sjunga så bra så kan vi  kan träna upp  sångrösten så den blir betydligt bättre.

Precis det samma när det gäller medialiteten alla kan men alla blir inte medium men alla kan träna upp det  så att det blir bättre.

Lasse  

Anmäl
2014-01-15 08:33 #6 av: imke

#4 och #5

Jag förstår precis hur ni resonerar. Och det låter helt logiskt.
Men jag tänker på historien bakom Jörgen Gustafsson. Som var inbiten skeptiker. Och gick utbildning bara för att bevisa att det inte finns något i stort sett. Och är idag ett känt medium.

Jag funderar mycket runt det här, hur det ligger till egentligen. Så jag är nyfiken :-)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.