OT från tråd

"Nytt forum! Humansim och..."

2013-04-09 21:46 #0 av: piotrr

Hej Fjäril, Mia-Li och amandla,

Vad räknas som "Efterforska annan användares identitet."?

Tacksam för svar.

Anmäl
2013-04-09 21:49 #1 av: Fjäril

Hej piotrr,

Att efterforska annan användares identitet innebär att man snokar, söker information om annan person, möjligen letar runt på internet och sedan lämnar ut namn öppet i olika trådar. Kanske ett skärmdump från Facebook eller där man (också) diskuterar andra medlemmar som inte medverkar själva.

Det är att efterforska annan användares identitet.

Vad tänkte du på? Hur ser du på saken?

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-04-09 21:57 #2 av: piotrr

Hej Fjäril,

Tack för svaret! Det spelar egentligen ingen roll hur jag ser på saken eftersom det är er regel på ditt forum.

Så om en medlem skulle frivilligt lämna ut sina personuppgifter till en annan medlem - till exempel i en tråd där man samlar allas telefonnummer eller bostadsorter inför en forumträff IRL - så vore inte det en efterforskning eller ett brott mot regeln? Har jag uppfattat dig rätt då?

Tydligen tolkar jag ordet "efterforskningar" något mer neutralt än vad som avsågs i regeln. Då förstår jag hur det var tänkt, tack igen för svaret.

Anmäl
2013-04-09 22:44 #3 av: Fjäril

"Så om en medlem skulle frivilligt lämna ut sina personuppgifter till en annan medlem - till exempel i en tråd där man samlar allas telefonnummer eller bostadsorter inför en forumträff IRL - så vore inte det en efterforskning eller ett brott mot regeln? Har jag uppfattat dig rätt då?"

Hur medlemmar gör sins emellan, exempelvis via pm, står inte vi som ansvariga för - däremot är det inte tillåtet att röja annan medlems identitet eller efterforska sådan öppet i trådarna (eftersom vi återigen inte står som ansvariga eller vet hur medlemmar håller annan kontakt).

Om en tråd skapas gällande gruppträffar ska dessa godkännas av oss först. Vi vill då att medlemmen förklarar så mycket som möjligt i sin tråd, just för seriositeten och tryggheten. Om "ansökande" medlemmar (till gruppträffen) lämnar namn/bostadsuppgifter till "gruppsamordnaren" (via pm) är det upp till dem, däremot får ingen föra detta vidare, ej heller skrivas öppet om i trådar (eftersom detta kan ske, utan oss som ansvariga, via pm). 

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-04-09 22:54 #4 av: piotrr

Så jag hade missuppfattat?

Att ingen medlem får publicera andra medlemmars personuppgifter, ens om de själva lämnat ut uppgifterna, är jag helt medveten om - det är en regel som gäller alla iFokus-sajter inklusive min egen och det måste jag känna till och genomdriva för att få ha kvar sajten.

Det jag var nyfiken på var just vad som avsågs med förbudet mot att "efterforska" personuppgifter.

Det får alltså inte efterfrågas uppgifter öppet i trådarna och det måste ske frivilligt - har jag förstått det rätt då? 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.