Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Upplevelser

Bigfoot/sasquatch/yeti i Sverige?

2012-12-11 17:23 #0 av: Legaata

Jag undrar här om det finns någon som sett en varelse i Sverige, som påminner om det som brukar kallas bigfoot i USA?

Jag skriver detta under övernaturligt, eftersom det tros att denna varelsen bland annat kan göra sig osynlig och vissa av dem även byta skepnad till träd, stenar, e.t.c.

Så långt jag vet ska några forskare i början av 2000-talet ha undersökt en påstådd plats på Kolahalvön, dit en yeti brukade komma, och de hörde bl.a. steg på taket till stugan de befann sig i.

I mitten av 1980-talet ska en liknande varelse ha setts på breddgraderna runt Gävle.

På flashback finns ett vittne som påstår sig ha sett i sin barndom något stort och hårigt springa upprätt med otrolig hastighet inne i skogen, jämsides med familjens bil.

Finns det fler som har sett något, eller kanske hört märkliga läten i skogen? Stenar/pinnar som kastats från ingenstans?

 

Anmäl
2012-12-11 18:06 #1 av: yamher

kan inte svara på din fråga just nu men det finns ett program där man bjöd in en hel del kända inom sina områden som biologer, datatekniker osv. De studerade dessa kända "bigfoot" filmningar som gjorts av privat personer. Det var endast en som naturen fortfarande var rätt identitsk med när det filmades (vilket var om jag på 60 talet). Det var på en slänt. Då kunde de få fram storlek, gång/löpstil, hastighet osv. Det var rätt intressant vad de kom fram till ;)

http://www.youtube.com/watch?v=VBnxM4fqawU

första av fem delar

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-12-11 19:55 #2 av: Joggan

Hej!
Här i Norrbotten nära Kiruna finns några vittnes rapporter!

En bigfoot artikel  i tidning
(Artikel från 12 oktober 1970 ur Norrbottens Dagblad (S))

"Jag vågade inte kliva ur bilen eftersom bössan inte var med,
men jag hade sinnes närvaro att filma den"Det var igår eftermiddag
när Leif åkte i sin bil på väg 45 in mot Gällivare som han säger sig har
gjord den makabra observation....

...fanns på www.yetiforeningen.nu
men sidan är nere!


Rapport
Kiruna/Jukkasjärvi
finns en rapport från kyrkoarkivet!
http://www.scribd.com/doc/68071074/Skracken-i-Haukimaa

Häls/Joggan

Anmäl
2012-12-11 20:02 #3 av: Joggan

Edit....

https://www.flashback.org/t848564

Anmäl
2012-12-11 22:32 #4 av: Legaata

Tack för intressanta länkar. Minns du vad som sades om den här incidenten utanför Kiruna på 70-talet? Vad exakt var det som hade setts?

 

Haukimaa låter ju riktigt spännande. Men jag vet inte om man ska tolka det som en yeti eller som spökerier... Kanske det var en yeti som framkallade mardrömmarna för att skrämma bort folk från trakten? Jag tror ju knappast att ett spöka skulle riva sönder skinn för en fönsterruta.

Men jag får inte riktigt kläm på var det ligger. Vet duu närmre var det ligger någonstans?

 

Anmäl
2014-11-15 23:58 #5 av: Tildali13

Det där sista om att någon hade sett något stort och hårigt springa i skogen är väldigt likt en sak som hände mig och 3 andra kompisar förra vintern (2013)

vi skulle gå ut och gå med hunden. när vi var på väg hem igen så gick hunden upp mot skogen och morrade åt nånting, det var ganska mört så vi går inte riktigt vad det var men jag såg att den hade päls. Sen hör vi att hon som äger hunden helt plötsligt skriker: SPRING! jag kollade mot henne och såg något stort och hårigt med form av en man men var mycket större. så vi började springa så snabbt vi kunde mot huset. efter ca 10 meter kollar jag in i skogen och ser att varelsen springer bredvid oss. Och sen ser jag hur den springer längre in i skogen med en otrolig hastighet. Efter det såg vi den aldrig igen. Det var definitivt det läskigaste jag har varit med om.  

Anmäl
2014-11-16 09:21 #6 av: pirri17

Den såg ut som en jätte gorilla mycket större än vanliga gorillor och sen gjorde man fotavtryck och handavtryck med en vanlig apa och jämföra med stora varelsen och att den skulle ha utvecklat från en vanlig gorilla till en jättegorilla medans vi blev till människor!

Anmäl
2014-11-16 14:33 #7 av: tarantass

En pusselbit jag brukar sakna när folk talar om sådant här är våra egna bortglömda sägner om troll och jättar.

Anmäl
2014-11-17 07:58 #8 av: vinden är min mor

Vilken intressant tråd!

Jag har ofta funderat på om bigfoots är en länk till neandertalarna. finns det kvar en människo-apa eller en tidig släkting till oss och kan det vara vad vi kallat troll här i norden?

Anmäl
2014-11-18 19:27 #9 av: yamher

mountain monsters ;)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2014-11-20 11:48 #10 av: [kajmal"]

mitt möte ! läser ur min bok

Anmäl
2014-11-20 11:52 #11 av: [kajmal"]

detta hände ett par år tidigare i min gamla bostad, har funderat om det var densamma, men nu "osynlig"

Anmäl
2014-11-20 11:55 #12 av: [kajmal"]

tror även denna är densamma .............................

magiska träpinnar ? naturväsen

har skrivit om i min bok, att jag blev ombed att städa i ladugårde

citat: Jag är i ladugården och pysslar när jag märker att någonting kommer in. Jag kände att den, eller det ville att jag skulle städa i ladugården. Jag tittar på rännan på golvet som är full av skräp. – Jag lovar att städa, säger jag. Långt senare kommer en väninna på besök. Vi pratar och går för att titta på äppelträden. Hon stannar upp och tittar mot ladugården och frågar; – Har du hyresgäster i ladugården? – Nej svarade jag. Vi står tysta och tittar på äppelträden då säger hon; – Jag tror att det vill att du ska städa. Jag svarade; – Jag vet, har inte hunnit ännu, jag väntar på att få bort bilen från porten. Några veckor senare blev jag av med bilen och städade upp i ladugården.       slut citat:

nåväl jag går till ladugården en morron det innan jag städat                  precis i ladugårdsporten till höger ligger en hög med träpinnar ( den fanns inte där dagen innan)  den är ca 1,5 decimeter hög och innehåller en massa trädbitar   ca 1-2 cm tjocka och ca en decimeter långa,m   tänker först att det är skator , men det verkar konstigt. så tror jag mej förstå. att det är ännu en tillsägelse av mej att städa i ladugården.   så gör jag eferåt. jag styr försiktigt grenhögen till sidan intill porten

senare så kommer jag på att spara några så jag hämtar tre små trädbitar . och lägger i mitt vitrinskåp för framtiden, tänker att det kanske är spår av nån sorts strålning eller kraftfält i dem……………något senare så kommer min vännina i berättelsen på besök, så jag här åt ene två bitar ochså……….tror ochså att jag gav en till en annan tjej som bodde oss mej ett par, men kommer inte ihåg.

i varje fall nu en 7 -8 år senare ligger fortfarande några bitar kvar, så jag ska gå och hämta dem i morron

skickade en bild av ladugården till en spirutiell vän för några år sedan,  han sa att han kände någonting till höger om porten.  jag förklarade at det är där grenbitarna ligger som är kvar

så de kanske utstrålar nån energi av det som lagt upp högen

Anmäl
2014-11-20 11:57 #13 av: [kajmal"]

liksom  jag tror att det är denna alma som figurerar även här!

Anmäl
2014-11-20 12:06 #14 av: [kajmal"]

även så             http://ufonat.wordpress.com/2014/07/21/mitt-magiska-rum/

Anmäl
2014-11-20 21:17 #15 av: NiklasTyreso

Jag tror det är troll i skogen!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.