Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andar/Spöken

Vad säger man till barnen?

2012-12-03 08:36 #0 av: imke

Jag har tre barn i åldrarna 10, 3 och 2. Och till och med dom två yngsta har börjat prata spöken väldigt mycket på sista tiden. Om det har med halloween och bolibompa att göra eller deras morfars bortgång i april vet jag inte. Säkert det förstnämnda.

Men när dom pratar om det och leker så är spöken alltid farliga och elaka. Eftersom jag inte vet om dom ser eller hör något så vill jag ju ändå få dom att känna sig trygga med andar. Om det nu skulle vara så att dom märker av dom.
Att dom inte ska vara rädda och tro att dom är elaka. Utan trygga och lugna med allt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga eftersom dom är så små. Folk säger "Det finns inte spöken!". Men jag vill inte säga så heller..
Jag försöker säga att Ja kanske det finns spöken. Men isåfall är det väldigt snälla. Eller så är det bara morfar som vill komma och se så att ni har det bra.

Vad säger ni till er barn? Eller vad skulle ni säga om ni hade några?

Anmäl
2012-12-03 08:41 #1 av: Fjäril

Hej imke,

Till min minsta (fyra år) säger jag att "spöken är inte farliga". Nu talar hon mest om monster och verkar inte rädd, men ibland "står" det någon i rummet säger hon. Jag viftar inte bort det men jag frågar inte mer heller.

Jag tycker du verkar göra det bra. Det är fel att säga att det inte finns spöken eftersom det är deras känslor/tankar men man behöver heller inte göra det till en stor sak.

Jag tycker julkalendern i år kan vara ett bra exempel (att visa barnen) eftersom dessa "spöken" är snälla och ser inte alls så läskiga ut som de med vita lakan Glad

 

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-12-03 08:53 #2 av: imke

Har faktiskt kört med julkalendern! Tyckte det va jättebra :-D
Jag sa det att titta där, dom är jättesnälla spökena. Dom är bara lite busiga :-)

Anmäl
2012-12-03 08:54 #3 av: Fjäril

Haha, precis Glad

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2014-04-25 12:08 #4 av: Magi-cat

Jag kan tipsa om Cassandra Easons bok; "Barns psykiska förmågor".

Cassandra är sund och jordnära, själv mamma till flera barn. Hon vill genom boken hjälpa oss att se via barnets ögon, att skilja mellan fantasi och något annat, hur man tröstar barnet som haft mardrömmar. Boken är full av berättelser ur verkligheten.
Ett avsnitt ägnas åt tonåringar och den psykiska världen.

Cassandra Eason är en modern "häxa" (tror jag man kan titulera henne?) med stora kunskaper om folklore och naturväsen och skriver ofta lättsamt och humoristiskt.


Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.