Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Reinkarnation/Tidigare liv

Olika kön i tidigare liv?

2012-11-22 21:07 #0 av: Maria Katarina

Gjorde en meditation kring tidigare liv, och den här gången såg jag mig som en ung kille! I kortbyxor och keps. Kan man vara av ett annat kön i tidigare liv? Kanske en dum fråga, men jag blev lite paff! Ganska stilig var jag i alla fall, hihi :)

Anmäl
2012-11-22 21:08 #1 av: [NeferNefer]

Jag har varit såväl man som kvinna tidigare. Själen har inget kön, själen bara är.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2012-11-22 21:09 #2 av: grodprinsessa

japp det kan man ha varit =)

Anmäl
2012-11-22 21:57 #3 av: yamher

jodå absolut, fast oftast är man mer av ett kön men det beror p vad man ska lära sig ;) Visst har själen en identitet och "kön". Ibland kan man märka att det finns en kvinlig själ i en manlig kropp genom dess feniminitet (har inget med homosexualitet att göra) eller en manligt själ i en kvinlig kropp. Men inte alltid är det tydligt. Och saknar betydelse men kan ge en förståelse ;)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-11-22 22:50 #4 av: Maria Katarina

Intressant! Jag får forska vidare i det här märker jag, det är verkligen fascinerande!

Anmäl
2012-11-23 09:32 #5 av: Mimma7

Är nyfiken på hur man kan läsa av vilket eller vilka tidigare liv man haft. Måste man göra hypnos? Tycker det verkar lite läskigt. Jag har onaturligt starka känslor för vissa saker och föremål som jag själv inte har använt mig av i detta livet så jag måste snart försöka ta reda på vad det betyder.

Anmäl
2012-11-23 15:59 #6 av: grodprinsessa

Man kan gå tillbaka själv genom meditation men då hade jag rekomenderat att be dina guider om hjälp att hamna i ett ljust liv. Vi har ju själva inte alltid varit snälla och vi har inte heller alltid blivit behandlade bra. Så ett väldigt ångestfyllt liv är ju inte så kul kanske att gå tilllbaka till.

Anmäl
2012-11-23 16:38 #7 av: [Kottschejk]

Håller med, allting behöver inte vara trevliga upplevelser även om det gör oss en erfarenhet rikare:)

Det finns ju vägledda regressioner man kan göra tillsammans med någon som kan detta, lite likt hypnos skulle man väl kanske kunna säga.

Sedan finns även medium man kan anlita som då besitter förmågan att känna in på tidigare liv och få kontakt med andliga guider osv.

Anmäl
2012-11-23 17:07 #8 av: [Love_and_Joy]

Intressant, för jag tror precis att erfarenheter från tidigare
liv kan ge visdom och göra något gott av det.
Jag tror att jag var en man i tidigare livet, jag får en känsla av det.
Hur vet jag inte än.

Anmäl
2014-11-10 04:17 #9 av: pirri17

Alltid varit kvinna ända sen vikingatiden!

Anmäl
2014-11-10 13:25 #10 av: tarantass

Olika lärofäder och systembyggare säger ju olika saker om det här, och olika vanliga upplevare upplever olika saker. Något sätt att vetenskapligt kontrollera det är inte ens uppfunnet vad jag vet, även om man har samlat en del minnen som tycks enklast kunna härröra från tidigare liv. 

Kan väl också tänkas vara olika för olika personer eller i olika perioder. En del upplever bara ett kön, andra två. En del har en idé om att man kanske lever i "serier" av liv, fördjupar sig i en sak (t.ex. ett kön) i taget så att säga. Sedan är det ju svårt att säga vad det är man inte minns när man försöker gå tillbaka.

En reflexion jag gör är att så olika kulturer som män och kvinnor brukar leva i, och så svårt som de brukar ha att i grunden förstå varandra även i det "jämställda" nutida Sverige, kan man väl knappast samla någon allsidig mänsklig erfarenhet i bara det ena könet. Om det nu är det vi ska göra.

Anmäl
2014-11-10 15:54 #11 av: NiklasTyreso

Jan Guillou fick en gång frågan hur ha klarade av att beskriva även kvinnors känslor i sina böcker. Han svarade att det kunde han för han insett att män och kvinnor är väldigt lika.

Anmäl
2014-11-10 16:00 #12 av: tarantass

Ja, vi är väldigt lika. Kanske rätt konstigt egentligen när allt vi vet om kulturer i historisk tid tyder på att män och kvinnor nästan alltid lever sida vid sida i varsin parallellvärld snarare än tillsammans i fråga om arbetsuppgifter och umgänge.

(Missförstå mig rätt. Jag tycker jämställdhet och den frihet den medför är ett av historiens största framsteg. Men historiska och antropologiska fynd målar den dystra bild de gör.)

Anmäl
2014-11-10 16:54 #13 av: Hallonregn

Jag förstår inte.. om vi återföds och har olika liv för alltid
hur kommer det sig då att våra själar hamnar i "himlen" när man kommer till andra sidan? 

Förvirrad

Anmäl
2014-11-10 17:23 #14 av: tarantass

Till att börja med är det väl ingen som säkert kan säga hur det är (eller ens om det är något, om vi ska vara noga). Vi kan inte gå på så mycket mer än personliga upplevelser eller berättelser från folk som levde när de berättade dem. Sedan vet vi inte om det är lika för alla. Sedan, om det finns något på andra sidan, vet vi inte hur tiden funkar där eller om den ens finns så som vi känner den. Men även om den funkar som här kan man kanske tänka sig att man kan ta sig några tio- eller hundratal års paus mellan åtminstone vissa liv.

Men det kan ju vara intressant ändå att höra och försöka bedöma vad folk har att säga. Måste man få ihop allting? ;-)

Anmäl
2014-11-11 05:36 #15 av: pirri17

Jag levde på 1400-talet och på 1500-talet och 1600-talet och o.s.v. för att man levde inte så länge som vi gör idag till 70-80-95 års ålder. På medeltiden var det sjukdomar så folk blev bara vid 50-55 års ålder även de rika som fattiga och då var det svårt att bota fast man hade också örter och så men bättre med medicin idag. På 1800-talet var det en kvinna som dog av förkylning och varför? Kanske man levde i smuts oxh dålig hygien.Idag är vi starkare med immunförsvaret och pencelin och sånt!

Anmäl
2014-11-11 05:43 #16 av: pirri17

Jag fick 2 barn på vikingatiden efter det andra barnet dog jag 27 år gammal i barnsäng men idag skulle man nog överleva med komplikationer och sånt! Jag menar att man får bättre hjälp idag och på sjukhus men hemma måste man ta reda på hur man gör hemma som man bara gjorde förr!

Anmäl
2014-11-11 13:05 #17 av: NiklasTyreso

Jag har varit både man och kvinna i olika tidigare liv. 

Man känner och upplever lika oavsett kön.

Kön är bara en skilnad i utseende.

Könsroller är en social konstruktion.

Men man känner och upplever lika som man eller kvinna.

Anmäl
2014-11-11 13:33 #18 av: tarantass

Jag tror inte du förstår vad jag syftar på, NiklasTyreso. Sociala konstruktioner kan vara väldigt mycket. Vore det inga problem behövde det inte kämpas för jämställdhet, eller?

Det utbildas olika kulturer. Läs om hur "stamfolk" brukar leva, med helt olika arbetsuppgifter och olika religiösa ceremonier efter kön. Tänk efter hur vi själva levde i bondesamhället, oavsett samhällsklass – hur olika villkor som gällde efter kön. Tänk efter vad som "spontant" utbildar sig i våra dagar i skolor, på sociala medier och annat, hur reklamföretagen riktar sin reklam, könsmönster i politiska värderingar och allt möjligt annat.

Då kanske man också kan börja bli observant på alla konflikter och all tyst oförståelse (i stort och i privatlivets vardagliga småttigheter, igår och idag, här och på andra håll) som bottnar i bristande förståelse mellan könskulturerna. Det är inte frågan om att det inte har luckrats upp i fråga om umgängesvanor och acceptabla uppgifter (fast mindre redan i länder som Tyskland än vad vi gärna tror i Sverige) – men det finns kvar till och med hos oss.

Så nej, om det är så att vi vandrar mellan liv för att samla erfarenheter och bli allt "helare" vill jag ha en trovärdig förklaring av dem som hävdar att vi bara är ett kön. (Förutom att de måste förklara de minnen folk säger sig ha av flera kön.)

Anmäl
2014-11-14 12:55 #19 av: tarantass

… förresten räcker det ju att kolla in förhållningssätten till det den här sidan handlar om, inte för varje enskild person men sådär i stort, för att se en markant könsskillnad som rimligen måste ha rötter någonstans.

Anmäl
2014-11-18 19:37 #20 av: yamher

#13 om du ser det mer som om vi har ett liv på andra sidan och kommer ner till jorden då o då för att leva ett människoliv för att lära oss olika saker (som person, hjälpa andra i sitt lärande och hela mänsklighetens utveckling). Som om dessa människoliv vore roller i olika teaterföreställningar. När vi är färdiga "hänger" vi av oss rollen och fortsätter med livet vi levde innan. Mer komplext än så är det inte.

Mellan liven på andra sidan så är vi också skyddsänglar. Vi vakar över andra människoliv. Detta är en lika viktig del i vårt lärande som vår existens som att leva på jorden.

#18 jag förstår inte syftet heller med att vi bara ska ha ett kön i så fall kunde vi ju lika gärna leva som ett kön här på jorden. Klart det är skillnad på att vara kvinna eller man. Åtminstone tycks många män ha alldeles utmärkt fixat att våldta och ligga med otaliga kvinnor och kvinnor tycks föda barn som inte män kan.  Dessa har uppenbarligen helt olika syften.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2014-11-20 16:07 #21 av: LottaV

det jag har lärt  mig är att det tar ca 70 år efter att man dör och man födds på nytt och man vandrar på jorden ett ex antal gånger sen blir man en skyddsängel till en annan när den personen dör då lämnar själen jorden för att gå upp i det stora alltet eller Som vissa säger himmelen

Anmäl
2014-11-20 18:49 #22 av: yamher

ja ungefär så. 50-100 år ungefär. Först när man har gått över så brukar man finnas tillgänglig tills de som fortfarande lever på jorden frågar efter dig (brukar vara 1-2 generationer). Det ligger lika mycket lärdom att vara skyddsängel som att leva på jorden så är de lika viktiga och inte behöver du alla gånger leva en massa liv för att bli en skyddsängel. Dock beroende på vad som passar dig och vad du behöver lära och vem du skulle vara skyddsängel till/vilket liv på jorden som skulle passa dig så avgör det vad du ämnar vara/bli. Så finns det vissa som gör fler liv på jorden, andra mer som skyddsängel men de flesta gör nog hälften/hälften. Så det kan bli så att du blir skyddsängel till barnbarn, barnbarns barn eller någon helt annan.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2014-11-20 19:18 #23 av: LottaV

Skyddsängeln är alltid motsatt kön gemte skyddslingen

exempel: om skyddslingen är man så är skyddsängeln kvinna

Anmäl
2014-11-20 20:56 #24 av: NiklasTyreso

Det finns människor som tror att de har minnen från tidigare liv som inträffat ganska nyligen. 

Jag har ex hört om ett barn på 1950-talet som var rädd för tysktalande män med schäfer, för det hade minnesbilder från koncentrationslägren några år tidigare, trots att barnet var fött efter kriget. 

Anmäl
2014-11-21 16:05 #25 av: yamher

#24 Absolut finns det de som går ner tätare. Jag själv tex var i mitt förra liv min farfars mor och hon gick bort ca 10 år innan mig.

Det finns själar som nästan uteslutande lever på jorden och dem som knappt aldrig gör det. Det finns av alla sorter. men vanligast är att man varvar att vara skyddsängel med att leva.

#23 Håller inte med. Du kan absolut ha en skyddsängel av samma kön som du har själv. Min syster har min mormor tex och min make hade innan en manlig skyddsängel. Det finns faktiskt till o med dem som har tidigare liv som ett slags skydd (som skyddsänglar). Och de kan ju vara av båda könen.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2014-11-22 18:12 #26 av: Evigheten

Jag var en kille i mitt senaste liv, men har mest vart tjej av vad jag har sett. Trivs väldigt bra som båda. och jag har aldrig varit ''typiskt kvinnlig'' eller ''typiskt manlig'' i några av mina liv, utan jag har vart jag, samma drömmar, filosofier och samma strävan. Som andra redan skrivit, de är inte så stor skillnad egentligen, man är vad man gör sig till

Anmäl
2014-11-28 15:15 #27 av: Pololuka

Låter mycket intressant och se vad jag eller vem
Jag var i min tidigare. Hur kan jag göra om jag vill veta
Om min förra liv? Tips?

Anmäl
2014-11-28 18:46 #28 av: NiklasTyreso

Tar inte skyddsänglarna slut någon gång?

För 12000 år sedan hade hela jorden en befolkning på max 10 miljoner människor, ungefär lika många som det idag lever i Sverige. 

Idag lever det mer än 7 miljarder människor på jorden (=7 tusen miljoner).

http://sv.wikipedia.org/wiki/Världens_befolkning

För 12000 år sedan måste det alltså ha funnits otroligt mycket skyddsänglar per levande person, jämfört med idag. 

Hur tänker ni om det? Hade stenålderns människor 1000 skyddsänglar per person men vi idag har bara en var?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.