Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Upplevelser

Småfolk, tomtar och troll...

2007-04-18 12:39 #0 av: Marwe

Jag läste på Ylva Trollstiernas sida att hennes mamma pratade med eller såg småfolk. Läste även Pehr Trollsvedens bok "Lär dig tala med djur" där han berättade om en häst som hade småfolk som sov i manen på nätterna. Blev glad att höra det, när vi hade hästarna hemma så undrade jag och min syster hur hennes häst lyckades få tovor i manen bara från kvällen innan till morgonen därpå. Tolkar det som att vi har någon som gör små "hängmattor" på nätterna. :-)

Är det någon här som har tomtar på loftet, ser troll eller vättar i skogen och småfolk omkring sej? 

Det skulle vara väldigt intressant att höra om ngn har ngra erfarenheter av naturväsen./Mvh Marwe

Anmäl
2007-04-18 12:42 #1 av: [Driva]

Det är typ de enda jag inte upplevt små knytt som jag kallar det (tomtar, troll vättar osv), skulle så gärna vilja träffa eller uppleva det!

Anmäl
2007-04-18 12:51 #2 av: galder

När älste sonen var 3 år var han med pappa i parkeringshuset för att hämta bilen.Helt plötsligt börjar ungen kuta iväg mellan bilarna,böjer sig ner och letar under och emellan,bakom och framför dom parkerade bilarna.När pappan frågade vad han höll på med ?-svarade han att han såg en tomte som sprang iväg-det var tomten han ville se igen!....Inte på loftet men i parkeringhuset-det ni.....jag glömmer det aldrig!

Anmäl
2007-04-18 12:54 #3 av: [Driva]

min mamma beättade att hon hade än dröm (eller hon tror det var en dröm iaf) när hon var yngre att det kom in en tomte i hennes sovrum och var asförbannad och skällde ut henne och sen gav henne en rak höger.

När hon vaknade på mogonen hade hon en stor fläskläpp, och inhet runt sängen hon kunde slagit i... 

Anmäl
2007-04-18 13:25 #4 av: galder

Jag hade flyttat hemifrån till egen lya.Men skulle sova över i föräldrahemmet. vi hade en gammal kökssoffa i allrummet,fönstren och balkongdörren var precis intill.På natten vaknade jag (liggandes i soffan som kändes som en kista-nersänkt och trång)Jag frös-balkongdörren stod på vid gavel-mammas trådgardin låg rakt över mig och jag tänkte gud nån vill ta livet av mig!Det var 20 minusgradet ute och jag såg en tomte som hukandes satt på balkongolvet och tittade på mig-för att sen försvinna.Han hade röd mössa och grå jacka,han var inte snäll det syntes på ögonen.....Jag tänkte att brorsan kommit hem och för att jäklas öppnat balkongdörren men han var inte hemma ens.I denna lägenhet pratade en kompis till brorsan om tomtar-hon skulle sova över-men gjorde det bara en gång sen aldrig mer.

Anmäl
2007-04-18 13:31 #5 av: galder

Konstigt-att du tog upp detta.Har glömt av...inte tänkt på det på låååång tid.......

Anmäl
2007-04-18 13:33 #6 av: zeretki

Den övernaturlig "linje" som jag är inne på har ju mycket med naturen att göra, så jag är mycket intresserad av naturväsen och knytt. Min syster säger att hon har sett en tomte när hon var liten, själv har jag inte sett någon.

Jag gjorde en ceremoni en gång med två vänner och jag spelade på en liten träflöjt, helt improvisert - jag kan inte spela efter noter utan kvittrade bara. jag kände att hela luften var fylld av energi och det liksom tinglade i huden.

Efteråt sa de andra två att det var älvor som dansade runt mig, som de liksom kände av eller såg, jag vet inte exakt. :)

Anmäl
2007-04-18 13:52 #7 av: soulwings

  

                Finns det någon som har någon erfarenhet av älvor?

                De är såååå söta!

Anmäl
2007-04-18 14:31 #8 av: [Driva]

För mig finns det två olika älvor, en älva är en varelse som dansar i dimman och som lurar in folk i dansen så de försvinner elr aldrig blir sig själva.

Sen finns det irländska fairys de är de med vingarna som flyger runt. De tror jag kanske inte är elaka men tycker m att jäkls med folk fast det är mest bus.

 

Anmäl
2007-04-18 14:49 #9 av: dilba

Jag har bara tomtar på loftet i den mening att jag är helsnurrig. Men jag ställer alltid ut gröt åt en ev. gårdstomte för säkerhets skull.

Anmäl
2007-04-18 15:05 #10 av: drutten53

hej..klart tomten finns..kokar ALLTID gröt till han varje jul..ställer ut på balkongen..älvor  ja finns..ser dom dansar runt lamporna ute..dom är självlysande..sen sänder jag mina älvor som jag har..kram på er i solen.

Anmäl
2007-04-18 17:01 #11 av: helenaK

Min farfar var 104 år när han dog,och som barn var han uppväxt på bondgård han var helt övertygad att han såg en tomte en gång när han tidigt en morgon skulle ut i ladugården.han beskrev tomten som  en liten,ca 50 cm hög,gråklädd med grå luva..han brukade säga att ögonen dom glömmer jag aldrig.På den tiden när han var barn så var man rädd för tomten och det var väldigt viktigt att inte göra tomten missnöjd för då kunde allt gå snett på gården.Det var alltid roligt att höra på farfars historier.han drömde alltid sanndrömmar ochså och spöken hade han otroligt många historier om.

Anmäl
2007-04-18 17:19 #12 av: Marwe

Ååå jag tycker att det är jättespännande att höra vad ni upplevt/hört i detta ämne!

#4 Galder, kan du beskriva ögonen? Undrar om dom kan ha sett arga och stirriga ut? Som ormen i Djungelboken-vadhannuheter-som hypnotiserar Mowgli ungefär:-) Hoppas att du förstår vad jag menar. Skrämmande upplevelse!

/Marwe

Anmäl
2007-04-18 20:07 #13 av: galder

Ja,ögonen var väldigt svarta+/arga allt gick så snabbt och inget vänligt i ansiktet -snarare skadeglädje...Den var inte vänlig alls-där fick du ungefär.....

Anmäl
2007-04-18 22:23 #14 av: reba

Jag har fått av ett par nu döda släktingar olika ramsor som man ska läsa typ om man kommer till ett nytt ställe och ska övernatta där, då börjar man med att fråga om lov, av dom som lever el äger jorden, på finska säger man maan haldiat, säkert felstavat, men låter så. Av dessa två personer fick jag även ta emot gåvan att stoppa blod. "hejda blodflöde i sår" samt bota eksem mm. Det här paret bodde och levde i ett med naturen i norra Norge och dom var helt underbara. Så dom små under jorden finns.

Anmäl
2007-04-19 20:40 #15 av: berry892

Jag har alltid velat se en älva och jag hoppas jag får göra det någon dagGlad

Anmäl
2007-04-20 11:29 #16 av: Marwe

#13 Tack!

Anledningen till att jag undrar i detta ämne är att jag tycker att vi har ngra väldigt påtagliga energier i vårt fritidshus. Vi sover 2 vuxna och en ettåring i samma rum och efter flera nätter med störd nattsömn (vaknar av att ngn/ngt som jag inte kan se står brevid sängen, väldigt påtagligt!) så är plötsligt ettåringen vaken mitt i natten(sover i vanliga fall som en sten)och hoppar och leker i sin spjälsäng med ngn utanför och jag känner energi!

Trött som jag är kisar jag mot hans säng och förnimmer två små figurer vid hans säng som verkar ha roligt! När jag ser klart så ser jag naturligtvis ingenting men grabben är i sitt esse och skrattar och tjuter av glädje på samma sätt som när hans storebror busar med honom. Lägger mej ner och tänker; shit, vad gör jag nu? Vill helst inte uppmuntra till ngra nattliga lekstunder men låter dom hållas. Efter att ha iaktagit en stund så säger jag; ursäkta, men nu skulle vi behöva sova resten av natten. Ni får komma tillbaka en annan gång.

En stund senare så lägger sej grabben ner, stoppar nappen i munnen och somnar!

Det har hänt andra saker också så ibland känns det som om halva skogen har flyttat in. Har aldrig känt det så här förrän nu i vår och har faktiskt inte trott på tomtar och skogsväsen riktigt. Nu verkar det som om dom ska visa att dom finns! Inga älvor än så länge :-)

Anmäl
2007-04-20 18:50 #17 av: citronblomma

Man vet inte riktigt OM man skall tro eller VAD vad man skall tro om "småfolket".

Dock hade jag förra sommaren en konstig upplevelse.Jag gick och lagade staket vid ett hage som ligger ut med havet.

På den sidan jag gick växer en bit skog in i hagen.Helt plötsligt började en massa mummel,prassel och lustiga läten i från marken jag gick på att höras.Jag blev så himla rädd att jag stuttsade där ifrån fortare än kvickt !

Mkt märkligt.

 

 

 

Anmäl
2007-04-20 22:46 #18 av: [Driva]

kom på att jag kanske vart med om en sak.

Jag och en kompis var ute och red i skogen, på en stig vi brukar rida, på den stigen går det en avtags stig som man rider av på.
Plötsligt hör jag som ett skrik inne från skogen, jag säger inget men efter ett par minuter så frågar min kompis "Hörde du de där?" Ja svarade jag... Det blev plötsligt välidgt väldigt kallt, den här dagen var en het sommar dag, så det var inte att vädret var kallt.

Vi red och red längsstigen men hittade inte avtagsstigen trots att vi letade, tillslut red vi till baka och började om då var den där! Och den är rätt stor så det är svårt att missa den. Ja vi red iaf vidare.

Plötsligt hör vi  nåt som låter som  stallägarens röst som ropar och plingar i en klocka. Väldigt konstigt för vi är ganska långt ifrån bebyggelsen och vi har inte vart ute spec länge så de borde inte leta efter oss..
PÅ ett ställe på stigen strax efter vi hört plingan och ropen så skyggar hästarna inte båda på en gång utan båda på samma ställe.. och det fanns inget ovanligt där.

När vi kom tillbaka frågade vi om någon ropat på oss och de hade de inte. Båda två frös resten av dagen trots at det var typ 30 grader.

Kanske var det småfolk? 

Anmäl
2007-04-20 23:58 #19 av: Ankie

Min exkilles morfar hade småfolk hos sig som han pratade med. De satt i en liten stol bredvid honom i sängen när de pratade sa han, och jag trodde honom.

Anmäl
2007-04-22 15:05 #20 av: drutten53

tomtar-troll-småfolk-vättar-älvor.näcken-änglar klart dom finns..det är bara att var uppmärksam på dessa små små väsen...för folk har ju bara inte hittat på dessa...själv har jag huset fullt..både med änglar och älvor...tomatrna kommer hit till jul..vättarna ser man bland ladugårdarna..näcken kan man höra spela vid forsen en tidig morgonstund...

just nu har jag gjort färdiga mina små duvor...sänder en bild på dessa små duvorna... tänker försöka göra änglar oxå..kram på er alla

Anmäl
2007-04-23 11:54 #21 av: Fdtr

Ibland undrar jag om det är lättare att se "skrymt" på landet? Ungefär som att stjärnorna syns mycket bättre utanför stan eftersom stadljuset inte stör. I stan finns kanske så mycket annat som stör att vi inte lägger märke till småfolket? Eller så kanske de flesta inte gillar stadsmiljö?

Har själv bara sett saker i ögonvrån ute på landet och har en gång haft förmånen att se älvorna dansa. Dimmorna som låg i hagen började helt plötsligt röra sig och få "substans".  Det kändes som det inte gått någon tid alls men jag måste suttit på trappen i över en timma och var stel och kall när jag "vaknade till".

Tror inte att jag faktiskt hade somnat på trappen. Jag hade vaknat av mig själv  tidigt, tidigt en ljuvlig  sommarmorgon och gick ut med en kopp te för att njuta av tystnaden och se solen väcka världen.

Anmäl
2007-04-23 13:50 #22 av: dilba

wooow! Jag vill också se älvdans! Visserligen tror jag att jag gjorde det när jag var barn vid flera tillfällen men jag har svårt att tro det själv, jag har hittat på en massa förklaringar till varför dimman gjorde så. Skulle vilja se som vuxen!

Anmäl
2007-04-23 13:50 #23 av: bjarvamor

Hej!

Visst finns det mycket spännande saker i naturen. Själv har jag sett en ljuslåga i skogen och även sett det komma flera rökpuffar från en stubbe som det troligen bodde små tomtar i. På samma ställe såg jag ett riktigt stort vackert troll som satt lutad emot stugväggen. När jag skulle visa en annan person trollet så var det naturligtvis borta.

I den lilla stugan i skogen fanns en liten altan och över räcket dök det upp en linje som ringade in hela altanen. Den såg ut som en elledning fast lite vitare i färgen. Den gick också över trappan så jag var tvungen att kliva över den när jag gick in och ut. Vågade inte gå rakt igenom den, och personen som jag var med i stugan trodde att jag hade blivit tokig. Är det någon som vet vad detta var? Själv har jag ingen aning, och har aldrig tidigare eller senare sett detta fenomen!

Bjärvamor

Anmäl
2007-05-01 05:42 #24 av: bjarvamor

Hej igen!

Ingen som har en aning om vad den vita linjen runt altanen var för något?

Anmäl
2007-05-01 10:08 #25 av: MariaJ

Jag skulle gärna vilja berätta att jag har sett näcken vid en bäck en gång. Det var faktiskt en upplevelse, då jag inte trodde mina ögon först. Han satt så fint brevid den ganska stora breda porlande bäcken. Jag upplevde även älvor där. Jag tror han hade dem med sig för de förjde med honom då han helt plötsligt gick i vattnet för att sen gå upp på en sten i bäcken och sätta sig där.

Det var en upplevelse som jag aldrig glömmer, för jag trodde inte jag skulle få uppleva något ...men det var väl just därför han visade sig.

Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-05-12 01:35 #26 av: Emmahpemma

jag bodde en vinter i min farfars hemgård, (även min far är uppvuxen där). Jag bodde ensammen i denna stora norrbottensgård, och nattmänniska som jag är, såg jag mycket, och Kände av mycket olika.

Jag bodde i denna gård för att jag tog hand om ett stall med hästar i andra änden av byn, en kväll då jag gick hem från stallet stod en hel massa "Tomtar" och väntade på mej. Det var sent, och jag var troligen den enda som var vaken i hela byn. (Förutom dessa "tomtar" då...) När Tomtarna såg att jag kom rasslade det till och dom sprang upp till den numera djurlösa lagårn och slog igen dörren efter sig.

Hörde även ett barn som sprang i trappen till övervåningen. Men det vet jag vem det är. Min farfars syster drunknade då hon var i 5årsåldern. Har frågat henne varför hon bara gör sej hörd på nätterna, fick till svar "ni springer ju omkring överallt på dagarna, kan ju inte hoppa i trappen då, alltid nån som springer omkull mej" Skrattande Sen skrattade hon så hon kiknade och kilade iväg igen.. men började göra sej hörd dagtid också efter det..

Min farmor (tror jag) finns också i det huset. Hon ställde undan min thekopp en dag då jag satt vid köksbordet och var bara SÅ trött. thekoppen stod helt plötsligt på diskbänken och någon klappade mej på huvudet och tyckte jag skulle lägga mej en stund. Glad

 

men för att återgå till tomtar och troll...... har sett, hört och kännt av  så mycket olika "väsen" att det skulle bli många sidor långt om jag skulle berätta allt. Men det gäller att hålla sej på god fot med de små, annars får man det jobbigt..... har jag märkt... Generad

Anmäl
2007-05-12 21:54 #27 av: Marwe

En del härliga upplevelser!

#26 För min del så får du gärna berätta mer när du har tid & ork. Blir också rätt så nyfiken när det gäller att "hålla sej på god fot"? Men du behöver inte berätta om du inte vill Glad Tycker att du var tuff som bodde själv i ett så stort hus, själv har jag hunden (som njuter obeskrivligt) i sängen när min man är borta på natten. Rätt så fegt eftersom hon inte ens får närma sovrummen i vanliga fall..Generad 

 

Ha en härlig lördagkväll allihopa - jag ska hålla tummarna för The Ark!

Anmäl
2018-05-28 15:28 #28 av: helensb

Ser att det var över 10 år sedan någon skrev men tycker detta är så himla intressant och jag tror stenhårt på att alla typer av småfolk existerar. Men tror ni att detta endast är i sveriges skogar eller tror ni att dem kan finnas utanför sveriges gränser? Det pratas ju inte om dem någon annanstans än i Skandinavien.

Anmäl
2018-05-28 17:03 #29 av: Wonnalesan

Hejsan!

Min mamma var synsk och i ungdomen var hon och dansade flera mil hemifrån.Hon fick dansa med en kille hon gillade , men de andra cyklade hem tidigare än hon. När hon skulle cykla på den smala vägen genom skogen och kom till en brant backe gick hon av cykeln. Då såg hon en liten tomte med lykta gå bredvid henne. Hon blev inte rädd utan kände sig trygg. När hon kom fram ur skogsbrynet tackade hon för sällskapet och satte sig på cykeln igen, då var han borta.

Jag har sett en figur vid min säng en gång, men det var en obehaglig figur, han gjorde magiska rörelser mot mig i sängen och armarna var som knotiga grenar. Det är 40 år sedan ungefär...Mvh/WL

Anmäl
2018-05-28 17:33 #30 av: [Lilla spöket pheme]

Småfolk är mina bästa vänner, dom finns där med mig i min vardag morgon som kväll.

För mig är det en naturlig vänskap som stiftades för många år sedan och jag tror att alla människor någon gång mött och stiftat bekantskap med våra olika väsen som finns bland oss hela tiden.

Första gången jag idag kan minnas så var jag i sexårsålder och stod öga mot öga med en tomte sen har möten avlöst varandra genom åren som gått och vi har fått ett så fint samarbete och det gör jag nåt av idag genom att låta andra få kontakt med sina olika väsen.

Det berättas och talas för lite om tomtar och troll idag men vi glömmer bort att dom är en del av vår vardag och framför allt vår natur och vilka under dom gör i våra liv om vi bara öppnar våra hjärtan och släpper in dom på ett rättvist sätt.

Anmäl
2018-05-28 19:33 #31 av: Wonnalesan

Undrar om det är andra dimensioner som nuddar vår tillvaro. Kanske inte mer underligt än så? Mvh/WL

Anmäl
2018-05-28 23:01 #32 av: Empaten Martin

Efter att läst igenom denna tråden kom jag att tänka på en sak jag avfärdat som en halvdröm men måste nog fundera om igen! Det var ett gammalt hus som min mamma hyrde ett tag. Jag hade alltid känt obehag i det huset och så en kväll när jag skulle sova kollade jag in i ena hörnet intill sängen och där satt vad som såg ut att vara en gammal kutrutig gumma med ett elakt flin i ansiktet och höll en släckt lykta framför sig. Jag fnös till och sa jaha och vad skulle det vara för otäckt med dig nu då? Då börjar lyktan lysa upp i det där kusliga självlysande grönaktiga ljuset och då blev jag rädd kan jag säga! Jag drog täcket över huvudet fortare än kvickt och när jag kickade fram igen så var både hon och lycktan borta.

Anmäl
2018-05-29 14:28 #33 av: DinoD

Vad kul att läsa jag har en bekant som alltid pratar om småfolket

Kom på medans jag läste inläggen att jag själv har ett starkt minne av en ”dröm” som jag vet inte var en dröm men det hände under natten. Jag var väl runt 7-8 år och jag hade mycket problem med sömnen när jag var barn. Led av mycket mardrömmar och sömnparalyser väldigt ofta, så ofta att jag var rädd för att sova.

Ibland hände det att jag gick i sömnen minns en gång att jag vakna upp i trappen ståendes när jag var runt 10 år. Men de gånger det hände så var jag medveten när jag gick alltså jag såg allt runt omkring men min hjärna var avstängd.

Men den här ”drömmen” minns jag tydligt allt var så annorlunda mot mina mardrömmar och de gånger jag gick i sömnen. Jag blev ”väckt” tydligt i min mammas säng av massa tomtar och älvor som flög runt och troll som gick runt i hallen. Dom var överallt. Jag var lite halv snurrig av att nyss blivit väckt och jag minns att de hyschade till mig att jag skulle vara tyst och följa med. Jag ville inte så de började bära min madrass och mig de hann bara bära mig till fotändan av sängen o sen la de ner mig och sprang iväg allihop. Jag ”vaknade” i samma stund av att jag låg på golvet jämte sängen vid fotändan på min bäddmadrass... När jag sen försökte berätta för min mamma så trodde hon inte på mig, hon trodde inte på mina sömnparalyser heller haha så det var ingen idé. Men jag minns ännu så starkt allting den natten hur det kändes som jag och madrassen ”svävade”. Det var inge läskigt alls mer spännande och jag var så ledsen när jag vaknade för att jag inte fick följa med.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.