Annons:
Etikettövrigt
Läst 5988 ggr
Bengt-Olov
2008-07-13, 15:36

Är pyramiderna ett SPRÅK!?

Vad får ni "paranormala" för känslor, bilder etc. när ni tar del av svensken Peter Casperssons upptäckt, att det mest intressanta med Egyptens pyramider inte är själva konsten att föra upp byggnaderna, utan det geometriska-matematiska-gemetriska språk som konstruktörerna med pyramidernas konstruktion, byggt in:

http://www.caspersson.net/

NI FÅR BARA INTE UNDGÅ ATT TA DEL AV DETTA!

Detta ska enligt Caspersson visa på att pyramiderna näppeligen inte är byggda av några egypter (utan endast har tagits över av dessa), utan av ett folk med en betydligt högre intelligens. Detta ska vara denna civilisations sätt att kommunicera med andra civilisationer (kommande på jorden, t.ex. oss, och/eller civilisationer på andra platser i universum). Detta språk ska ha valts då kommunikation med matematik innebär en kommunikation med ett språk som är oföränderligt i tiden, till skillnad från de språk såsom vi "känner" språk, ständigt är något som förändras. Ja, men också för att det är ett språk som är universiellt och uppfattningsbart för alla former av (tillräckligt) intelligent liv…

Allt detta har också många kopplingar till bibeln… Även om jag inte alls är det minsta troende, så finner jag det synnerligen intressant!

Annons:
Elisabeth-J
2008-07-13, 15:41
#1

Intressant, hinner inte kolla det just nu men ska göra det senare idag :)

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Trisha
2008-07-13, 15:50
#2

Vad intressant!! Ja, nog har frågorna dykt upp inom en när man skådat dessa fantastiska perfekta verk! Jag tror vi har massor framför oss som kommer att avslöjas för oss. Nu ska jag gå in o ta del av detta.

Tack för tipset!

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

stina63
2008-07-13, 15:58
#3

Mycket intressant de jag läste. En hel del matematik som man har förträngt sen skolan..

Jag har läst om just detta någonstanns att det är mycket matematik inblandat och att det är en mycket intelligenta personer som har byggt pyramiderna. Tror säkert att det har en viss samband med bibeln. Mycket intressant.

[MargaretaA]
2008-07-13, 17:45
#4

wow… 

Kanske är det dags att studera även stråcirklarna med matematik/geometri-glasögonen. Vad får vi då veta?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2732509.ab

Maggan

cillaj
2008-07-13, 17:53
#5

Väldigt intressant, har sparat sajten i mina favoriter, kan vara bra att ha i framtiden.

 Tack för upplysningen. Ska läsa mer ingående senare.

Kram cilla.

mariaef
2008-07-13, 18:18
#6

Väldigt intressant läsning! Tack!Glad

Annons:
melia
2008-07-13, 18:28
#7

har läst och kliat mig i huvet Fundersam och kännt mig allmänt korkad Cool jag som knappt kan gångertabellen fattade inte mycket av det där Oskyldig men det var trots min begränsade matematiska kunskap en väldigt intressant läsning Glad

sven-g
2008-07-13, 18:49
#8

Ni kan ju läsa Von Däniken han hade teorier om detta ämne. Men jag tror att vi inte ska underskatta våra förfäder, dom kunnde mycket mer än vi kan föreställa oss.

bjprofit
2008-07-13, 18:53
#9

Jag har sen 10-11 års ålder varit helt övertygad om att "vi" inte byggt dessa pyramider och är så fortfarande. Ska bli spännande att läsa om Casperssons upptäckt :-)

"Om inte NU........när då?"

"Vad som än händer......så är det OK"

moonflower
2008-07-13, 18:56
#10

Tack Bengt-Olov, för intressant läsning och har även läst artikeln som #4 magpie tipsar om - också väldigt intressant. På Utomjordiskt iFokus finns mer att "sätta tänderna i" - bland annat en hel del bilder på dessa stråcirklar - väldigt vackra och spännande…!

eggebanroth
2008-07-13, 19:13
#11

mycket intressant, tack för tipset.

Egge

Bengt-Olov
2008-07-13, 22:08
#12

Jo, men visst är det intressant… Ja, och särskilt för att det verkar vara så mycket annat - både andra fenomen och andra teorier som kopplas ihop med detta. Genast kommer man ju förstås att tänka på alla korncirklar, som ni påpekar, men det finns SÅ mycket mera… Håller på att jobba på en liten sammanfattning…

Bengt-Olov
2008-07-14, 19:49
#13

Frågar igen här

- Vad får ni "paranormala" för känslor, bilder etc. när ni tar del av svensken Peter Casperssons upptäckt, att det mest intressanta med Egyptens pyramider inte är själva konsten att föra upp byggnaderna, utan det geometriska-matematiska-gemetriska språk som konstruktörerna med pyramidernas konstruktion, byggt in!?

Annons:
[Hellas]
2008-07-14, 21:25
#14

Det är otroligt intressanta och hissnande tankar och inte helt orimliga.
jag hörde för väldigt många år sedan att det hittats gamla målningar, ristningar som daterades till Jesus liv här på jorden.

Det visade en man med en gloria på sitt huvud, han befann sig i något som liknade en rymdfarkost, som en av dagens raketer som far iväg med en eldskvast där motor sitter.
Är det något som Du själv hört talas om?

Själv har jag frågat många om detta men ingen verkar ha läst om detta.
Jag tror att jag kan ha hittat artikeln i illustrerad Vetenskap som jag läste under flera år men jag kan lika gärna ha snappat upp det via TV. Jag minns inte.

Intressanta tankar är det dock och för min del känns det mer troligt att en högre inteligens av människor varit involverade i Pyramidernas uppkomst än om de inte varit det.
Då ska man komma ihåg att "gröna män" för mig, känns mer märkligt och skumt än vad det är att prata med en söt gammal tant som avled för 20 år sedan *Ler*!
Men som sagt, detta köper jag faktiskt!

sven-g
2008-07-14, 22:11
#15

#14 Detta var vad Däniken skrev om.

[Hellas]
2008-07-14, 22:20
#16

#15 Om Jesus………eller vänta, nu känner jag att jag missat något relevant Generad

[Hellas]
2008-07-14, 22:32
#17

#15 OK, nu är jag med *S*……..vet Du om det finns vetenskapliga belägg för att det verkligen stämmer med de fynd som påstås ha hittats eller om det bara är teser utan dugligt bevismaterial.
Jag vet ju att det påstås att det funnits en hel del material som beskriver Jesus och den tid han representerade men som väldigt påpassligt försvunnit via präster eller annat.
Jag kanse är lite väl dramatiskt och har sett för mycket på TV men tanken är ju spännande, likaså, om det skulle bevisas att en högre inteligens enligt Caspersson, faktiskt funnits, hur skulle då all varldens religoner reagera……….
Hela den världen ställs ju direkt i en helt annan dager….eller??

Bengt-Olov
2008-07-14, 23:19
#18

Nu kommer du in på något som gör det lämpligt att hänvisa till teorin om hur en stor del av alla nu levande religioner ("naturfolks" undantagna) har hur mycket som helst gemensamt (såvida detta kan sägas BARA vara en teori), och att alla dessa emanerat från en ursprunglig "gemensam" religion - astrologin… I mina ögon är det hur sannolikt som helst, att så är fallet…

Se första delen av internetfilmen:

http://www.zeitgeistmovie.com/

(Fast den verkar inte fungera just nu)

Bengt-Olov
2008-07-14, 23:57
#19

Det finns ju egentligen hur mycket som helst att säga om och peka på som stödjer att den här mängden religioner har stora delar gemensamt, och även att orsaken till detta är att de har ett gemensamt ursprung. (Orsaken till att de utvecklades åt olika håll, har väl kulturella förklaringar. Dock har religionerna det gemensamma här också, att de började att formas om till olika maktinstrument. Om den ursprungliga religionen på "den gamla goda" tiden var ett maktinstrument det också, må väl vara hänt, men om man får spekulera, så kanske det inte var så… Det var väl allt eftersom jorden börjades att odlas, och den tidigare genom evolutionen formade sociala organisationen förändrades, som det blev mera lönsamt för dem som fick ekonomiskt övertag, att utnyttja andra, än att alla delade bytet från den gemensamma jakten, om man får spekulera lite till…) 

För att redogöra för EN aspekt vad gäller hur astrologin formats om till en religion såsom vi ser religioner (i väntan på att filmen ska fungera), och knyta an till den religion som väl ligger oss närmast, KRISTENDOMEN, och samtidigt också anknyta till pyramiderna. (Gjorde tidigare en sammanfattning av filmen, och en del annan "fakta" som hör till och som jag funnit på andra platser.):

Vad som tydligen framgår i bl.a. pyramiderna, är att jungfruföderskan Isis i den egyptiska solmyten, i själva verket är den mytomspunna och i stjärnbilden Stora hunden så starkt lysande (närmast gnistrande) stjärnan Sirius, och att Osiris är en av stjärnorna i den stjärnbilden som benämns som Orions bälte. Det måste ha varit i den egyptiska kulturens vagga, som Sirius kom att bli identifierad som gudinnan Isis, om emellertid knappast tidigare än 10 500 år f.kr., då stjärnan Sirius uppenbarligen inte sågs på himlen från Egypten innan dess. Inte helt osannolikt kan myten om Sirius som just en jungfrugudinna ändå ha sitt ursprung så tidigt i den egyptiska kulturen, mot beaktande av att stjärnan enligt mytbildningarna sägs ha setts första gången när stjärntecknet för Jungfrun gick upp i öster.

Vad som emellertid anses ha format myten om de fyra syskonen och Isis jungfrufödelse, är en viss stämningsmättad rörelse i rymden som Sirius en gång i tiden gjorde, vilket inträffade - som man räknat fram - omkring 3 300 år f.kr. Då ska uppenbarligen inte bara de tre stjärnorna i Orions bälte (som kom att motsvara Isis tre syskon i solmyten - Osiris, Seth och Neptunys) legat i band, utan även stjärnan Sirius - och, ytterst på detta band av därmed fem himlakroppar, vår egen sol, som då på morgonen "steg upp ur havet" (vilket måste ha varit Röda havet)… Detta skeende, där barnet som föds från Isis sköte, motsvarar solen, skulle då vara förklaringen till att solen - Horus - tillkommen i hor (genom ett utomäktenskapligt sexuellt umgänge), möjliggjort endast genom guds verk (befruktningen gick ju till på ett högst mirakulöst sätt), och att solen således kom att betraktas som guds barn.

På samma sätt som t.ex. Jesu födelse såsom myten anger faktiskt inte sker rent biologiskt, på jorden, utan endast rent bildligt, på himlen, så är heller inte Jesus födelsort Betlehem (som är en översattning av "House of Bread"), en plats på jorden, utan en plats på himlen. När solen passerade den stjärnhimmel såsom den såg ut vid skördetid, i augusti, så var det den stjärnhimmel som enligt zodiaken gick under namnet House of Bread.

(Måste säga att jag just nu inte får ihop det sista - tidpunkten augusti - med det första, som väl avser 25 dec… Jaja…)

[Hellas]
2008-07-15, 00:08
#20

#19 På tal om det sista…Jag trodde det var helt klarlagt idag att Jesus födelse inte kunnat ske i December månad.

Det sämsta med mig är ju att jag bara lyssnar med halva örat och inte lägger just sådana här saker på minnet men de jämförelser man gjort, vad jag vet, med berättelsen och framförallt detaljer så kan födelsen inte ha varit i december utan jag har också för mig att det handlar om hösten.

Att vi firar i december har med den gamla kyrkans okunskap helt enkelt.
Tyvärr kan jag inte peka på källor heller men det finns säkert andra som kan.

Annons:
Bengt-Olov
2008-07-15, 00:35
#21

Jo, många uppgifter på internet talar för just detta. (Det som står på internet är väl sant!?) Får känslan av att man tror att det kan ha varit för att blidka nordeuropéerna, som länge trodde på sina fornnordiska gudar, och hade sitt midvinterblod ungefär vid den blivande juletiden… (Tja, en motsvarighet till att de kristna såg till att göra en dödsstöt mot de asatroende, genom att bl.a. placera domkyrka i asatroendefästet Uppsala…)

Bengt-Olov
2008-07-15, 00:51
#22

Jaja, hur får vi ihop det här nu då!? :-)

Fram tills för c:a 12 500 år sedan, så hade vi en civilisation som var betydligtintelligentare än oss själva. Vi utgår från att "myten" om kunskapens ö Atlantis inte var något myt, utan att det framförallt var där som den intelligenta civilisationen verkade. Vi utgår också från att vi verkligen hade att göra med en katastrof på jorden (typ det här med jordskorpans som rörde sig i samband med att istiden övergick till ett mer varmare klimat), som fick Atlantis (Antarktis) att gå under, och hela (eller i varje fall stora delar av den högre civilisationen med den)…

Jonnis
2008-07-15, 00:54
#23

intressant…möjligen, men eftersom jag inte tror "på bibeln" så är detta svårt att tro också.

Bengt-Olov
2008-07-15, 01:04
#24

Jomen Jonnis - tror det går att få ihop det ändå jag… Om det är så att de människor med intellegens av vår egen begränsade kaliber tagit över inte bara pyramider och annat när den högre intelligensen slogs ut (t.ex. p.g.a. Atlantis undergång), utan även astrologin, men att de snart började att modifiera denna, i olika varianter - så borde du väl kunna se en öppning!? Det är väl inget som säger att astrologin såsom den såg ut när den högre intelligensen härjade som bäst, egentligen handlade om någon skapelse - även om det förstås inte osannolikt kan ha varit så också… Ja, fast en skapelse i så fall möjligen ganska fjärran från de varianter som olika HSS-religioner idag tänker sig den…

Bengt-Olov
2008-07-15, 21:13
#25

Jag kommer själv att fortsätta att sammanfatta mina funderingar om hur inte bara Casperssons teori, utan många andra som i sig både är mycket intressanta och har mycket som talar för sig, passar så väldigt väl ihop, och faktiskt skulle kunna leda oss på spåret i sökandet av vårt ursprung.

Hoppas också att fler vill ge sig in i detta, och i alla fall gärna försöka svara på de frågor jag ställde i # 0: Vad får ni för känslor och bilder, när ni tar del av Casperssons upptäckt!?

P-Caspersson
2008-07-17, 13:28
#26

Trevligt att ni diskuterar mina upptäckter!

 Upptäckterna leder till många tankar och funderingar. På mina hemsidor drar jag inga slutsater om det jag upptäckt. Istället låter jag var och en tänka själv.

 Visst kan jag också ha teorier om vad som ligger bakom. Men rämst är sidorna till för att visa att den traditionella historiebeskrivningen av en okunnig forntid inte stämmer. Vad som sedan ligger bakom den kunskap jag kartlagt är däremot fritt att spekulera i.

 Peter Caspersson

P-Caspersson
2008-07-17, 19:46
#27

Här är länken till en film om den gamla kunskapen och en plats i Sverige där ni kan se den tydligt.

http://video.msn.com/video.aspx?vid=191c3c79-384b-4829-92e7-3ee9e377fa4b src="../Images/Buttons/linkArrow.png" alt="Länken öppnas i nytt fönster" />

Annons:
Bengt-Olov
2008-07-17, 23:56
#28

Go kväll gott folk! Ni har väl inte missat Casperssons lika intressanta andra film:

http://video.msn.com/video.aspx?vid=191c3c79-384b-4829-92e7-3ee9e377fa4b src="../Images/Buttons/linkArrow.png" alt="Länken öppnas i nytt fönster" />Länken öppnas i nytt fönster

Caspersson har föresten även en hemsida till:

http://www.caspersson.net/pp/

[Hellas]
2008-07-18, 00:13
#29

#28 Jag har kikat på den men jag måste göra det igen eftersom jag inte var riktigt koncentrerad för detta idag.
Men visst är det intressanta tankar och som P_C säger, det sätter igång egna tankar och funderingar *gillar*.

Trisha
2008-07-18, 00:37
#30

#27 Vad roligt att du kommer in och tar del av ÖN. Elisabeth och jag försökte kika på videofilmen, väldigt intresserade. Dock får vi göra ett nytt försök i morgon när bredbandet är i full gång, det bara stannade hela tiden.

Väldigt intressanta teorier som jag ännu bara hunnit ögna igenom, men ska ge mig tid till det så fort jag kan.

Elisabeth, som flyttar ner till Eskilstuna i höst igen, och jag är intresserade av att ordna en föreläsning med dig om det är möjligt. Vi kontaktar dig för detta. Vore väldigt inspirerande!

Elinor

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

P-Caspersson
2008-07-18, 08:39
#31

Är det lite hastighetsbekymmer med bredbandet kan man köra igång filmen. Sedan stänga av själva visningen, då fortsätter den att laddas ner och när den är nedladdad kan man köra den utan dessa så hastighetsbekymmeravbrott.

 /Peter

Trisha
2008-07-18, 12:33
#32

#31 Tack för tipset och för pm:et till Elisabeth.

Morgonhälsningar Elinor

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Bengt-Olov
2008-07-19, 00:12
#33

Go kväll igen! Tror jag har missat att länka till Bob Linds upptäckt av de Österlenska skeppsättningarna i Ale stenar och Stenhed samt dösen i Haväng (och ganska säkert även Stonehenge och andra forntida liknande stensättningar), bl.a. använts som solkalendrar:

http://web.telia.com/~u91111710/sv/indexsv.htm

Tja, det passar väl ganska bra ihop med allt det andra det också… Å det kommer mera…

anna-08
2008-07-19, 00:19
#34

Tack Bengt-Olov..! Detta är något jag intresserat mig för så länge jag kan minnas..! Min egen tro är att pyramiderna är skapade av folk med högre intelligens & att pyramiderna användes & används som ett kommunikationsmedel..Ungefär som en "karta" för andra civilisationer…;)          Kram Anna

Annons:
Bengt-Olov
2008-07-19, 02:59
#35

Passar väl att rätt bra att länka till en av You Tube-filmerna om pyramiderna på MARS också. Skulle väl normalt sätt inte tro på detta - men jag GÖR verkligen det, tammesjutton… SÅ mycket som hör ihop… Fast det kommer mera…

http://www.youtube.com/watch?v=65361AAwRvQ&feature=related

(Vem kunde tro för ett halvår sedan att jag skulle länka sådant här till folk - å dessutom högt säga att jag faktiskt tror på det… :-)

P-Caspersson
2008-07-19, 10:17
#36

Jag har ju nu kunnat visa att en mycket stor intelligens finns bakom både pyramiderna och våra svenska skeppssättningar (Även andra anläggningar uppvisar samma sak)

För vår traditionela vetenskaps skull har jag även visat att sannolikheten för att de skpats där de skapst av en slump är i det närmaste obefintlig. (Ni ser lite av det i filmen)

Men vad är urspruget till intelligensen?

- Andligt ursprung
- En försvunnen civiliasation (Atlantitanken)
- Fysiska Utomjordingar - dimensionsutomjordingar
- Vi själva som Tidsresenärer från framtiden
- Allt är skapat av människor med kontakt med universums lagar (Gyllene snittet är ju förbundet med universum och livet)

eller hur tänker du?

Peter Caspersson

anna-08
2008-07-19, 11:05
#37

#35..Hehe…det finns alldeles säkert många som tycker jag är tossig för att jag tror & tycker som jag gör men…Jag bjuder på det ;) Kram Anna

Trisha
2008-07-19, 11:51
#39

En del jobb nu, men vill bara snabbt lägga in en kommentar igen ang den här tråden. Ett öppet sinne som vågar ta del av nya tankar och ideer, är så inspirerande att möta. Att sedan en o ibland flera personer vågar stå upp för sina rön och funderingar, det kräver ett mod som heter duga.

För alla ni som trätt in i den här mediala världen - inte är det bara så att människor responderar naturligt och glatt på det. Nej, många har de gånger varit då jag varit middagskämtet på en bjudning, ifrågasatts och hånats. Nu sker det i stort sett aldrig, då jag själv är trygg i det jag gör. Men det är ändock ingen lätt utmaning.

Att få ta del av nya rön, som nu detta om pyramiderna, det som finns på Mars, stensättningar man besökt och känt att här finns något mer…. det är så spännande. Och hur skulle någonsin världen ha kommit vidare och utvecklats om alla varit lika fastlåsta i sina hjärnor som vissa? Jag gläds åt sådana här forskningar som PC delger oss, liksom åt alla de rön som kommer från kvantfysiker och andra källor om det som finns mellan syre, väte, kväve o andra beståndsdelar i vårt universum. Och detta något/inget är ju så mycket större än det vi ser och kan sätta namn på..

Så med spänning tar jag del av olika saker jag får i min väg och känner i hela själen när något ringer rätt för mig. Och i höst ska jag göra allt för att vara med på evenemanget i Köpenhamn, där forskare delger oss de sista rönen inom just kvantfysiken, något Einstein idiotförklarades för….

Varje seriös forskare hamnar för eller senare i den situationen att han böjer sin hjässa inför något som är oändligt mycket större än han själv…..  Något sånt sa Einstein på slutet när alla såg honom som en tok med galet spretande hår…. Härligt med människor, som här på tråden, som vågar står för att de tror på något mer…. inte naivt och godtroget, utan öppet, inkännande och med en känsla för vad som är taget ur luften och vad som är "på riktigt"… Modigt.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Jonnis
2008-07-19, 19:44
#40

men detta är väl inte nya rön?

Jonnis
2008-07-19, 20:03
#41

jag känner att jag låter mer skeptisk än vad jag är Cool

MEN för det första känner jag inte att detta är något "nytt". jag förringar inte boken, författen eller upptäckterna, jag tycker det verkar vara en intressant bok. Men detta har ju "kommits" på tidigare.

Eftersom jag även har mycket svårt för bibeln, Jesus och Atlantis kan jag inte ta till mig det. Dessa tre saker är myter/sagor för mig. Det må vara så att det funnits en/flera person/er som haft gåvor men mer är det inte.

Sen ställer jag mig frågan, tror vi är vi är ngt övergenialiskt väsen? första inlägget "är byggda av några egypter (utan endast har tagits över av dessa), utan av ett folk med en betydligt högre intelligens. Detta ska vara denna civilisations sätt att kommunicera med andra civilisationer (kommande på jorden, t.ex. oss, och/eller civilisationer på andra platser i universum)"

Hur vet vi att egyptierna inte hade en hög intelligens? Det kan ju lika gärna vara så att de hade högre intelligens än vad vi har idag, de byggde pyramiderna med matematiska formler som vi inte fattar? De mesta i universum är matematik.

Det kan ju lika gärna vara så att egyptierna sprängde tidslinjen, att de levde/lever i en annan dimension men valde att bygga pyramiderna här som ett "bevis" på att de varit här? Men då kan man ju fråga sig varför de begravde sina faroner osv i denna värld?

Menas det då att egyptierna ljugit? Eller att vi helt missuppfattat hieroglyferna?

*förvirrad*

Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2008-07-19, 20:03
#42

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2008-07-19, 20:05
#43

Inlägget är borttaget

Kerstina-61
2008-07-19, 20:13
#44

Otroligt spännande läsning här.
Matematiken är för mig alldeles för kompliserad för att förstå, men själva diskussionen är intressant.

Jag var och hälsade på pyramiderna 2006. En stark upplevelse att få se dem och gå in i någon (även med viss möda då jag för första gången fick uppleva lite clastrofobi och fick svårt att andas.(trots att jag dykt ganska mycket?)

Tanken då, var ju att hur i hela hissingen har någon kunna byggt detta??Diskussionen i bussen var om det var slavar eller Egytierna själva som byggt dem.

Jag ska kolla igenom filmerna, det ska bli ett nöje tack!

_Kerstin
_

Kerstin, Medarbetare på Spiritualism IFokus

Jag kan bara vara mig själv och ingen annan, därför gör
jag det jag älskar just idag!

P-Caspersson
2008-07-20, 11:37
#45

 

Lite klargörande:

Pyramiderna är matematiska kroppar med bestämda relationer mellan höjd och bredd. Detta har lett till den naturliga reflektionen att utforska dessa reflektioner. Två huvudlinjer finns då.

Den första har denna bakomliggande bastank. EGYPTIERNA VAR DÅLIGA PÅ MATEMATIK ALLTSÅ SKA VI SÖKA HELTALSRELATIONER. Vissa egyptologer har gjort det. Ingen helhetssyn har då framkommit.

Den andra tanken har utgått från Cheopspyramiden och genomskärningstriangelns vinkel. Då ytan inte finns kvar längre har denna vinkel uppskattats och den ansluter då nära till två intressanta vinklar. Dels en som kopplas till gyllene snittet och en som ansluter till Pi. Dessa två vinklar skiljer bara några tiondes grader.

Mitt bidrag är att jag nu kan avgöra vilken relation som ligger till grund för pyramiderna. Det är gyllene snittet som är huvudrelationen för pyramiderna. Pi kommer också in men som ett understöd. Detta visar jag genom att ta alla pyramider i betraktande och inte bara Cheopspyramiden.

Men det ska nämnas i detta sammanhang att huvudfåran av egyptologer inte lägger någon vikt vid matematik när det gäller pyramiderna. De som uttalar sig om formen anser att den ska avspegla solens strålar som synliggörs när den skiner fram bakom ett moln i en disig atmosfär.

Ett förtydligande till när det gäller intelligens. Jag skiljer på intelligens och kunskap. Vi har troligen likartad intelligens som egyptierna hade när pyramiderna byggdes. Traditionell vetenskap har gjort antagandet att kunskapen skiljer då från nu. Det jag bevisar är att mycket avancerad matematisk kunskap ligger bakom pyramiderna vad gäller deras former. Men inte bara det utan även en avancerad kunskap vad gäller jordens dimensioner och form. Det är pyramidernas breddgrader som avslöjar det.

När man kartlagt denna kunskap så är det uppenbart att den förts in i Bibeln. Inte betraktad som en religiös text utan via ren matematik. Detta har åstadkommit via Hebreiskans sätt att representera tal via sina bokstäver. De viktiga namnen i Bibeln är en direkt kopplade till hur pyramiderna representerar gyllene snittet.

Senare i historien ser jag hur samma matematik finns representerade i de stora skeppssättningarna här i Sverige.

Det är cirka 1300-1500 år mellan att pyramiderna byggs och Bibelns grundtexter. Det är cirka 3500 år mellan pyramiderna och de svenska skeppssättningarna jag utforskat matematiskt. Samma matematik ligger bakom pyramiderna, Bibeln och de svenska skeppssättningarna trots detta stora tidsavstånd.

Det är detta jag visar.

Sedan kan man spekulera i vad som kan liga bakom detta. Jag skiljer på spekulationerna och det som kan avgöras med mätningar. Men jag är inte rädd för att föra fram olika tankar såsom tankar.

De som sätter sig in i det jag kan bevisa har fått många olika tankar av vad som kan ligga bakom. Där behövs fortfarande mycket mer forskning.

Peter Caspersson

P-Caspersson
2008-07-20, 11:59
#46

Drt kan kännas som en förvirrande tanke att kunskapen gått in i Bibeln. Men vi behöver bara titta på Guds namn i Biblen.

Bifogar här ett litet stycke om Guds namn ur boken Räknekonstens kulturhistorna Del 1, av Georges Ifrah. Du finner den under Matematikhistoria på bibloteket. På sidan 329 finner du vad matematikhstoriker skriver om Guds namn.

 Det jag nu visar är att YHWH betraktad utifrån bokstävernas siffervärden motsvarar en djupare form av gyllene snittet. Se mina hemsidor, www.caspersson.net.

När man inser hur Guds namn är uppbyggt och relaterat till Egyptens pyramider är det lätt att på likartat sätt läsa de andra viktiga namnen ur Biblen vi pyramidformen som representar det som för israliterna bleb Guds namn.

Vi ser i Räknekonstens kulturhistoria att Guds namn skall vara bärare aa 'alla världens och världsaltets gåtor.' Att vår vetenskap idag har funnit hur gyllene snittet relaterar till väldigt mycket i universum och till livet är intressant i detta sammanhang, nästan hissnande.

Jag är inte religiös men kan ändå läsa Biblen men gör det med andra ögon är religiösas traditionella ögon.

Peter Caspersson

P-Caspersson
2008-07-20, 12:06
#47

Ser att jag borde skriva inläggen i en editor för att fånga fleltrycken på tangentbordet. Hoppas ni har överenseende denna gång.

 Peter Caspersson

anna-08
2008-07-20, 12:09
#48

Tack Peter…För intressant läsning..Har fått en del "nytt" att klura på Glad            Kram Anna

Annons:
Bengt-Olov
2008-07-20, 13:17
#49

#36: Tack Peter för att du kommit in i denna diskussion! Gissar att det är många av oss som har många tankar runt detta - å nya kommer in hela tiden… :-) Ja, och det kan nog ta ett tag att samla alla, och formulera dem… Hoppas att du har lite tålamod med oss…

#46: T.o.m. att en gammal ateist som JAG i våras tog fram bibeln och började läsa i den (vilket aldrig tidigare hänt i mitt 42-åriga liv). Något hade då fått mig att tro att det skulle kunna gå att få en hint om vad som hänt hos mänskligheten några tusen år tillbaka. Ja, en studie av bibeln med en historieintresserads ögon - vad gäller just vårt ursprung. Kanske får anledning att återkomma om detta… Så fick man anledning att plocka fram den IGEN här nu då (genom din upptäckt Caspersson). Ja, fast fortfarande är min tro att det inte går att utläsa i den hur människan eller livet på jorden uppstod (även om man nog gör bäst att vara öppen för det mesta)… Nej, utan snarare för att ev. få en lite förståelse för hur det kan ha gått till, när vi formade om den högre inteligensens "astronomi-astrologi", till olika religioner. Jo, jag är helt klart inne på att våra primitivare förfäder hybridiserat med dessa högre stående varelser, och inte bara fick överta en del av deras genetiska uppsättning (inkl. en del av deras högre intelligens). Nej, utan även att ett övertande kom att ske på det materialla planet vad gäller bl.a. deras "rymdobservatorier/energifångare", men inte minst också på områdena naturvetenskap och tro. Man övertog alltså även deras astronomi/astrologi. Ja, men att denna dock snart kom att formas om till något som var förenligt med arvet från den något lägre intelligensens predisposition vad gäller religiositet (d.v.s. arvet från våra primitivare förfäder, vars andel nog är betydligt större)… Tja, nu kom jag väl ändå in LITE på hur MINA tankar går… Vi kommer in på hybridiseringsteorin sen (vilken föresten inte alls är min teori :-)), och vilken intelligent varelse det faktiskt är som våra primitivare förfäder hybridiserat MED…

[Hellas]
2008-07-20, 16:41
#50

Väldigt intressant, jag har "bokmärkt" tråden åt mig själv, jag kommer att läsa den lite mer ingående vid tillfälle.

Jag vill även tacka för att Ni vill dela med Er av Er kunskap!

Jonnis
2008-07-20, 18:54
#51

det är kanske det felet jag gör, att hela tiden utgå från religioner när jag tänker på Gud och bibeln. Jag har oerhört mycket lättare för islam dock, läst koranen (men aldrig bibeln, skumt va?), jag älskar muslimska länder (där känner jag mig hemma), älskar böneutropen och moskeérna.

Kanske jag borde testa att läsa bibeln…men jag måste övertyga mig själv lite först :)

Jag vill också säga att jag har besökt det mest fantastiska landet i världen, Egypten. Snacka om hemma! Pyramiderna var otroliga, men jag hade mer "känsla" för sfinxen.  Har du Peter "tittat" på sfinxen också? (inte läst din bok och bara en del av din hemsida) att gå in i pyramiderna var häftigt, men som en annan säger är det lite "skumt", man får en lätt klaustrofobisk känsla (även om man inte har klaustrofobi innan) och svårt att andas, antagligen för att det finns knappt något syre där nere (och dessutom massa folk som man måste bokstavligen trängas med).

Jag bara svamlar men jag är van vid det ;-)

Bengt-Olov
2008-07-20, 22:17
#52

Puttar upp den här, om det skulle vara någon som inte har annat för sig så här på söndagskvällen…

Trisha
2008-07-20, 22:20
#53

Det här är en sån härligt inspirerande tråd. När de här intensiva dagarna är över ska jag verkligen fördjupa mig ordentligt.

Mer av sånt här på ÖN.

Har själv varit i Egypten två ggr och kryssat på Nilen. Detta land är sannerligen en upplevelse…..

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

enola
2008-07-21, 13:00
#54

Någon som läst zecharia sitchins böcker? Han tar upp mycket information om pyramiderna och deras historia. Vilka som byggde dem och vad dom användes till.

Sajtvärd på Utomjordiskt och medarbetare på Konstnärer!

Kerstina-61
2008-07-21, 15:33
#55

#51# Visst var det en konstig känsla att gå in där. Jag har, som sagt var, dykt en hel del bl.a i grottor och har aldrig någonsin haft claustrofobi. Men där fick jag en slags panikångest och svårt att få luft.

Annars var upplevelsen stor och något man aldrig glömmer!

Kerstin, Medarbetare på Spiritualism IFokus

Jag kan bara vara mig själv och ingen annan, därför gör
jag det jag älskar just idag!

Annons:
anna-08
2008-07-21, 15:38
#56

# 54 Tack för tipset..Jag är en periodare då det gäller böcker å snart kommer ju hösten…så alltid bra med Boktips i intressanta ämnen ;)  Kram Anna

Bengt-Olov
2008-07-23, 11:53
#57

# 50: "Jag vill även tacka för att Ni vill dela med Er av Er kunskap!"

KUNSKAPEN i denna tråd, utgår förstås från PETER CASPERSSON! (Kände bara för att göra detta klart!) Den matematiska begåvning och kunskap som han måste besitta för att kunna göra den upptäckt han gjort, är väl nästan inte av denna värld…

Ser det också läge här att påpeka, att den upptäckt han gjort, och som han sammanfattar i hans artiklar som i tråden länkar till, vilar på en VETENSKAPLIG grund. (Ja, "äkta" vetenskaplig måste man väl här tillägga, till skillnad från alla SÅ KALLADE vetenskaper, som till största del är styrda av de ekonomiska intressen som bekostar forskningen inom resp. disciplin, och som ger dem auktoritet.) Caspersson är inte delaktig i den SPEKULATION i denna tråd som utifrån hans upptäckt tagit vid (förutom de som ev. kan sägas finnas i hans egna inlägg), där inte minst jag som trådskapare då, gör kopplingar till andra upptäckter och teorier, som i alla fall JAG anser har hur mycket (HUR MYCKET) som helst som passar ihop… 

Jag må förefalla AAAningens naiv, men det KAN INTE hjälpas! Jag tror verkligen att vi med Casperssons upptäckt, fått ett genombrott när det gäller möjligheten att "helt enkelt" kunna lösa pusslet - MÄNNISKANS URSPRUNG… Denna tråd kan väl kanske ses som ett amatörmässigt försök att lägga några av de kanske viktigaste pusselbitarna som den "SÅ KALLADE" vetenskapen inte kunnat eller velat ta i, samman. Hur långt detta räcker, återstår väl att se. Sparar den som JAG ser som den VIKTIGASTE pusselbiten (vid sidan av Casperssons upptäckt), till sist. Den kan vi plocka in om ett par-tre veckor… Tror det finns fler av kanske inte lika stor betydelse kvar, att plocka upp, och sätta på pränt…

Bengt-Olov
2008-07-23, 12:23
#58

Upptäckte just denna artikel i annat ifokus-forum. Det är inte utan att man också ("LIIIITE") kopplar detta till Casperssons upptäckt:

David Weitzman - Kosmisk smyckedesigner Han föddes i Israel och är kraften bakom Ka Gold Jewelry. David har själv ägnat sig åt sökandet efter helig kunskap under många år. Han har stor kunskap inom områdena Kabbalah, helig geometri, egyptisk visdom, judisk tradition, tibetansk buddism och andra heliga begrepp.

Merkaba smycke

År 1998, David började göra Merkaba hängsmycke. Den flod av reaktioner från människor som berättar för honom om de enorma förändringar i sina liv, uppmuntrade honom att fortsätta skapa och distribuera dessa symboler över hela världen.

Merkaba smycke

Historien bakom Davids smycken - Den glömda visdomen

För 13000 år sedan, förändrade en katastrofartad händelsen världen, och orsakar den mänskliga rasen att glömma alla tidigare kunskaper. Vi var sedan tvungna att på nytt lära sig alla grunderna, även hur man gör eld!

Det fanns en grupp som överlevde den här händelsen och lyckades bevara kunskap. Medlemmarna i denna grupp  spred sig över hela världen så att "från livmodern av tid, visdom skall stiga igen i hennes barn".

Dessa överlevande etablerade de egyptiska, Sydamerika och tibetanska kulturerna. Den kunskap som var dolda i heliga symboler som blev grunden till det stora religioner och mystiska studier runt om i världen. Alla dessa övertygelser dela en sanning.

Heliga Symboler smycken

De symboler som ingår i David smycken avslöjar sanningen om vår identitet och den verkliga naturen av verkligheten. Bakom dessa heliga symboler är den kunskap som möjliggör för oss att ta fullständig kontroll över våra liv. Så att vi kan bli kvitt kaos, rädsla och hat som påverkar så många av oss.

Sacred geometry - där vetenskap och uråldrig visdom möts

David's smycken är designade av helig geometri. Helig geometri är en term som beskriver de geometriska lagar som skapar allt som finns.

Detta begrepp har använts av matematiker, geometers, andligt sökande, antropologer och arkeologer till att omfatta de religiösa, filosofiska och andliga övertygelser som har vuxit upp kring geometri i alla stora kulturer under loppet av mänsklighetens historia.

De geometriska lagar som härrör från livets blomma skapar Enhetens Medvetenhets blueprint, som skapat allt liv och existens .

I det ögonblick du ansluter själen och geometri får du helig geometri! 

David menar att den största inspirationen med att designa heliga och symboliska smycken är att han vet att han kan påverka människors liv. 

Hans verk utnyttjar kraften hos andliga symboler och helig geometri från hela världen, för att ge den som bär smyckena glädje, vitalitet, spänning och kärlek.

Hans smycke är omsorgsfullt utformade för att arbeta på medvetna och omedvetna nivåer för att påverka och inspirera människors liv.

Flower of life

Flower of life

Texten är hämtad från Davids hemsida. Gå in och titta på alla vackra smycken han har gjort, genom länken:

Ka Gold JewelryLänken öppnas i nytt fönster

Bengt-Olov
2008-07-23, 12:25
#59

Mina egna reflektioner till artikel i # 58:

Det är inte också utan att man undrar om det är så att det inte heller är en massa trams det här med "flummiga" människors prat om mineralstenars goda inverkan på oss. Ja, för även dessa ska ju - som jag förstått det - vara uppbyggda av "livets byggstensformel" (eller hur man nu ska se det!?) - gyllene snittet… Ja, eller hur ska man se det där - Caspersson!?

Andina
2008-07-23, 12:52
#60

Har den hissnande och kittlande känslan kvar i kroppen sedan jag läste tråden om Gyllene snittet i Andligutveckling.ifokus.
Det 'arbetar' för fullt någonstans inom mig… :-)

Jag älskar när "tro" och religion möts! Precis som när kvant- och stringteorierna möter "NewAge"-tankar om dimensioner och energier m m. Kanske får vi se ett "äktenskap" då vi s a s ska uppgå i "högre vibrationer" o dyl enligt profetior och utsagor fr bl a tolkningarna av Maya-kalendern, Inka-profetiorna m fl… Kanske är det då vi lyckas "förstå" denna matematiks innebörd…

Allt är matematik - matematik är logik, inte slump…

Med min bristande kunskap och mitt bristande förstånd är jag glad att det finns de som har bättre av dessa varor och kan förklara för mig så att jag lättare kan förstå! Stort Hjärtinnerligt Tack för det!

(En, ännu inte färdigställd, fråga började gro i mig när jag tittade på Casperssons sidor och som sedan inte lämnat mig: Gyllene Snittet vs DNA-spiralen… Spiralformationerna vi ser i blommorna t ex…. Vet inte ännu vad denna fråga vill formas till… :-) )

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Andina
2008-07-23, 12:56
#61

#58 StjärnTetraedern = min favoritstjärna (se min logo´) :-)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Bengt-Olov
2008-07-23, 20:16
#62

Putt!

Annons:
Andina
2008-07-23, 20:41
#63

Tankarna/Känslorna kan driva mig hur långt som helst…

Frågan som titt som oftast har poppat upp genom åren - och som får ny fart i mig nu - är huruvida vi ingår i ett gigantiskt "dator-spel"… Är allt uppbyggt av några som spelar Universum-spelet?

Likaså; Är Gud en Matematisk Formel?

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

P-Caspersson
2008-07-24, 08:27
#64

  Matematik och verkligheten.

Verkligheten är inte matematik och matematik är inte verkligheten. Men matematiken är ett av sätten vi människor utvecklat för att kunna göra 'beräkningar' av vad som försegår i verkligheten.

Matematiken har visat sig så kraftfull att vi idag till och med försöker ta nästa steg i förståelsen av universum med hjälp av matematiken.

Gud är inte heller matematik. Men det intressanta när det gäller det namn Gud fått i Bibeln är att det är en djupare form av gyllene snittet. Vi vet idag att gyllene snittet är intimt kopplat hur växters och djurs kroppar är formade.

Vi vet även att människans kropp uppvisar relationer som är kopplade till gyllene snittet. Vi kan även uttrycka det på ett gammalt sätt. Vi är en avbild av gyllene snittet. Kanske det är det som menas med att vi skapats till en avbild till Gud.

pommelipom
2008-07-24, 10:09
#65

#64 Vilka relationer uppvisar människans kropp som är kopplade till gyllene snittet?

Lionadh
2008-07-24, 10:21
#66

Underbar tråd och underbara reflektioner! Mer sånt här inne på ÖN, och gärna på hela iFokus.

För mig var det när jag läste om kvantmekanik som jag kunde ta in en okänd faktor, "Gud", i min naturvetenskapligt formade världsbild.

Egypternas förmåga att bygga pyramider har förtrollat hela mänskligheten.

Jag och Mariann planerar en resa till Luxor i mars nästa år. Det ska bli intressant!

Light and joy and peace abide in me. Lesson 93 ACIM

Bengt-Olov
2008-07-24, 11:56
#67

# 64: "Vi är en avbild av gyllene snittet. Kanske det är det som menas med att vi skapats till en avbild till Gud."

Av alla intressanta frågor som aktuelliseras med Casperssons upptäckt (och alla andra upptäckter/teorier som kopplas in i tråden om dessa skulle vara relevanta), så berör väl den här frågan förstås något av det ALLRA mesta intressanta… :-)    

Utifrån den upptäckt du gjort Caspersson, så förefaller väl ovanstående tolkning ganska logisk… Följdfrågan till detta i så fall, och som knappast är mindre intressant, är väl naturligtvis då, om detta - "en guds kreation" av inte bara människan, utan förmodligen hela världsaltet - helt enkelt är med verkligheten överensstämmande… Ja, eller om innebörden av begreppet "gud" för den tidigare "intelligenta civilisationen", istället ska betraktas som deras "vetenskapliga upptäckt", och endast ses som typ "det faktiska 'embryot' för livets uppkomst", alternativt  "'urbyggstenen' för hela universums 'uppbyggnad'"!?

Om hybridiseringsteorin har fog för sig (som förstås bara är EN teori i sammanhanget - och som vi senare tillsammans skulle kunna granska), så kanske (KANSKE) den andra förklaringen förhåller sig troligare: Ja, d.v.s. att den högre intelligensens "vetenskapligt framarbetade insikt om livets embryo" alt. hela "universums uppbyggnad", helt enkelt bara omarbetats av de tidiga hybriderna utifrån deras genetiska predisposition för religiositet och gudatro… Utifrån ett icke kreationistiskt synsätt, så förhåller väl sig denna förklaring rätt logisk i DEN frågan!? 

Kanske vi ändå gör bäst i att ta oss an allt detta utifrån alla synsätt vi bara kan komma!? :-)

pommelipom
2008-07-24, 12:09
#68

#67 Jag uppskattar din satiriska läggning.

Jag väntar på att Peter Caspersson ska svara på min fråga, ställd i #65.

Annons:
pommelipom
2008-07-24, 13:01
#70

#69 Varje människa har sitt unika utseende. Varje individ får sitt eget unika resultat när den beräknar förhållandet mellan olika kroppsmått.

Gyllene snittet är ett och endast ett värde, om än ett irrationellt tal.

Fram med måttbandet!

P-Caspersson
2008-07-24, 13:38
#71

Här kan pommelipom läsa om måttnad:

http://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5ttband

Jag förstår att du är ute efter att plocka sönder och sära, peta och VoFfa. Ha det bra i livet. Din utveckling får du så för själv, som vi alla får.

Lär dig lite matte med!

Andina
2008-07-24, 13:50
#72

Tack P Caspersson! Så härligt att få ta del av dina tankar!

(Inom den asiatiska medicinen -Akupunkturen/Akupressuren -används ju ett mått som kallas "cun" vilket är en tum-bredd, bredden på den behandlades tumme, som "måttstock" för att lokalisera var på kroppen behandlingarna ska utföras - som ju också bygger på detta "proportions-tänkande".)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

pommelipom
2008-07-24, 14:00
#73

#71

Med "VoFfa" antar jag att du menar att jag ska associera till Föreningen Vetenskap och Folkbildnings forum.

Jag har aldrig någonsin skrivit en rad där och kommer förmodligen aldrig någonsin att göra det.

Jag har 60 akademiska poäng i matematik, dvs 3 terminers universitetsstudier i ämnet.

I inlägg #70 påpekar jag ett faktum och inget annat. Kommentera det i stället för att påstå ogrundade saker om mig.

P-Caspersson
2008-07-30, 12:40
#74

Lite mer om gyllene snittet

http://www.halexandria.org/dward101.htm

Bengt-Olov
2008-07-30, 19:13
#75

Tack Peter! Vi har ingalunda gett upp om att få grepp om det här (jag talar väl för alla här nu… :-)) Å värmen å det fina vädret kan vi väl skylla på också lite… :-)

bjarvamor
2008-07-30, 22:40
#76

Mycket intressant läsning. Kul att Peter Casperson ville komma in och förklara detta sjäv. Inte för att jag förstår de svåra i hans metteformler, men på något konstigt vis så förstår jag vissa sakeri alla fall, fast på ett annat plan!?

I bibeln, i Hesekiel finns en intressant berättelse om ett möte med en främmande farkost. Läs den!Flört

Annons:
Bengt-Olov
2008-08-01, 12:36
#77

Hej! Fick ett hett tips om att ta del av arkeologen Lars Blomqvists bok "Stenåldersgeometri". Tipsar här detta vidare:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197097241

Denna tunna bok, 43 sidor, finns inte bara att få tag på på nätet för några tior, utan säkert även på många bibliotek. Blomqvist hade i samband med sin doktorsavhandling "Megalitgravarna i Sverige", till sin stora häpnad funnit att de högst lustiga avstånden som finns mellan gånggrifterna på Falbygden inte kunde vara slumpmässiga. Detta var orsaken till hans arbete med att grundligt söka kartlägga dessa till synes geometriska (?) system av placerade gravar och annat, och som redogörs i denna bok. För att gripa händelserna i förväg lite: Jodå, han kunde i sitt arbete - mellan dessa helgedomar - dra lika intressanta likformiga trianglar, cirklar, rektanglar m.m., som t.ex. en viss Peter Caspersson kunnat göra inte bara i Egyptens pyramider, utan även skeppsättningen i Anungshög… Ja, och kunde inte gyllene snittet här också ritas upp, och på en mängd olika sätt… J En mycket intressant bok som verkligen rekommenderas. Ja, och inte minst för sin "litenhet" och sitt ringa pris, om man nu inte rent av kan låna den på biblan…

När jag sökte lite på vad Lars Blomqvist skulle kunna ha funnit mera, sedan han publicerade denna bok (redan 1991), stötte jag på följande intressanta B-uppsats:

http://www.jordstralningscentrum.se/lina.htm

Här redogör Karolina Stålberg i en B-uppsats med rubriken „ett möte mellan arkeologi och jordstrålning" för eb fin samling över alla (eller i varje fall många) rön om de energifält som finns på jorden, och alla forskare inom denna „pseudo"vetenskap (;-)) som med sådan bestämdhet menar att dessa energier storligen nyttjats av våra förfäder - något som de inte minst finner belägg för i just förfädernas val av placering av gravar och annat. Jaha, så inte heller slagrutor var något båg!? :-) Tja, i varje fall kan man ju absolut tänka sig att anledningen till  att stenåldersmännen och kvinnorna kunnat dra så raka och fina linjer över så ofantliga avstånd (tänker här också på avstånden mellan „helgedomar" och annat på olika kontinenter, om det även ligger något i dessas anknytning till varandra på detta sätt, och inte bara slump), helt enkelt har att göra med dessa människors (som JAG bestämt tror verkligen ÄR våra förfäder och förmödrar) känslighet för jordstrålningslinjer… Det redogörs för många förslag på hur jordstrålningen (som egentligen till största del är frågan om kosmisk strålning, men som reflekteras i jorden) har använts. De allra intressanta förklaringarna i mina ögon, är väl ändå att energierna använts - när det gäller själva gravarna - för att effektivisera de dödas pånyttfödelse (ja, eller i alla fall övergång till andelivet), och när det gäller andra monument, för att effektivisera människornas kommunikation med andarna (deras förfäder). Ligger det något i alla energifält som slagruteföresåråkare och andra hävdar, och våra förfäder verkligen nyttjat energierna på liknande sätt, så tyder väl mycket på att det inte bara var frågan om en VIDSKEPLIG dyrkan - lika lite som alla er med paranormala förmågor, är frågan om detta…

Bengt-Olov
2008-08-01, 21:55
#78

Puttar upp denna - intressantaste av trådar… ;-)

Bengt-Olov
2008-08-07, 22:55
#79

Hej!

Ser att Zeitgeist - the Movie, fungerar nu, som jag hänvisade till i # 18.

Ja, för en riktigt bra redogörelse över våra olika religioners alla gemensamma nämnare, och allt som visar på att orsaken till dessa står att finna i dess gemensamma URSPRUNG - astrologin: Se denna film;

http://zeitgeistmovie.com/main.htm

Filmen är över två timmar lång, och kan sägas vara uppdelad i tre delar. Se gärna hela filmen. Min hänvisning till religionerna avser dock bara dess första del. Om du endast ska se denna del (c:a 27 min.), hoppar du lämpligen också över filmens inledning, och starta upp från minut 13.30, och spelar upp filmen till minut 40.20. Se som sagt var ändå gärna hela filmen - fast bortse då gärna ifrån filmens övriga delar om du finner filmen konspiratorisk i överkant, när du bedömer trovärdigheten av delen om religionerna. Det får vara hur de vill med filmens del 2 och 3 - det GÅR INTE att bortse ifrån de uppgifter som redogörs i delen om världsreligionerna, och dess anknytning till å ena sidan varandra, och å andra sidan astrologin… De flesta av dessa kan ju dessutom var och en KONTROLLERA genom egen forskning hemma på kammaren…

Bengt-Olov
2008-08-08, 22:14
#80

Puttar upp den här… Om ni inte har sett filmen Zeitgeist, så MÅSTE ni bara göra det. Ja, eller i varje fall del 1, från minut 13,5. SE DEN!

Bengt-Olov
2008-08-10, 20:06
#81

Dags för en putt igen… Ni som inte tagit del av denna tråd tidigare, MÅSTE bara göra det… Kanske kommer vi fram till att vårt arv från de till synes intelligenta varelser som byggt pyramider, gjort skeppsättningar, byggt megalitgravar och ristat runor, inte bara handlar om kulturarv (i form av fornlämningarna), utan även

  • våra tämjda husdjur och boskap (och det mesta av den "förädling" dessa fått genomgå),
  • vårt skriftspråk, 

och vidare genetiskt i form av hjärnor som är rustade för att i relativt hög grad förstå sig på

  • matematik,
  • konsten att odla och förädla växter

OCH - något som väl skulle kunna intressera ER, kanske en hel del av folks olika förmågor åt det

  • PARANORMALA!?

Ja, m.m., m.m., m.m…

[MargaretaA]
2008-08-11, 01:57
#82

nu har jag tittat på filmen http://zeitgeistmovie.com/main.htm  (del 1) och det var verkligen intressant och tankeväckande. Dessutom jublar jag åt allt som drar ner brallorna på kristendomen och låter den stå där med rumpan bar. Mera sånt

JadeQ
2008-08-17, 10:56
#83

Oj oj - jag tror det förekommer lite avvundsjuka och kinkighet här. En matematiker med massor av högskolepoäng - hur hamnar man här - på Peter Casperssons pyramidinlägg - om det inte finns intresse och om det inte förekommit lite matematiska räkningar i ämnet?

Matematik kan inte misstolkas, det är ett gemensamt språk för alla varelser på denna planet. Det vet varje matematiker och några till.

Tack Peter - en mycket intressant film och hemsida du har skapat!

Annons:
JadeQ
2008-08-17, 11:24
#84

Och tack Bengt-Olov för att du väckt intresset … Glad Det är ju faktiskt din förtjänst!

Bengt-Olov
2008-08-20, 00:20
#85

Egentligen ligger väl Casperssons upptäckt "BARA" helt i linje med alla upptäckter som herrarna John Anthony West, Robert Bauval, Graham Hancock m.fl. gjort om de helt fantastiska civilisationer som tidigare - å framförallt innan jorden för c:a 12 500 år sedan utsattes för en gigantisk katastrof - härbärgerat jorden. Det finns HUR MYCKET SOM HELST att referera till här. För att det inte bara ska bli FÖR mycket, låter jag - till att börja med - "bara" hänvisa till Graham Hancocks överblickande sammanställning över några av de allra största och mest fantastiska fornlämningar som världen skådat. Behöver jag säga att dessa förutom att de visar sig betydligt mera astrologisk/"eftertänksamt"/intelligent byggda än vad vi hittills av etablissemanget blivit intutade, också sinsemellan har riktigt spännande samband - även när det gäller deras resp. placering, trots att de är belägna på olika kontinenter…

NI FÅR BARA INTE MISSA DENNA FILM:

Graham Hancock - Quest for the Lost Civilization (Del 1 av 14 st. 10-min:s-filmer);

http://www.youtube.com/watch?v=amqlYJsbr54&feature=related

Kommer att hänvisa till flera till under närmaste veckan - fast börja med denna! Ta någon 10-min:s-snutt i taget - om ni kan låta bli att titta igenom allt på stört…

Jag hoppas att det är fler som följer med i denna tråd, än vad man kan tro av frekvensen inlägg. Allt som refereras till är ju så intressant att man bara BAXNAR! Ge er gärna till känna, genom att bara inkomma med en kort reflektion…

Mavios
2008-08-20, 15:16
#86

Hänger med på ett litet hörn, men min lilla enkla hjärna behöver mängder med tid at smälta och bearbeta det jag läst och sett både här och via länkar. Jag har nog ingen välformulerad åsikt på ett tag är jag rädd…


Ett vänligt leende kan betyda så mycket för den som själv inte orkar prestera något.

Bengt-Olov
2008-08-20, 19:44
#87

Jo, visst kan man behöva lite tid å få saker och ting att både sjunka undan, bearbeta och smälta. Har vi blivit inprogrammerade på ett sätt när det gäller väldigt mycket, så är det nog inte lätt alla gånger att plötsligt tänka sig helt andra scenarion…

Vill gärna passa på att säga att jag förstås inte köper allt med hull å hår som JAG hänvisar till. Allt detta måste förstås forskas på mycket mera. Problemet är väl att det inte finns så många ekonomiska intressenter att finansiera forskning som kan komma att visa på att saker och ting inte riktigt förhåller sig såsom tidigare bekostad forskning visat på. Det är väl inte helt utan anledning som vi har de härskande paradigm vi har… Har vi fått en fel bild av verkligheten inom ETT område, är det väl alldeles logiskt att vi fått fel bild av fler…

Hoppas fler vill ge sig till känna… :-)

Bengt-Olov
2008-08-21, 11:58
#88

För att återvända där vi började, ett tag, så har vi även intressanta systersajten Andlighet i fokus, och tråden:

http://andligutveckling.ifokus.se/Articles/Read.aspx?MessageId=d31845ee-801e-47b3-a729-c5770e8f5008&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup

RIKTIGT intressanta reflektioner där också, eller hur!? Missade själv Andinas hänvisning till den tråden, ovan…

PS  Förutom att tråden inte minst handlar om Casperssons upptäckter, är han själv med även i den diskussionen…

Bengt-Olov
2008-08-21, 12:36
#89

Underbara - inte lite talande - bilder va, som Enola låta "hänga" upp i "andlighetstråden"…

Enola föresten - apropå ditt inlägg # 54 i den HÄR tråden: Du har inte någon kort sammanfattning du kan ge om Zecharia Sitchins böcker om pyramiderna, vilka som byggde dem och vad dom användes till!?

enola
2008-08-26, 21:36
#90

#89 Det var Annunaki som byggde dem för att användas som landmärken när dem landade med sina farkoster. Dem skulle ha innehållit instrument av kristaller också men dessa har avlägsnats för länge sedan när gudarna krigade med varandra berättar han.

Giza pyramiderna var dom första pyrimiderna och byggdes av gudarna, medans resten har byggts av olika faraoner för att fösöka återskapa det gudarna gjort. Giza pyramiderna har heller aldrig vart nån gravplats för faraonerna, men en del a dom senare hade gravkammare.

Sajtvärd på Utomjordiskt och medarbetare på Konstnärer!

Annons:
Bengt-Olov
2008-08-29, 20:11
#91

Vill meddela att i alla fall jag, så länge lägger denna tråd på is, meden vi fortsätter diskuttera i stort sett samma ämne i:

http://andligutveckling.ifokus.se/Articles/Read.aspx?MessageId=d31845ee-801e-47b3-a729-c5770e8f5008&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup

Kanske kommer att återkomma hit lite senare, men välkommen över till andra sajten så länge! :-)

Våra jordnära spekulationer har nu - helt osökt - lett fram till just vad Enola precis hänvisade… :-)

Upp till toppen
Annons: