Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Intervju med Rosalee!

2013-08-20 10:43 #0 av: Fjäril

Tack Rosalee för din medverkan!

Blomma

1. Berätta gärna lite kort om dig själv (som person).
Jag är en sprallig, pratglad, ambitiös kvinna på 28 år, har 2 barn födda i September 2010 och oktober 2012. Jag arbetar som frisör och älskar att hjälpa andra i den mån jag kan. Vare sig det gäller att styla deras hår eller ge vägledning och pepp i vardagen.

Jag gillar när folk "uppskattar" mig för den jag är och de som ser ner på mig får ett lika stort leende som de som ler mot mig, om man säger så. En mycket vänlig själ, helt enkelt.

2. Hur hittade du till sajten Övernaturligt?
Övernaturligt var den första siten på Ifokus som jag gick med i faktiskt Glad

Jag googlade runt på internet, för att få svar på händelser, upplevelser och andra saker. För att se om det fanns likasinnade som mig. För att få svar på några frågor, helt enkelt. Och så trillade jag in här. Och det är jag väldigt glad över!

3. Om du verkar medialt (på något sätt), vad fokuserar du på?Jag kan "känna" andra sidan. Jag kan se i stillbilder. Jag har aldrig sett en ande tala eller kommunicera med mig. Jag får bara upp ett fotografi på personen, en doft eller tankar som inte är mina.
Men min "stora gåva" är nog att känna in personer. Jag förstår dom, innan dom förstår sig själva. Detta är enklast om jag möter personen öga mot öga, men jag kan även ge vägledning på distans. Dock får jag isf ta till med orakelkort. Av de läggningar jag gjort så har inte en enda (än så länge) varit fel! Budskap från änglarna, som jag vänder och tolkar om på mitt egna vis, då jag får till mig olika svar som intuitioner & känslor kort sagt.

Jag håller även på med Healing.

4. Om JA på fråga 3, hur kom du underfund med vilken inriktning som var och är den rätta för dig?
Den känslan som uppstår, när en helt okänd person blir så tacksam och man överväldigas av tacksamhet, för att man hjälpt denne en bit på vägen i rätt riktning. Den känslan går inte att beskriva.
Jag började lite lätt med människor som jag kände. Jag övar dessutom på att "kommunicera" med andra sidan. Det har gått förvånansvärt bra! Men jag känner mig inte 100% säker i de svar jag får till mig inom det området och därför så har jag inte gått ut med att jag kan "känna in" andra sidan ännu.

5. Har du alltid varit andligt intresserad/övertygad? 
Så länge jag kan minnas.

6. Vad fick dig att bli säker i din tro?
När min pappa gick bort 2005. Då fick jag svaret svart på vitt att det faktiskt fanns en andra sida. För jag pratade först med honom i mina drömmar. Sedan via andra sätt som jag ej nämner här. Jag fick reda på saker, hemliga saker, som ingen berättat för någon. Och när jag kollade upp detta så var det sant. Men INGEN hade sagt detta till någon och dom undrade ju såklart HUR jag fick reda på det.... ja... svaret vet ni.

7. Möter du människor som inte delar din åsikt där du måste stå tillsvars gällande varför du tror som du gör?
Det händer. Men jag försöker inte att stå till svars för min tro om fallet är så att någon tvivlar på det jag säger. Alla har rätt att tro det dom vill. :)

8. Är din familj/släkt mediala?
Ja, min Gammelmormor (Min mammas mormor) Var väldigt medial.
Hon kunde dessutom förutspå "oväntade besök" Då kliade det i hennes handflata.  Vi kunde ALDRIG överraska henne ;) Min mormor tror. Men jag har aldrig frågat henne om hon har någon gåva. Samma är det med min mamma. Hon tror och känner. Men jag vet ej heller där om hon har någon annan gåva som jag inte vet om. Alla på den kvinnliga sidan av min släkt är på något vis mediala. Sedan har jag en farbror som faktiskt "kommit ut ur garderoben" Vi pratar väldigt ofta och han kan både se, känna, höra och tala med dom.

9. Hur resonerar du gällande barn och andlig tro? Hur mycket bör man eller bör man inte involvera dem?
Jag tycker att barn ska få se, känna och upptäcka själva. Man ska aldrig uppmuntra enligt mig, men däremot ska man finnas till hands om frågan kommer upp. Och helt enkelt bara vara så ärlig som möjligt.

10. Tror du på alla former av "andlig energi". Som väsen, änglar och tomtar? 
ALLT! Finns det hjärterum finns det stjärterum.
Finns det ufo:n, människor och andra dimensioner, så varför inte! 

11. Tror du på mörk energi?
Både ja och nej. Jag anser att mörk energi är endast skuggor av vad vi själva skapar.

12. Tror du på Gud? Berätta gärna varför du tycker och tänker som du gör?
Jag tror att det finns en gud i oss alla. Jag tror att allt som lever har sin egen gud. Gud i bibeln är en avbild av människors tankar och leverne. Så visst finns det en gud! Det är vi människor som skapat "honom" Dock så anser jag att gud finns i allt. Precis som bibeln säger. Svårt att förklara mig gudatro faktiskt :-P

13. Vad är universum för dig?
ALLT

14. Healing och dess energier, vad betyder det för dig?
Mycket! Jag tror att, bara vi människor lär oss att behärska våra egna energier som strömmar i våra kroppar, så kan vi uträtta SÅ mycket!

15. Om du skulle lämna ett tips till dem som är i tidigt stadie under sin andliga utveckling, vad skulle du säga till dem då, som skulle hjälpa dem att komma framåt (även om det sker i den takt det gör)?
Släpp din rädsla <3 De onda energierna skapar man själv, just av sin rädsla. Jag vet nämligen själv att rädslan är den största boven till att vi stannar i vår utveckling. Håll heller inte på för mycket att "leta" efter "svar" eller "tecken". Det kommer när du är redo.
och snälla var inte rädd för att be dina änglar och guider om hjälp, råd och vägledning. Man får ALLTID svar. Hör du inte dom, så lyssnar du inte tillräckligt. Lägg speciellt märke till din egna kropps reaktioner när du ställt en fråga. Och snappa upp tecken i vardagen. Om du inte hör din guide eller ängel, så kan dom faktiskt försöka att tala till dig via andra människor. <3 Lycka till 

Slutligen, har du någon speciell ("övernaturlig") händelse som du vill dela med dig av?
Ja jag kan ju dra en av "de vanliga" skrämselhistorierna. Som "normala människor" blir vettskrämda av, medans jag, jag blev fascinerad! ;)

Kortfattat för att inte göra en novell.
Så hade jag och min bästa vän gjort anden i glaset några kvällar i rad. Jag fick där igenom, kontakt med en närstående avliden.
Vi bestämde samma tid, samma plats för att talas vid via glaset igen.
Men vi gjorde det aldrig, för min väninna orkade inte.
Den kvällen gick strömmen. All teckning på mobilerna försvann. Lampor sprängdes och all el i hela huset försvann, förutom i resten av alla hus runtomkring. "En säkring" tänkte vi... Jag tänkte och tänkte, medans min väninna var i full panik, att ringa efter hjälp.
När jag tänkt klart. Att det ÄR meningen att vi ska prata via glaset igen, så kom en granne i samma veva, och vi sa att vi skulle sova där...Då tändes hela huset upp igen... Även teckningen på våra mobiltelefoner kom tillbaka... då visste jag att vi nog allt skulle tala med den avlidna, h*n ville det. 

Tack för mig och tack för att jag fick vara med på en rolig intervju!
Hoppas att ni orkat läsa, jag har varit kortfattad i det mesta, för jag är ju som sagt, "pratglad" ;-)
KRAM

Tack Rosalee Blomma


Källa bild: http://www.publicdomainpictures.net/

Vill du också bli intervjuad, kika då här!

Tidigare intervjuer
Lynx1
yamher
J-Artur-K
Haermenion
Skymningsaga

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-08-20 11:49 #1 av: Amandla

Tack Rosalee! Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-08-20 12:31 #2 av: [Kattuggla]

Tack Rosalee för att du delar med dig! BlommaGlad

Anmäl
2013-08-20 13:31 #3 av: [Bettanbop]

Tack Rosalee Blomma KramasAnmäl
2013-08-20 18:57 #4 av: [Sol69]

Tack så hemskt mycket Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-08-20 20:28 #5 av: TezzD

Å tack ska ni ha Blomma

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-08-20 23:18 #6 av: Jane-Lyzell

Skämtar

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2013-08-20 23:32 #7 av: TezzD

Citerar;"All teckning på mobilerna försvann. Lampor sprängdes och all el i hela huset försvann, förutom i resten av alla hus runtomkring. "En säkring" tänkte vi... Jag tänkte och tänkte, medans min väninna var i full panik, att ringa efter hjälp."


Det låter konstigt när ni läser just denna rad då jag skrev att vi inte hade teckning på telefonerna och ändå "ringde" vi efter hjälp.
Nej, vi ringde inte, för vi kunde inte ringa.
Men hon lyckades koppla upp sig på datorn, med en gnutta batteri kvar och skicka iväg ett text sms via datorn till en telefon.
Låter krångligt, så jag lät bli att skriva det och förtydligar mig därför lite mer nu, när jag läst igenom allt igen. hihi.


HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-08-21 00:15 #8 av: J-Artur-K

#7 Andar är ju himla teknisk intresserad Glad Var intressant att dom inte bara stängde av ström o sådant , men till o med sabba telefon tekningen , att dom störde signalerna som inte har något med strömen att göra , Dom ville ge en stark signal till er i alla fall på olika sätt, Glad

Det får mig att tänka på en gång när jag var ensam hemma. Var vinter och jag var i vardags rummet i vårat hus. Detta vara kanske för 6 år sedan. Jag hörde att våran port till garaget öppnades. Jag tänkte att det var min bror Anders som kom och hälsa på. Efter en stund tyckte jag att det var himla konstigt att Anders inte kom upp. Jag titta ut och såg att Garage dörren var öppen och på glänt. Jag tänkte va håller han på med. Jag gick ut och ner till Garaget. Men till min förvåning var det ingen där. Inga fotspår i snön heller. Något att nämna är att våra Garage portar är stora och tunga. Man måste nästa använda 2 händer för att få upp dom. Är väldigt tröga. Det var inget korsdrag eller liknande och om det hade varit det så hade det ändå inte kunnat få upp dörr portarna. Sedan fans det inga fotspår i snön. 

När jag kom in jag jag runt och tänkte vad är det som händer. Är dom i gång nu igen. (Det har hänt mycket i vårat hus ) Sedan ström avbrott. Jag brukade aldrig vara skraj när något hände men nu var jag faktiskt orolig. Port dörren hade precis åkt upp. Inga fotspår i snön. Jag precis in i huset och sedan ström avbrott. Jag satt i totalt mörker i min ensamhet i vardagsrummet. Vi har vårat hus på landet inga granar som skulle höra om jag vråla och jag satt i totalt  mörker med en portdörr som precis åkt upp av sig själv på något sätt som jag bruka använda båda mina händer för att öppna. Jag ringde en vän och sade att han får komma och det skäms jag inte ett dugg för. För då var jag skraj kan jag erkänna. Sedan satt jag i min ensamhet med tända ljus tills han kom. Sedan skratta vi åt saken. Men då var jag faktiskt skraj den där dörren/porten är över en meter bredd o  2.5 meter hög och dubbelt så tjock som vanliga dörrar. Glad Sedan satt jag i totalt mörker med nyss blivit ström avbrott och undra i mörkret hur porten åkte upp som. Men jag visste inners inne att det var på grund av det andliga för dom hade gjort liknande saker innan men med vanlig dörr. Man kunde vara på toan mitt i natten vid 02.00 tiden , sedan hörde man bara en dörr som bara smällde igen när man satt på toan.  och andra saker men aldrig med något så där tungt. Glad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-08-22 08:30 #9 av: imke


Bra läsning! :-) Det är så kul för jag är precis som du Rosalee Skrattar

Anmäl
2013-08-22 15:44 #10 av: TezzD

#9 Ja, tänka sig den tanken har slagit mig förut! Skrattar

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-08-22 19:43 #11 av: Tarotstollan

Alltid kul att läsa era berättelser!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-08-25 09:13 #12 av: TezzD

Skrattar

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-08-31 21:55 #13 av: [lillalollo]

tackar för intressant läsning rosaleeDrink

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.