Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Intervju med skymningsaga!

2013-08-11 21:22 #0 av: Fjäril

Tack Saga för ditt deltagande här på Övernaturligt.iFokus!

Blomma

1. Berätta gärna lite kort om dig själv (som person)
Heter Saga och är bosatt någonstans i skåne. Har bott här i 5 år nu och kommer urprungligen från dalarnas urskogar. Om dagarna så jobbar jag för tillfället som receptionist. På fritiden så älskar jag att fotografera, umgås med vänner eller sitta och glo på nätet. Singel,barnfri och 25 år.

2. Hur hittade du till sajten Övernaturligt?
Kommer inte riktigt ihåg. Jag hittade hit 2007 och tror jag googlade på något vilket ledde till att jag hittade ifokus . Men då var ifokus för krångligt att förstå tyckte jag. Sen hittade jag tillbaka till ifokus för 2 år sedan och då upptäckte jag övernaturligt.

3. Om du verkar medialt (på något sätt), vad fokuserar du på?
Jag fokuserar på att stilla mig och sen beror det på vad jag ska göra. Om jag skall sända reiki så tonar jag in på en person och förbereder mig. Om jag skall läsa av eller få kontakt så samtalar jag lite med min portvakt. Om jag skall meditera m.m. så börjar jag då med att kolla hur väl i form jag är först. 

4. Om JA på fråga 3, hur kom du underfund med vilken inriktning som var och är den rätta för dig?
Tidigare var jag som ett vilset barn i skogen. Visste inte alls vilken väg jag skulle gå. Jag utforksade allt och försökte få en fast hållningspunkt till allt. Men jag blev mätt och det var det jag fortsatte med som blev min inriktning. För det var det som föll in i min vardag och som jag älskade. Men under min tid då ja var väldigt utforskande så  handlade det mest om meditation och astralresor. Reiki healing är det jag mest blev fäst vid. Men så ibland älskar jag att besöka platser och höra träden och stenarna berätta vad som hänt. Ibland får jag stöter jag ihop med någon på andra sidan. 


5. Har du alltid varit andligt intresserad/övertygad? 
Ja, min mamma var rätt så duktig på att hitta bra ställen att bo på och när jag strax skulle fylla 4 år så flyttade vi ut i en gammal gruvby och bosatte oss i en gammal sjukstuga. Glas som small i golvet varannan natt, inlåst på toaletten och blomkrukor som flög över golvet. Men det mediala började explodera när jag kom in i tonåren. Jag var redan då intresserad och hade läst många barnböcker om spöken men det var när allt började hända i tonåren som jag började läsa och leta efter information som kunde förklara allt. Och kan säga som så att en del böcker ska inte en 13 årig tjej läsa. De borde sätta åldersgränser. Jag började då med automatskrift. Sen tarot, pendel och alla dessa böcker om magi och se auran m.m. Och som sagt nej, 13 åringar ska inte ha tillgång till sådant. För oj så många år jag gick omkring rädd varje gång de på andra sidan visade sig eller försökte ta kontakt. För allt man läste om var hemsökt, galna andar.Jag började avläsa energier och allt möjligt . Och de var omkring mig jämt och jag hade ingen kontroll. Vid 21 års åldern var det som om någon slog igen dörren och det blev så lugnt. Och jag blev sååå glad och jag kunde ha en normal vardag. Sen 2 år senare tonades jag åter upp och det var då jag kom tillbaka till övernaturligt. Här kunde jag få en del svar och hjälp med hur jag skulle börja och vad som var viktigt att tänka på. Sen har utvecklingen varit kolosal och i lugn takt. Och idag är jag mätt. Men ja jag har alltid varit intresserad och övertygad. 

6. Vad fick dig att bli säker i din tro?
Säker och säker. Universum är stort och att en liten människa kan ha en så stark tro om något vet jag inte. Jag har alltid fått bevis. Men som sagt är bara människa. Och jag väljer att tro att det finns ett magiskt universum där allt är möjligt. För det gör min värld magisk.

7. Möter du människor som inte delar din åsikt där du måste stå tillsvars gällande varför du tror som du gör?
Ja, hela tiden. Men ställer de frågan om varför så väljer jag att inte svara. För det är ju endå endast en tro. Och vem kan ifrågasätta en tro sålänge den inte är så stark att man inte kan sköta sig här och nu . Och inte skadar sig själv eller någon annan.

8. Är din familj/släkt mediala?
Jag vet inte. Min mamma är och min lillebror såg mycket när han var yngre. Men mer vet jag ej.

9. Hur resonerar du gällande barn och andlig tro? Hur mycket bör man eller bör man inte involvera dem?
Nej, om de visar sig se och höra saker så förklarar man ju och är med. Men vet inte vad jag skall svara där faktiskt. Nej, tycker nog inte man ska påverka dom om de inte själv vill vara med och är nyfikna.

10. Tror du på alla former av "andlig energi". Som väsen, änglar och tomtar?
Jag det som jag själv upplevt är det jag tror på. Men är öppen för att det kan finnas. Men ja jag tror på änglar,väsen och tomtar. Tog ett bra tag för mig innan jag såg en ängel och innan dess trodde jag ej på dem.


11. Tror du på mörk energi?
Ja, men jag tror ej på onda energier skapade ur intet. Utan de har kommit till av någon specifik anledning. Oftast människor som skapar dem.

12. Tror du på Gud? Berätta gärna varför du tycker och tänker som du gör.
NEJ. Jag fick berättat för mig om gud när jag var 5 år och jag minns mycket väl min reaktion. Jag blev arg och sa rakt ut att gud finns inte. Och jag gillar inte religioner. De är intressanta men de får mig att må illa. Har alltid gjort. Och folk som är väldigt kristet religiösa drar jag mig ifrån. Har alltid försökt finna ut i meditationer m.m. Hur jag kan känna ett sådant hat. För det har alltid funnits där sen jag var 5 år. Och jag har verkligen försökt. Men nej. att det endast skulle finnas en gud . NEJ. 

13. Vad är universum för dig?
Det är oändligt och är själva skaparen av allt vi inte kan se och allt vi kan se. Universum är varken god eller ond. Det är går ej att förklara. Det är som en boll med fullt av saker i. Som verkar för sig själva. Eller om man tänker sig luften en vindfri eftermiddag en dag i december. Alla snöflingor som faller ner. Luften och himlen är universum och snöflingorna är allt som finns i universum men de faller av sig själv. De har eget liv. Universum är energin och området som håller dem vid liv.

14. Healing och dess energier, vad betyder det för dig?
Ja, jag utforskar ju mycket. Healing blev mer intressant när jag valde att utforska reiki samt initsierades till master i usui. Den är ständig och kan komma till användning lite då och då. 

15. Om du skulle lämna ett tips till dem som är i tidigt stadie under sin andliga utveckling, vad skulle du säga till dem då, som skulle hjälpa dem att komma framåt (även om det sker i den takt det gör)?
Utforska,utforska och utforksa. Läs och lyssna på andra men se inte andras ord som dina. Utan utforska och hitta ditt eget. Visst utforkar man hela livet. Tänker mer på de som är hetlevrade nya och passionerade. Ta inget som sanning. Ifrågasätt alltid. Och var ej rädd för att göra på andra sätt än de saker 347834 personer tycker du ska göra. Du lär finna ut vad som är bäst. Och framför allt. Va inte rädd. Du har alltid beskydd omkring dig. Och håll dig till ljuset .

Slutligen, har du någon speciell ("övernaturlig") händelse som du vill dela med dig av?
Oj, ska jag välja en.....(kliar mig i huvudet) hmmm, kan nog då välja första ggn jag använde automatskrift. 

Jag var 13 år och hade några dagar tidigare blivit helt skakad av att ligga i soffan och försöka sova uppe på mitt rum då jag hörde min mamma komma upp och gå in och jag orkade verkligen inte småprata med henne. Känner hur hon ta tag i min arm och vänder mig. Men där är ingen. Sprang ner illa kvickt helt livrädd. Nu några dagar senare hade jag tagit mod till mig och satt där med penna och papper och skulle då prova. Det kom naturligt. jag blev lite yr men inte riktigt yr mer i halvtrans. Och fick då fram en kille som hette Robert och som hade dött sen tidigare då han bråkat med vänner och blivit skjuten. Sen fortsatte jag med detta. Men samtidigt kunde jag inte känna sådan övertygelse. Jag kom senare till ett fosterhem och när jag skulle flytta hem igen så hade det gått 6 år. Första kvällen jag skulle sova i min säng blir jag yr som när en ande är närvarande. Så vänder jag mig om och blundar och ser en man lutar sig över mig. Det är robert. Sen ser jag honom med ett papper och penna i munnen. Men jag ställde mig upp och gick ner och sov på soffan i vardagsrummet. För då var jag fortfarande rädd för andar. Och hade med åren inte träffat någon än att prata med Men han var den första på andra sidan som jag hade en viss kontakt med. Sen när jagflyttade och min lillebror tog mitt rum så var det som om huset rensades . Och idag är det väldigt lugnt. 

Tack Saga!

Källa bild: http://www.publicdomainpictures.net/

Vill du också bli intervjuad, kika då här!

Tidigare intervjuer
Lynx1
yamher
J-Artur-K
Haermenion

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-08-11 21:30 #1 av: [Sol69]

TackTummen upp 

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-08-11 22:23 #2 av: Tarotstollan

Tack, mycket spännande och intressant!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-08-11 22:42 #3 av: [Kattuggla]

Tack skymningsaga! Blomma

Anmäl
2013-08-11 23:48 #4 av: [lillalollo]

Skämtar

Anmäl
2013-08-12 07:44 #5 av: J-Artur-K

Tummen uppGlad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-08-17 16:09 #6 av: Naznaz

Tack SagaSkrattar


Anmäl