Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Intervju med Haermenion!

2013-07-31 21:02 #0 av: Fjäril

Tack Haermenion för att vi fick intervjua dig!

Blomma

1. Berätta gärna lite kort om dig själv (som person)
Jag heter Andreas Österlund, går under nickname haermenion här på övernaturligt. Jag startade min egna väg som medium för drygt ett och ett halvt år sedan, efter en livsväg kantad av mediala upplevelser och sökande. 

2. Hur hittade du till sajten Övernaturligt?
Genom en god vän.

3. Om du verkar medialt (på något sätt), vad fokuserar du på?
Jag tar kontakt med andevärlden visuellt och emotionellt. Det speglar hela mitt arbetsätt, som visar sig i form av inre bilder såväl som yttre och tar sig an i starka känslouttryck när jag förmedlar mina upplevelser.

4. Om JA på fråga 3, hur kom du underfund med vilken inriktning som var och är den rätta för dig?
Redan i tidig ålder. 6-7 år kanske. Jag insåg att jag var ensam i min omgivning att se och känna det som ingen annan då kunde uppfatta.

5. Har du alltid varit andligt intresserad/övertygad? 
Både ja och nej. Som barn tog jag det för att vara självklart, jag ifrågasatte aldrig mig själv. Periodvis har jag fokuserat på det jordiska och viftat bort många händelser omkring mig som tillfälligheter, men det lyckas man inte med speciellt länge utan att ge upp till slut. Där jag är idag i livet så är det lika naturligt som det som den omvärld som ligger fullt synlig för oss alla. 

6. Vad fick dig att bli säker i din tro?
Min mentor och lärare , som jag mötte i 15 års ålder. En otroligt stark kvinna som kom in i mitt liv som en vuxen person som faktiskt inte utgick från att jag hade grava problem, haha! Här tog min andliga utveckling fart, det var där som jag förstod vad som skett omkring mig hela tiden. 

7. Möter du människor som inte delar din åsikt där du måste stå tillsvars gällande varför du tror som du gör?
Det händer, dock väldigt sällan. Många av mina vänner delar inte min tro om saker och ting men det är ingenting som jag ser som ett problem. Vår tidsålder tillåter oss att tro på vad vi vill och det speglas rätt bra i min umgängeskrets. De som har haft större svårigheter att lämna mig i fred med min uppfattning har jag låtit få tycka som de gör, då de har lika stor rätt till det som jag har att tycka det jag känner är rätt för mig.

8. Är din familj/släkt mediala?
Jag tror att det ligger latent i alla människor, så här svarar jag ja. 

9. Hur resonerar du gällande barn och andlig tro? Hur mycket bör man eller bör man inte involvera dem?
Här tror jag att det är bäst att låta barn få bilda sin egna uppfattning och göra sina egna val. I mitt fall, så talar jag inget alls om min medialitet och kommer att låta det förbli så. Tid finns det gott om att upptäcka vad pappa håller på med, och jag tror att när barn är redo, så frågar de. Mina föräldrar tog aldrig mig till kyrkan till exempel, eller andra andliga sammanhang, utan jag är tacksam att de lät mig hitta min egna väg - det finns såklart alltid bra och dåliga sätt, men så tänker jag. 

10. Tror du på alla former av "andlig energi". Som väsen, änglar och tomtar?
Här vill jag svara med att att det finns olika sätt för oss människor att uppfatta den energin på. Änglar attraherar vissa, medan andra helt tonar in sig på sina egna guider. En del söker råd hos samma energier men i form av naturväsen, eller tecken på annat håll. Sen finns det ju lager i tillvaron, utan att blanda in hierarkiska modeller. Min tro är att det därför är möjligt att möta allsköns skapelser under varje enskild människas andliga resa. 

11. Tror du på mörk energi?
Ja. Det finns en dualitet i allt, ljus och mörker, kärlek och hat, ljus energi och mörk energi. 

12. Tror du på Gud? Berätta gärna varför du tycker och tänker som du gör
Det finns en chef, jag ogillar att kalla kraften för gud. "Chefen" låter mer allmänt, och det är kanske vad det handlar om i grund och botten. Min tro är att alla religiösa uppfattningar egentligen dyrkar samma källa, de kallar den bara för olika saker. Min övertygelse är att det finns en enorm kraft som medvetet skapade allt, helt klart. Den här kraften bestämmer inte över oss, utan verkar med och inom oss, då allt är en del av den. 

13. Vad är universum för dig
Allt. Telefonförsäljaren som stoppar dig på gatan, galaxen ljusår bort, den trasiga glödlampan på kontoret. Universum är vår plattform, arenan som våra livsvägar utspelar sig i. 

14. Healing och dess energier, vad betyder det för dig?
Healing för mig betyder att uppmuntra kroppen att samverka med själen och sin omgivning. Healing är som att stämma ett ostämt instrument, det kan ha tappat sin klang för att det har varit i fel sammanhang, eller spelats av människor som inte vet hur det skall spelas. Jag tror du förstår liknelsen, haha! 

Energi, är det flöde som finns i allt. Stenar, människor, stjärnor, i allt - såväl synlig som osynlig. För mig är det viktigt att tex styra sin energi redan i tanken, det är där allt blir möjligt. Vid en tuff prestation, lyckas alltid de som redan i tanken bestämt sig att de vill lyckas. Misslyckas man likväl, så är det de människorna som analyserar varför, och sedan prövar igen, och igen och ingen. Min tro är att man kan styra all energi med sinnet, för det är där vi tillåter oss ( eller inte tillåter oss! ) att göra saker möjligt. Kassörskan på affären är en form av energi som är av densamma sort som stjärnorna. Allt hör ihop, utan att dra mina liknelser till överdrift. 

15. Om du skulle lämna ett tips till dem som är i tidigt stadie under sin andliga utveckling, vad skulle du säga till dem då, som skulle hjälpa dem att komma framåt (även om det sker i den takt det gör)?
Ifrågasätt det som ni inte känner att ni förstår , omfamna det som känns rätt - genom att följa det mest värdefulla förmåga vi alla besitter: intuitionen! Viva la magkänsla!

Slutligen, har du någon speciell ("övernaturlig") händelse som du vill dela med dig av?

Veckans hembesök hos en familj  där jag redan en mil innan huset fick kontakt med den jordbundne anden som huserade i deras hem på ett väldigt påtagligt sätt! Jag var förmodligen extra mottaglig den kvällen och var inte riktigt beredd på att få besök redan i bilen, haha!

Tack Haermenion  Blomma

Källa bild: http://www.publicdomainpictures.net/

Vill du också bli intervjuad, kika då här!

Tidigare intervjuer
Lynx1
yamher
J-Artur-K

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-07-31 21:34 #1 av: [Sol69]

Tack Blomma

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-07-31 22:14 #2 av: Amandla

Tack Haermenion! Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-07-31 23:45 #3 av: J-Artur-K

Tackar Glad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-08-01 05:23 #4 av: [Kattuggla]

Alltid intressant att läsa andras berättelser. :)

Anmäl
2013-08-06 10:26 #5 av: Fjäril

Glad

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-08-06 17:25 #6 av: daga

Hjärta

Anmäl
2013-08-06 20:27 #7 av: [NeferNefer]

Tack Glad

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2013-08-07 22:02 #8 av: Tarotstollan

Mycket intressant, tack för att du delar med dig!Glad

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.