Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Intervju med yamher!

2013-07-10 20:53 #0 av: Fjäril

Tack yamher för ditt deltagande här hos oss på Övernaturligt.iFokus!

Blomma

1. Berätta gärna lite kort om dig själv (som person).
Jag är en nyfiken person. En som har velat testa på mycket även om det inte inbegriper våghalsiga saker. Vill gärna hitta lösningar.

2. Hur hittade du till sajten Övernaturligt?
Om jag inte minns fel så hittade jag flera sidor och blev medlemmar på dem samtidigt. Vet att jag i början tyckte det var lite dålig aktivitet här inne så det hamnade lite på is. Så kom jag tillbaka och har mer eller mindre varit kvar sedan dess.

3. Om du verkar medialt (på något sätt), vad fokuserar du på
Jag jobbar mycket med att söka och den kunskap jag får av det. Det är mitt primära just nu. Jag hjälper människor som korsar min väg, så gott jag kan. Lätta energier, avlägsna och ge en ny start.

4. Om JA på fråga 3, hur kom du underfund med vilken inriktning som var och är den rätta för dig?
Sökandet är en del av mig som alltid har funnits. Den har bara blivit tydligare. Den får mig att kunna ställa mig vid sidan av och betrakta min omvärld. Den får mig att kasta mig ut på nya upptäcksresor. Det andra fick jag ta del av när jag blev seende medial och en ny fas i mitt liv inleddes. Utan mitt sökande skulle jag inte ha mycket att leva för.

5. Har du alltid varit andligt intresserad/övertygad? 
Skulle säga ja. Min far blev varse om sin medialitet under en oerhört jobbig och långdragen operation. Redan innan fanns det en nyfikenhet hos honom om detta med spökerier. Hans väg till att öppna sig och hjälpa andra gick via flera olika kurser så jag snappade omedvetet upp det teoretiska att öppna upp sig, att vara medial och jobba som medium. När min far utvecklades sina gåvor så övade han på mig, som man ofta gör på sin omgivning så det fanns inget hysch, hysch, i min familj.

6. Vad fick dig att bli säker i din tro?
Även om jag inte slukar böcker om det övernaturliga så har jag snappat upp mycket på min väg. Utan att få bevis eller bekräftelse på det jag sökte svar på så försökte jag att hitta en röd tråd, något som går igenom de flesta upplevelserna. Även om jag var fullständigt övertygad om andra sidans existens så hade jag alldeles för många funderingar för att ha en riktig insikt. Inte förrän jag själv blev seende medial som jag har kunnat jobba mer med vad som egentligen finns och inte. När man får tydliga bevis, tydliga tecken eller när andras upplevelser stämmer in med det jag själv upplever så kan man inte tvivla längre.

7. Möter du människor som inte delar din åsikt där du måste stå tillsvars gällande varför du tror som du gör?
Oftast utgår jag från iakttagelser och upplevelser snarare än min personliga tro. Så jag gillar gärna bolla med idéer, vända på saker o ting, ställa frågor osv. Ofta möter jag människor som söker sig till mig. Respekt är viktigt. Samt att det är viktigt att känna av den personen jag pratar med för att se var denne befinner sig själv. Man kommer inte långt att prata om något som är för stort att ta in. På nätet skiljer sig det lite tillskillnad från IRL. Här är det sällan en dialog utan snarare att man bara kan svara och föra vidare diskussionen (ofta på bekostnad att det man skriver misstolkas).

8. Är din familj/släkt mediala?
Ja. På min pappas sida är han och min farmor (och vidare på hennes förfäders sida). Där är de mediala (ser och kan kommunicera). På min mamma sida så finns den mediala gåvan - intuitionen. Den finns hos min mamma och hennes syskon (mer eller mindre), min mormor och vidare bakåt. Intuitionen har växt fram och blivit tydligare allt eftersom. Att bli seende hände övernatten när det var dags. Jag lever dessutom med en medial make, som har haft upplevelser innan men öppnade upp sig strax innan mig.

9. Hur resonerar du gällande barn och andlig tro? Hur mycket bör man eller bör man inte involvera dem?
Personligen anser jag att det inte finns något man inte ska kunna samtala om med barnen. De ska kunna få komma med frågor och då kan jag möta dem med ett så pass bra svar som är anpassat för just det barnet och dennes mognad. Däremot när det gäller mediala gåvor så anser jag att barn ska ha rätten att få vara barn och är det något de ska ha i livet så kommer den gåva till dem. Inget som jag ska jobba med dem om. Eller framtvinga. Barn föds seende och det är något som är helt naturligt. Lika så att de allra flesta släpper det när de blir mer medvetna om vår fysiska värld och omgivningen.

10. Tror du på alla former av "andlig energi". Som väsen, änglar och tomtar?
För mig är det inte andliga energier. Jag förstår att många upplever dem som energier, men en ängel är en ängel och inget annat. Så ja, jag vet att det finns änglar och en hel del andra väsen.

11. Tror du på mörk energi?
Om ni med mörk energi menar onda väsen o liknande ja. Mörker i sig själv är inte ont, liksom ljuset inte är gott i sig själv. De bara är. Jag tror också på att det är bra att känna till vad som finns och därmed kunna undvika den sortens fara. Av samma skäl att det är bra att känna till farorna i vårt samhälle betyder det inte att det är fara överallt, eller att alla vill en illa. Lika väl som att tro att allt är underbart och det inte finns problem. Många väsen befinner sig mitt i mellan och gör det som gynnar dem på gott o på ont.

12. Tror du på Gud? Berätta gärna varför du tycker och tänker som du gör.
Gud finns. Han ansvarar för allt levande. Han skapade inte allt själv men han finns där och hjälper oss människor tillsammans med ärkeänglar och änglar. I mitt egna sökande har jag funnit honom. Och när man har gjort det så tvivlar man inte - man vet. Att hitta honom är något var o en måste göra själva. Om han måste finnas för alla - det däremot är en bra fråga. Alla tror på något. Att ha något att tro på (eller inte tro på), är en trygghet. Oavsett vilken religion eller vad man tror på (utomjordingar osv) så är den största anledningen att vi inte ska gå runt och vara rädda för att dö, för livet och att leva.

13. Vad är universum för dig?
Universum är ett utrymme som skapts för ett syfte. För att vi ska leva (vi -själarna, djuren osv). Det är en svårare fråga att svara på vad syftet med själarna är för dem på andra sidan. Av flera starka krafter hade de förutsättningen att skapa denna dimension. Något vi gång på gång ser liknande versioner av i litteratur eller i filmer (vilket inte behöver handla om rena fantasier).

14. Healing och dess energier, vad betyder det för dig?
Healing är något jag kan men inte är så jätte intresserad av just nu. Det finns inte tid till det heller. Min make är mer för healingen än jag. Vi jobbar på två skilda sätt vilket är riktigt intressant. Dock är mitt sökande viktigare och starkare än healing. Annars kan jag göra det både i en persons närhet eller på distans.

15. Om du skulle lämna ett tips till dem som är i tidigt stadie under sin andliga utveckling, vad skulle du säga till dem då, som skulle hjälpa dem att komma framåt (även om det sker i den takt det gör)?
Våga tro på sig själv, ta gärna del av så mycket som möjligt på så bred front som möjligt men svälj inte allt. Köp inte allt som står i böckerna. Utan var öppen. Våga ställa frågor. Våga ifrågasätta det som inte stämmer. För dem som kan kommunicera med andra sidan rekommenderar jag att etablera en kommunikation med sin skyddsängel. Eller någon annan person i din närhet på andra sidan. Genom att ha en kommunikation och kunna lita på denne så förenklar det din egna utveckling. Inget fel med levande mänsklig mentor men de är bara mänskliga och saknar det helhetsseende som är det bästa o mest gynnsammast (tryggaste) utveckling. Den personen på andra sidan kan se faror, undvika dem och eller öppna ögonen på oss i rätt tid. Och de på andra sidan kommer inte få dig in i ett led; att vara spiritualist, new ageare osv (inget fel om man väljer det men ofta får man mycket färdigt på köpet och då blir det lätt att man söker det man enligt dem ska finna, än att se verkligheten realistiskt).

Slutligen, har du någon speciell ("övernaturlig") händelse som du vill dela med dig av?
Två tecken jag har fått av min mentor är något jag skulle vilja dela med mig av. Mitt allra första tecken som jag blev lovad av min mentor inträffade dagen efter han lovade mig. På väg hem från att hämtat min äldste son i skolan så gick vi på en gång/cykel väg. Det är mitt på dagen. Framför mig fanns en vattenpöl. I den ser jag den mest klara måne som jag någonsin sett. Månen, tydlig i sina detaljer - med kratrar och allt, var stor som en mindre middagstallrik. Jag som är intresserad av rymden fann det oerhört farscenerande. Rätt snabbt, och rätt logiskt så tittar jag upp på himlen för att se om jag såg månen. I samma sekund som jag ser den klarblå himlen utan någon måne alls (så klart) så slår det mig att månen ser vi aldrig så pass tydligt ens på natten eller så pass stor som jag såg i vattenpölen. Så jag tittar ner i pölen som nu är precis framför mig, som jag mer eller mindre ska passera och det finns ingen måne kvar.

Det andra tecknet eller snarare beviset var, att i slutet av ett av våra samtal vände sig min mentor till mig och sa; ja, just det - sju. Så log han och gick. Inga ledtrådar ingenting. Åh vad jag funderade på detta svaret. Men vad var frågan. Så tre månader efter kom min make hem efter ha varit en dag på en föreläsning. Där hade de diskuterat att lagom var sju (gällde autism - att sju meningar var lagom kommunikation för dem, att inte det ska bli för mycket osv). När han sa detta så visste jag att det var det han menade min mentor. Inte för att svaret sju var det viktigast utan att min mentor visste att jag ville ha ett tydligt tecken i min värld. Något som kunde komma på tal. Som ingen annan visste innan.

Tack till dig yamher! Blomma

Källa bild: http://www.publicdomainpictures.net/

Vill du också bli intervjuad, kika då här!

Tidigare intervjuer
Lynx1

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-07-10 21:06 #1 av: [Sol69]

Jätte intressant läsning!

Tack Yamher Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-07-10 21:08 #2 av: J-Artur-K

Härligt Glad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-07-10 21:35 #3 av: [Lynx1]

Så fint beskrivet :-)

Anmäl
2013-07-10 22:02 #4 av: yamher


Tack ;)

                          

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-07-10 22:49 #5 av: [Kattuggla]

Mycket intressant! Tack! Blomma

Anmäl
2013-07-10 23:11 #6 av: Theleonora

Tack för mycket intressant läsning! Blomma

Anmäl
2013-07-10 23:47 #7 av: Amandla

Spännande Yamher! Tummen upp

Ser att svaren vid fråga 6 och 7 har råkat bli samma, pm:a någon av oss moddar så fixar vi så det blir rätt Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-07-10 23:52 #8 av: J-Artur-K

#7 Men det var ju så bra skrivet så varför inte ta en favorit i repris på en gång Glad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-07-10 23:54 #9 av: Fjäril

Mitt fel! Ordnat Tummen upp (att jag inte såg det då!) 

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-07-10 23:57 #10 av: Amandla

Så bra Fjäril! Cool

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2013-07-11 08:32 #11 av: yamher


det missade jag faktiskt när jag tittade igenom det ;)

BlommaBlommaBlommaBlommaBlommaBlomma

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-07-11 22:52 #12 av: yamher


förresten tack alla ;)Hjärta

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-07-11 23:26 #13 av: daga

Intressant läsning om din inre resaHjärta.

Anmäl
2013-07-13 08:22 #15 av: Skogshumblan

Tack!

Anmäl
2013-07-13 22:19 #16 av: Tarotstollan

Tack, underbart och intressant!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-07-14 11:55 #17 av: yamher


Vad roligt att ni fann det intressant!

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-07-16 23:07 #18 av: [lillalollo]

härlig läsning

Anmäl
2013-07-23 21:44 #19 av: Fjäril

Tack igen yamher!

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.