Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Andlig Status

2013-02-11 12:07 #0 av: Fjäril

Är två ord jag stött på lite varstans både i verkliga livet och på vårt berömda internet. Två ord som får mig att se rött eftersom andlighet är så långt från att ha status som det bara någonsin går.Men av någon anledning tror en del människor att vissa andligt utvecklade själar får status kanske genom att jobba som medium för tv där denne blir berömd och alla vet vem han eller hon är.

 Vi vill tacka Navahowolf för att vi fick publicera den här artikeln!

Alla sitter vi med olika kunskap,alla har vi våra egna erfarenheter och alla lär vi under våra jordeliv,vi möter både med och motgång växer i olika takt.En del med mer kunskap än andra men har vi verkligen fått andlig status om vi bär på djup kunskap inom oss och kan mycket om det andliga?

Mitt svar blir direkt nej en högt utvecklad själ strävar inte efter det världsliga och vill absolut inte höjas till skyarna för sin kunskap.En högt utvecklad själ lever i sin naturlighet och det andliga lyser om denne utan att han eller hon ens berättar om sin andlighet.

Även om man är högt utvecklad och kan mycket så betyder det inte att man har fått nån andlig status för hur det är så finns alltid människor runt omkring oss som av nån anledning känner sig märkvärdig och sätter sig över andra med sin kunskap.Vi möter det överallt inte bara inom andliga kretsar.Vi ser det på arbetsplatser,dagis,skolor att många gånger nån får lite mer ansvar kan det istället stiga denne åt huvudet och personen själv höjer sig till skyarna och tror sig fått någon form av hög status.

Ordet status skulle jag om jag fick bestämma radera helt och allrahelst bort från andliga sammanhang för hur det är oavsett kunskapsnivå är vi alla lika,vi har samma värde inför skaparen oavsett vad vi kan och inte kan.

Tyvärr har det även inom andliga kretsar vuxit fram en trend i att vara bäst,kunna mest och veta bäst.En del höjer sig själva till skyarna och då har vi genast med andligt snobberi att göra.

Sen har vi dom som bara är och lever med sitt andliga helt utan skryt,helt utan att vara märkvärdig inför sig själva eller andra.Där skulle jag vilja säga dom vuxit andligt för att kunna leva så enkelt helt utan att ha behovet av att hävda sig och sitt då har man kommit långt.

Vore vi fullkomliga skulle vi ha lämnat jordelivet men inte förrän vi utvecklats och klarat av alla lärdomar,fått alla dom kunskaper vi behöver för att bli fullt utvecklade själar går vi över på andra sidan för att stanna utan fler inkarnationer.

Det är en lång resa med väldigt olika antal liv för oss,en del gör fler andra färre men gemensamt har vi utveckling men absolut ingen status eftersom vi alla är lika inför skaparen oavsett kunskapsnivå.

Vi gör alla misstag stora som små och där finns våra lärdomar för att utvecklas.Hade vi inte dom motgångarna kunde vi lika bra vara på andra sidan utan något fysiskt liv alls.Hade vi inte alla känslomässiga erfarenheter skulle vi enbart existera på andra sidan utan att ha upplevt olika känslor som sorg,glädje,ilska,rädsla med flera.

Om vi går till våra guider, dom flesta har levt jordeliv och utan jordiska kunskaper skulle dom inte kunna bistå oss med den hjälp och stöd som dom gör,dom skulle sakna förståelse för det vi går igenom både med och motgång så livet är ett måste för att vi ska kunna ha känslor.Att bara befinna sig i andevärlden ger ingen erfarenhet och man får enbart en existens utan några som helst känslor.

Undantag finns och däribland änglar och skaparen men vi andra som kanske valt att guida vi får göra livets resa för våra erfarenheter.Vi växlar gärna plats med våra guider och jag guidade Wolf han guidar mig så erfarenheten behövs för att kunna bistå med så god hjälp och stöd som möjligt för den inkarnerade själen.

Jag skulle vilja ta bort orden status helt i andliga sammanhang,få bort andligt snobberi som en del för sig med men så enkelt är det inte eftersom vi är jordiska och präglas av jordiska värderingar.

Det vi kan göra är att själva sträva efter så gott vi förmår att vara mot andra som vi vill dom ska vara mot oss.Enkelt är det inte och en erfarenhet vi så väl behöver för att utvecklas.Allt vi kan göra är vårt bästa och gör vi misstag reda upp det så gott vi kan.

Be om förlåtelse men framför allt kunna förlåta oss själva när vi gjort fel för ofta så förlåter inte andra omkring oss våra misstag så här är den egna förlåtelsen oerhört stor för vår utveckling.Vi dömer oss själva väldigt hårt det hör liksom till att slå på oss själva med hårda ord och kunde vi vända på det och istället vara ödmjuka mot oss så skulle vi öppna portar till så mycket vackert vi trodde inte fanns.

Vi är många gånger hårda både mot oss själv och andra.Tänk om vi kunde tänka om och se allt som erfarenheter,se varför kompisen gjorde så dumt i skolan och förlåta istället för att hysa agg ända upp i vuxen ålder.

Kanske har vi vart mobbad både på arbetsplatser och i skolan,vore det inte skönt att kunna släppa sorgen och förlåta  dom som gjort oss ont.Vi har kanske vart elak själv eller vart den som mobbat,vore det inte skönt att släppa och förlåta sig själv.

Vi har ingen lätt uppgift i livet och vilken befrielse det skulle vara om vi istället för att sticka näsan i vädret kunde vara i harmoni med allt vi möter,kunna fölåta både andra och oss själva då har vi nått långt i vår utveckling den dagen vi kan se på saker med förlåtelse och harmoni.

Hur det är vi är bara enkla människor med olika erfarenhet och känslor och oavsett vad vi mött i livet oavsett vad vi gjort eller inte finns alltid möjligheten att börja om och kunna förlåta både sig själv och andra.

Förlåtelsen börjar ofta hos oss själva,kan vi förlåta oss själva kan vi förlåta andra men förlåter vi oss inte själv finns en bitterhet inom oss som också speglar av sig hur vi är mot andra.

Den dagen vi kan vara i harmoni med både oss själva och andra,den dagen vi kan vara i alla våra känslor,den dagen vi lever vårt andliga liv utan snobbighet och utan att vara märkvärdig i vårt förhållningsätt mot andra den dagen då har vi kommit långt i vår uttveckling.

En dag är vi där allihop,vägen dit är både krokig svår och lång och när vi inser att det inte rör sig om status eller att vara för mer än andra då infinner sig den där harmonin som vi alla strävar efter och vi kan fullborda det vi kom hit för men vi måste kunna fölåta oss själva och andra och där finns den svåra uppgiften framför oss.Det går och varje dag är en ny dag och ger vi oss chansen själva att få börja om på nytt infinner sig både glädje,harmoni och vi får en utstrålning som speglar av sig på andra som ringar på vatten.

Allt gott till er Kyss

Källa bild: http://www.publicdomainpictures.net/

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-02-11 12:09 #1 av: Fjäril

Tack för att vi fick ta del av dina tankar! 

"Förlåtelsen börjar hos oss själva" Så sant!

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-02-11 12:32 #2 av: [Navahowolf]

Tack själv Fjäril alltid roligt när det man skriver uppskattas och vi är ju så enkla människor så ordet status i andliga sammanhang tycker jag inte passar in därför föddes ide'n till denna artikel 

Anmäl
2013-02-11 12:46 #3 av: imke


Jättebra artikel

Anmäl
2013-02-11 13:42 #4 av: [Kattuggla]

Du hittar verkligen "kärnan" i det du vill förmedla, Navahowolf. Tack för kloka ord! Nu fick jag lite hjälp på vägen i min läkeprocess!

Anmäl
2013-02-11 17:13 #5 av: [Navahowolf]

Tack själva Imke och Kattuggla 

Anmäl
2013-02-15 09:47 #13 av: [kvasthilda 72]


Jag har varit upp i folk som satt sig på höga hästar och verkligen velat markera att dom är förmer än andra, på den tiden tänkte jag inte på detta utan höjde själv upp kvinnan, idag vet jag bättre...

Nej oavsett om man varit med på tv eller inte har certifikat så är man lika värd iallafall och en som kommit lite längre på sin andliga väg skyltar inte med det utan är bara hjälpande och kärleksfull.

Ibland när folk kallar mig tex ängel mm så parerar jag alltid och säjer att jag är en människa med mina fel och brister och att jag absolut inte är perfekt... Har svårt att ta komplimanger...

En annan sak som slagit mig är att många av dom som blivit upphöjda och ska vara förmer än andra inte är så långvariga i denna branch, snabbt uppskut och platt fall....

Kvinnan som jag höjde upp har fallit ner från sina höga hästar för ett tag sen,,,

Anmäl
2013-02-15 13:15 #15 av: Fjäril

Man behöver inte hålla med om vad som skrivs men när vi ser att inlägg verkar vara "feltolkade" eller direkt riktad mot person, tar vi bort dessa. 

Ett par kommentarer efter detta är också borttagna eftersom dessa hörde samman med "ursprungskommentaren". 

Inlägg #13 ligger kvar eftersom det inte är kopplat till något specifikt inlägg utan "hör mer till trådens ämne". 

Har man frågor på det kan man kontakta någon av oss moderators via pm. Vi för inga diskussioner i trådarna om modereringar eftersom det förstör mer än vad det gör nytta.

Tänk på hur ni formulerar er och läs gärna igenom texten en gång innan ni publicerar det. 

Här är våra skrivregler:

http://overnaturligt.ifokus.se/discussions/4f831c5588f47240fe00e1ad-skrivregler-pa-overnaturligt-94-12?discussions-1

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2013-02-15 20:27 #16 av: [akumas7]

Tack för en mycket bra skriven text :)

Anmäl
2013-02-15 20:54 #17 av: yamher


kvasthilda; det brukar finnas en anledning till det!! Klart att vi inte ska utge oss att vara någon vi inte är eller för mer än det vi är!

Du har helt rätt, precis som navahowolf skriver också.

Sedan skiljer sig skaparen o änglarna ifrån oss. Men vi människor är människor här om ändock av olika orsaker lever här på jorden och vad vi ska åstakomma/lära oss. Om annat så blir vi varse om det, förr eller senare, om vår plats ;)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-02-16 04:24 #18 av: [Navahowolf]

Kvasthilda jag vill minnas du berättade om henne tidigare och universum brukar ta hand om precis som med kvinnan hon åkte ner från sina höga hästar.Skönt du upptäckte vad hon gick för.

Tack Akumas.

Håller med dig Yamher,(om annat så blir vi varse om det förr eller senare).Så sant så och jag vet att blir jag andligt styv i korken drar Wolf ner mig så det visslar om det och det rent fysiskt för att markera.

Anmäl
2013-02-16 08:15 #19 av: yamher


jag tror faktiskt vi har haft flera som har försvunnit eller plockas ner. Vår numera rätt omdiskuterade tvkända medium är en av dem.

Så pass mycket har jag också lärt mig att människor ska inte utge sig att vara något de inte är när andra följer dem och lyssnar till dem, att man inte ska utge sig att vara gud eller gudomlig eller tala om vad Gud tycker o tänker om en sak (som inte stämmer)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-02-16 10:32 #20 av: P_hansson

Man skall heller inte slå bort någons vetande i tron att den sitter på höga hästar.

Om alla hade gjort det med jesus hade inga lärjungar funnits. Endast de som vet bättre förstår högre budskap. De skulle aldrig säga att någon utger sig för att vara gud, de skulle lyssna och veta.

Ingrorans är farligt, för man tror man själv vet bättre.

Anmäl
2013-02-16 21:45 #21 av: yamher

vissa människor har syftet att lyfta tankar hos andra. Andra människor utger sig för att göra det utan att ha det syftet..

men det ärliga, det "riktiga" brukar skilja sig från den som sprider sådant som de vill tvinga andra till att tro på. Ofta genom att den "riktiga" ger en push till andra att tänka själv, med eller utan lite bakgrundsinformation. snarare än att leverera allt o hota med straff, skrämsel eller liknande. Men naturligtvis är inget så enkelt. 

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-02-17 00:17 #22 av: baradenjagär

Så kloka ord! Tack för dem! Jag tyckte om det du skrev att vi bör förlåta både oss själva och andra när vi gör fel, och se det mer som erfarenheter istället! Försöker nog leva så men ibland glömmer man bort sig och du påminde mig om det nu med din text!Ler

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.