Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Kundalini Yoga

2012-09-17 20:39 #0 av: Fjäril

Kundaliniyoga är en autentisk yogatradition som passar dig som söker efter en andlig disciplin

Idag var jag på mitt första Kundaliniyoga-pass och det var helt fantastiskt. Precis vad jag behövde! Kvinnan som höll i passet blandade även in Medicinskyoga, lika underbart det.

Här nedan har jag sammanställt lite information som jag hämtat på nätet. Ett tips till er som söker en andlig utveckling - gå på dessa yogapass! Det kommer garanterat ge er en knuff i rätt riktning Glad

Kundaliniyoga

I kundaliniyoga är det större fokus på den mentala och andliga delen av yoga. Hathayoga (dit både iyengaryoga och ashtangayoga hör) består traditionellt av kroppsställningar och andningsövningar.

I de flesta övningarna kombineras rörelser med kraftfull andning, därför brukar man kalla kundaliniyoga för en aktiv och dynamisk yogaform. Kundaliniyoga är mer intensivt än klassisk hathayoga och iyengaryoga, men mindre fysiskt krävande än ashtangayoga.

Medicinsk Yoga

Det är en terapeutisk form av den klassiska Kundaliniyogan, som är minst 5000 år gammal ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet.

Det är en kraftfull yogaform där andningen är central Det är enkla, mjuka lugna och inkännande kroppsövningar, effektiv andnings- och koncentrationsteknik, djupavslappning och meditation.

Yogapassen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem.
Det finns ett ordspråk inom Kundaliniyogan som säger; ”det räcker med att du lutar dig åt rätt håll i en övning så får du effekt av den”.

Så här skriver Expressen:

"Mirakelyogan har visat sig hjälpa allt från hjärtinfarktpatienter till personer som är svårt utbrända och ungdomar med ADHD."


Källor: 
http://www.iakallin.se/yoga.html
http://www.kundalini-yoga.se/vanligafragor.html
http://www.medicinskyoga.se/?visa=heart
http://www.expressen.se/halsa/mirakelyogan-for-alla/
http://www.publicdomainpictures.net

Sajtvärd på Övernaturligt, medarbetare på Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-17 22:24 #1 av: tillit

Tack för tipset:)

Anmäl
2012-09-17 22:36 #2 av: Torahzen

Intressant! Jag har tränat Iyengar Yoga för länge sedan. Den här hösten ska jag pröva på Qi gong. Jag behöver jorda mig och hoppas att den passar mig.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2012-09-17 22:36 #3 av: Fjäril

Spännande! Berätta gärna mer. Det är något jag vill testa också.

Sajtvärd på Övernaturligt, medarbetare på Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-18 13:06 #4 av: NeferNefer

Låter helt underbart! Glad

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2012-09-18 13:51 #5 av: Torahzen

Jag gillade verkligen Iyengar yoga för jag fick mer energi efter ett pass trots att jag tagit i så jag trodde jag skulle flyta bort.

Qi gong har jag bara varit på en gång så länge. Det ska vara varannan vecka. Nästa vecka ska jag dit igen.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2012-09-18 14:13 #6 av: Magi-cat

Tänk så många yoga-former det finns! Den här låter extra intressant för att den tar med det mentala och andliga. Andningen är ju också väldigt viktig och att lära sig använda den optimalt.

En del "yoga" blir mer som ett jympa-pass, det blir väl lätt så när yoga möter väst och sätten att tänka inte möter varandra. Inget fel i det, men det kan vara idé att söka det som passar en själv bäst om man har möjlighet. :-)

Qi gong utövade jag förr och tyckte det var väldigt bra. Har även prövat yoga, men minns inte i vilken form, men det var inte kundalini.

Jag tror säkert att olika former av yoga/qi gong och liknande kan vara både läkande, lugnande och utvecklande, för skolor, arbetsplatser, inom sjukvård/friskvård etc.

Magisteruppsats om yoga för stressreducering: http://dspace.mah.se:8080/bitstream/handle/2043/6699/Microsoft%20Word%20-%20Yoga,%20och%20elevers%20upplevelse%20av%20stress%20_1_%20_2_%20_1_.pdf?sequence=1

"Avsikten med studien var att se om yogan, enligt elevers uppfattning, påverkar koncentration och lärande i en positiv riktning. Svaret måste bli ja, den enhetliga upplevelsen var att den positiva känsla som infinner sig efter yogan gör tankarna klarare, och att problem då upplevs som lättare att hantera."

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2012-09-18 14:25 #7 av: Fjäril

#6

Tack för länken Magi-cat!

Jag har gått på "vanlig" yoga och det här var inte i närheten. Det var inte ansträngande och jag tyckte man vilade större delar av tiden.

Jag skulle gärna se yoga i skolan. Både "andningsyoga" men också där man använder mer av styrkan, mer den fysiska delen. Om vi har tur så kommer det in mer och mer Glad

Sajtvärd på Övernaturligt, medarbetare på Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-18 16:04 #8 av: [MossQ]

Spännande Fjäril och tackar även jag för tipset:)
Har åxå testat vanlig yoga och vart totalt slut..
Inget för mig alls, men detta låter skönt och lugnande!
Jag själv börjar en qigong kurs i morgon a la 9 ggr.
Ska bli jätte kul:))

♥ Allt som sker i mitt liv är till det bästa ♥

Anmäl
2012-09-18 16:08 #9 av: Fjäril

#8

Å vad spännande! DET vill jag gå på också Kyss

Sajtvärd på Övernaturligt, medarbetare på Andlig Skepticism

Anmäl
2012-09-18 17:24 #10 av: [MossQ]

#9 Lovar att d kan kännas näst intill trance, har testat detta några gånger för många många år sedan :)

♥ Allt som sker i mitt liv är till det bästa ♥

Anmäl
2012-09-18 18:45 #11 av: Magi-cat

När man gör qi gong så ändrar sig hjärnvågorna som om man är i ett meditativt tillstånd. Om man märker att man är "där" bör man vänta en stund innan man kör iväg med bil. Glad

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.