Övrigt

Tacka för allt du har!

2012-04-25 11:04 #0 av: Fjäril

Tacka för allt du har som gör dig glad och lycklig - tacka för att du är just den DU är!

Jag tror att många med mig kan lägga för mycket fokus på sådant man önskar att man hade. Många gånger kanske dessa önskningar hade förändrat saker i livet, men om vi lägger vår energi och tacksamhet till det vi faktiskt har så inser vi nog att det är på grund av hur vårt liv ser ut - som har gjort oss till dem vi är idag. Vad hjälper det att sakna allt annat? Även om man kan önska sig en förändring.

Hade jag inte fått kämpa för mopeden som jag aldrig fick när jag var yngre eller om jag inte hade fått utstå de motgångar jag har varit med om - så hade jag inte varit den jag är.

Hade jag inte hoppat av skolan och börjat arbeta tidigt så hade jag heller inte varit den jag är idag.

Jag är stolt över att vara jag, jag är stolt över är säga "tack för att jag har en familj, tack för att jag har en säng att sova i, tack för att jag är den jag är"

Jag väljer att tacka och vara tacksam för det jag har. Även om ett hus på landet med djur hade gjort mig glad, så ser jag en mening i varför jag inte sitter i det där huset just nu. Jag kommer dit en dag men innan dess behöver jag förstå att hade det varit meningen för mig att bo på en plats enligt mina önskningar - så hade jag inte varit den jag är, jag hade inte suttit här och skrivit kanske?

Jag försöker tänka på detta varje dag, jag försöker tacka för att jag är jag. Jag är ju den jag är, det finns ju inget finare än att faktiskt älska sig själv och glädjas åt det man har. Det är inte lätt alla gånger, men i de stunderna när saker känns som mest orättvist så tittar jag runt omkring och låter mig glädjas för det jag har.

Tacka för att du är DU och var tacksam för det du har! Du har det du har - för att vara den du är!

Källa bild: http://www.publicdomainpictures.net/

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-25 12:11 #1 av: Marr

Åh vad bra skrivet Fjäril! Jag är tacksam för att jag är jag. De val jag gjort imitt liv kanske inte alltid varit de bästa, men jag tror de var bra för mig.

 Format mig till den jag är idag. Sett gott&ont, lärt mig urskilja vad som är vad. Det har lärt mig välja. Vänder mig från det svarta mot det ljusa. Då är jag glad för vad jag har, ägodelar har ingen plats imitt liv längre.

Jag är så glad för mina djur, min familj, mina närmaste vänner som ger mig respekt trots att jag pratar om sånt dom har svårt att förstå. Är glad jag kan se mitt liv så, önskar fler ser det + de möjligheter som finns inuti sig själva.

När sådant sker då blir jag riktigt lycklig! Det skedde med mig&därför är jag med här på ÖN till exempel! Skrattande

 

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2012-04-25 12:42 #2 av: Fjäril

Tack Marr, vad fint du skriver!

Ja, jag har tagit många märkliga vägar i livet men det har också format mig till den jag är idag :)

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-25 17:06 #3 av: Magi-cat

Mycket tänkvärt!

TACK! Glad

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2012-04-25 21:12 #4 av: [Kathja]1

Kanon Darling! Attraktionslagen i ett nötskal. Det är inte svårare än så att börja förärändra sitt liv - ha fokus på det positiva i ditt liv, m.a.o det du redan har. Och där finns alltid något.

Var tacksam över att du har en säng, en tandborste, en cykel, en vän, att solen skiner, att du har vatten att diska i, att du har ett hvuvud att ha ont i...osv...osv. Prova att sända tacksamhet så mycket du bara kan varje dag under en period så ska du se att livet kommer att bli lättare av bara det.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-04-25 22:00 #5 av: Fjäril

Tack Magi-cat och Kathja-R Kyss

Kathja-R, ja det är mycket av våra tänk (som människor) så går hand i hand - utan att vi tänker på det.

Jag tycker man blir tacksam för allt möjigt när man verkligen engagerar sig i att tacka. Nu kör inte jag fort, men något jag ska testa nästa gång är: Tack snälla bilist som kör så sakta, det gör att jag inte behöver köra så fort - den du Tungan uteFlört

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-26 00:04 #6 av: [Norpan88]

Väldigt bra skrivet goa Fjäril!  Jag känner likadant, man får tacka för det man har idag och för den man är och leva i nuet.

Jag har tidigare älta det förflutna och oroat mig för framtiden och frågat mig hit och dit om både det ena å det andra.

Men det som gör mig lyckligast är att vara lycklig i nuet och att inte oroa mig för varken dåtid eller framtid.

kramis!

Taste and you will see that I am a good God. ps 34:8

Anmäl
2012-04-27 08:40 #7 av: Fjäril

Tack rara Norpan!

Att vara lycklig i nuet, så rätt så!

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-27 17:25 #8 av: agneta-43

Bra och tänkvärda ord, tack Fjäril Glad

Jag bär det med mig sedan många år tillbaka då jag förlorade mormor, mamma, morfar och min systers man. Mamma och min systers man var alldeles för unga och det gav ännu mer tankar. Mamma blev 47 år och min systers man 44 år, (han dog på sin födelsedag)

Någon gång runt 1989 eller början på 1990 hade jag en fruktansvärd yrsel som varade i ca 7,5 år innan jag fick hjälp, denna yrsel gav även det många funderingar. Mina barn var små då och min rädsla var att jag skulle lämna dem ensamma och hur de skulle tänka, det var det som var värst. Att de var små och kanske skulle tro att jag lämnade dem för de kunde vara osams och så, ja ni vet hur man som barn kunde tänka. Jag vet själv hur jag funderade då min mamma och pappa gick ifrån varandra, vi barn anklagade oss själva, att vi bar skulden för det....

Det med yrseln och de dödsfall jag varit med om gör att jag ännu mer värnar över de mina. Jag vill vara med mina barn och mitt barnbarn och stötta och hjälpa dem så mycket jag kan.

Många har haft svårt att förstå hur vi kunde låta vår äldsta bo kvar så länge medan de renoverade sitt radhus, men hur skulle de kunna bo där då det var ett helt renoveringsobjekt! Vi har ju dessutom två våningar i vårt hus, visst att det kan tära på varandra ibland, men jag är glad att jag kunde hjälpa dem och jag sa långt innan de var flyttfärdiga att jag ville de skulle veta att de kunde bo kvar till de var färdiga med utbildning och fått jobb och att detta alltid ska kännas som deras hem, jag vill ha det så och det har de alltid känt tack och lov. Vår dotter som har barn vill dela glädjen med deras barn så där är båda noga med att bår vi och vårt barnbarns farmor och farfar ska få träffa dem alla tre och även få vara barnvakt och det sker med rättvisa, ena gången de sedan vi så gott det går. I perioder är jag mycket hos dem för att i nästa bli mer sällan arbetstiderna styr ju, sedan brukar jag också fråga nör jag kan hämta mitt barnbarn på förskolan för det tycker jag är så kul.

Sedan med tanke på att mamma bara blev 47 år och min systers man bara blev 44 år så finns tanken tydlig och klar att jag inte vet vad som sker senare idag eller imorgon. Jag vill göra saker som jag kan må bra av, att jag vet att jag funnits för de mina, att kunna ge de som finns runt mig glädje och positivt både för mina nära, mina vänner och alla på mitt arbete.

För mig är det viktigt att leva denna dag, ta vara på den på ett bra sätt. Trots detta kan det naturligtvis vara svårt att alltid se allt i ljus då det sker saker som då Alva sprang ut på vägen eller som nu då min kropp skriker smärta, men då gäller det att ta fram det positiva i tillvaron Glad

Medarbetare på Druid & Shaman 

Anmäl
2012-04-27 17:46 #9 av: Magi-cat

så fint skrivet och tänkvärt Agneta! "viktigt att leva denna dag, ta vara på den på ett bra sätt."

Kram till dig och de dina!Kyss

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2012-04-27 18:15 #10 av: [mossquinnan]

Tack för peppet Fjäril:-)))

Om några månader e jag 50 unga år..och nu känner jag att tom mina hängiga bröst är älskvärda efter positivt besked i veckan som jag trodde var kört:-))

Så resten av d liv som finns kvar på denna jord så ska jag prisa marken där jag får gå påKyssså tack än en gång:-)))

 ♥Allt som sker i mitt liv  är till det bästa♥

♥Den som verkligen är delaktig i livet slutar aldrig gå♥

ALEPH

Anmäl
2012-04-27 20:04 #11 av: agneta-43

Tack Magi-cat Kyss

Kram till dig och de dina med Glad

Härligt mossan Glad

Hahaha "hängiga bröst" Skrattande fick mig att dra på smilbanden för en flicka på förskolan sa idag till mig "Agge! Du har hängbröst!" hahahaha Skrattande Jag bara skrattade och sa "kan man ha hängbröst då de är små hahahaha Skrattande Härliga barn de får mig att skratta varje dag med sina härliga kommentarer och de gör mig förundrad vilka kloka tankar de har om allt mellan himmel och jord, saker som jag som vuxen glömt att jag än gång också funderat på Glad

Kramar till er alla underbara

Medarbetare på Druid & Shaman 

Anmäl
2012-04-27 20:13 #12 av: Fjäril

#8

agneta-43,

Vad fint du skriver och tack för att du delar med dig! En riktig kämpe är vad du är! "Trots" allt du har varit med om så utstrålar du alltid en viljekraft och en fantastisk ödmjukhet - fantastisk person!

#10

Mossis, man blir inte annat än glad och får till många skratt av dina inlägg, fina du!

Jag tror att dina bröst är fina ändå, det viktiga är vem de sitter på - på dig :) och som du säger, mycket har ingen betydelse längre när andra vikitiga saker faller på plats.

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-27 20:14 #13 av: [mossquinnan]

Haha så sött Agneta jag hade faktist inte sett ditt första inlägg härSkäms

Du e så jääkla go du quinna..Sätt in pilen nu..deep as hard Flört

 ♥Allt som sker i mitt liv  är till det bästa♥

♥Den som verkligen är delaktig i livet slutar aldrig gå♥

ALEPH

Anmäl
2012-04-27 20:22 #14 av: liawilson

Är rätt bitter nu men tack snälla för dom 300 kr som jag & min dotter ska klara oss på den här månaden efter att el,hyra & tele2 & busskort är köpt.. Det positiva med i dag är väl det fina kortet jag fick av min vän "du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här & nu, att du är älskad för din egen skull för ingen annan är som du"

Anmäl
2012-04-27 20:30 #15 av: agneta-43

Tack Fjäril Kyss

Fina ord du skriver och de värmer ska du veta underbara du Glad

Det stämmer så bra det du skrev att våra val och våra upplevelser är en "lära", något vi tar med oss och kan använda senare eller något vi upplever som stärker oss på vägen framåt i livet (min tolkning).

Det jag skrev var bara en liten del av mina upplevelser, det finns mycket mer som smärtat och fått mig att kämpa och slåss för att komma vidare både med mig själv och hela familjen. Många har sagt att jag är stark, då såg jag mig som svag, nu med distans vet jag att jag är stark. Hade jag inte varit stark hade vi inte fortsatt vara en hel familj och jag hade inte varit den jag är idag. Jag vet att jag klarar mycket även om en katastrof först får mig att falla, jag kan klättra upp och kämpa igen för jag är en kämpe en tigerhona Skrattande och den tigern finns hos oss alla, vi måste bara plocka fram den och våga kämpa och våga vara oss själva för vi hade inte varit den vi är om vi inge gjort vad vi gjort Glad

Medarbetare på Druid & Shaman 

Anmäl
2012-04-27 20:34 #16 av: agneta-43

Glad hihihi tack mossis Glad

Jag ska snart byta bild till min senaste bästa tavelbild, i tisdags va jag farlig Flört hihihi De skojade om att anmäla mig till stortävlingen hahahaha fast jag inte är certifierad Skrattande

Medarbetare på Druid & Shaman 

Anmäl
2012-04-27 20:37 #17 av: Magi-cat

#16 vi håller tummarna!

Som mossis sa: Sätt in pilen nu..deep as hard Flört

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2012-04-27 20:39 #18 av: [mossquinnan]

Ojjsan vad man missar vissa inlägg *L*

Ahh tack Goaste Fjäril..du e inte så dum du heller *fniss* så jättegoo själ så man vill flyy high *S* Du utstrålar en godhet som få har ska du veta:-)

Lia..livet e tufft i bland och jag önskar dig lycka till,fin vän du har..kram till dig å er andra..Haha vilket kramkalas vi har i dag..jag som e så sjukt osocial *fniss*

 ♥Allt som sker i mitt liv  är till det bästa♥

♥Den som verkligen är delaktig i livet slutar aldrig gå♥

ALEPH

Anmäl
2012-04-27 20:43 #19 av: [mossquinnan]

Agneta vad är ett litet cert när man är bäst  i test *fniss*

Lite mer oåtkomligt enligt mig iaf..mystical..Good luck u woman:-)

 ♥Allt som sker i mitt liv  är till det bästa♥

♥Den som verkligen är delaktig i livet slutar aldrig gå♥

ALEPH

Anmäl
2012-04-27 20:43 #20 av: Fjäril

#14

lia,

Ja, just nu (eftersom jag sagt upp mig på arbetet) så tackar jag för att jag snart ska få ett jobb. Även om det i stunden kan kännas hopplöst så försöker jag se till det jag faktiskt har.

Vilken fin vän du har, vissa saker kan verkligen göra våra dagar.

#15

agneta-43,

Ja man kan verkligen säga att du ett "utmärkt" exempel på att kämpa och inte ge upp. De gånger när allt är som mest motigt så har du möjligheten att blicka tillbaka på det som varit och faktiskt förstå hur otorligt stark du har varit, hur mycket du har tagit dig igenom och fortfarande är fina du Kyss

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-27 20:44 #21 av: Fjäril

#18

Man vill bara KRAMA dig! Tack för det fina du skrev, tack!

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-27 20:49 #22 av: agneta-43

Jaaa vi fixar till ett stort kramkalas för alla fina människor här Glad jag vet inte alltid hur jag ska uttrycka mig och denna stund är nu så ja Fjäril bland andra med sin enorma godhet och som ger oss så mycket här och mossis med som ger alla gott och har härlig uppriskande humor och Magi-cat som alltid med har ett eller många goda ord att dela med sig av och alla andra med så ingen kommer i kläm Glad

KRAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMAAAAAAAAARRRRRRRRR

Medarbetare på Druid & Shaman 

Anmäl
2012-04-27 20:51 #23 av: Fjäril

#22

Rara du, KRAAAAAMMMMM! Tack!

Det blev en rörande Fredagskväll med en massa fina ord, det gör helgen det Kyss

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-27 20:56 #24 av: Magi-cat

ja, det blir något att ta med sig till helgen!!!

Med kärlek och tacksamhet

KRAAAAM!KyssSkrattande

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2012-04-27 21:46 #25 av: [mossquinnan]

Ja d blir d verkligen..Gillar ditt sign Magi:-)))

The beginning of wisdom-i do not knowKyss

har precis kommit in med mina *loppor* (hundar) och måste bah få slänga in en repris *S* Dö inte på mig nu bara..men jag e så glaad i dag *L*

Och jag älskar dessa ord..kanske ska lägga till dom i mitt sign,,who knowsFlört

Med denna så sussi nattittis alla gooa här inne *kram*

I can´t hide from this feeling´s Couse it´s Right;-))))

 ♥Allt som sker i mitt liv  är till det bästa♥

♥Den som verkligen är delaktig i livet slutar aldrig gå♥

ALEPH

Anmäl
2012-04-27 21:49 #26 av: Fjäril

#25

Mossis, du är för go du!

Sov så gott och vakna lika glad imorgon Kyss

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-05-17 18:02 #27 av: theone2

Detta är ur ett perspektiv av självbelåtenhet kan tyckas. Att tacka för allt man har kan man göra om det käns bättre. Ser dock inte meningen med det? En familj kan dö, en bil kan gå sönder ett hus kan brinna ned. Detta är alltså inget du har det är sådant du möter på den väg du går. Det finns de som aldrig har en familj, bil eller hus. Detta med att tro man har något är väldigt synd. Att vara glad för sådant gör dig så ledsen när det är borta.

Det ända du med säkerhet kan säga du har, det är dig själv, utveckla dig vad du än har för omständigheter, då blir du inte ledsen inte heller tacksam. Bara ödmjuk inför dig själv och kanske andra.

Anmäl
2012-05-17 19:41 #28 av: Magi-cat

Just ödmjukhet är väl det som allra mest kännetecknar Fjärils tråd....

Kärlek och tacksamhet kan uträtta mirakel.

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2012-05-17 19:46 #29 av: theone2

28: beror på vilket perspektiv du vill ha. Jag säger inte fel o vara tacksam men frågan är över vad? Du äger inget alltså du har inget. Det du tror dig ha är i sig en illusion utefrån vad egot vill ha. Du väljer inte ha något som för dig inte ger dig något. Troligen om du inte kommit mycket långt men då är du inte tacksam utan förstår att allt runt dig är vad det är o komemr så vara.

Där av är det farligt o vara tacksam över att men tror sig ha något man inte har. Folk dör, hus brinner ned, det du är så glad över nu gör dig så ledsen sedan. Om du anser det så viktigt. Lätt o glömma grunden det ända du har verkligen är dig själv. Resten är bara det som finns runt dig.

Anmäl
2012-05-17 19:49 #30 av: [mia-38]

Jag är glad över att vara den jag är....är tacksam över det jag har. ÄVEN om allt kan ändras på en sekund.
Så ta tillvara på tiden och dej själv och allt runtomkring.

Man ska inte ta nåt eller någon för givet.
Jag har inte fått nåt gratis här i livet...och inte många andra heller. Utan fått kämpa både för den jag är och det jag har.

Ödmjukhet är en viktig beståndsdel i alltihop som Fjäril menar med tråden.

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2012-05-17 19:50 #31 av: Fjäril

#29

Jag förstår tyvärr inte så mycket av det du skriver just nu eftersom tråden handlar om att tacka för det man har - inget annat.

Vi kan gå in på andra ämnen, om hur världen ser ut och vad vi inte är tacksamma för - men det blir en annan tråd det.

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-05-17 19:55 #32 av: Magi-cat

#29så kan man ju också se det......

Att vara tacksam, till livet, till det magiska mirakel som gör att alls vi är här och kan uppleva det........jag tror att tacksamheten inte hör ihop med egot. Det knyter oss i stället närmare kärleken, närmare själen. Tacksamheten stärker, den försvagar inte.

Man "har" i så fall inte sig själv heller. Men man kan även vara tacksam för att man är här och kan uppleva med sina sinnen.

Därmed inte sagt att man måste vara "tacksam" för lidande och elände. Allt behöver en balans. Då är man inne på något annat, ett måste. Inte den genuina ödmjuka tacksamheten.

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2013-01-12 02:01 #33 av: [_Fisken_]

Jag är glad för varje ny dag. Jag är glad för att jag lever. Jag är glad för att jag har fungerande ben, armar och ögon. Jag är så tacksam att mina kirurger tog ut tumören ur hjärnan på mig med varsam hand. De lät mig återupptäcka hur otroligt underbart det är att leva.

Den 14 oktober - 2011, nio dagar efter den stora operationen, vaknade jag sakta ur en orolig sömn och smärtan i huvudet var borta, febern var borta och själva jag, mitt gamla jag kom fram igen. Jag kunde resa i minnet igen. Jag kunde framana minnen av jular, av kärlekar, av sorg och glädje. Hela min hjärna fullkomligt exploderade av färger. Det var en enorm morgon jag hade ensam i denna halvskumma tomma sjukhussal och jag fullkomligt bubblade av iver att börja leva igen.
Det var så otroligt att jag hade klarat av denna operation. Operationen var mycket stor och de  var två läkarlag som byttes av och jag klarade mig helt utan skador. Varför jag? Det var då jag började tro på skyddsänglar. Det kan bara finnas den förklaringen! Jag  är helt övertygad om att en ängel satt och höll min hand och tog hand om mig under operationen. Hon ska hamna på mitt bröst sen. En stor och ståtlig tatuering ska det bli.
Därför är jag så oändligt tacksam över att jag fick leva och komma ut ur detta fullt frisk. Det finns bara en väg framåt och det är och vara tacksam för att man kan röra sig och fungera. Resten är bara detaljer. Glädje, hälsa och kärlek är det som är viktigt. Jag försöker alltid hitta nåt av dessa tre komponenter i varje dag. Därför är jag glad att jag får vakna varje morgon och få en till chans.

Anmäl
2013-01-12 13:09 #34 av: [NeferNefer]

Fantastiskt, Fisken! All lycka åt dig framöver Kyss

Jag är tacksam för att jag har min fina familj och mitt mysiga hus. Jag är tacksam för alla de härliga människor jag träffar här på iFokus. Jag är tacksam för det här livet som jag har fått, med alla möjligheter till erfarenheter och lärdomar.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2013-01-23 14:45 #35 av: andlighet

Så klokt du skriver! Påminner mig om min bästa vännina som gick bort för ett år sedan. Hon sa alltid att man skulle vara glad för "i dag". Inte oroa sig för framtiden, inte gräma sig över det som varit utan" se det lilla i det stora"! Att leva i nuet och ta ansvar för sitt eget välbefinnande är numera mina visdomsord.

Anmäl
2013-01-23 16:44 #36 av: Skogshumblan

Fjäril och ni andra som skriver här inne, tack för era påminnelser och erfarenheter. LOA eller ej, tacksamhet ger goda ringar på vattnet.

Anmäl
2013-01-24 00:38 #37 av: [Kottschejk]

Det hör nog inte till vardagligheterna att man påminns så ofta om värdet att tänka på vad man faktiskt har och dem oanade resurser som kommer genom detta tankesättet i positiva ordalag. Det är lättare & tycka synd om sig själv och se till allt man förlorat, eller borde haft i jämförelse med vad andra har.

Motsatsen till gnälla och syna ner på allt man ser & hör. Något vi bara älskar mer & mer, för det är bland de lättaste man kan göra, då behöver man inte med samma kraft sätta sig in i en "situation" och ge sig själv den tiden till försöka förstå vad det är som egentligen sker och komma till insikt, att lättare acceptera skillnaderna. Det är skillnad på objektivt seende och objektivt seende.

Varje mynt har oftast mer än bara en sida, tolkningen likaså  m.f.l synonymer & liknelser.

Tack för allt trevligt ni skrivit i tråden och vill på samma gång rikta ett lika stort tack till Fjäril som såg den goda viljan i lyfta fram det här som är så viktigt & komma ihåg. Stort Tack för evigt Glad

Det här spalten och synsättet om visa aktning & tacksamhet...Wow

Anmäl
2013-01-24 10:57 #38 av: Fjäril

Tack till dig Kottschejk (för det fina du skrev) och alla (ni) andra! Glad

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2016-06-19 11:06 #39 av: [Rhonda]

Varje kväll när jag går o lägger mig säger jag: 'Tack ändevärlden för att jag har en varm säng, god mat, rena kläder, min gubbe, min familj min kissekatt o tillräckligt med pengar till att klara livhanken. 

Är man tacksam för det man har brukar saker komma till en - o det gör dem! Jag har många exempel på det o varje gång det har hänt har jag med tårar i ögonen tackat andevärlden.

Anmäl
2016-06-20 11:49 #40 av: Carmarino

#39 Har samma erfarenhet som du. Läste en gång något i stil med detta: "Var tacksam för det du har så får du mer att vara tacksam för". Det försöker jag leva efter, och det brukar fungera väldigt bra.

Sedan är det rätt många som hakar upp sig på materiella ting, men det är inte nödvändigtvis det vi ska vara tacksamma för. Själv tackar jag alltid om jag t.ex. får grönt ljus när jag har bråttom, om jag ser ett särskilt vackert moln på himlen, går förbi en väldoftande växt (kan inte låta bli att stanna och lukta, även om jag har bråttom) eller om det dyker upp något annat intressant.

Har aldrig haft särskilt gott om pengar, men jag har alltid haft så att jag klarar mig. På något underligt sätt dyker det alltid upp pengar när jag behöver dem, men inget överflöd utan bara vad jag behöver.

Om jag t.ex. missar en avtagsväg eller kör fel på annat sätt - eller om det ligger en traktor framför mig på en smal landsväg - så brukar jag alltid tänka att det finns en mening med det också. Kanske hade det sprungit ut ett barn framför bilen om jag kört den vägen jag ursprungligen tänkt mig, eller om jag kommit fram snabbare. Jag får förvisso aldrig veta om det verkligen hade varit så, men det är jag faktiskt väldigt tacksam över att slippa veta.

Har helt slutat oroa mig för framtiden, för det brukar alltid lösa sig. Så har det varit i hela mitt liv, och jag ser ingen anledning till att det skulle sluta nu.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-06-20 12:24 #41 av: [Rhonda]

#40 Kramas

Anmäl
2016-07-06 07:28 #42 av: [Rhonda]

Jag hade länge tyckt att det var så jobbigt att behöver ta mediciner varje dag. Jag ville slippa det. Nu för tiden tackar jag för att vi har bra mediciner som ge oss livskvalitet. 

Anmäl
2017-03-05 07:41 #43 av: Maddis58

Instämmer med Fjäril! Jag önskar mig också saker i livet, men försöker tänka på allt fint som jag faktiskt har och vara tacksam för det. Det finns många små saker i vardagen att vara tacksam för. Det där jag önskar mig, ser jag som drömmar som kanske kan gå i uppfyllelse - vem vet? Men drömmar är också positivt tycker jag.

Anmäl
2017-12-22 00:35 #44 av: mörkaögon

Jag är tacksam för att livet lärt mig så mycket och fortfarande ger mig nya upplevelser. Jag är tacksam för alla insikter, för misstagen jag gjort, för de som svikit mig och som lärt mig att stå upp för mig själv. 

Jag är tacksam för de kriser och utmaningar jag fått för de har alla lett till ökad kunskap och utveckling. 

Jag är tacksam över min förmåga att vända varje kris, varje nederlag till ny lärdom.

Jag är tacksam över att mina barn klarat sig så bra i livet, trots att deras uppväxt inte blev så bra som jag hade önskat.

Och jag är tacksam över allt det fina och underbara jag har i mitt liv. 

:)

Anmäl
2018-05-12 12:31 #45 av: Wonnalesan

Det finns en hemlighet med att tacka för det man har och det man fått. Oavsett vad man gått igenom. Minns då pappa var så förtvivlad över en förlust i vår familj..

Vid graven började min man och jag att tacka för allt vi fått av den som lämnat oss. Solen bröt fram och trots sorgen så blev den ljusare.

Jag har gått igenom många operationer, men tackar för varje dag jag vaknar, det ger kraft att klara dagen. Att tacka är ljus, att förbanna är mörker. De goda tankarna bygger upp, de negativa river ner.

Vi kan gråta, ha smärtor , uppleva sorg och förlust. Det är livet , men oftast har vi något under dagen vi kan tacka för! Att tacka öppnar för välsignelser! Mvh/WL

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.