Annons:
Etiketterartiklarandlighet
Läst 13518 ggr
Elisabeth-J
1/13/07, 10:04 PM

Fullmåne

Månens och dess olika fasers effekter på människor har fascinerat genom alla tider. Hur månens olika faser påverkar har också studerats av många forskare runt om i världen.

Vissa forskningsstudier har kunnat visa på positiva effekter, andra på mer negativa. Till de positiva hör att under vissa månfaser minskar såväl brottstatistiken som trafikolyckor och andra olyckstillbud. Vidare har flera studier visat att antalet födslar ökar vid fullmåne. Det är också klarlagt att fler kvinnor har menstruation vid fullmåne än under andra månfaser.

Det har uppmärksammats att vi drömmer och minns drömmarna mer vid fullmåne, drömmarna kan då vara klarare och starkare eller mardrömmar. Många upplever att de sover sover sämre när det är fullmåne. Trots sömnsvårigheter har man mer energi än annars, jag upplever det så oftast vid fullmåne men det finns också tider vid fullmåne då jag sover bättre än någonsin! Det tror jag beror på andra aspekter som handlar om astrologi. 

Det brukar vara ca en vecka kring fullmåne som man upplever olika saker. Påverkas ni på något sätt vid fullmåne? Skriv och berätta!

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J* [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J'))

  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-01-13

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Annons:
ikna
2/10/07, 8:43 PM
#1

Man brukar säga att det som sker vid fullmåne, stannar så att vara och det som sker vid nymåne sätter fart. Därför brukar jag klippa håret vid fullmåne, eftersom jag inte vill att det ska växa så fort och om man vill att det ska växa fort, ska man alltså klippa sig vid nymåne. Det är vanligt att folk sätter igång med nya projekt vid nymåne. Man tar lättare tag i saker då!

Elisabeth-J
2/17/07, 11:03 PM
#2

Ja när man ska starta något bör man göra det vid nymåne och när man ska avsluta något bör man göra det strax innan fullmåne. Det finns massor med råd om månfaserna. Kul det där med håret! har inte hört det förut så det var nåt nytt för mig att börja tänka på.

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

soulwings
6/27/07, 5:28 PM
#3

        Skrock eller inte,men att bli opererad under fullmåne är ej bra ,blödningsrisken är mycket större!

Pia-F
11/22/07, 7:01 PM
#4

Eftersom det närmar sig fullmåne tänkte jag lyfta fram den här artikeln.

Elisabeth-J
11/22/07, 7:09 PM
#5

#4 Vad bra Pia! Den kanske ska fram varje gång vid fullmåne Glad

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Pia-F
11/22/07, 7:18 PM
#6

#5 Ingen dum ide…..jag har aldrig tänkt på om jag själv blir påverkad vid fullmåne, men många blir ju det. Kunde vara kul att kolla hur det är här på ÖN…och jag får väl kolla upp mig själv nu också Skrattande

Annons:
Hoppfull
11/22/07, 7:29 PM
#7

Ojojoj, vi är en fullmåne-familj fullt ut! Skrattande Hela familjen påverkas ordentligt av fullmånen, mest sömnmässigt men även i humör och tålamod (sämre). Mina barn har alla tre endera drömt mardrömmar, pratat eller gått i sömnen vid fullmåne sedan de var mycket små. Det tog ett tag innan jag kunde konstatera att det inföll vid varje fullmåne men sen blev jag mera förberedd på det. Jag själv samlar vätska och får knas med magen dagarna innan fullmåne… sedan släpper kroppen ifrån sig det den har hållit när månen väl blivit full :-) 

Man säger även att om man mår psykiskt dåligt kan besvären förvärras i samband med fullmåne och precis som man noterat fler startade förlossningar i samband med månens dragningskraft sägs det även att intagen på psykakuten ökar vid den tiden…

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

[Hellas]
11/22/07, 8:31 PM
#8

Jag känner absolut av fullmånen. Jag sover mindre eller sover i vakenstillstånd med många verkliga drömmar, jag är mer klarsynt och snusförnuftig och jäklig….hmmm. "paragraf ryttare" dvs. rätt ska vara rätt annars: 
Det är inte så att jag är otrevlig men jag har inget tålamod alls, häder något orätt i världen, på TV eller hemmaplan så sjunger jag ut om min åsikt.

Huua, tur att min man är en sådan goding som han är :-)

Upp till toppen
Annons: